عملکرد شش ماهه صنایع بورسی/ رشد 48 درصدی درآمد پتروشیمی‌ها در نیمه نخست سال

ارزش سهام گروه محصولات شیمیایی در تابستان، 14 درصد کاهش یافت تا شاخص‌های ارزندگی سهام بازهم تقویت شود.
کد خبر: ۲۶۷۲۷۸
تاریخ انتشار:۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۲ - 11 October 2022
عملکرد شش ماهه صنایع بورسی/ رشد 48 درصدی درآمد پتروشیمی‌ها در نیمه نخست سال



به گزارش روزپلاس، با انتشار گزارش‌های مربوط به عملکرد تولید و فروش شش ماهه گروه محصولات شیمیایی در بازار سهام مشخص شد که شرکت‌های فعال در این گروه توانسته‌اند در نیمه اول سال 1401 ارزش فروش خود را نسبت به مدت مشابه سال قبل   با افزایش 48 درصدی ( به طور میانگین) روبه‌رو کنند. این درحالی است که در همین بازه، میزان تولید شرکت‌های مذکور با افزایش 10 درصدی (به طور میانگین) روبه‌رو شده است. 

افزایش فروش شرکت‌های فعال در گروه محصولات شیمیایی  در شرایطی صورت پذیرفته که قیمت‌های جهانی محصولات در سه ماهه تابستان در حال کاهش بوده و از این رو کارشناسان از کاهش حاشیه سود و سود خالص شرکت‌ها خبر می‌‌دادند. این موضوع همچنین باعث شد تقاضا برای سهام شیمیایی کاهش یابد و ارزش بازاری این گروه با افت 14 درصدی در تابستان روبه‌رو شود.

با تمام این تفاسیر شاخص‌های ارزندگی این شرکت‌ها همچنان در محدوده بسیار جذابی قرار دارد و از نظر کارشناسان سهام گروه محصولات شیمیایی می‌‌تواند یک گزینه مناسب برای سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران خرد شناخته شود. در حال حاضر نسبت قیمت به درآمد این صنعت در محدوده عدد 6.8 و نسبت قیمت به فروش آن در محدوده عدد 1.7 قرار گرفته است.  

ارزش معاملات محصولات شیمیایی در بورس کالا  بیش از 36 درصد افزایش یافت

آمار‌های منتشر شده از طرف بورس کالای ایران نشان می‌‌دهد معاملات محصولات شیمیایی در بازار فیزیکی در حدود 87 هزار میلیارد تومان بوده که در مقایسه با شش ماهه نخست سال 1400، افزایش 36.6 درصدی را به ثبت رسانده است. همچنین حجم محصولات شیمیایی معامله شده در بورس کالا در این مدت به بیش از 3 میلیون تن رسیده که این رقم نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش 15.1 درصدی را نشان می‌‌دهد. به این ترتیب محصولات شیمیایی پس از محصولات صنعتی و معدنی در مقام دوم بیشترین ارزش معاملات و در مقام سوم بیشترین حجم معاملات صورت گرفته در بورس کالا قرار گرفته است.  

حقوقی‌ها تقاضاکنندگان اصلی بوده‌اند

بررسی آمار معاملات یک سال گذشته گروه محصولات شیمیایی نشان می‌‌دهد که در این مدت حقوقی‌ها بیش از یک میلیارد و 800 میلیون برگ سهم را از حقیقی‌ها خریداری کرده‌اند و از این رو تقاضا کنندگان اصلی سهام در این گروه شناخته می‌‌شوند. همچنین در این مدت درصد شناوری سهام از حدود عدد 20 به 10 درصد کاهش یافته و میانگین ارزش و حجم معاملات نیز با کاهش قابل توجهی روبه‌رو شده است. 

ریسک‌ها و فرصت‌های گروه محصولات شیمیایی کدامند؟

گروه محصولات شیمیایی با 65 نماد و ارزش بازاری 692 هزار میلیارد تومان، بیش از 12 درصد از کل بازار سهام را به خود اختصاص می‌‌دهد و به عنوان یکی از مهم‌ترین و سودسازترین صنایع موجود در کشور شناخته می‌‌شود. این صنعت همچنین به دلیل پرداخت سود‌های بالا در مجامع سالیانه و ایمنی بالا در مقابل ریسک‌های مربوط به تغییرات نرخ ارز همواره مورد استقبال سهامداران برای سرمایه‌گذاری قرار می‌‌گیرد و افراد حقیقی و حقوقی فعال در بازار سعی می‌‌کنند درصد بالاتری از سبد دارایی خود را به این گروه اختصاص دهند تا سرمایه گذاری آنها با ریسک‌های کمتری روبه‌رو شود.

از طرفی، هرچند که صنعت محصولات شیمیایی در جهان همواره از حاشیه سود بالایی برخوردار است، در ایران به دلیل برخورداری از انرژی ارزان، معافیت‌های متنوع و  سایر نهاده‌های ارزان، در کنار دسترسی مناسب برخی از شرکت‌ها به راه، خط آهن و بنادر مناسب جهت کاهش هزینه‌های حمل و نقل؛ با حاشیه سود به مراتب بالاتری نیز همراه بوده است.

با وجود این عدم دسترسی به تکنولوژی‌های جدید جهانی، تأمین قطعات مورد نیاز در فرایند تولید و برخی سیاست‌های مربوط به کنترل صادرات و قیمت گذاری‌ها، ریسک‌هایی بوده که در این سال‌ها سودسازی این صنعت را تحت تأثیر قرار داده است. همچنین تشدید تحریم‌ها در سال‌های گذشته باعث شده بود که شرکت‌های پتروشیمی در انتقال منابع ارزی خود با مشکلات زیادی روبه‌رو شوند و بعضاً نتوانند به منابع خود دسترسی داشته باشند. تعیین قیمت خوراک مصرفی در پتروشیمی‌ها نیز از جمله مواردی است که باعث شده این شرکت‌ها نتوانند چشم‌انداز دقیقی از درآمدسازی و سودسازی خود ارائه دهند که این موضوع نیز به عنوان یک عامل منفی در معاملات سهام آنها تأثیرگذار بوده است.

مطالبات بالا از شرکت‌های دولتی در کنار تغییر بدون برنامه‌ریزی قیمت انرژی و خاموشی‌های اعلام نشده نیز در تابستان امسال از جمله مواردی بوده که برای برخی از پتروشیمی‌ها مشکل ساز شده و منجر به کاهش مقطعی تولید و افزایش هزینه تعمیرات در آنها شده است.

تغییر نرخ سرویس‌های جانبی مورد مصرف در شرکت‌ها برای سال 1400 که در سال 1401 از طرف شورای رقابت به تصویب رسید یکی از مواردی بود که باعث شد در ادامه سودسازی شرکت‌های زاگرس، نوری و جم با تغییر روبه‌رو شود و این شرکت‌ها حتی پس از تصویب صورت‌های مالی و سود تقسیمی با هزینه‌های بالایی از طریق این تغییر قیمت روبه‌رو شدند.

به عنوان مثال پتروشیمی زاگرس افزایش قیمت‌های صورت گرفته در نرخ سرویس‌های جانبی را منجر به افزایش 14 هزار میلیارد تومانی قیمت تمام شده محصولات و  کاهش در سود‌های شناسایی شده سال 1400 اعلام کرده  و پتروشیمی نوری اعلام کرد که در اثر این تغییرات 8 درصد (حدود 1050 میلیارد تومان) از سود خالص سال 1400 را از دست داده است. پتروشیمی جم نیز اعلام کرده بود در نتیجه تغییر در نرخ سرویس‌های جانبی سود خالص 1400 این شرکت با کاهش 15 درصدی روبه‌رو خواهد شد.



ایران
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

اجاق گاز باعث آسیب ریه‌ها می شود

سرمربی سابق استقلال: برخی ها فوتبال حرفه ای را با فوتبال خیابانی اشتباه گرفته‌اند

ناگفته‌های دیپلمات ایرانی آزادشده از زندان‌های آلمان و بلژیک

«حسین مکی» هم‌رزم شهید زاهدی و یکی از فرماندهان حزب الله لبنان به شهادت رسید

ادعای عجیب رسانه صهیونیست درباره پایگاه سری حماس در ترکیه

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تعطیلی پنجشنبه‌ها مخالفت کردند/ شنبه ‌ها تعطیل می‌شود/ موافقت مجلس با تعطیلی روزهای شنبه

اصناف در سال چقدر مالیات می دهند؟/ سرانه مالیات پزشکان، قنادان، طلافروشان و رستوران ها و کافه دارها در ۳ سال گذشته

دومین پیروزی حریف والیبال ایران

ایران اقدام استرالیا را در تحریم مقامات و نهادهای حاکمیتی کشور به شدت محکوم کرد/ رویکرد دوگانه استرالیا و شرکای آن منطقه را به سوی بی‌ثباتی رهنمون می‌نماید

استقبال نخست وزیر ویتنام از توسعه روابط پلیسی با ایران

به رغم فشارها، فلسطینیان روز نکبت را برگزار کردند

ضیایی رسماً رئیس آکادمی استقلال شد

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

عملیات تخریبی «تکفیری»های فرهنگی علیه نرگس آبیار کارگردان پروژه‌های اقتباسی و خاص سوشون و بامداد خمار

پایانِ عمرِ «رای لیستی»/ رای دهندگان در‌ دور‌ دوم انتخابات هم به ترکیبی از چند لیست رای دادند/ کدام جناح پیروز انتخابات مجلس شد؟ + جزئیات نظرسنجی روزپلاس

شرایط استخدام معلمان بازنشسته اعلام شد

دیوید تیلور رسماً استارت زد/عکس

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

همه دارندگان طلا، ارز، خودرو و مسکن مشمول مالیات شدند؟/ اعلام جزییات یک مصوبه مالیاتی

جزئیات قیمت امروز دلار و سکه در بازار تهران

رئیسی: دشمن دنبال ایجاد یاس و ناامیدی است/گفتمان ما عقلانیت انقلابی است نه دیپلماسی التماسی

«نقطه گیر» مذاکرات آتش‌بس کجاست؟/ دست‌های بسته و چالش‌های مهم نتانیاهو!

مدیرعامل سپاهان اصفهان معرفی شد + سوابق

تاکید رئیس‌جمهور بر استراتژی «هم موشک هم مذاکره»  نشان از قدرت داخلی و بین‌المللی ایران است/ غرب دریافته که نمی‌تواند با شیوه‌های تهاجمی با ایران رفتارکند

وقتی آمریکا مدعی توقف ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی می‌شود/ دروغگویی بایدن جنایت نتانیاهو

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

نقد و سیاست