داروهای ضد آلرژی و حساسیت

با آمدن فصل بهار و تابستان بعضی از افراد دچار حساسیت های فصلی می شوند و مجبور می شوند از داروی آلرژی استفاده کنند که ممکن است عوارضی نیز داشته باشد.
کد خبر: ۹۹۲۴۱
تاریخ انتشار:۰۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۶ - 26 October 2018
به گزارش روزپلاس؛با آمدن فصل بهار و تابستان بعضی از افراد دچار حساسیت های فصلی می شوند و مجبور می شوند از داروی آلرژی استفاده کنند که ممکن است عوارضی نیز داشته باشد.

معرفی داروهای آلرژی و حساسیت

اگر دچار حساسیت شده باشید حتما می توانید تصور کنید که علایم آن تا چه اندازه می تواند کلافه کننده باشد. استفاده از داروهای آنتی هیستامین یا همان ضد حساسیت ها می توانند تا حد زیادی به کاهش علایم آلرژی کمک کنند. چنانچه شما هم از آن دسته افرادی هستید که با تغییر فصول دچار حساسیت می شوید بهتر است با ما همراه شوید تا برخی از انواع داروهای ضد حساسیت را برای رفع این مشکل معرفی کنیم.

لیست داروی درمان آلرژی و عوارض آن ها

داروی آلرژی هیدروکسی زین:

کاربرد اصلی هیدروکسی زین برای درمان خارش و آلرژی می باشد. همچنین در درمان اضطراب و تنش عصبی، به عنوان آرام بخش قبل از بیهوشی عمومی، کاهش عوارض قطع مصرف مواد مخدر و الکل، کنترل خارش های آلرژیک از جمله کهیر مزمن و کنترل تهوع نیز استفاده می گردد.
بلوک گیرنده های هیستامین یک در بافتها. اثر ضد اضطراب این دارو احتمالاً ناشی از اثر آن بر نواحی زیر قشری CNS است. اثرآرام بخش و خواب آوری و ضدخارش آن نیز احتمالاً به دلیل خاصیت ضد هیستامینی می باشد . اثر ضد استفراغ نیز احتمالاً به اثر ضد موسکارینی آن مربوط می شود.

عوارض جانبی هیدروکسی زین:

آثار انرژی زیاد و روانی شدن دیوانه بودن و.. و آثار ضدموسکارینی مانند خشکی دهان از عوارض شایع این دارو هستند.

اسامی داروهای آلرژی و حساسیت

قرص ایروکاست داروی آلرژی:

اگر درگیر حساسیت های فصلی و یا آسم شده اید حتما با نام قرص ایروکاست آشنا هستید. کسانی که با آسم یا حساسیت فصلی و تنگی نفس آشنایی دارند، حتما می دانند که این نوع از بیماری به دلیل سرفه های پی در پی بسیار کلافه کننده ست، برای درمان و پیشگیری از این سرفه های بی امان قرص ایروکاست تجویز می شود.

قرص ایروکاست برای درمان آسم مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف منظم این قرص به پیشگیری از تنگی قفسه سینه، خس خس سینه و تنگی نفس که در آسم رایج هستند کمک می کند.

عوارض قرص ایروکاست:

عوارض قرص ایروکاست شامل سردرد، سرگیجه، خستگی، ضعف، درد دندان، سوءهاضمه، علائم آنفلوآنزا، اسهال، تهوع، گوش درد، برونشیت، تشنگی، عطسه، کهیر، گرفتگی عضلانی، سرفه و راش جلدی، عفونت دستگاه تنفسی و یا عفونت گوش، تغییرات رفتاری و ذهنی (استرس، پرخاشگری، مشکل در خواب، راه رفتن در خواب، مشکلات حافظه، افسردگی، توهم، افکار خودکشی)، بی حسی و سوزن سوزن شدن پاها یا دست ها، درد یا ورم سینوس و ضعف ماهیچه می باشد.

عوارض داروی آلرژی چیست؟

داروی آلرژی زادیتن:

قرص زادیتن (zaditen) از خانواده آنتی هیستامین هاست که برای پیشگیری از آسم، خارش، آلرژی، کهیر و… تجویز می شود. توجه داشته باشید که این دارو نباید برای درمان حملات حاد آسم استفاده شود و تنها حالت پیشگیرانه دارد . میزان دقیق مصرف این دارو حتما باید توسط پزشک متخصص تعیین گردد.به طور معمول این دارو دو بار در روز (یک یا دو عدد قرص) و برای چند هفته تجویز می شود.

عوارض جانبی قرص زادیتن:

عوارض:خواب آلودگی، خشکی دهان، سرگیجه، تهوع، افزایش وزن، ناراحتی معده و تحریک عصبی

داروی آلرژی زادیتن و عوارض آن

کتوتیفن داروی آلرژی:

کتوتیفن (Ketotifen) از خانواده آنتی هیستامین هاست که برای درمان حساسیت، سرماخوردگی، رینیت، آلرژی، کهیر و… تجویز می شود. دارو موجب بلوک تقریباً اختصاصی گیرنده H1 هیستامین می شود. هیستامین واسطه شیمیایی آزادشده از سیستم ایمنی است که عامل بروز اغلب علائم التهاب ناشی از آلرژی یا سرماخوردگی مانند آبریزش بینی و … است.

عوارض جانبی کتوتیفن:

ضعف، خستگی، خواب آلودگی، سرگیجه، ضایعات پوستی و خشکی دهان می باشد.

داروی آلرژی کتوتیفن و عوارضش

داروی آلرژی سیتریزین:

کاربرد اصلی قرص سیتریزین (Cetirizine) درمان حساسیت و خارش است. قرص سیتریزین برای درمان تب یونجه ، کهیر و خارش های پوستی ناشی از حساسیت ها و آلرژی ها نیز استفاده می شود. از قرص سیتریزین برای درمان آبریزش بینی، خارش و قرمزی چشم، عطسه و خارش بینی و گلو و پوست (در صورتی که این علائم ناشی از آلرژی و حساسیت باشد) نیز استفاده می شود.
برای افراد بزرگسال و کودکان بیش از شش سال قرص و کپسول سیتریزین مناسب می باشد برای بچه های کوچک تر نیزمایع خوراکی آن موجود می باشد.

عوارض جانبی سیتریزین:
شایع ترین عوارض آن عوارض آنتی کولینرژیک مانند خشکی دهان، خواب آلودگی و خستگی است.

داروی آلرژی سیتریزین چه عوارضی دارد؟
ترفنادین داروی آلرژی:
قرص ترفنادین (Terfenadine) از خانواده آنتی هیستامین هاست که برای درمان و پیشگیری از آلرژی ها که علائم آن شامل آبریزش بینی، عطسه، کهیر و خارش، قرمزی و آبریزش از چشم هاست به کار می رود. آریتمی قلبی از عوارض این دارو است.
حساسیت ها انواع مختلفی داشته و بیشترین ظهور آن ها به هنگام تغییر فصل ها است که معمولا در بهار و پاییز خود را نشان می دهند. در این مواقع شاید اولین اقدامی که بتوانیم برای رفع آن انجام دهیم رجوع به آنتی هیستامین ها باشد. قرص ترفنادین از جمله این داروهاست که در ادامه قصد معرفی بیشتر آن را خواهیم داشت.
ترفنادین از دسته داروهای آنتی هیستامین است که در درمان علایم آلرژیک و حساسیت ها به ویژه تب یونجه و کهیر به کار گرفته می شود.از این دارو در کاهش سوزش چشم و بینی نیز استفاده می شود.

عوارض جانبی ترفنادین:

مهمترین عارضه جانبی این دارو احتمال بروز آریتمی قلبی است. اثرات تسکینی و ضدموسکارینی آن بسیار کم است و معمولاً با مقادیر مصرف زیاد دیده می شود. به همین دلیل امروزه از این دارو کمتر استفاده می شود.

فهرست داروهای آلرژی و حساسیت فصلی

داروی آلرژی لوراتادین:

قرص لوراتادین یک داروی ضد حساسیت است و به شما تاکید می کنیم فقط در مواردی که پزشک برای شما تجویز کرده از آن استفاده کنید . قرص لوراتادین دارویی آنتی هیستامین فاقد اثرات خواب آور می باشد که در درمان یا کاهش نشانه های حالات آلرژیک استفاده می گردد.

عوارض جانبی لوراتادین:

سردرد، سرگیجه، اختلال بینایی، ضعف عضلانی یا خستگی غیرمعمول، طپش یا تندی ضربان قلب، احساس گرفتگی در سینه و اشکال در دفع ادرار در برخی بیماران دیده می شود و گاه خواب آور است.

آستمیزول داروی آلرژی:

یک نوع داروی آنتی هیستامین نسل دوم بود که زمان اثر طولانی داشت. آستمیزول در سال 1977 توسط داروسازی جانسن معرفی گردید. این دارو از بازار بسیاری از کشورها به دلیل عوارض جانبی نادر اما بالقوه کشندهٔ خویش خارج شده است.به منظور درمان حساسیت ها، کهیر و آلرژی استفاده می شود. این دارو به سرعت از طریق دستگاه گوارش جذب می شود.

عوارض جانبی آستمیزول:

به طور کلی همانند آنتی هیستامین های غیر آرام بخش. در مصرف این دارو افزایش اشتها و افزایش وزن و ندرتاً آریتمی های بطنی به خصوص در غلظت های خونی بالای دارو گزارش شده است.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

اعلام شرایط فروش و پیش فروش یک خودروی پرطرفدار ایران خودرو

واگذاری تراکتور با یک شرط عجیب/ قیمت تراکتور اعلام شد؟

جزئیات جدید از پرونده فساد در فوتبال/ پرداخت ۷۵ سکه به عنوان رشوه!

پشت پرده نقشه طولانی‌مدت رژیم صهیونیستی/ چرا فلسطین؟

قانون جدید‌ کنترل اجاره مسکن/ شوخی قانونی با زخم مستاجران!

گلکسی A53 سامسونگ به One UI 6.1 آپدیت شد

تشرف سالانه ۵ میلیون زائر غیر‌ایرانی به حرم مطهر رضوی

ورود موشک جهاد مغنیه به میدان/ واکنش حزب‌الله به حمله رفح

پشت‌پرده درخواست مهم استقلال/ مهدی هاشمی‌نسب بخشیده می‌شود؟

بررسی ادعاهای تکراری و بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران/ فرصت‌سوزی آژانس سیاسی

دستمزد مدیرعامل انویدیا ۶۰ درصد افزایش یافت

بهانه جدید واشنگتن برای تشدید تحریم‌ها علیه مسکو

۳ سریال جدید در تلویزیون/ رضا عطاران؛ شخصیت اصلی سریال

دلار به 1402 برگشت

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

رهبر انقلاب: یکی از وظایف بزرگمان این است که ائمه را به دنیا معرفی کنیم/ انعکاس معارف ائمه علیهم السلام با شیوه های درست به دنیا/ تشکیل حکومت، هدف بلند مدت تمامی ائمه

در آستانه آغاز فصل اجاره‌بها، وضعیت مستاجران چگونه است؟/ رکود مسکن، التهاب اجاره

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

اصناف در سال چقدر مالیات می دهند؟/ سرانه مالیات پزشکان، قنادان، طلافروشان و رستوران ها و کافه دارها در ۳ سال گذشته

جنگل آسفالت؛ از ستایش نوید محمدزاده تا کسل‌کننده بودن سریال

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

جشنواره ۲۰۲۴ کن روی بمب ساعتی افشاگری درباره تجاوز جنسی

این کشور مشتری زعفران ایران است

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

نقد و سیاست