رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران مطرح کرد

هشدار در مورد خرید لنزهای زیبایی و طبی

رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران، با انتقاد به‌ عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین اتاق اصناف در مورد ساخت عینک، گفت: اقدامی که این وزارتخانه انجام می‌دهد، مغایر قانون است.
کد خبر: ۳۶۵۸
تاریخ انتشار:۱۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۲ - 06 August 2016
به گزارش روز پلاس، علی میرزاجانی در نشست خبری که در ارتباط با نوزدهمین کنگره سراسری اپتومتری ایران برگزار شد، اظهار داشت: تجویز عینک برای کودکان، انحرافات چشم، کم بینایی و مشکلات بینایی در افراد مسن، ساخت عینک طبی از جمله محورهای مورد توجه در این کنگره است.

رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران با بیان اینکه بیش از 100 مقاله به دبیرخانه نوزدهمین کنگره اپتومتری ایران ارسال شده است،‌ گفت: 50 مورد از این مقاله‌ها برای سخنرانی برگزیده شده، همچنین دو کارگاه شبیه‌سازی تصاویر شبکه‌ای و تعمیر عینک در حاشیه این کنگره برگزار می‌شود.

هشدار در مورد خرید لنزهای غیراستاندارد

میرزاجانی در خصوص استفاده از عدسی‌های تماسی و لنزهای زیبایی، گفت: متأسفانه بسیاری از افراد در این زمینه فاقد صلاحیت هستند،‌ فعالیت کرده و سبب بروز مشکل برای مردم می‌شوند.

وی با بیان اینکه عدسی‌های تماسی یک وسیله کمک‌بینایی بوده و در تماس مستقیم با قرنیه چشم است،‌ گفت: این عدسی‌ها باید تحت نظر اپتومتر و چشم‌پزشک تجویز شوند تا برای افراد مخاطراتی را به همراه نداشته باشد، ولی متأسفانه این عدسی‌های تماسی امروزه در سالن‌های آرایش، خرازی‌ها و عینک‌فروشی‌ها که حتی صلاحیت ساخت عینک را ندارند، ارائه می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه لنزهای زیبایی و حتی نمره‌دار حتماً باید تحت نظر پزشک و اپتومتر تجویز شوند، گفت: اندازه قرنیه در این افراد برای فرد در نظر گرفته شده تا اکسیژن‌رسانی لازم به چشم انجام گیرد که بسیاری از لنزها از آنجایی که از مجاری قانونی وارد بازار نشده، استاندارد لازم را نداشته و به دلیل عدم اکسیژن‌رسانی به چشم سبب آسیب به قرنیه و حتی نابینایی می‌شود.

رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران، ادامه داد: متأسفانه نظارتی بر فروش لنز و عدسی‌های تماسی نبوده و حتی گاهی این عدسی‌ها توسط دست‌فروشان ارائه می‌شود.

 25 تا 30 درصد کودکان ایران دچار عیوب انکساری هستند

میرزاجانی در ادامه به موضوع استفاده بی‌رویه از رایانه، تبلت و موبایل اشاره کرد و گفت: متأسفانه استفاده از این ابزارها به صورت بی‌رویه بسیار فراگیر شده و این مسئله در کوتاه‌مدت سبب قرمزی و سوزش چشم و در بلندمدت عیوب انکساری همچون نزدیک‌بینی را در افراد به همراه خواهد داشت.

وی گفت: ژاپنی‌ها و چینی‌ها نسبت به جوامع دیگر به دلیل فعالیت‌ چشمی در فاصله نزدیک آمار نزدیک‌بینی کودکانشان حدود 50 درصد است که این میزان در ایران به طور نسبی 25 تا 30 درصد بوده و می‌توان گفت این تعداد از کودکان به عینک طبی نیاز دارند.

رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران با اشاره به اینکه نرخ  عیوب انکساری طی سال‌های آینده در کشور افزایش می‌یابد،‌گفت: باید کودکان را به بازی و تحرک به دور از رایانه و تبلت و در فضای باز تشویق کرد.

میرزاجانی گفت: اپتومترها مشکلاتی همچون فعالیت غیرقانونی اصنافی، قدیمی و مرتبط با رشته خود را دارند که صنف عینک‌سازان از این جمله هستند و این افراد تمایل دارند فرزندانشان در این صنف فعالیت کنند. این مسئله همچون فعالیت قابله‌ها برای ماماها و شکسته‌بندها برای ارتوپدها را دارد.

وی تصریح کرد: اگر وزارت بهداشت بخواهد افرادی که در این صنف فعالیت می‌کنند را مراکزشان را پلمب کند حداقل 9 ماه به طول می‌انجامد و این شرایط وضعیت نابسامانی را ایجاد کرده است.

وی با اشاره به اینکه اپتومتری‌ها دوره دانشگاهی را گذرانده و تخصص آنها درمانگر با عینک و لنز بوده، گفت: از سال 76، در قانون مجلس ساخت عینک طبی به عنوان حرفه پزشکی شناخته شد و صدور پروانه برای فعالان این حوزه به عهده وزارت بهداشت است که متأسفانه وزارت صنعت، صنف عینک‌سازان را جزء حرفه‌های تخصصی عام قرار داده است و این مسئله مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد می‌کند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: در حال حاضر 2500 اپتومتر در کشور وجود دارد ولی 3 هزار واحد غیرقانونی در حوزه ارائه عینک از سال 83 تا 95 در کل ایران ایجاد شده و سبب بروز مخاطرات زیادی برای مردم شده است.

میرزاجانی با اشاره به اینکه 1800 مرکز اپتومتری به صورت خصوصی هم اکنون فعالیت کرده و خدمات لازم را به مردم ارائه می‌دهند‌، گفت: 15 نفر نیز عضو هیأت علمی اپتومتری بوده و این رشته فقط در 4 دانشگاه ارائه می‌شود و 100 نفر هر ساله به این جمع افزوده می‌شود.

وی در ارتباط با موضوع عینک‌های آفتابی گفت: عینک آفتابی نیز یک نوع عینک طبی به شمار می‌رود و بسیاری از مراکزی که این عینک‌ها را ارائه می‌دهند،‌ معتبر نبوده و باید نظارت بر این مراکز توسط وزارت بهداشت انجام گیرد، ولی متأسفانه امروز برای بسیاری از افراد مارک بودن عینک بیش از استاندارد بودن آن قابل توجه است.

رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران ضمن انتقاد نسبت به عملکرد  وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد موضوع ارائه پروانه برای ساخت عینک، گفت: این وزارتخانه سال گذشته ساخت عینک طبی را در بین مشاغل تخصصی قرار داده که نیاز به گذراندن دوره دارد و این مسئله مغایر قانون است.

وی تصریح کرد: رئیس اتاق اصناف در وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه به شدت دخالت کرده و لابی‌گری می‌کنند و طی نامه‌ای به تمام کل کشور اجازه ساخت عینک را به افراد بدون صلاحیت ارائه کرده است. به عبارتی آنها مسائل را به هم ریخته و از طریق بازی با الفاظ قانون را دور می‌زنند.
سایر اخبار
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

اعلام شرایط فروش و پیش فروش یک خودروی پرطرفدار ایران خودرو

جزئیات جدید از پرونده فساد در فوتبال/ پرداخت ۷۵ سکه به عنوان رشوه!

پشت پرده نقشه طولانی‌مدت رژیم صهیونیستی/ چرا فلسطین؟

واگذاری تراکتور با یک شرط عجیب/ قیمت تراکتور اعلام شد؟

قانون جدید‌ کنترل اجاره مسکن/ شوخی قانونی با زخم مستاجران!

ورود موشک جهاد مغنیه به میدان/ واکنش حزب‌الله به حمله رفح

گلکسی A53 سامسونگ به One UI 6.1 آپدیت شد

تشرف سالانه ۵ میلیون زائر غیر‌ایرانی به حرم مطهر رضوی

پشت‌پرده درخواست مهم استقلال/ مهدی هاشمی‌نسب بخشیده می‌شود؟

دستمزد مدیرعامل انویدیا ۶۰ درصد افزایش یافت

بهانه جدید واشنگتن برای تشدید تحریم‌ها علیه مسکو

بررسی ادعاهای تکراری و بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران/ فرصت‌سوزی آژانس سیاسی

شرایط ثبت نام خودروهای برقی وارداتی اعلام شد

دلار به 1402 برگشت

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

در آستانه آغاز فصل اجاره‌بها، وضعیت مستاجران چگونه است؟/ رکود مسکن، التهاب اجاره

رهبر انقلاب: یکی از وظایف بزرگمان این است که ائمه را به دنیا معرفی کنیم/ انعکاس معارف ائمه علیهم السلام با شیوه های درست به دنیا/ تشکیل حکومت، هدف بلند مدت تمامی ائمه

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

اصناف در سال چقدر مالیات می دهند؟/ سرانه مالیات پزشکان، قنادان، طلافروشان و رستوران ها و کافه دارها در ۳ سال گذشته

جنگل آسفالت؛ از ستایش نوید محمدزاده تا کسل‌کننده بودن سریال

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

جشنواره ۲۰۲۴ کن روی بمب ساعتی افشاگری درباره تجاوز جنسی

این کشور مشتری زعفران ایران است

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

مصوبه شورای حقوق و دستمزد باطل شد

نقد و سیاست