قالیباف در دیدار اسماعیل‌اُف/

اولویت سیاست خارجی ما ارتباط با همسایگان است/ سفر رئیس‌جمهور ازبکستان به ایران در ماه آینده/ فرصت‌های بسیار خوبی برای همکاری بین ایران و ازبکستان مهیاست

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با رئیس مجلس ازبکستان بر همکاری‌های پارلمانی دو کشور تاکید کرد و گفت: اولویت سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ارتباطات با کشورهای همسایه و منطقه به ویژه کشورهای اسلامی است.
کد خبر: ۲۸۱۰۵۰
تاریخ انتشار:۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۱ - 06 May 2023
اولویت سیاست خارجی ما ارتباط با همسایگان است/ سفر رئیس‌جمهور ازبکستان به ایران در ماه آینده



به گزارش روزپلاس، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز (16 اردیبهشت) در نشست خبری مشترک با نورالدین جان اسماعیل‌اُف همتای ازبکستانی خود گفت: در دیدار با رئیس مجلس ازبکستان بر همکاری‌های پارلمانی دو کشور تاکید شد و این‌که همکاری‌ها نیازمند وجود سرعت بیشتری در انجام توافقات صورت گرفته و تصویب آن در پارلمان‌های دو کشور است. بسیار خوشحالیم که میزبان آقای نورالدین اسماعیل‌اف رئیس مجلس ملی جمهوری ازبکستان هستیم که امروز سفر رسمی خودشان را آغاز کردند. اولویت سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ارتباطات با کشورهای همسایه و منطقه به ویژه کشورهای اسلامی است، یکی از محورهای جدی تعاملات و توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در بخش‌های مختلف با کشورهای حوزه آسیای مرکزی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در حوزه آسیای مرکزی کشور دوست و برادر ازبکستان کشوری است که از جهت جمعیت رتبه اول را دارد و فرصت‌های بسیار خوبی برای همکاری بین ایران و ازبکستان مهیاست به خصوص در حوزه مسائل اقتصادی و توسعه ارتباطات، حمل و نقل و ترانزیت در محور شمال – جنوب به عنوان اولویت ویژه منطقه و محور شرقی و غربی یک نقش جدی و اساسی وجود دارد.

قالیباف با اشاره به سفر سال گذشته‌اش به تاشکند گفت: در آنجا صحبت‌های مفصلی صورت گرفت و بعد هم رئیس‌جمهور سفر رسمی به ازبکستان داشتند و موضوع ارتباطات چندجانبه و دوجانبه مطرح شد. ماه آینده نیز میزبان رئیس‌جمهور ازبکستان در تهران هستیم. توسعه روابط به خصوص از جهت مسائل اقتصادی، حمل و نقل، تسهیل‌گری، عبور کامیون‌ها و ارتباطات در محور شمال – جنوب به اضافه نقش در تحولات فرهنگی دو کشور موضوع مهمی است و این‌ها فرصت‌های بزرگی است که می‌تواند سقف تجارت و تعاملات فرهنگی را گسترش داده و همچنین همکاری در حوزه امنیت منطقه داشته باشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی به مشکلات موجود در کشور افغانستان اشاره کرد و گفت: با توجه به موضوعات افغانستان، همکاری جدی باید بین کشورهای همسایه برای کمک به افغانستان صورت گیرد و معتقدیم تمامی گروه‌ها در افغانستان باید در تشکیل دولت ملی نقش داشته باشند تا امنیت و توسعه در آنجا شکل بگیرد و این موارد در نشست مشترک با رئیس مجلس ملی ازبکستان مطرح شد و امیدوارم این نشست‌ها و رفت و آمدها باعث توسعه روابط و توسعه مسائل سیاسی، اقتصادی و امنیتی منطقه شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: در این جلسه بر لزوم همکاری‌های پارلمانی بین دو کشور تاکید شد البته این همکاری‌ها منوط به این است که قراردادها و توافقات با سرعت بیشتری در پارلمان های دو کشور تصویب شود. همچنین همکاری‌های منطقه‌ای در نشست‌های منطقه‌ای و بین‌المجالس کشورهای آسیایی و اسلامی و در سطح بین‌المللی ادامه داشته باشد و با آرای منسجم باعث پیشرفت و انسجام کشورهای‌مان شویم.

نورالدین جان اسماعیل‌اُف رئیس مجلس قانون‌گذاری ازبکستان نیز با بیان این‌که رئیس جمهور این کشور ماه آینده به این کشور سفر خواهد کرد، گفت: در سال‌های اخیر روابط ایران و ازبکستان در تمامی زمینه‌ها توسعه پیدا کرده است. امروز با آقای قالیباف درباره وضعیت کنونی و دورنمای توسعه روابط دو کشور گفت‌وگو و تبادل نظر داشتیم در سال‌های اخیر روابط دو کشور در تمامی زمینه‌ها بیش از پیش توسعه پیدا کرده که ناشی از اراده قطعی روسای جمهور است.

وی با بیان این‌که توسعه روابط اقتصادی و بازرگانی مورد تاکید است، گفت: توسعه روابط و همکاری‌ها در زمینه حمل و نقل و ترانزیت اهمیت زیادی دارد.

اسماعیل اف با اشاره به توسعه همکاری‌های پارلمانی ایران و ازبکستان اضافه کرد: در سال‌های اخیر گام‌های بلندی برای توسعه همکاری‌های دو کشور برداشته شده مذاکرات امروز در ادامه گفت‌وگوهای روسای دو پارلمان در تاشکند بود. ما امکانات زیادی برای توسعه روابط داریم البته اینها به دلیل فعالیت‌های بیشتر گروه‌های پارلمانی دو کشور است. وقتی دولت‌های دو کشور برای توسعه روابط تلاش می‌کنند پارلمان‌ها هم باید سهم خود را ایفا کنند و به دنبال توسعه پایه‌های حقوقی روابط و تسهیل اجرای قراردادها بوده و سهم خود را اجرا کنند.

رئیس مجلس ازبکستان با بیان این‌که سیاست‌ خارجی دو کشور اشتراکات زیادی دارد، اظهار کرد: دولت ازبکستان مانند دولت جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با کشورهای منطقه را در اولویت قرار داده است. امروز با رئیس مجلس ایران درباره فعال‌تر کردن همکاری‌ها در سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای به توافقاتی رسیدیم.

وی با اشاره به طرح موضوع افغانستان با دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: هر دو کشور مرز مستقیمی با افغانستان دارند و وضعیت افغانستان برای دو کشور و کشورهای همسایه بسیار مهم است و اینکه افغانستان از صلح و ثبات برخوردار باشد. از این جهت فکر می‌کنیم ازبکستان و ایران تا حد امکان تلاش کنند تا وضعیت افغانستان بهتر شود. در ماه آینده رئیس جمهور ازبکستان سفر رسمی به ایران خواهد داشت. امیدوارم این سفر امکانات و اقتضائات جدیدی در توسعه روابط دو کشور باز کند.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

محمدصادقی بازیگر فراری: تعریف جنسیتی مشخصی ندارم/ بدونِ هویتِ جنسی

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

چرایی افزایش تعرفه اینترنت و مهم ترین تعهد اپراتورهای ارتباطی

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر