اندیشکده کوئینسی گزارش می دهد/

غرب و لاپوشانی واقعیت ها در جنگ اوکراین!/ درک راهبردی اوکراینی ها از تبلیغات رسانه ای اروپا و تمایل به گفت وگو و مذاکره با روسیه

اندیشکده کوئینسی در گزارشی می نویسد: «تشدید تلفات جنگ(که بر اساس برخی ارزیابی ها شامل ۳۵۰ هزار اوکراینی و روسی می شود)، حاکم شدن رکود اقتصادی قابل توجه بر اروپا، بحران فزاینده غذایی در آفریقا، برجا‌ماندن ده ها هزار مینِ زمینی منفجر نشده و البته تشدید تهدیدات و خطرات مرتبط با وقوع یک جنگ هسته ای، همه و همه یک نکته را به ما گوشزد می کنند: زمان گفتگو و مذاکره فرا رسیده است.»
کد خبر: ۲۸۴۶۷۹
تاریخ انتشار:۱۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۷ - 04 August 2023
غرب و لاپوشانی واقعیت ها در جنگ اوکراین!/ درک راهبردی اوکراینی ها از تبلیغات رسانه ای اروپا و تمایل به گفت وگو و مذاکره با روسیه


به گزارش روزپلاس، "اندیشکده کوئینسی" در گزارشی با اشاره به روند جاری در قالب جنگ اوکراین، به طور خاص به این نکته می پردازد که واقعیت های این جنگ در وضعیت فعلی، روشن تر از هر زمان دیگری خودنمایی می کنند و حاکی از این مساله هستند که رویکردهای جهان غرب در رابطه با جنگ اوکراین به شدت غیرواقع بینانه و متکی بر اصول تبلیغاتی و رسانه ای هستند. مسائلی که همه و همه سبب شده اند تا اوکراینی ها به این درک راهبردی برسند که بهتر است هر چه سریع تر با روسیه وارد فرآیند مذاکره و گفتگو شوند. 

اندیشکده کوئینسی در گزارش خود می نویسد:

«مِه و شبح جنگ در اوکراین در 18 ماه گذشته تا حد زیادی بر نوع پوشش رسانه ای و درک ما از رویداد مذکور سایه افکنده و البته که برخی حقایق را نیز پوشانده و مخفی کرده است. با این همه حتی رویکردها و مانورهای رسانه ای نیز دیگر قادر به مخفی کردن برخی حقایق در چهارچوب جنگ اوکراین نیستند. تنها ظرف هفته گذشته، گزارش هایی در رسانه های معتبری نظیر وال استریت ژورنال، سی ان ان، فایننشیال تایمز و نیویورک تایمز منتشر شدند که به این مساله اشاره داشتند که حملات بهاری اوکراین علیه اهداف روسیه با بن بست مواجه شده و البته که روند ارسال مهمات از سوی ناتو و دیگر متحدان غربی اوکراین به این کشور نیز با اختلال جدی رو به رو شده است. 

این مساله سبب شده تا همانطور که "اِد بلاس"، ستون نویس نشریه فایننشیال تایمز گفته، "ولادیمیر زیلنسکی مجبور شود دیر یا زود به نحوی جدی به نشستن سر میز مذاکره با ولادیمیر پوتین جهت دستیابی به یک توافق فکر کند". در این رابطه، شاید یکی از نگران کننده ترین موضع گیری ها و اعترافات مربوط به "ینس استولنبرگ" دبیر کل ناتو باشد که گفته: "جنگ در اوکراین مقادیر قابل توجهی مهمات مصرف می کند و این موضوع عملا زرادخانه های تسلیحاتی در غرب را خالی کرده است. روند مصرف مهمات جنگی از سوی اوکراینی ها در شرایط کنونی چند برابر بیشتر از سرعت تولید مهمات در کشورهای غربی است. این مساله عملا صنایع دفاعی را با چالشی جدی رو به رو کرده است".

به یاد داشته باشیم که چند ماه قبل در جریان افشای برخی اسناد محرمانه وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون)، به این مساله تاکید شده بود که اوضاع در قالب جنگ اوکراین به هیچ عنوان خوب پیش نمی رود و اساسا واقعیات این جنگ فاصله زیادی با آن چیزی دارد که رسانه های غربی عنوان می کنند. با این حال، در آن زمان، رسانه ها بیش از همه معطوف به فهم این مساله بودند تا به مقام های دولتی کمک کنند که بتوانند فرد افشاگر اسناد مذکور را شناسایی کنند. 

در آن دوره، توجه چندانی به ماهیت و محتوای افشاگری هایی که رخ داده بود، معطوف نمی شد. شاید عینی‌ترین پیام افشاگری مذکور این بود که دولت بایدن دو نسخه از جنگ اوکراین را در دستورکار داشته است. نسخه ای که در قالب فعالیت های تبلیغاتی و رسانه ای به خورد افکار عمومی داده می شد و نسخه دیگری که واقعی بود و واشینگتن مایل به افشای محتوای آن به نحوی گسترده نبوده است. 

در شرایط کنونی، اوکراین از زیرساخت ها و زمینه های لازم جهت محقق کردن اهدافش در میدان های جنگ علیه روسیه برخوردار نیست. در این چهارچوب یک سوال اساسی مطرح می شود: آیا هنوز زمان آن نرسیده که اوکراین راه دیپلماسی با جهان غرب را در پیش گیرد؟ اگر اکنون زمان دیپلماسی نیست، چه زمان باید به آن رجوع کرد؟ 

شماری از کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند که در وضعیت کنونی شرایط لازم جهت خاتمه دادن به جنگ از طریق مذاکره فراهم است. اگرچه که رسیدن به این نقطه نیز چندان آسان نیست. مهمترین وظیفه و دستورکار مذاکره کنندگان، تشویق اوکراین و روسیه به ترک اهداف حداکثری‌شان و در پیش گرفتن رویکردی سازنده و تعاملی در حوزه مسائل ارضی، تضمین های امنیتی و مساله غرامت و بازسازی است. 

چگونه باید به این نقطه رسید؟ 

اروپایی ها به نحو فزاینده ای از این مساله آگاه هستند که کاملا به نفعشان است تا به اوکراین و روسیه کمک کنند که این دو از باتلاق خطرناکی که در آن گرفتار شده‌اند، خارج شوند. گذشته از همه این ها، شرایط در میدان‌های جنگ اوکراین در وضعیتی به ضرر این کشور پیش می رود که قدرت های غربی و به طور خاص اروپایی‌ها با مجموعه ای از بحران های داخلی خودشان دست به گریبان هستند. 

به عنوان مثال، فرانسه در شرایط کنونی با ناآرامی و اختلالات مدنی زیادی دست به گریبان است. در عین حال، ائتلاف حاکم دولت آلمان نیز با کاهش سطح حمایت ها از خود همزمان با اوج گیری حزب راست افراطی AfD رو به رو است. موضوعی که در قالب نظرسنجی های مختلف به وضوح قابل مشاهده است. محبوبیتی که تا حد زیادی در نتیجه انتقادات حزب مذکور از سیاست های حامیِ جنگ دولت اولاف شولتس حاصل شده است. حمایت‌هایی که تا حد زیادی اقتصاد به ظاهر شکست ناپذیر آلمان را با اختلالات جدی رو به رو کرده اند. 

البته که باید توجه داشته باشیم وضعیت نامساعد اقتصادی در کلیت قاره اروپا نیز قابل مشاهده است. داده های اقتصادی منطقه یورو که در تاریخ 24 جولای سال جاری میلادی منتشر شده اند، نشان می دهند که اقتصاد کلان اروپایی با وضعیت وخیمی به ویژه در حوزه تولید رو به رو شده است. با در نظر گرفتن تمامی این مسائل، باید این سوال را از دولت بایدن پرسید که بهتر نیست "اروپایی‌سازیِ" منازعه و جنگ اوکراین را در دستورکار قرار دهد؟ تعامل دیپلماتیک میان روسیه و اوکراین می تواند توسط فرانسه و آلمان تسهیل شود. کشورهایی که هر دو تا قبل از آغاز جنگ اوکراین، پیوندهای قوی و مستحکمی را با روسیه داشتند و در فاصله میان سال های 2015 تا 2022، فرآیند "صلح مینسک" را رهبری کردند(روندی که پس از جنگ اول روسیه و اوکراین در سال 2014 میلادی آغاز شد). 

البته که در پیش گرفتن این روند سبب خواهد شد تا آن دسته از سیاستمداران و استراتژیست های آمریکایی که به دنبال منزوی سازی و تحریک روسیه در 25 سال اخیر بودند نیز مورد بی توجهی قرار گیرند و از کنش های غیرسانده و خطرناک آن ها جلوگیری شود. 

باید بپذیریم که جایگزین های سازنده ای برای سیاست های منفی دولت بایدن و ناتو در روانه کردن تسلیحات به سمت اوکراین وجود دارد. موضوعی که البته اروپایی ها باید به آن توجه ویژه تری داشته باشند زیرا تهدیدها عملا بیخ گوش آن ها قرار دارند. 

تشدید تلفات جنگ(که بر اساس برخی ارزیابی ها شامل 350 هزار اوکراینی و روسی می شود)، حاکم شدن رکود اقتصادی قابل توجه بر اروپا، بحران فزاینده غذایی در آفریقا، برجا ماندن ده ها هزار مین زمینی منفجر نشده و البته تشدید تهدیدات و خطرات مرتبط با وقوع یک جنگ هسته ای، همه و همه یک نکته را به ما گوشزد می‌کنند: "زمان گفتگو و مذاکره فرا رسیده است".»



الف
سایر اخبار
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

انتصاب رسمی یک ایرانی در AFC

خط و نشان سردار قاآنی برای آمریکا /در شب حمله سپاه به اسرائیل ۸ ناوگروه در دریای سیاه مستقر بود تا جلوی عملیات را بگیرد

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

شرایط فروش و پیش فروش پژو ۲۰۷ اتوماتیک (اردیبهشت ۱۴۰۳)+ جدول

شهاب زاهدی ارزشمندترین بازیکن جی لیگ

نظر دیوان عدالت درباره افزایش حقوق بازنشستگان

قیمت مصوب لاستیک اعلام شد

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ قیمت طلا و سکه ریزشی شد

واکنش پوتین به سوءقصد علیه نخست‌وزیر اسلواکی

تماس امیرعبداللهیان با همتای صربستانی خود سیاست قطعی ایران، حمایت از تحکیم ثبات و امنیت در بالکان است 

بهره‌مندی از خدمات بانکداری الکترونیکی در گوشی‌های آیفون با استفاده از اپلیکیشن‌های همراه بانک نسخه ios

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ قیمت طلا و سکه ریزشی شد

عکس| تاکید دوباره AFC روی دو ستاره استقلال

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

عملیات تخریبی «تکفیری»های فرهنگی علیه نرگس آبیار کارگردان پروژه‌های اقتباسی و خاص سوشون و بامداد خمار

شرایط استخدام معلمان بازنشسته اعلام شد

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

دیوید تیلور رسماً استارت زد/عکس

پایانِ عمرِ «رای لیستی»/ رای دهندگان در‌ دور‌ دوم انتخابات هم به ترکیبی از چند لیست رای دادند/ کدام جناح پیروز انتخابات مجلس شد؟ + جزئیات نظرسنجی روزپلاس

همه دارندگان طلا، ارز، خودرو و مسکن مشمول مالیات شدند؟/ اعلام جزییات یک مصوبه مالیاتی

مدیرعامل سپاهان اصفهان معرفی شد + سوابق

وقتی آمریکا مدعی توقف ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی می‌شود/ دروغگویی بایدن جنایت نتانیاهو

هدیه رونالدو به کاپیتان تیم زنان النصر + عکس

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

چرا سریال حضرت معصومه(س)ساخته نمی‌شود؟

همه چیز مهیای شکستن رکورد رویایی/ دشمن فرضی کریستیانو: عبدالرزاق حمدالله!

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

نقد و سیاست