هر مزاجی چه نوع گوشتی باید مصرف کند؟

پزشکان طب سنتی و مدرن معتقدند گوشت یکی از منابع اصلی غذایی است که حذف آن سلامت را به خطر می‌اندازد.
کد خبر: ۳۲۰۱۷
تاریخ انتشار:۱۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۵ - 31 March 2017
به گزارش روزپلاس، پزشکان طب سنتی و مدرن معتقدند گوشت یکی از منابع اصلی غذایی است که حذف آن سلامت را به خطر می‌اندازد. اگر گیاهخوار نیستید و در حمایت از گیاهان، گوشت حیوانات را مصرف می‌کنید، لازم است درباره طبع آنها هم اطلاعاتی داشته باشید. گوشت‌ها هم مانند سایر موادغذایی مزاج خاص خودشان را دارند.
مثلا در یک دسته‌بندی گوشت‌ها به دو دسته گرم و سرد تقسیم می‌شوند و اینکه چه گوشتی در چه فصلی مصرف شود تا مزاج‌تان به‌هم نریزد. در این شماره دکتر شهناز کارکن، دستیار تخصصی طب سنتی و مسوول آموزش تغذیه انجمن علمی طب سنتی، حیواناتی را که گوشت گرمی دارند به شما معرفی می‌کند و هر اطلاعاتی را که باید از انواع گوشت و خواص‌شان بدانید، دراختیارتان می‌گذارد.

بدون گوشت هرگز!
ارزش غذایی مواد خوراکی را میزان خواص مفید آن مشخص می‌کند. با اینکه تعداد خوراکی‌های مفید کم نیست اما در میان آن‌ها گوشت، به تعبیر طب سنتی، نسبت به سایر مواد ارزش غذایی بیشتری دارد. از همین روست که در طب سنتی مصرف گوشت یکی از ضروریات است و با حذف آن آسیب‌هایی به سلامت بدن وارد می‌شود. با این وجود مصرف گوشت هم برای خودش حساب و کتاب مشخصی دارد.
در طب سنتی هر نوع گوشتی، گرم و تر شمرده می‌شود، اما در مقایسه میزان گرمی و تری آنها با یکدیگر متفاوت است و به انواعی که میزان گرمی و تری کمتری دارند، سرد گفته می‌شود. برای نمونه، گوشت حیواناتی مثل گوسفند، بز، کبک، بلدرچین، شتر، شترمرغ و میگو ازجمله گوشت‌هایی هستند که میزان گرمی و تری بالاتری دارند.

ویژگی‌ عمومی انواع گوشت‌ها
در بیماری‌های مختلف به بیمار توصیه می‌شود گوشت نخورد. به این دلیل که هضم گوشت برای دستگاه هاضمه (دستگاه گوارش) دشوار است و برای خوردنش باید دستگاه هاضمه قوی‌ای داشت. از طرفی گفته شده که مزاج گوشت گرم است، بنابراین معلوم می‌شود افراد گرم‌مزاج باید کمتر گوشت مصرف کنند. گوشت حیواناتی که برای مصرف انسان ذبح می‌شوند، تحت شرایط خاصی گرم‌تر می‌شود؛ حیوان هر چه جوان‌تر، چاق‌تر و پرتحرک‌تر باشد، گوشتش گرم‌تر خواهد بود. رنگ حیوان هم بر طبع آن تاثیر می‌گذارد، یعنی هر چه رنگ آن تیره‌تر باشد مزاج گوشت هم گرم‌تر خواهد بود.

گوشت گوسفند
برای مزاج انسان بهترین نوع گوشت، گوشت گوسفند است. گوشت بره‌ای که کمتر از ۶ماه داشته باشد، از گوشت گوسفند هم مرغوب‌تر است. در هر صورت برای مصرف گوشت قسمت راسته یا سردست یا دست و سینه گوسفند از ناحیه ران بهتر است.
– گوشت گوسفند نسبت به انواع دیگر گوشت‌، سریع‌الهضم است، یعنی به‌راحتی هضم می‌شود و به اصطلاح دستگاه گوارش را اذیت نمی‌کند.
– داخل گوشت گوسفند نرم‌تر است و تری بیشتری هم دارد.
– از نظر غلظت، خونی که گوشت گوسفند تولید می‌کند خون بهتری است.
– مصرف گوشت گوسفند برای بیماران سوداوی مفید است.
– باعث افزایش قدرت جنسی زن و مرد می‌شود.

گوشت بز
گوشت بز برای افرادی که فعالیت جسمانی کمتری دارند، مناسب‌تر است. اگر بز ۶ماه یا یک سال داشته باشد، گوشتش از نظر کیفیت و خواص شبیه گوشت گوسفند است. گوشت بزغاله نسبت به بز لطافت بیشتری دارد و خون لطیف‌تری تولید می‌کند. به افرادی که فعالیت بدنی زیادی دارند توصیه می‌شود گوشت بره زیر ۶ماه یا گوشت بزغاله مصرف کنند. درنظر داشته باشید هرقدر رنگ گوشت بز روشن‌تر باشد، گوشت آن لطافت کمتری خواهد داشت و بالعکس.

گوشت کبک
گوشت کبک طبع گرم و خشک دارد و از گوشت‌های لطیف به‌شمار می‌آید. طی چند سال اخیر با آگاهی از خواص مفید گوشت کبک، عده بیشتری نسبت به مصرف آن علاقه نشان می‌دهند.
– گوشت کبک ارزش غذایی بالایی دارد.
– خون زیادی تولید می‌کند.
– مصرف این گوشت می‌تواند باعث چاقی شود.
– به‌دلیل طبع خشکی که دارد ممکن است یبوست ایجاد کند.
– قلب را تقویت می‌کند.

گوشت بلدرچین
طبع بلدرچین هم درست مثل کبک گرم و خشک است. گوشت بلدرچین ارزش غذایی زیادی دارد و بهتر است به روش رایج پخت تهیه شود؛ نه به روش کبابی. مصرف گوشت بلدرچین هم به تندرستی کمک فراوانی می‌کند.
– باعث نرمی پوست می‌شود.
– برای پخت گوشت بلدرچین بهتر است از روغن هم استفاده شود.
– مصرف گوشت بلدرچین همراه چاشنی‌های ملس یا شیرین مثل آلو، رب انار، شکر و سکنجبین توصیه‌می‌شود.
– مصرف بیش از حد و دائمی گوشت بلدرچین سردرد ایجاد می‌کند.

گوشت شتر و شترمرغ
حکمای طب سنتی گوشت گوسفند را به‌دلیل سازگاری با بدن انسان بهتر تشخیص داده‌اند. اما گوشت جانوران گوناگون خواص مفیدی دارد و برای درمان یا جبران کمبودهایی مصرف‌شان توصیه می‌شود. ازجمله گوشت شتر و شترمرغ که گرچه مصرف بیش از حدشان ممنوع است ولی فوایدی هم دارند.
مزاج گوشت شتر گرم است و برای افرادی که مزاج سرد و تر یا غلبه خلط بلغم دارند، مفید است. گوشت شترمرغ هم طبع گرم و خشک دارد و فاقد کلسترول است، بنابراین به افرادی که چربی یا کلسترول خون دارند، مصرف گوشت شترمرغ توصیه می‌شود. از همه بهتر آن است که گوشت شترمرغ را چرخ و با چرخ‌کرده گوشت گوسفند مخلوط کرده و با آن غذا تهیه کنید.

گوشت میگو
گوشت جانوران دریایی معمولا سرد و تر است ولی در میان آنها گوشت میگو قدری متفاوت است و طبع گرم و تر دارد. مصرف میگو در وعده‌های غذایی جا افتاده و طرفداران خاص خودش را پیدا کرده است.
– میگو را نباید به تنهایی مصرف کرد. گوشت میگو را حتما همراه سکنجبین میل کنید.
– مهم‌ترین خاصیت میگو در این است که قوای جنسی را در مرد و زن افزایش می‌دهد.
– هضم میگو سنگین است یا به اصطلاح دیر هضم به‌شمار می‌رود، بنابراین افرادی که دچار مشکلات سوءهاضمه هستند باید از مصرف گوشت میگو خودداری‌کنند.

گوشت و مزاج
هضم گوشت برای دستگاه هاضمه (دستگاه گوارش) دشوار است و برای خوردنش باید دستگاه هاضمه قوی‌ای داشت. از طرفی گفته شده که مزاج گوشت گرم است، بنابراین معلوم می‌شود افراد گرم‌مزاج باید کمتر گوشت مصرف کنند. گوشت حیواناتی که برای مصرف انسان ذبح می‌شوند، تحت شرایط خاصی گرم‌تر می‌شود؛ حیوان هر چه جوان‌تر، چاق‌تر و پرتحرک‌تر باشد، گوشتش گرم‌تر خواهد بود

نکات لازم در طبخ گوشت
معمولا کسی گوشت را به شکل خام مصرف نمی‌کند و آن را به روش‌های مختلف می‌پزد. این ماده با ارزش غذایی اگر درست طبخ نشود، خواص مفیدش را از دست می‌دهد و در مواردی حتی ممکن است به‌علت شیوه پخت غلط به یک ماده غذایی مضر تبدیل شود. اما با رعایت یکسری اصول کلی می‌توان از صحت گوشت مصرفی اطمینان حاصل کرد.
– از ویژگی‌های نمک این است که در صورت اضافه شدن به هر ماده خوراکی باعث لطافت آن می‌شود، بنابراین می‌توان حین پخت با افزودن مقداری نمک به گوشت کیفیت آن را بالا برد.
– بعضی کودکان گوشت نمی‌خورند و می‌توان با خوراندن آب گوشت به آنها نیازشان به گوشت را تامین کرد. به این منظور باید گوشت را با آب سرد بپزید. اگر گوشت با آب فراوان ولی با آب گرم پخته شود مواد غذایی‌اش وارد آب نمی‌شود. اما اگر به آب گوشت احتیاجی ندارید، می‌توانید آن را با آب سرد هم بپزید.
– وقتی گوشت را برای پخت در قابلمه قرار می‌دهید، بلافاصله در قابلمه را نگذارید. بخاری که از سطح گوشت بلند می‌شود، سمی بوده و لازم است پراکنده شود، بنابراین توصیه می‌شود تا زمانی که گوشت به اصطلاح یک قل بزند، در قابلمه را به‌صورت کج بگذارید و بعد از چند دقیقه آن را درست بگذارید.

فست‌فودها خاصیت دارند؟
در فرایند آماده‌سازی فست‌فود علاوه بر گوشتی که به کار می‌رود مواد دیگری هم برای طعم‌دار شدن به آن اضافه می‌کنند. بر فرض اینکه موادی که افزوده می‌شوند سالم هستند و طبق اصول پزشکی انتخاب می‌شوند، نمی‌توانند کیفیت گوشت را تغییر دهند. پس برای یافتن پاسخی به این سوال که آیا فست‌فود خواص گوشت را حفظ می‌کند یا نه باید به کیفیت گوشت به کار رفته توجه کرد. اگر کیفیت گوشت خوب نباشد (خود گوشت به دلایل مختلف خواصش را از دست داده باشد) مصلحاتی مثل نمک، سیر، آویشن، فلفل، زیره و زنجبیل نمی‌توانند باعث حفظ خواص شوند.
ارزش غذایی گوشت ارتباط مستقیمی با سن حیوان ذبح شده دارد. واقعیت این است که گوشت به کار رفته در فست‌فودها معمولا گوشت‌هایی هستند که از سنین جوانی عبور کرده‌اند و چندان قابل اعتماد نیستند. پیشنهاد می‌شود خانم‌ها و آقایانی که دغدغه ارزش غذایی گوشت مصرفی در فست‌فود را دارند، در منزل دست به کار شوند و سوسیس و کالباس خانگی تهیه کنند. شاید سوسیس و کالباسی که در منزل تهیه می‌کنید از نظر ظاهری به‌خوبی فست‌فود کارخانه‌ای نباشد ولی در عوض خیال‌تان راحت است که در تهیه آن گوشت خوب و باکیفیتی به کار رفته است.

شهرخبر/
سایر اخبار
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

اعلام شرایط فروش و پیش فروش یک خودروی پرطرفدار ایران خودرو

جزئیات جدید از پرونده فساد در فوتبال/ پرداخت ۷۵ سکه به عنوان رشوه!

ورود موشک جهاد مغنیه به میدان/ واکنش حزب‌الله به حمله رفح

پشت پرده نقشه طولانی‌مدت رژیم صهیونیستی/ چرا فلسطین؟

قانون جدید‌ کنترل اجاره مسکن/ شوخی قانونی با زخم مستاجران!

گلکسی A53 سامسونگ به One UI 6.1 آپدیت شد

پشت‌پرده درخواست مهم استقلال/ مهدی هاشمی‌نسب بخشیده می‌شود؟

واگذاری تراکتور با یک شرط عجیب/ قیمت تراکتور اعلام شد؟

تشرف سالانه ۵ میلیون زائر غیر‌ایرانی به حرم مطهر رضوی

بهانه جدید واشنگتن برای تشدید تحریم‌ها علیه مسکو

دستمزد مدیرعامل انویدیا ۶۰ درصد افزایش یافت

بررسی ادعاهای تکراری و بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران/ فرصت‌سوزی آژانس سیاسی

شرایط ثبت نام خودروهای برقی وارداتی اعلام شد

دلار به 1402 برگشت

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

در آستانه آغاز فصل اجاره‌بها، وضعیت مستاجران چگونه است؟/ رکود مسکن، التهاب اجاره

رهبر انقلاب: یکی از وظایف بزرگمان این است که ائمه را به دنیا معرفی کنیم/ انعکاس معارف ائمه علیهم السلام با شیوه های درست به دنیا/ تشکیل حکومت، هدف بلند مدت تمامی ائمه

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

اصناف در سال چقدر مالیات می دهند؟/ سرانه مالیات پزشکان، قنادان، طلافروشان و رستوران ها و کافه دارها در ۳ سال گذشته

جنگل آسفالت؛ از ستایش نوید محمدزاده تا کسل‌کننده بودن سریال

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

جشنواره ۲۰۲۴ کن روی بمب ساعتی افشاگری درباره تجاوز جنسی

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

این کشور مشتری زعفران ایران است

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

مصوبه شورای حقوق و دستمزد باطل شد

نقد و سیاست