آشفتگی در بزرگ ترین مرکز توزیع میوه ایران

«کمتر از بیست روز به آغاز سال نو مانده است؛ روزهای پایانی اسفند ماه هر سال میادین تره بار از اهمیت بیشتری پیدا می کنند. خرید و فروش میوه شب عید و بازار مناسب آن مثل همیشه پای دلالان را به وسط خواهید کشید. رخدادی که باعث بر هم خوردن نظم و قمیت تمام شده محصولات برای مصرف کننده می شود. بحث حضور دلالان در میادین تره بار در سال های گذشته به یک رویه ثابت تبدیل شده است اما در این گزارش قصد ندارم به این مساله بپردازم؛ هدف بررسی وضعیت این میدان مهم شهر است.
کد خبر: ۲۸۷۰۷
تاریخ انتشار:۱۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۳ - 01 March 2017
به گزارش روزپلاس، «امروز این میدان نسبت به گذشته تفاوت‌های چشمگیری پیدا کرده است. در گذشته این میدان، نظم نداشت و برای حضور خانواده‌ها مناسب نبود اما در دهه گذشته با اعمال کنترل‌های دقیق و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین نظارت و کنترل و همچنین همکاری همه دستگاه‌های ذیربط در این راستا، نظم مناسبی حاکم شده و شاهد حضور خانواده‌ها برای خرید روزانه هستیم.» این گفته های چندی پیش محمدعلی میرزایی، مدیر میدان مرکزی میوه و تره‌بار تهران است. ای کاش او در گفتگو خود با ایسنا، رسانه ها و خبرنگاران را دعوت می کرد که تا آنها از نزدیک ضعف های مدیریتی این مجموعه را می دیدند.


بهداشت محیطی


صبح امروز به بزرگراه شهید تندگویان، انتهای خانی آباد نو، میدان مرکزی میوه و تره بار رفتم. بزرگ ترین میدان میوه و تره بار تهران وضعیت بهداشتی محیطی نامناسبی داشت که به هیچ وجه در شان مردم تهران نبود. قرار بود این میادین روشی برای آلودگي هاي بهداشتي ناشي از تجمع زباله ها باشند اما متاسفانه به دلیل سوء مدیریت نه تنها کمک نکرد بلکه این مناطق مهم را نیز به یک محل عجیب و غیر قابل تحمل تبدیل کرده است .

برخی معتقدند که يكي از دلايل سنگین شدن ترافيك و تجمع حشرات موذي در هر منطقه عدم مدیریت درست پسماند زباله ها این میادین است.

حال سوال اینجاست که شهری به این بزرگی که به دلیل پرداخت عوارض شهروندانش و تراکم فروشی شهردارانش دارای بودجه مالی قابل توجه ای است، نمی تواند یک منطقه مهم که با مواد غدایی مردم در ارتباط است را مدیریت کنند؟

نگهداری مطلوب و نظم دادن به یک میدان تره و بار اگر انقدر سخت و پیچیده است که باید فاتحه کل مدریت شهری را خواند.

اگر گذرتان به جنوبی ترین نقطه تهران افتاد حتما به این محل مهم سر بزنید و وضعیت بهداشت محیطی آن را از نزدیک مشاهده کنید. اجاره غرفه در این میدان بسیار بالا و از طرفی مدیریت این مجموع بسیار ضعیف است.

دپوی میوه های ضایعتی


اما آشفتگی این میدان تنها به بهداشت محیطی نامناسب آن بر نمی گردد.

بحث دیگر دپو زباله اين میدان است كه بايد به عنوان مهمترين نکته در چنين بازارهايي لحاظ شود. دپو میوه ضایعاتی و عدم تدبیر مناسب برای آن بسیار عجیب است. زباله از مهم ترین مشكلات ميادين ميوه و تره بار است. ولی در میدان مرکزی تره بار تهران برای آن چاره ای مناسب نیادیشدند.

يكي از گرفتاري ها در بازار ميوه و تره بار، مسئله جمع آوري ضايعات ناشي از ورود بار و نگهداري آن در اين اماكن است. با توجه به تنوع محصولات غرفه هاي فروش در اين ميادين، ضايعات ناشي از جابه جايي ميوه ها و سبزيها، بسيار متنوع و متفاوت است. ضايعات اين ميادين را كارشناسان زيست محيطي به دو دسته تر و خشك تقسيم مي كنند و معتقدند گرچه ضايعات خشك هم مي تواند منبع بسياري از معضلات باشند اما عمده مشكلات زيست محيطي مربوط به ضايعات تر است. چرا كه مجاورت مواد غذايي فاسد با آب، محيط مناسبي براي رشد ميكروب ها و عوامل بيماريزاي بسيارخطرناك را فراهم مي آورد.

رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی گفته است دلالان خودمختار و سودجویانی که گوش‌شان به هیچ کس بدهکار نیست، عامل گرانی و تخلف در بازار میوه هستند و در این میان ناظران طی ماه‌های اخیر کمتر در بازار حضور داشته‌اند. این گفته های نیز خود نشان دهنده مدیریت نا مطلبوب است.


ماهی گلی


این میدان مرکزی میوه و تره‌بار در فضایی بزرگ شامل دو فاز با سالن‌های بزرگ است؛ یکی از سالن ها این روزها به فروش ماهی گلی اختصاص دارد.

ماهی قرمزی که به دو دلیل «آسیب رساندن به چرخه محیط زیست» و «بیماری‌زا بودن» در سالهای گذشته توسط پزشکان و همچنین فعالین محیط زیست خریدش منع شده است. کمپین هایی در سال های گذشته برای آگاهی رسانی به مردم توسط فعالین محیط زیست شکل گرفت و بسیاری از هنرمندان و مسئولان کشوری نیز در آن فعال بودند تا خرید و فروش این نوع ماهی اسیبی به محیط زیست وارد نکند.

اما این روزها شاهد هستیم که مدیر این مجموعه یک سالن بزرگ را اختصاص به خرید و فروش این نوع ماهی قرار داده است.

یکی از فروشندگان جوان می گوید که قیمت این ماهی ها از 150 تومن شروع می شود. او می گفت ماهی گلی عمدتا از رشت و کاشان می آید و اگر خوب نگهداری کنی و هوای داخل تنگ سر باشه تا یکسال هم زنده می ماند.

فعالین محیط زیست می گویند که «بیشتر ماهی‌های خریداری شده برای سفره هفت‌سین، در همان یکی دو روز نخست می‌میرند. اما آن‌هایی که ندرتاً تا سیزده‌به‌در زنده می‌مانند، سرنوشت‌های متفاوتی خواهند داشت. در یکی از رایج‌ترین این سرنوشت‌ها، صاحبان ماهی قرمز، آنرا را در نزدیک‌ترین رودخانه یا برکه رها می‌کنند تا به زعم خودشان ماهی را آزاد کرده باشند. فارغ از اینکه ماهی قرمز از انواع ماهی‌های تهاجمی است که به‌ویژه با خوردن تخم و نوزاد ماهی‌های دیگر، باعث کاهش جمعیت آن‌ها می‌شود. کارشناسان محیط زیست نسبت به این آسیب بارها هشدارهای لازم را داده‌اند.


همچنین گفته می شد که نه تنها تماس دست کودک با بدن ماهی قرمز می‌تواند در انتقال بیماری به کودک موثر باشد، بلکه آلودگی‌هایی که از طریق فضولات ماهی وارد آب می‌شود نیز می‌تواند باعث ایجاد برخی از انواع بیماری‌های پوستی شود. باوجود اینکه موافقان خرید ماهی قرمز بر این نکته پافشاری می‌کنند که انتقال بیماری از ماهی قرمز به انسان در حد یک شایعه بی‌اساس است، اما همچنان هر ساله نزدیک ایام نوروز، پزشکان بسیاری هشدارهایشان را در این زمینه تکرار می‌کنند. 



تدبیر24
سایر اخبار
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

انتصاب رسمی یک ایرانی در AFC

خط و نشان سردار قاآنی برای آمریکا /در شب حمله سپاه به اسرائیل ۸ ناوگروه در دریای سیاه مستقر بود تا جلوی عملیات را بگیرد

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

شرایط فروش و پیش فروش پژو ۲۰۷ اتوماتیک (اردیبهشت ۱۴۰۳)+ جدول

شهاب زاهدی ارزشمندترین بازیکن جی لیگ

نظر دیوان عدالت درباره افزایش حقوق بازنشستگان

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ قیمت طلا و سکه ریزشی شد

قیمت مصوب لاستیک اعلام شد

واکنش پوتین به سوءقصد علیه نخست‌وزیر اسلواکی

تماس امیرعبداللهیان با همتای صربستانی خود سیاست قطعی ایران، حمایت از تحکیم ثبات و امنیت در بالکان است 

بهره‌مندی از خدمات بانکداری الکترونیکی در گوشی‌های آیفون با استفاده از اپلیکیشن‌های همراه بانک نسخه ios

عکس| تاکید دوباره AFC روی دو ستاره استقلال

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ قیمت طلا و سکه ریزشی شد

قیمت خودرو ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳/ جدول

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

عملیات تخریبی «تکفیری»های فرهنگی علیه نرگس آبیار کارگردان پروژه‌های اقتباسی و خاص سوشون و بامداد خمار

شرایط استخدام معلمان بازنشسته اعلام شد

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

پایانِ عمرِ «رای لیستی»/ رای دهندگان در‌ دور‌ دوم انتخابات هم به ترکیبی از چند لیست رای دادند/ کدام جناح پیروز انتخابات مجلس شد؟ + جزئیات نظرسنجی روزپلاس

دیوید تیلور رسماً استارت زد/عکس

همه دارندگان طلا، ارز، خودرو و مسکن مشمول مالیات شدند؟/ اعلام جزییات یک مصوبه مالیاتی

مدیرعامل سپاهان اصفهان معرفی شد + سوابق

وقتی آمریکا مدعی توقف ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی می‌شود/ دروغگویی بایدن جنایت نتانیاهو

هدیه رونالدو به کاپیتان تیم زنان النصر + عکس

چرا سریال حضرت معصومه(س)ساخته نمی‌شود؟

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

همه چیز مهیای شکستن رکورد رویایی/ دشمن فرضی کریستیانو: عبدالرزاق حمدالله!

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

نقد و سیاست
آخرین اخبار