اولین شهردار زن در تهران انتخاب شد !

نرگس معدنی پور اولین زنی است که از سوی محمد باقر قالیباف حکم شهرداری منطقه را دریافت کرد.
کد خبر: ۸۶۰۰
تاریخ انتشار:۲۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۸ - 18 September 2016
 به گزارش روزپلاس، شهردار تهران که در ١٢ سال گذشته با وجود قول خودش برای دادن سهم ١٠ ‌درصدی از مدیریت شهری تهران به زنان، جز چند مدیر زن، توجه و اقبالی به این موضوع نداشت، یکباره در ماه‌های پایانی این دوره مدیریت شهری، برای اولین بار یک شهردار زن را برای یکی از مناطق تهران انتخاب کرد.

«شرق» با این مقدمه نوشت: محمدباقر قالیباف در حکمی که روز گذشته خبر آن منتشر شد، نرگس معدنی‌پور، مدیرکل امور بانوان شهرداری را به سمت شهردار منطقه ١٣ تهران منصوب کرد.

عکس/ اولین شهردار زن در تهران انتخاب شد !


نرگس معدنی‌پور دارای فوق لیسانس مدیریت اجرائی است و پیش از دوره پنج‌ساله مدیرکلی‌اش در اداره کل امور بانوان شهرداری تهران، رئیس فرهنگ‌سرای فردوس بود. این فرهنگ‌سرا پیش از این با عنوان فرهنگ‌سرای دختران شناخته می‌شد.

جست‌وجو در سابقه و بایگانی اخبار به جز سخنرانی‌ها و اظهارنظرهای او پیرامون مسائل حوزه کاری‌اش در اداره کل امور بانوان شهرداری تهران که همه حول محور مسائل زنان، حجاب، خانواده و ... است، هیچ اطلاعاتی از سوابق کاری، تخصص و دیگر وجوه مدیریتی شهردار جدید منطقه ١٣ تهران نمی‌دهد.

طبق آخرین اعلامی که روی پورتال شهرداری هم قرار گرفته است، تعداد انگشت‌شماری مدیر زن در رتبه ١٦ یعنی تا سطح مدیرکل قرار دارند. در رده ١٥ به عنوان معاونان مناطق و مدیران اداره کل، ٣٠ تا ٤٠ نفر و در رده ١٤ که شهرداران نواحی هم در آن رده قرار دارند، حدود صد نفر از زنان مدیر حضور دارند و این اعداد در مقابل نزدیک به ٤٠ هزار نیروی رسمی و پیمانی و ... در شهرداری تهران بسیار ناچیز است و در‌ عین‌حال با قول ١٠ درصدی شهردار برای سهم زنان از مدیریت شهری فاصله‌ای بزرگ دارد.

شهردار تهران نه‌تنها در جریان حواشی‌ای که موضوع تفکیک جنسیتی در شهرداری به وجود آورد، روند سیاست‌های کلی خود و اعتماد به مدیران زن را تغییر نداد و پای غیرت را درباره کار زنان و مردان در کنار هم وسط کشید؛ بلکه در تغییرات گسترده‌ای که از نیمه سال گذشته تا نیمه اول امسال در مدیریت مناطق و معاونت‌ها شروع کرده بود، هم سهمی برای زنان لحاظ نکرد.

اعضای شورای شهر تهران که در این سال‌ها همواره به این تغییرات گسترده بدون دلیل اعتراض داشته‌‌اند، دستشان در واکنش به این تغییرات بسته است؛ چراکه این انتصابات حق شهردار است. آنها تنها می‌توانند به طور لفظی و در صحن شورا نسبت به آن اعتراض کنند.

این انتصاب قالیباف در شرایطی انجام شده است که او تیر‌ماه سال ٩٣ در سخنان خود به‌عنوان سخنران پیش از خطبه‌ها در نماز جمعه تهران گفته بود: «ما غیرت دینی داریم. حرف ما این است که نباید اجازه دهیم یک خانم در طول زمان معاشرت بیشتری با نامحرمان داشته باشد تا با محرمان خود و شوهر و فرزندش؛ زیرا این موضوع کانون خانواده را تحت‌تأثیر منفی قرار می‌دهد».

او همچنین در شهریور‌ماه ٩٣ در افتتاحیه پنجمین نمایشگاه زنان و تولید ملی در سخنانی اعلام کرد: «هویت اسلامی و کرامت زن در جامعه و تربیت خانوادگی غیرت ما و عفت زنان و حرمت زن، اجازه نمی‌دهد آنها وارد برخی از کارها شوند».

شهردار تهران ادامه داد: «ما در شهرداری تهران پست‌هایی داریم که بسیار زمان‌بر است و حداقل ١٥ ساعت کار می‌طلبد یا باید تا پاسی از شب و صبح آن کار را انجام داد. آیا زنان باید در این پست‌ها حضور یابند؟ آنجا که ما نباید فرق بگذاریم، انسانیت انسان‌هاست که همه انسان‌ها را یک نوع ببینیم و جنسیت معنا ندارد».

احتمالا براساس همین نگاه شهردار تهران در ١٢ سال گذشته که بر مسند مدیریت شهرداری تهران بوده است، جز چند مدیر زن مسئولیت دیگری را به زنان نداده است. تعداد انگشت‌شمار مدیران زن که در سطوح بالای مدیریتی شهرداری تهران بوده‌‌اند، شامل سهیلا صادق‌زاده، معاون اجرائی اداره کل شهرسازی و طرح‌های شهری معاونت شهرسازی، نرگس معدنی‌پور در اداره کل امور بانوان، زمانی در اداره سلامت، فهیمه فیروزفر در ستاد توانمندسازی و زهرا مشیر به عنوان مشاور شهردار و رئیس ستاد توانمندسازی زنان شهرداری تهران بوده است. برخی از این افراد مانند زهرا مشیر که همسر شهردار تهران است، سال‌ها در این مسئولیت حضور داشته‌اند.

علاوه‌ بر‌ این، انتخاب اولین شهردار زن پس از ١٢ سال برای یکی از مناطق تهران آن هم ٩ ماه مانده به پایان دوره شهرداری قالیباف و نزدیک‌شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری و شورای شهر در سال ٩٦ را می‌توان از این منظر نیز بررسی و تحلیل کرد.

قرار است مراسم تودیع و معارفه نرگس معدنی‌پور از اداره کل بانوان شهرداری تهران به شهرداری منطقه ١٣ امروز برگزار شود.

اگرچه در ١٢ سال اخیر هیچ شهردار زنی در تهران انتخاب نشده است اما تا قبل از سال ٨٢، تهران، شهردار زن داشته و زهرا صدراعظم‌نوری به مدت هشت سال با حکم غلامحسین کرباسچی، شهردار منطقه هفت تهران بود.

البته شهرداران زن در دیگر شهرهای ایران هم کم نیستند و اتفاقا سن‌و‌سال آنها و میزان تجربیات‌شان آن‌قدرها زیاد هم نبوده؛ اما توانسته‌‌اند تاکنون تجربه خوبی در زمینه کاری خود به دست بیاورند.


منبع: ایسنا
سایر اخبار
برچسب ها: شهردار ، تهران ، منطقه ، زن ، حکم ، روزپلاس
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

واگذاری تراکتور با یک شرط عجیب/ قیمت تراکتور اعلام شد؟

اعلام شرایط فروش و پیش فروش یک خودروی پرطرفدار ایران خودرو

قانون جدید‌ کنترل اجاره مسکن/ شوخی قانونی با زخم مستاجران!

پشت پرده نقشه طولانی‌مدت رژیم صهیونیستی/ چرا فلسطین؟

جزئیات جدید از پرونده فساد در فوتبال/ پرداخت ۷۵ سکه به عنوان رشوه!

گلکسی A53 سامسونگ به One UI 6.1 آپدیت شد

تشرف سالانه ۵ میلیون زائر غیر‌ایرانی به حرم مطهر رضوی

ورود موشک جهاد مغنیه به میدان/ واکنش حزب‌الله به حمله رفح

پشت‌پرده درخواست مهم استقلال/ مهدی هاشمی‌نسب بخشیده می‌شود؟

دستمزد مدیرعامل انویدیا ۶۰ درصد افزایش یافت

بررسی ادعاهای تکراری و بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران/ فرصت‌سوزی آژانس سیاسی

به منظور افتتاح طرح مشترک سد قیزقلعه‌سی؛ سفر رئیس‌‌جمهور به تبریز/ بازدید مشترک روسای جمهور ایران و آذربایجان از سد قیز قلعه‌سی/ رئیسی: روابط ایران و آذربایجان گسسته نخواهد شد/ علی‌اف: دخالت بیگانگان‌ برنمی‌تابیم/ از ایران حمایت می‌کنیم

سرمایه بانک رفاه کارگران ۳۳ برابر شد

دلار به 1402 برگشت

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

رهبر انقلاب: یکی از وظایف بزرگمان این است که ائمه را به دنیا معرفی کنیم/ انعکاس معارف ائمه علیهم السلام با شیوه های درست به دنیا/ تشکیل حکومت، هدف بلند مدت تمامی ائمه

در آستانه آغاز فصل اجاره‌بها، وضعیت مستاجران چگونه است؟/ رکود مسکن، التهاب اجاره

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

اصناف در سال چقدر مالیات می دهند؟/ سرانه مالیات پزشکان، قنادان، طلافروشان و رستوران ها و کافه دارها در ۳ سال گذشته

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

جنگل آسفالت؛ از ستایش نوید محمدزاده تا کسل‌کننده بودن سریال

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

این کشور مشتری زعفران ایران است

جشنواره ۲۰۲۴ کن روی بمب ساعتی افشاگری درباره تجاوز جنسی

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

نقد و سیاست
آخرین اخبار