اين شخصيت ها مستعد معتاد شدن هستند

دکتر میشل ویور، مدیر پزشکی مرکز تحقیقات عصبی رفتاری اعتیاد در مرکز علوم سلامت دانشگاه تگزاس می‌گوید: «شخصیت اعتیادآور یک تشخیص روان‌پزشکی واقعی نیست. شخصیت‌ها بسیار پیچیده هستند و درحالی‌که نمی‌توان گفت که یک نوع شخصیتی خاص بیشتر مستعد اعتیاد است، اما بسیاری از عوامل وجود دارند که ترکیب آن‌ها باعث می‌شود که بیشتر مستعد اعتیاد باشید.»
کد خبر: ۶۴۹۰۸
تاریخ انتشار:۰۸ دی ۱۳۹۶ - ۰۵:۴۵ - 29 December 2017
به گزارش روزپلاس، دکتر میشل ویور، مدیر پزشکی مرکز تحقیقات عصبی رفتاری اعتیاد در مرکز علوم سلامت دانشگاه تگزاس می‌گوید: «شخصیت اعتیادآور یک تشخیص روان‌پزشکی واقعی نیست. شخصیت‌ها بسیار پیچیده هستند و درحالی‌که نمی‌توان گفت که یک نوع شخصیتی خاص بیشتر مستعد اعتیاد است، اما بسیاری از عوامل وجود دارند که ترکیب آن‌ها باعث می‌شود که بیشتر مستعد اعتیاد باشید.»


لازم به ذکر است تحقیقات مربوط به شخصیت اعتیادآور همچنان در جریان هستند، اما چیزهایی که در مورد شخصیت اعتیادآور می‌دانیم شامل موارد زیر هستند:


ممکن است که در ژن‌های خود چیزی داشته باشید:

دکتر ویور می‌گوید: «بارها و بارها این موضوع مورد تایید قرارگرفته است که در ایجاد اعتیاد یک عامل ژنتیکی دخیل است.» برای مثال، دانشمندان با تحقیق روی دوقلوها و همچنین کودکانی که از والدین معتاد متولدشده‌اند و سپس تحت سرپرستی والدین غیر معتاد قرارگرفته‌اند دریافتند که ژن ما انسان‌ها نیمی از مسئولیت ما در معتاد شدن را به عهده‌دارند. به‌عبارت‌دیگر، بر اساس نتایج تحقیق محققان عامل ژنتیک 50 درصد در معتاد شدن انسان‌ها دخیل است.


ژن‌ها به‌تنهایی کافی نیستند:

اگرچه ممکن است که در خانواده‌ای متولد شوید که سابقه اعتیاد در آن طولانی است، اما متولد شدن در چنین خانواده‌ای به این معنا نیست که شما نیز محکوم‌به اعتیاد هستید. بسیاری از عوامل دیگر، همچون دوستان شما، میزان تحصیلات شما، حمایت اجتماعی از شما و محیط اطراف شما نیز نقش مهمی را در معتاد شدن شما ایفا می‌کنند. دکتر جی.وسلی بوید، استادیار مدرسه عالی پزشکی دانشگاه هاروارد می‌گوید: «یک فرد به یک‌چیز رفتارهای اعتیادآور نشان نمی‌دهد، مگر آنکه در معرض آن چیز قرار بگیرد.»


اگر یک اعتیاد داشته باشید احتمال اعتیاد به یک‌چیز دیگر بیشتر است:

نتایج تحقیقات دانشجویی تایید می‌کنند که اگر به یک‌چیز (مثلا الکل) اعتیاد داشته باشید، احتمال اعتیاد شما به یک‌چیز دیگر (همچون سیگار) بیشتر خواهد شد. شاید بخشی از اعتیاد یک فرد معتاد به یک‌چیز دیگر به دلیل ژنتیک و بخشی دیگر به دلیل چیزی باشد که در اطراف شماست: دکتر ویور می‌گوید: «اگر در موقعیتی قرار بگیرید که در آن الکل یا مواد مخدر موجود هستند، شاید تصمیم بگیرید که در آن موقعیت سیگار بکشید.» به‌عبارت‌دیگر، اگر یک فرد معتاد به الکل باشد و زمانی در یک موقعیتی قرار بگیرد که مواد مخدر در آن موقعیت وجود دارد، احتمال آنکه مواد مخدر موجود در آن موقعیت را امتحان کنید زیاد است.

یک آزمایش پزشکی خاص وجود ندارد که نشان دهد چه کسی دچار یک اعتیاد خواهد شد، اما در افرادی که اعتیاد دارد بعضی از ویژگی‌های شخصیتی مرسوم‌تر هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:


عشق هیجان:

رانندگی با سرعت، ریسک کردن، رابطه‌های جنسی و مصرف مواد مخدر جز مواردی هستند که باعث ترشح زیاد دوپامین در مغز می‌شوند. دوپامین یک ماده شیمیایی در مغز است که باعث احساس لذت در فرد می‌شود. دکتر بوید می‌گوید که افراد معتاد در مقایسه با دیگران تمایل بیشتری به فوران دوپامین دارند.

درنتیجه، یکی از ویژگی‌های شخصیتی افراد معتاد این است که دوست دارند هیجان را تجربه کنند و برای رسیدن به هیجان دست به هر کاری همچون مصرف مواد مخدر و روابط جنسی خطرناک می‌زنند. به‌عبارت‌دیگر، برای چنین افرادی رسیدن به هیجان مطلوب خود آن‌قدر دارای اهمیت است که حاضرند به‌سلامت خود آسیب برسانند.


نیاز به بیشتر برای به دست آوردن همان هیجان و شور:

دکتر بوید می‌گوید: «افراد مستعد به اعتیاد می‌گویند که بهترین چیزی که در طول عمر خود احساس کرده‌اند زمانی بود که برای اولین بار هروئین را امتحان کردند یا یک نوشیدنی الکلی نوشیدند.» وقتی‌که اعتیاد چنین افرادی رشد می‌کند، نیاز آن‌ها به مصرف بیشتر چیز اعتیادآور و دفعات استفاده از آن بیشتر می‌شود تا همان تجربه‌ای را به دست آورند که برای بار اول در امتحان کردن آن چیز اعتیادآور به دست آورند. به‌عبارت‌دیگر، وقتی یک شخص یک‌چیز اعتیادآور را برای اولین بار امتحان می‌کند هیجان و احساسی در او شکل می‌گیرد که دوست دارد که بازهم آن هیجان و احساس را تجربه کند.

درنتیجه، برای کسب چنین هیجان و احساسی دوباره روی به آن چیز اعتیادآور می‌آورد و آن‌قدر در کسب هیجان و احساس تجربه‌شده در بار اول غرق می‌شود که ناگهان خود را معتاد به آن چیز هیجان‌آور می‌بیند.


رفتار غریزی یا ویری:

تحقیقات انجام‌گرفته روی مغز افراد معتاد نشان داد که این افراد بیشتر در معرض تصمیم‌های ناگهانی هستند، به‌طوری‌که بر اساس هوس تصمیم می‌گیرند و عواقب طولانی‌مدت تصمیم خود را لحاظ نمی‌کنند. به‌عبارت‌دیگر، یکی از ویژگی‌های شخصیتی افراد معتاد این است که بر اساس هوس یا بدون دلیل تصمیم می‌گیرند و در حین تصمیم‌گیری احساسی عمل می‌کنند و عقل و منطق را در نظر نمی‌گیرند.


ناتوانی در ترک:

یکی دیگر از ویژگی‌های شخصیتی مرسوم در افراد معتاد این است که در ترک اعتیاد خود ناتوانی دارند. به‌عبارت‌دیگر، این افراد حتی وقتی می‌بینند که اعتیاد آن‌ها در زندگی، شغل، تحصیلات و رابطه‌شان با دوستان اختلال ایجاد می‌کند، بازهم به دنبال آن چیز یا رفتار اعتیادآور هستند. به‌عبارت‌دیگر، یک فرد معتاد علی‌رغم اینکه نتایج اعتیاد خود را می‌بیند بازهم به دنبال اعتیاد خود می‌رود. درنتیجه، یک فرد معتاد به‌تنهایی قادر به ترک نیست و باید برای ترک از دیگران نیز کمک بگیرد.


مهم‌ترین چیزی که باید همراه در ذهن خود داشته باشید این است که شخصیت شما سرنوشت شما را معین نمی‌سازد. دکتر ویور می‌گوید: «یک فرد می‌تواند از دیگران کمک بگیرد و درنهایت یک زندگی موفق و پر باری داشته باشد.» او اضافه می‌کند که اولین گام برای موفقیت در زندگی این است که مشکل بالقوه خود را شناسایی کنید و بپذیرید. با یک سوال ساده همچون «آیا یک شخصیت اعتیادآور دارید» می‌توانید مشکل بالقوه را شناسایی کنید و بپذیرید. وقتی‌که مشکل بالقوه خود را شناسایی کردید می‌توانید در جهت حل آن گام بردارید.

 



روزنامه سپید
سایر اخبار
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

چقدر خونریزی در پریود طبیعی است؟

استرالیا شبکه کم سرعت 3G را غیرفعال می‌کند

شرایط فروش و پیش فروش پژو ۲۰۷ اتوماتیک

قیمت پرفروش‌ترین گوشی بازار چند؟

واکنش ایران به ادعای مجدد اتحادیه عرب در مورد جزایر سه‌گانه/ ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک جزء لاینفک و ابدی سرزمینی ایران است

ریزش دوباره قیمت سکه و طلا/ پیش‌بینی بازار در هفته آینده

در آستانه به‌ثمر رساندن گل شماره ۹۰۰ ؛ رونالدو زمان خداحافظی از دنیای فوتبال را اعلام کرد

رونمایی از مبلغ دقیق قرارداد مسی با اینترمیامی؛ رکورد عجیب شماره ۱۰ در MLS

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

پاریس باکو را متهم به دخالت در ناآرامی «کالدونیای جدید» کرد

برکناری یا استعفای ریاست کمیته داوران؟/ افشاریان متن استعفای خود را منتشر کرد

ابلاغیه جدید ستاد مبارزه با قاچاق برای حل مشکل طلافروشان

دلار به 1402 برگشت

شرایط استخدام معلمان بازنشسته اعلام شد

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

پایانِ عمرِ «رای لیستی»/ رای دهندگان در‌ دور‌ دوم انتخابات هم به ترکیبی از چند لیست رای دادند/ کدام جناح پیروز انتخابات مجلس شد؟ + جزئیات نظرسنجی روزپلاس

مدیرعامل سپاهان اصفهان معرفی شد + سوابق

در آستانه آغاز فصل اجاره‌بها، وضعیت مستاجران چگونه است؟/ رکود مسکن، التهاب اجاره

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

رهبر انقلاب: یکی از وظایف بزرگمان این است که ائمه را به دنیا معرفی کنیم/ انعکاس معارف ائمه علیهم السلام با شیوه های درست به دنیا/ تشکیل حکومت، هدف بلند مدت تمامی ائمه

هدیه رونالدو به کاپیتان تیم زنان النصر + عکس

وقتی آمریکا مدعی توقف ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی می‌شود/ دروغگویی بایدن جنایت نتانیاهو

شکایت از سریال پیمان معادی تا سریال مهران مدیری

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

نقد و سیاست