در گفت وگو با بلومبرگ/

امیرعبداللهیان: گسترش جنگ، رژیم صهیونیستی را پشیمان می‌کند/ ایده سلطان عمان همچنان روی میز است

وزیر امور خارجه در مصاحبه با رسانه آمریکایی «بلومبرگ» می‌گوید که دود گسترش جنگ در منطقه به چشم آمریکا می‌رود.
کد خبر: ۲۸۷۹۷۷
تاریخ انتشار:۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۸ - 30 October 2023
امیرعبداللهیان: گسترش جنگ، رژیم صهیونیستی را پشیمان می‌کند/ ایده سلطان عمان همچنان روی میز است


به گزارش روزپلاس، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در نیویورک با رسانه آمریکایی «بلومبرگ» مصاحبه کرد.


خبرنگار بلومبرگ: اتفاق‌های مهمی در ۴۸ ساعت اخیر رخ داده و پاسخ ایران به حمله آمریکا به شرق سوریه و هدف گرفتن مواضع ایران پس از سخنرانی او در مجمع عمومی سازمان ملل چیست؟

امیرعبداللهیان: اولا شما گفتید اتفاق‌های مهمی در ۴۸ ساعت گذشته رخ داده، من فکر می‌کنم این اتفاق مهم در مجمع عمومی سازمان ملل روی داد و به هرحال بعد از چالشی که بین بعضی از کنشگران اصلی و اعضایی که دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل هستند، هیچ قطعنامه‌ای که به آتش‌بس و مسائل انسان‌دوستانه در مورد فلسطین توجه کند، در سه هفته گذشته صادر نشد؛ روز جمعه در مجمع عمومی سازمان ملل بالاخره یک قطعنامه با رای ۱۲۰ کشور صادر شد که هم به موضوع آتش‌بس انسانی توجه دارد و هم مسائل انسان‌دوستانه؛ این اتفاق خوبی است که در سازمان ملل رخ داده است، اما در مورد پرسش شما اولا ادعای دولت آمریکا، ادعای نادرستی است؛ زمانی که داعش در منطقه ما فعال شد، در عراق و سوریه گروه‌هایی برای مبارزه با تروریسم شکل گرفت؛ این گروه‌ها در راستای امنیت کشورشان اقدام می‌کنند؛ این گروه‌ها مرتبط با کشور‌های خود در منطقه هستند؛ آن‌ها نه از جمهوری اسلامی ایران دستور می‌گیرند و نه ما دستورالعملی به آن‌ها می‌دهیم؛ طرف آمریکایی مدعی است این گروه‌ها مرتبط با ایران هستند؛ این گروه‌ها راسا خودشان تصمیم می‌گیرند و اقدام می‌کنند.

خبرنگار بلومبرگ: شما می‌گویید آن‌ها خودشان تصمیم می‌گیرند، ولی شما به حماس و حزب‌الله نزدیک هستید، آیا بر این گروه‌ها تاثیری دارید؟

امیرعبداللهیان: من از حماس و حزب‌الله صحبت نکردم؛ از گروه‌هایی می‌گویم که آمریکا مدعی است در عراق و سوریه، منافع او را هدف قرار داده‌اند؛ حماس و حزب‌الله گروه‌های آزادیبخشی هستند که برای امنیت سرزمین فلسطین و لبنان تلاش می‌کنند؛ ما رابطه سیاسی قوی با آن‌ها داریم؛ در مورد حماس مایلم این نکته را اشاره کنم که حماس از نظر ما، یک جنبش آزادیبخش در مقابل اشغالگری است.

خبرنگار بلومبرگ با اشاره به اظهارات امیرعبداللهیان در مجمع عمومی سازمان ملل و هشدارش به آمریکا مبنی بر اینکه اگر نسل‌کشی در غزه ادامه یابد، خود نیز از این آتش در امان نخواهند بود: منظور شما چیست؟

امیرعبداللهیان: الان چه وضعیتی در منطقه وجود دارد؛ رژیم اسرائیل و شخص نتانیاهو جنگ گسترده‌ای را علیه غیرنظامیان در غزه به راه انداخته‌اند؛ یک نسل‌کشی و جنایت جنگی که در کمتر از سه هفته، ۷ هزار و ۳۰۰ غیرنظامی شامل ۶۴ درصد از زنان و کودکان را به شهادت رسانده‌اند؛ آمریکا به‌طور کامل در کنار رژیم اسرائیل قرار گرفته است، در حالی که به ایران توصیه می‌کند، خویشتن‌داری کند؛ کاخ سفید به ما پیام می‌دهد که ما به‌عنوان آمریکا به دنبال گسترش دامنه جنگ نیستیم و از ایران می‌خواهیم خویشتن‌داری کند؛ در حالی که خودش خویشتن‌داری نمی‌کند و در کنار یک طرف جنگ، قرار گرفته است؛ آن‌هم در کنار یک رژیم اشغالگر قرار گرفته است.

خبرنگار بلومبرگ: رئیس‌جمهور آمریکا معتقد است که اسرائیل حق دفاع از شهروندان خود را دارد، در حالی که تمام تلاش خود را برای محافظت از غیرنظامیان انجام می‌دهدچه توضیحی درباره هشدار خطاب به آمریکایی‌ها دارید؟

امیرعبداللهیان: جمله‌ای را که گفتم در مصاحبه با شما تکرار می‌کنم؛ آمریکا دیگران را توصیه به خویشتن‌داری می‌کند، اما خودش به‌طور کامل در کنار اسرائیل که از نظر حقوق بین‌الملل، قدرت اشغالگر شناخته می‌شود، قرار دارد؛ اگر رفتار آمریکا را در طی سه هفته گذشته مرور کنید، حضور تمام عیار آمریکا در کنار رژیم اشغالگر اسرائیل باعث افزایش شدت جنگ و افزایش کشتار زنان و کودکان و غیرنظامیان شده است؛ ادامه این روش یعنی کنترل در منطقه از دست همه طرف‌ها می‌تواند خارج شود، در حالتی که آمریکا این رویه و رفتار را بخواهد ادامه دهد، توسعه جنگ و باز شدن جبهه‌های جدید، امری اجتناب ناپذیر است و در آن حالت، دود این جنگ به چشم آمریکا هم خواهد رفت.

خبرنگار بلومبرگ: ایران درباره کاهش تنش چه‌کاری کرده است؟

امیرعبداللهیان: اولا توصیه ما این است که آمریکا منصفانه برخورد کند؛ قرار گرفتن در کنار یک طرف جنگ آن‌هم طرف اشغالگر حمایت عملی از کشته شدن ۷ هزار و ۳۰۰ زن و کودک و غیرنظامی فلسطینی است، این امر اعتبار آمریکا را نه تنها در منطقه بلکه در جهان با چالش جدی مواجه کرده است؛ جمهوری اسلامی ایران همواره نقش سازنده در منطقه ایفا کرده است؛ ما معتقدیم راهکار، تداوم جنگ نیست بلکه تمرکز بر راه حل سیاسی است.

خبرنگار بلومبرگ: دبیرکل سازمان ملل حملات ۷ اکتبر  و گروگانگیری غیرنظامیان و پرتاب موشک علیه آن‌ها را محکوم کرده است؛ شما گفتید که حماس آمادگی دارد گروگان‌های غیرنظامی را با ۶ هزار اسیر فلسطینی مبادله کند؛ این اتفاق چقدر می‌تواند سریع روی دهد؟

امیرعبداللهیان: اولا باید به ریشه این وضعیت نگاه کنید؛ اشغالگری اسرائیل ریشه اصلی بحران است؛ نکته دوم اینکه ما هیچگاه از کشتار غیرنظامیان و زنان و کودکان در هیچ جای دنیا حمایت نکرده و نمی‌کنیم؛ نکته سوم اینکه اقدام حماس در مقابله با قدرت اشغالگر در چارچوب حقوق بین‌الملل انجام شده است، اما راهکار، تشدید جنگ نیست؛ راهکار، ادامه این وضعیت نیست؛ ادامه این وضعیت یعنی بشکه باروت در منطقه منفجر خواهد شد.

خبرنگار بلومبرگ: وضعیت کنونی و آزادی گروگان‌ها و تنش‌زدایی چگونه است؟

امیرعبداللهیان: کمتر از ۲ هفته پیش در قطر با رهبر سیاسی حماس ملاقات داشتم و به او پیشنهاد کردیم نسبت به آزادی اسرای غیرنظامی بررسی و اقدام کند؛ رهبر سیاسی حماس این ایده را پذیرفت و اعلام آمادگی کرد که نسبت به آزادسازی اسرای غیرنظامی اقدام می‌کنند.

خبرنگار بلومبرگ: چه تعداد و چه زمانی آزاد خواهند شد؟

امیرعبداللهیان: من این سخن را از زبان آقای اسماعیل هنیه شنیدم که گفت ما آمادگی داریم همه اسرای غیرنظامی را که در غزه هستند، آزاد کنیم، اما حتما آزادی اسرا نیاز به یک آتش‌بس و ترتیباتی دارد تا بتوانند نظامی‌ها را از غیرنظامی‌ها شناسایی و سپس اقدام کنند.

خبرنگار بلومبرگ: راه‌های رسیدن به آتش‌بس و کمک ایران در این زمینه چیست؟

امیرعبداللهیان: فکر می‌کنم اولا این امکان باید فراهم شود که یک آتش‌بس فوری برای ارسال گسترده کمک‌های انسان‌دوستانه برقرار شود، یعنی حملات سازمان‌یافته رژیم اسرائیل علیه غیرنظامیان متوقف شود و در سایه این آتش‌بس، ضمن ورود کمک‌های انسانی، اسرای غیرنظامی تحویل صلیب سرخ شوند.

خبرنگار بلومبرگ: تا زمانی که آتش‌بس معتبری وجود نداشته باشد، آزادی اسرا وجود ندارد؟

امیرعبداللهیان: واقعیت این است آقای اسماعیل هنیه به من گفت مگر در سایه بمباران شدید، امکان تفکیک اسرای نظامی از غیرنظامی وجود دارد؟ طبعا نه.

خبرنگار بلومبرگ: درباره تعداد آزادی اسرای نظامی و زمان آزادی آن‌ها توضیح بدهید؟

امیرعبداللهیان: این را باید خود حماس تصمیم بگیرد، ولی من فکر می‌کنم مسئله دیگری که وجود دارد، وجود ۶ هزار اسیر فلسطینی در زندان‌های رژیم اسرائیل است؛ ممکن است در مرحله تبادل اسرای نظامی، بحث چگونگی آزادسازی اسرای فلسطینی بین حماس و طرف مقابل مطرح شود؛ این چیزی است که حماس باید در موردش تصمیم بگیرد؛ ولی نکته مهم این است که ما در راه‌حل سیاسی که حقوق ملت فلسطین هم دیده شود و مانع گسترش جنگ شود، می‌توانیم نقش ایفا کنیم.

خبرنگار بلومبرگ: واکنش به تشدید حملات اسرائیل چگونه خواهد بود؟

امیرعبداللهیان: من نمی‌توانم وارد جزئیات نظامی شوم، چون متخصص مباحث نظامی نیستم، ولی اگر اسرائیلی‌ها جنگ را متوقف نکنند و به کشتار و جنایت‌هایشان ادامه دهند، باز شدن جبهه‌های جدید غیرقابل اجتناب است و آن موقع، رژیم اسرائیل در شرایط جدیدی قرار می‌گیرد که قطعا از اقدام‌های خودش پشیمان خواهد شد.

الان شما در کف خیابان‌های اروپا و آمریکا، تظاهرات گسترده و کم‌سابقه مردمی را در محکومیت جنایت‌های جنگی علیه مردم غزه و فلسطین می‌بینید؛ احساسات مردم منطقه را می‌بینید و این وضعیت به مرحله انفجار احساسات مردمی نزدیک شده است؛ در نتیجه هر احتمالی وجود دارد و هر جبهه‌ای جدید می‌تواند باز شود؛ راهکار این است تا دیر نشده بر راه‌حل سیاسی متمرکز شوند.

اولا براساس اطلاعاتی که ما داریم، مدیریت این جنگ در اختیار آمریکا است و اسرائیل به نیابت از آمریکا، این جنگ را انجام می‌دهد، ولی مدیریت جنگ با نظامیان آمریکا است، چون در داخل رژیم اسرائیل وضعیت فرو ریخته‌ای وجود دارد.

خبرنگار بلومبرگ: تاثیر ایران بر حماس و حزب‌الله چیست؟

امیرعبداللهیان: اولا تصمیمی که حماس گرفت، تصمیمی کاملا فلسطینی بود که عملیات طوفان الاقصی را انجام داد؛ دلایل آن هم کاملا برای همه جهان روشن است؛ ثانیا حماس، جهاد اسلامی و حزب‌الله، گروه‌هایی هستند که در راستای منافع کشور‌های خودشان عمل می‌کنند نه از ما دستور می‌گیرند نه ما به آن‌ها دستور می‌دهیم.

خبرنگار بلومبرگ: درباره ادعای وال استریت ژورنال مبنی بر آموزش نظامیان حماس قبل از حمله ۷ اکتبر از سوی ایران چه توضیحی می‌دهید؟

امیرعبداللهیان: ما درباره وضعیت موجود صحبت می‌کنیم؛ آن‌ها خودشان نیرو‌هایی برای آموزش دارند؛ آن‌ها سلاح و امکانات مورد نیازشان را تهیه و تولید می‌کنند؛ ما ارتباط سیاسی قوی با حزب‌الله و گروه‌های مقاومت داریم؛ در چارچوب حقوق بین‌الملل از منطق مقابله با قدرت اشغالگر استقبال و حمایت سیاسی می‌کنیم؛ مخالف کشتار غیرنظامیان، زنان و کودکان هستیم، اما در بعد سیاسی معتقدیم راه‌حل فلسطین، می‌تواند دموکراتیک باشد؛ طرح دمکراتیکی که ایران در سازمان ملل ثبت کرده است، مبتنی بر برگزاری رفراندوم بین ساکنان اصلی فلسطین شامل یهودی، مسیحی و مسلمان است؛ بگذارید فلسطینی‌ها خودشان سرنوشت خود را تعیین کنند.

خبرنگار بلومبرگ: نقش ایران در منطقه چیست؟

امیرعبداللهیان: ما از مقابله با اشغالگری حمایت می‌کنیم که پدیده شومی است. اگر امروز گروهی و فرقه‌ای بیاید و بخشی از نیویورک را اشغال کند، شما در آمریکا چه می‌کنید؟ به او می‌گویید حق دفاع مشروع داشته باشد؟

من در نیویورک با دبیرکل سازمان ملل گفت‌وگو کردم برای اینکه راهکار سیاسی پیدا کنیم؛ معتقدیم بخشی راهکار سیاسی، توقف فوری حملات به غیرنظامیان، ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه، آزادسازی اسرای غیرنظامی است؛ لذا ما از ارتباط خود برای راه‌حل سیاسی و نه افزایش ادامه جنگ استفاده می‌کنیم، اما آمریکا هم باید عینا این رفتار را داشته باشد.

امیرعبداللهیان در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار بلومبرگ درباره میانجیگری‌ها برای آزادی اسرا نیز گفت: ما با قطر در این رابطه، ارتباط و مشورت‌های نزدیکی داریم؛ من ۱۰ روز پیش در قطر بودم؛ با مقام‌های قطر صحبت کردم؛ آن‌ها ایده‌هایی را برای آزادی اسرای غیرنظامی داشتند؛ ما ایده‌هایمان را به اشتراک گذاشتیم؛ هم دوستان ما در قطر، و هم ما با آقای اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس برای تسریع و کمک به آزادی اسرای غیرنظامی صحبت کردیم، اما حماس نسبت به آزادی اسرای فلسطینی هم مطالباتی دارد؛ مبادله یک‌طرفه نمی‌تواند باشد؛ حماس به ما گفت نسبت به آزادی اسرای غیر نظامی آمادگی دارد.

خبرنگار بلومبرگ: نظرتان درباره توافق ایران و آمریکا و تبادل زندانیان و آزادسازی ۶ میلیارد از پول‌های مسدود شده ایران و آینده روند گفت‌وگو‌ها چیست؟

امیرعبداللهیان: ایده سلطان عمان همچنان روی میز است.

خبرنگار بلومبرگ: با توجه به انتقاد ایران از حضور نظامیان آمریکا در منطقه، چرا نظامیان ایران در سوریه حضور دارند؟

امیرعبداللهیان: تا زمانی که برای مبارزه با تروریسم، دولت سوریه از ایران درخواست کمک کند، ما در چارچوب موافقتنامه همکاری‌های مشترک بین ۲کشور عمل خواهیم کرد.

خبرنگار بلومبرگ:  آیا نیروی بیشتری به سوریه اعزام خواهید کرد؟

امیرعبداللهیان: اگر مبارزه با تروریسم ایجاب و اگر دولت سوریه درخواست کند، در چارچوب توافقات موجود برای مبارزه با تروریسم به دولت سوریه همچنان کمک می‌کنیم.

خبرنگار بلومبرگ: آیا اعزام نیروی بیشتر ایران به سوریه رخ می‌دهد؟

امیرعبداللهیان: تحول جدیدی رخ نداده است.

خبرنگار بلومبرگ: آیا نیروی جدید ایران بعد از عملیات طوفان الاقصی به سوریه، اعزام می‌شود؟

امیرعبداللهیان: پاسخ شما را دادم، اما من از شما می‌پرسم که آمریکا بعد از ۷ اکتبر چه تعداد نیرو و سلاح به تل‌آویو ارسال کرده است؟ چند هواپیما و کامیون و چه نوع سلاح‌هایی؟

خبرنگار بلومبرگ: من یک روزنامه‌نگارم و این پرسش‌ها را جهت روشن شدن موضوع‌ها برای مخاطبان می‌پرسم.

امیرعبداللهیان: ما نیروی جدید به سوریه، عراق و منطقه اعزام نکرده‌ایم، اما درباره تحولات منطقه هم صرفا تماشاگر و ناظر نبوده‌ایم؛ هر زمان که لازم بدانیم، متناسب با مصالح و امنیت ملی‌مان و شرایط منطقه در زمان و مکان لازم خود، جمهوری اسلامی ایران تصمیم می‌گیرد، اما من هشدار می‌دهم ادامه این وضعیت قتل‌عام مردم غزه، منطقه را از کنترل خارج خواهد کرد؛ ما به نیویورک آمدیم تا از همه مکانیزم‌های بین‌المللی برای عدم رسیدن به نقطه انفجار در منطقه بهره بگیریم؛  این طرف آمریکایی است که باید تصمیم بگیرد که آیا می‌خواهد جنگ را تشدید کند؟ اگر این طور است پس مسئولیت بین‌المللی آن را بپذیرد؛ مسئولیت گسترش دامنه جنگ را بپذیرد، اما اگر به دنبال تحقق آرامش در منطقه است، مسیر آن، راه‌حل سیاسی و توقف نسل‌کشی و جنایت جنگی در غزه و ارسال فوری کمک‌های انسان‌دوستانه است.

خبرنگار بلومبرگ: نظر جمهوری اسلامی ایران را درباره راهکار ۲ کشوری در قبال موضوع فلسطین و اسرائیل چیست؟

امیرعبداللهیان: پیشنهاد دموکراتیک و راه‌حل سیاسی ما، برگزاری رفراندوم بین ساکنان اصیل فلسطینی شامل یهودی، مسیحی و مسلمان است؛ یکبار بگذارید، فلسطینی‌ها درباره سرنوشت خودشان تصمیم بگیرند.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

شهادت حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه در حادثه سقوط بالگرد حامل رئیس‌جمهور + زندگی‌نامه

شرایط سخت و پیچیده است/ دعا کنید

امیرعبداللهیان مزدش را گرفت/ سه شنبه آخرین دیدار نمایندگان با وزیر بود/ از اقتدار دیپلماسی تا همدلی وزیر با پارلمان

نحوه انتخاب سرپرست وزارت امور خارجه

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت»/ اعلام پنج روز عزای عمومی

دلنوشته دختر شهید رکن‌آبادی برای امیرعبداللهیان/ شهادت به نامت می‌آید

بازی‌های هفته بیست و هشتم لیگ برتر به تعویق افتاد

جلسه شورای معاونین وزارت خارجه به ریاست باقری

قیمت دلار دوباره ریخت/ نرخ جدید دلار در بازار را ببینید

با دستور مخبر؛ علی باقری مسئول کمیته روابط امور خارجه دولت شد

روایت خبرنگار روزپلاس از «خلق خوش» و «خستگی ناپذیری» امیرعبداللهیان/ شهادت برازنده‌ی این دیپلمات انقلابی است

جای خالی آیت الله رئیسی/ قالیباف، محسنی اژه ای و مخبر، اعضای شورای موقت ریاست جمهوری /انتخابات ریاست جمهوری چه زمانی برگزار می‌شود؟

با اعلام رسمی وزارت ورزش تمام مسابقات ورزشی ایران لغو شد

جلسه فوق‌العاده هیئت‌دولت برگزار شد/ زمان و مکان تشییع پیکر رئیس جمهور و هیئت همراه متعاقباً اعلام خواهد شد/ بیانیه هیات دولت: مسیر پر افتخار آیت الله رئیسی قهرمان و خادم ملت ادامه دارد

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

اصناف در سال چقدر مالیات می دهند؟/ سرانه مالیات پزشکان، قنادان، طلافروشان و رستوران ها و کافه دارها در ۳ سال گذشته

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

واگذاری تراکتور با یک شرط عجیب/ قیمت تراکتور اعلام شد؟

نه خیانتی در کار بود نه هیچ‌چیز دیگر، خسته شد صبر ما / رفاقت تا همیشه پابرجاست

خاندوزی: مشکلات طلافروشان با رعایت قانون برطرف می شود/ کلیه اصناف موظف به کنار گذاشتن روش‌های سنتی و سلیقه‌محور در حوزه مالیاتی هستند

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

تلاش برای وایرال شدن؛ این قسمت ژیلا/ برای مجردها خواستگار میفرستیم

قانون جدید‌ کنترل اجاره مسکن/ شوخی قانونی با زخم مستاجران!

خط و نشان سردار قاآنی برای آمریکا /در شب حمله سپاه به اسرائیل ۸ ناوگروه در دریای سیاه مستقر بود تا جلوی عملیات را بگیرد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

مصوبه شورای حقوق و دستمزد باطل شد

دیوید تیلور رسماً استارت زد/عکس

نقد و سیاست