بین الملل/

تشدید نابرابری ها و اعتراض های خیابانی در فرانسه/ آیا امانوئل مکرون، فرانسه را به نقطه انفجار می رساند؟/ دولت مرفهان!

«"امانوئل مکرون" و تئوریسین های همراه با وی، در حالِ انداختن بارِ وضعیت سخت و پرمشقت اقتصادی فرانسه نه بر دوش ثروتمندان (به عنوان پایگاه اصلی حمایتی سیاسی-اجتماعی خود)، بلکه طبقات ضعیف جامعه فرانسه هستند و همین مساله، نابرابری ها در فرانسه را تشدید و این طیف های اجتماعی را به خیابان ها کشانده است.»
کد خبر: ۲۷۸۴۱۷
تاریخ انتشار:۱۹ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۶ - 10 March 2023
تشدید نابرابری ها و اعتراض های خیابانی در فرانسه/ آیا مکرون، فرانسه را به نقطه انفجار می رساند؟/ دولت مرفهان!


به گزارش روزپلاس، صحنه سیاسی و اجتماعی فرانسه در روزهای اخیر بار دیگر وارد دوره ای از بحران و تنش شده است. در این راستا، در تحولی کم سابقه، به تازگی چیزی بیش از یک میلیون فرانسوی به خیابان های شهرهای مختلف این کشور ریخته اند و نسبت به طرح بازنشستگی امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه که بنا دارد سن بازنشستگی در این کشور را از 62 سال به 64 سال افزایش دهد، اعتراض کردند. 

اعتراضاتی که در برخی شهرهای فرانسه از جمله پاریس به درگیری های خیابانی و خشونت نیز کشیده شده است. نکته قابل تامل اینکه اعتراضات مذکور در نوع خود ششمین اعتراضاتی است که فرانسه از ابتدای سال جاری میلادی(در سه ماه اخیر) شاهد آن ها بوده است و البته در این نوبت از اعتراض ها نیز به نحو قابل توجهی بر جمعیت معترضان افزوده شده است. در این راستا، بنا بر گزارش های منتشر شده، اعتصاب گسترده کارکنان سیستم حمل و نقل و پالایشگاه های فرانسه در همراهی با اعتراضات مذکور نیز تا حد زیادی دولت مکرون و البته جامعه فرانسه را با چالش و بحران های جدی رو به رو ساخته است. مساله ای که سبب شده برخی ناظران و تحلیلگران به طور خاص به این نکته اشاره کنند که امانول مکرون و سیاست های خاص طبقاتی وی در حال بردنِ فرانسه به وادی سقوط است. از این رو، در رابطه با اعتراضات جاری در فرانسه، توجه به 3 نکته اساسی کاملا ضروری به نظر می رسد. 

اول اینکه یکی از مهمترین محرک هایی که موجب اعتراضات گسترده کارگران و کارمندان در فرانسه علیه سیاست‌های بازنشستگی دولت فرانسه شده، این مساله است که طیف های مذکور، دولت مکرون را نه دولت خود، بلکه دولت مرفهان فرانسوی می بینند. دولتی که پایگاه اصلی حمایتی آن در میان طبقات متوسط قوی و البته اغنیا فرانسوی است و همین طیف نیز کمک های قابل توجهی را در ابعاد مختلف سیاسی و اقتصادی به مکرون و دولتش می‌کنند و در نقطه مقابل نیز مکرون سیاست هایی را در دولتش عملیاتی می سازد که بیشترین سود و کمترین ضرر را به آن ها می رساند. 

در چهارچوب این معادله، مکرون و تئوریسین های همراه با وی، در حالِ انداختن بارِ وضعیت سخت و پرمشقت اقتصادی فرانسه نه بر دوش ثروتمندان، بلکه طبقات ضعیف جامعه فرانسه هستند و همین مساله، این طیف های اجتماعی را به خیابان ها کشانده است. در این چهارچوب، آن ها خواهان این هستند که کلیتِ جامعه فرانسه، به نحوی عادلانه باید در بهبود‌بخشی به وضعیت اقتصادی این کشور مشارکت کنند. 

آن ها استدلال می کنند که چرا مکرون به دنبال پس انداز و صرفه جویی 17 میلیارد یورو از طریق طولانی کردن سن بازنشستگی افراد است اما مالیات گیری منصفانه از طبقات دارا و ثروتمند فرانسوی را در دستورکار قرار نمی‌دهد؟ سوالی که در نوع خود یک مطالبه بحق است اما ملاحظات خاص سیاسی و اجتماعی مکرون سبب شده تا وی رویه ها و رویکردهایی خاص را در رابطه با آن اتخاذ کند. 

دوم، جامعه فرانسه در سال های اخیر به حدی شاهد تعمیق قطبی گرایی سیاسی و اجتماعی در این کشور بوده که اکنون می بینیم مشکلات جاری در فرانسه خیلی زود به بحران هایی گسترده برای این کشور تبدیل می شوند و مثلا با اعتصابات گسترده و اعتراضات فراگیر در شهرهای مختلف فرانسه همراه می شوند. 

موضوعی که نشان می دهد تا چه اندازه فرانسه امروز، در لبه پرتگاه قرار دارد و از حیث سیاسی، اجتماعی و امنیتی، از وضعیتی وخیم رنج می برد. البته که در این میان سطح سرمایه اجتماعی دولت فرانسه نیز به دلیل سوگیری های آن در چهارچوب اختلافات و تنش های سیاسی-اجتماعی در این کشور(به نفع ثروتمندان)، کاهش یافته است. موضوعی که خود زمینه‌سازِ بحران های گسترده‌تر در شرایط کنونی و البته آینده است. 

سوم و در نهایت باید گفت که مدل حکمرانی فرانسوی که سال ها سعی داشته خود را به مثابه مدلی مترقی و البته متمدانه از مفاهیمی نظیر دموکراسی، آزادی و فرهنگ سیاسیِ پیشرو به جهانیان نشان دهد، از کاستی هایی جدی رنج می برد. مساله ای که حداقل در ماه های اخیر بارها خود را نشان داده و به این مساله اشاره دارد که سازوکارهای حکمرانی در فرانسه از حل کردن چالش های و تضادهای جاری در این کشور تا حد زیادی ناتوان هستند. البته که نظام حکمرانی در ارائه پاسخ های منطقی به افکار عمومی در رابطه با سیاست ها و رویکردهای خود نیز ناکام بوده است. کما اینکه اگر چنین نبود، در سال های اخیر نباید شاهد انفجار طیف قابل توجهی از اعتراضات و اعتصابات در فرانسه با محوریت مسائل مختلف می بودیم. موضوعی که حداقل تا به امروز دولتمردان و تئوریسن های عرصه حکمرانی فرانسه نتوانسته اند با استفاده از الگوهای رایج حکمرانی مد نظر و مطلوب خود، پاسخ ها و راه حل ها‌یی فراگیر و قانع کننده را برای آن بیابند. 



الف
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

روایت «الهام علی اف» از آخرین ساعات حضور کنار شهید رئیسی

اولین سفر وزیر خارجه مصر به ایران

گریه های مادر سید ابراهیم رئیسی برای فرزندش+ عکس

روش صحیح خوابیدن برای درمان دیسک کمر

پیشکسوت والیبال ایران درگذشت

نامه رئیس فدراسیون فوتبال عربستان برای تاج

غافلگیری در روز نخست/ شکست برزیل و پیروزی ژاپن برابر آرژانتین

ادای احترام مقامات کشورها بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان/ حضور 68 تن از سران و مقامات ارشد کشورها و سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی

روایت بانک جهانی از کارنامه موفق دولت سیزدهم در بخش اقتصادی

رهبر انقلاب: وعده الهی برای محو رژیم صهیونیستی محقق خواهد شد/ ادامه سیاست‌ها و جهت‌گیری‌های رئیس جمهور فقید درباره فلسطین

بدرقه «رئیس‌جمهور مُغتنم» و همراهان شهیدش؛ پیکر شهید جمهور به دیار دلسوختان خراسان جنوبی رسید/حضور بی‌نظیر مردم برای وداع با سید شهیدان خدمت/ مشهد میزبان پیکر مطهر شهید آیت الله رئیسی

بلینکن: دولت بایدن ۶۰۰ تحریم علیه ایران وضع کرده است

میزبانی دولت ایران از ۶۰ هیأت عالی‌رتبه کشور‌های مختلف

سامسونگ برای نوزدهمین سال متوالی بزرگ‌ترین برند بازار تلویزیون شد

روایت «الهام علی اف» از آخرین ساعات حضور کنار شهید رئیسی

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

اولین سفر وزیر خارجه مصر به ایران

واگذاری تراکتور با یک شرط عجیب/ قیمت تراکتور اعلام شد؟

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

ایران تا آمریکا/ دوگانگی هویت!

قانون جدید‌ کنترل اجاره مسکن/ شوخی قانونی با زخم مستاجران!

وقوع رگبار باران در این استان‌ها طی ۲۴ ساعت آینده

۵ دلیل کاهش قیمت دلار؛ از مداخله بازارساز تا فشار فروش در بازار

گریه های مادر سید ابراهیم رئیسی برای فرزندش+ عکس

متقاضیان خودروهای برقی حتما بخوانند/ اعلام رسمی اسامی ۵ مدل خودرو برقی برای عرضه

خط و نشان سردار قاآنی برای آمریکا /در شب حمله سپاه به اسرائیل ۸ ناوگروه در دریای سیاه مستقر بود تا جلوی عملیات را بگیرد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

مصوبه شورای حقوق و دستمزد باطل شد

نقد و سیاست