بالاخره علت درگذشت ستاره تلویزیون ایران مشخص شد

مرگ، چیزی که از همه ما خیلی دور است و در عین حال خیلی نزدیک. شاید در تصورات‌تان مرگ را بعد از 90سالگی می‌بینید، اما این روزها برخی افراد، زودتر از آنچه فکر می‌کنیم از کنارمان می‌روند. سفر قبل از 50سالگی و بسیار زودرس حسن جوهرچی از آن دست بود که همه را شوکه کرد. چه کسی فکرش را می‌کرد که «محمد»، پسر ساده و عاشق «در پناه تو» سال‌های نوجوانی‌مان در 47سالگی بر اثر بیماری کبد از دنیا برود؟ نارسایی شدید کبد و نیاز به پیوند کبد بازیگر محبوب‌مان را از میان ما برد، اما نیاز به داشتن اطلاعات درباره این بیماری همچنان وجود دارد. این گزارش را بخوانید تا در جریان علت و چند و چون فوت مرحوم حسن جوهرچی قرار بگیرید.
کد خبر: ۲۸۵۴۵
تاریخ انتشار:۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۳ - 27 February 2017
به گزارش روز پلاس، متخصص گوارش و کبد کارشناس این گزارش است.

علت فوت بازیگر جوان چه بود؟

نیمه بهمن ماه بود که یک خبر بد کلکسیون اخبار ناخوشایند سال 95 را کامل کرد: «حسن جوهرچی، بازیگر محبوب سینما و تلویزیون دار فانی را وداع گفت.» این خبر آن‌قدر شوکه‌مان کرد که مدام درصدد به‌دست آوردن اخبار جدیدی درباره علت مرگ او بودیم. خبرها از بیمار بودن او می‌گفتند اما دقیق‌ترین خبر از زبان جلیل مکارم، معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام‌خمینی(ره) منتشر شد. او درباره علت فوت حسن جوهرچی گفت: «حسن جوهرچی از یک سال قبل علائم نارسایی کبد داشت و حدود 2ماه پیش به بیمارستان امام‌خمینی و درمانگاه پیوند کبد مراجعه کرده بود. همان زمان پرونده‌ای برای وی تشکیل و اقدامات مقدماتی برای پیوند کبد انجام شد. در این مدت ایشان پیگیر بودند تا پیوند کبدشان انجام شود، اما پیوند کبد یک عمل جراحی پیشرفته و سنگین است که مقدماتی برای انجام آن نیاز است. در حال انجام مقدمات پیوند کبد بودیم که او را به علت عفونت و نارسایی کلیه همزمان با نارسایی کبد و مشکل تنفسی شدید به اورژانس بیمارستان رسانده و سریعا به بخش ICU منتقل شد. وی در بخش ICU افت شدید فشارخون داشت و تحت درمان بود اما باوجود درمان‌های صورت گرفته، متاسفانه فوت شد.»

مشکلی برای پیوند کبد وجود نداشت

علی جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران هم درباره عدم انجام پیوند کبد برای این بازیگر گفت: حسن جوهرچی دچار نارسایی شدید و پیشرفته کبد بود و باید به سرعت درخواست پیوند را به کمیسیون پیوند دانشگاه می‌داد تا اقدامات بعدی برای انجام پیوند انجام شود، اما نمی‌دانم به چه علت وی از مراجعه به کمیسیون پیوند خودداری کرد و شاید مسئله شدت بیماری خود را جدی نگرفته بود. آقای جوهرچی اگر پیگیری و به‌موقع درخواست خود را مطرح می‌کرد، قطعا به سرعت پیوند کبد می‌شد و می‌توانست زنده بماند. دو هفته قبل از مرگ، مقدمات انجام پیوند فراهم شده بود اما وی مراجعه نکرد و زمانی با حال بد به بیمارستان آورده و بستری شد که شرایط عفونی شده بود و امکان پیوند نبود. لازم به ذکر است در دو ماه گذشته بیش از ٢٠پیوند کبد برای بیماران مشابه که از نقاط مختلف کشور مراجعه کرده‌اند و اقدامات لازم را پشت‌سر گذاشته‌اند، انجام شده و هیچ مشکلی از جهت انجام این اقدام درمانی پیشرفته وجود ندارد. 

علت نارسایی کبد چیست؟

نارسایی کبدی بر اثر برخی عوامل مانند ویروس‌ها، سموم، داروها یا حتی مصرف برخی موادغذایی به وجود می‌آید. از ویروس‌ها می‌توان به ویروس‌های هپاتیت که سبب تخریب سلول‌های کبدی می‌شوند، اشاره کرد. هپاتیت A که بیشتر از طریق خوراکی، آب یا دست آلوده و... منتقل می‌شود. هپاتیت B و  C‌که از طریق  سوزن آلوده، وسایل دندانپزشکی، تزریق، از مادر به فرزند و... منتقل می‌شود. هپاتیت‌های نادر دیگر هم می‌توانند بر عملکرد کبد تاثیر بسیار مخربی بگذارند. 

ژنتیک چه نقشی دارد؟

برخی بیماری‌های ژنتیک هم می‌توانند باعث نارسایی کبد شوند، ازجمله تجمع مس و آهن در بدن. یک نوع بیماری ارثی وجود دارد که در آن فرد قادر به دفع مس اضافی نیست، مس انباشته شده و به‌عنوان یک سم به کبد و مغز صدمه می‌زند. این بیماری نادر بیشتر در کسانی دیده می‌شود که پدر و مادرشان ازدواج فامیلی دارند. بیماری هموکروماتوز یا تجمع بیش از حد آهن هم در برخی افراد وجود دارد که جذب آهن بیش از افراد دیگر است، بنابراین آهن در بدن انباشته می‌شود و به‌تدریج در کبد، مفاصل و پوست و... رسوب و مشکلاتی را برای کبد ایجاد می‌کند. افرادی که به بیماری ارثی تالاسمی مبتلا هستند هم نیاز به تزریق مکرر خون دارند. آهن اضافه‌ای که بر اثر تزریق مداوم خون در بدن انباشته می‌شود، موجب نارسایی کبد می‌شود. البته برای حل مشکل افراد مبتلا به تالاسمی یا کسانی که  مکررا خون دریافت می‌کنند، داروهایی داده می‌شود تا آهن در بدن‌شان دفع شود. برخی بیماری‌های خودایمنی هم وجود دارند که هپاتیت خودایمن ایجاد می‌کنند و در خانم‌ها و افراد جوان بیشتر دیده شده که باعث تخریب کبد می‌شوند. 

مواد غذایی موثر در اختلال کبد!

برخی موادغذایی ازجمله چای سبز در برخی افراد ممکن است باعث نارسایی کبد شود. برخی قارچ‌ها که د‌ر جنگل‌ها یا مزارع طبیعی می رویند، سمی هستند و خوردن آنها می‌تواند نارسایی شدید کبدی به وجود آورد. گاهی حتی مقادیر کم این قارچ‌ها هم می‌تواند کشنده باشد. 

چطور پیشگیری کنیم؟

چاقی، کبد چرب و دیابت هم از دیگر عوامل خطر برای نارسایی کبد شناخته می‌شوند. این عوامل بیشتر به نوع سبک زندگی افراد  مربوط می‌شود و برای کبدچرب غیرالکلی، داروی خاصی وجود ندارد. ورزش، کاهش وزن، دوری از غذاهای چرب، شیرین و پرکالری و داشتن سبک زندگی سالم بزرگ‌ترین کمک به درمان است. 

اگر اوضاع وخیم شود...

اگر صدمه به کبد و عملکرد آن، آن‌قدر مختل شده باشد که دیگر کارایی خود را از دست بدهد، در چنین وضعیتی آنزیم‌ها مختل می‌شوند، سموم دفع نمی‌شود، آلبومین (که باعث می‌شود آب داخل رگ‌ها باقی بماند) کم می‌شود، آب از عروق خارج و وارد اندام‌ها می‌شود؛ درنتیجه دست و پای فرد ورم می‌کند و شکم آب می‌آورد. لب‌های چنین بیماری کبود می‌شود و بدن تمایل به خونریزی دارد، بنابراین خونریزی از دستگاه گوارش هم وجود دارد و حتی یکی از دلایل مرگ این افراد خونریزی از دستگاه گوارش است. به‌علاوه به‌دلیل عدم دفع آمونیاک از کبد، این ماده به مغز می‌رسد و سبب خواب‌آلودگی، کما و سرانجام مرگ فرد می‌شود. 

چه زمانی پیوند کبد لازم است؟

زمانی که کبد با‌وجود نارسایی بتواند عملکرد خود را انجام دهد، هنوز می‌توان از آن استفاده کرد و درمان را ادامه داد، چون بیماری بسیاری از افراد بعد از مدتی بهبود می‌یابد. کبد عضو تاثیرگذار و بسیار قوی است‌ تا آنجا که حتی بخش کوچکی از آن می‌تواند عملکرد لازم را انجام و فرد به زندگی خود ادامه دهد. مگر آنکه فرد جراحی خاصی انجام دهد، در‌معرض استرس قرار بگیرد، داروی خاصی استفاده کند یا دچار عفونت شود و... که عملکرد کبد به شدت مختل می‌شود. زمانی که کبد به‌دلیل نارسایی شدید نتواند عملکرد خود را داشته باشد، بسیار سفت، کوچک و مختل می‌شود که نیاز به پیوند وجود دارد. در این حالت بیمار در اولویت جراحی قرار می‌گیرد. 

چه کبدی مناسب است؟

جراحی پیوند کبد در ایران با بهترین امکانات و دانش انجام می‌شود و از این بابت مشکلی وجود ندارد. آنچه ممکن است پیوند کبد فردی را به تاخیر بیندازد، یافتن کبد اهدایی مناسب برای فرد است. مسلما برای پیوند، علاوه بر یافتن عضو اهدایی عواملی مثل گروه خونی و... هم مهم است، بنابراین ممکن است تا پیدا شدن کبد اهدایی مناسب مدت زمانی طول بکشد. 

چرا حسن جوهرچی زود از بین ما رفت؟

زمانی که فردی نیاز به پیوند کبد داشته باشد باید به سرعت عمل پیوند برای او انجام شود. اگر این نارسایی آن‌قدر شدید باشد که کلیه را هم درگیر کند، وضع وخیم‌تر می‌شود. گاهی اوقات اگر بیماری کبد درمان شود، به‌دنبال آن نارسایی کلیه هم درمان می‌شود اما اگر این درمان به تعویق بیفتد، ممکن است نارسایی کلیه هیچ‌گاه ترمیم نشود. حال اگر همراه با نارسایی کلیه، عفونت ریه و مشکلات دیگر هم به وجود بیاید ، عمر بیمار کوتاه‌تر می‌شود و شاید تا رسیدن نوبت پیوند، زنده نماند. 

مصرف دارو فقط با تجویز پزشک

برخی داروهای بیهوشی یا آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهایی که برای درمان بیماری سل یا فشارخون استفاده می‌شوند و... هم ممکن است باعث صدمه به کبد شود. البته در مواردی که لازم است کسی این داروها را استفاده کند، پزشک آزمایشاتی برای تشخیص اینکه این داروها به کبد صدمه می‌زنند، تجویز کرده و با استفاده از داروهای دیگر تاثیرات این داروها را کنترل می‌کند. بسیاری از داروهایی که به‌طور خودسرانه مصرف می‌شوند، حتی آنهایی که به‌عنوان گیاهی معرفی می‌شوند هم ممکن است چنین صدماتی را متوجه کبد کنند.

خبرگزاری برنا
سایر اخبار
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

خط و نشان سردار قاآنی برای آمریکا /در شب حمله سپاه به اسرائیل ۸ ناوگروه در دریای سیاه مستقر بود تا جلوی عملیات را بگیرد

انتصاب رسمی یک ایرانی در AFC

شرایط فروش و پیش فروش پژو ۲۰۷ اتوماتیک (اردیبهشت ۱۴۰۳)+ جدول

قیمت مصوب لاستیک اعلام شد

تماس امیرعبداللهیان با همتای صربستانی خود سیاست قطعی ایران، حمایت از تحکیم ثبات و امنیت در بالکان است 

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

شهاب زاهدی ارزشمندترین بازیکن جی لیگ

نظر دیوان عدالت درباره افزایش حقوق بازنشستگان

چقدر خونریزی در پریود طبیعی است؟

بهره‌مندی از خدمات بانکداری الکترونیکی در گوشی‌های آیفون با استفاده از اپلیکیشن‌های همراه بانک نسخه ios

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ قیمت طلا و سکه ریزشی شد

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ قیمت طلا و سکه ریزشی شد

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

شرایط استخدام معلمان بازنشسته اعلام شد

عملیات تخریبی «تکفیری»های فرهنگی علیه نرگس آبیار کارگردان پروژه‌های اقتباسی و خاص سوشون و بامداد خمار

دیوید تیلور رسماً استارت زد/عکس

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

پایانِ عمرِ «رای لیستی»/ رای دهندگان در‌ دور‌ دوم انتخابات هم به ترکیبی از چند لیست رای دادند/ کدام جناح پیروز انتخابات مجلس شد؟ + جزئیات نظرسنجی روزپلاس

همه دارندگان طلا، ارز، خودرو و مسکن مشمول مالیات شدند؟/ اعلام جزییات یک مصوبه مالیاتی

مدیرعامل سپاهان اصفهان معرفی شد + سوابق

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

در آستانه آغاز فصل اجاره‌بها، وضعیت مستاجران چگونه است؟/ رکود مسکن، التهاب اجاره

وقتی آمریکا مدعی توقف ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی می‌شود/ دروغگویی بایدن جنایت نتانیاهو

هدیه رونالدو به کاپیتان تیم زنان النصر + عکس

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

نقد و سیاست