واعظی آشتیانی در گفت و گو با روزپلاس/

قطعا بنای دولت مبارزه با فساد است اما باید این موضوع ساختاری هدفمند و با برنامه و نظارت باشد/ لزوم حضور مدیرانی در وزارتخانه ها که دغدغه مبارزه با فساد را جدی بگیرند

واعظی آشتیانی گفت: مطرح کردن مبارزه با فساد از سوی رییس جمهور از درون سیستم دولت، بدین معنا نیست که صرفا دولتمردان به این موضوع دامن زدند یا به آن می پردازند منظور رییس جمهور این است که مبارزه با فساد در ساختار دولت و در جزئی ترین مجموعه سیستم دولت تا عالی ترین سطح باید لحاظ شود.
کد خبر: ۲۶۴۷۹۹
تاریخ انتشار:۲۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۴ - 12 September 2022
قطعا بنای دولت مبارزه با فساد است اما باید این موضوع ساختاری هدفمند و با برنامه و نظارت باشد/ لزوم حضور مدیرانی در وزارتخانه ها که دغدغه مبارزه با فساد را جدی بگیرند/ باید با عوامل فسادزا در بدنه اجرایی کشور برخورد جدی صورت گیرد

واعظی آشتیانی کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با روزپلاس به تاکید رییس جمهور برای مبارزه با فساد در دولت اشاره کرد و گفت: آقای رییس جمهور باید به وزرا دستور دهند که مدیرانی را انتخاب کنند که فساد گریز باشند. طبق گفته‌ی این کارشناس مدیران در مجموعه دولت ضمن حفظ پاکدستی ،باید از حالت انفعال خارج شوند. 

واعظی آشتیانی گفت: مطرح کردن مبارزه با فساد از سوی رییس جمهور از درون سیستم دولت، بدین معنا نیست که صرفا دولتمردان به این موضوع دامن زدند یا به آن می پردازند منظور رییس جمهور این است که مبارزه با فساد در ساختار دولت و در جزئی ترین مجموعه سیستم دولت تا عالی ترین سطح باید لحاظ شود. ضمن اینکه رئیس جمهور در خصوص مبارزه با فساد مواضعی در دوران انتخابات ریاست جمهوری داشتند که نشان می داد این دغدغه از همان ابتدای کار در ذهن رییس جمهور بوده است. 

وی ادامه داد: ورود مبارزه با فساد جسارت و باور می‌خواهد، برخی موضوع فساد را توجیه می‌کنند و به موضوعات متعددی مرتبط می کنند همین عامل باعث می شود که اراده ی ورود به مبارزه با فساد جدی گرفته نشود . وقتی فساد اقتصادی چه در بدنه دولت و چه جاهای دیگر ایجاد می شود به پارامترهای مختلفی ارتباط پیدا می‌کند ولی مهم این است که رییس دولت که این موضع را از همان ابتدا داشته اکنون برخورد لازم در هر سطوحی با این قضایا را صورت بدهد.

 این عزم‌که رییس جمهور در خود دیده که مبارزه با فساد را شروع کنند طبیعتا باید با پاکیزگی در بدنه دولت و در سطح وزرا و رده های پایین تر همراه باشد . اگر بناست برخورد جدی و ساماندهی منطقی صورت بگیرد و برخورد با این پدیده زشت اعم از رشوه،امضای طلایی و توصیه ها و رانت انجام شود ابتدا باید بالای هرم در هر وزارتخانه و سازمان این اراده اصلاح امور را داشته باشند.

واعظی افزود:  تنها اراده ی شخص رئیس جمهور کفایت نمی کند بلکه باید مدیرانی در وزارتخانه ها باشد که همسو با رییس جمهور با این پدیده عمل کنند و یک برخورد ساختاری و منطقی داشته باشند تا نقاط ضعفی که منجر به این مفسده می شود را مورد شناسایی قرار دهند.

وی افزود: عواملی که تولید فسادها  می‌کنند باید شناسایی شوند ، بخشی از این مفسده ها نیروی انسانی است ک بخشی از آن هم بخاطر آیین نامه های ناکارآمد است که نیاز به اصلاح دارد. بخشی هم مربوط به سواستفاده شغلی است که منجر به رانت و دادن اطلاعات به برخی فرصت طلبان می شود. اینکه فساد در مجموعه ی وزارتخانه یا سازمانی برگرفته از فاکتورهای متعددی است شکی نیست ولی وقتی علم مبارزه با فساد بلند می شود باید هدفمند و با برنامه کار شروع شود. اگر قرار است موضوعی رسانه ای شود ولی برخورد جدی صورت نگیرد و یا همراه با مماشات باشد مورد پسند افکار عمومی نیست. این برخوردهای مقطعی می تواند لطمات نامطلوب تری حتی نسبت به گذشته ایجاد کند.

این کارشناس خاطر نشان کرد: قطعا بنای دولت مبارزه با فساد است اما باید این موضوع ساختاری هدفمند و با برنامه و نظارت باشد . 

وی گفت: تیمی در هر وزارتخانه ای باید تشکیل شود که بصورت مرتب فرایندها را ارزیابی و تحلیل کنند. ورود این موضوع با شناسایی نقاط کور قضایا و مسائل است چرا که اگر نقاطی که آسیب زاست و ایجاد فرصت طلبی می کند  شناسایی‌ شود جلوی بخش اعظمی از این روزنه های فساد  گرفته می شود.البته بخش نیروی انسانی مثل کارشناس نما و یامدیر نماها رفتارهایی می کنند که مغایر با اخلاق حرفه ای در حوزه ها است اما  بحث آنها جداست ک باید برخورد قاطع با آنها صورت بگیرد.

واعظی آشتیانی گفت: آقای رییس جمهور باید  به وزرا دستور دهند که مدیرانی انتخاب شوند که فساد گریز باشند و در عین حال مبنای کارشان مبارزه با فساد باشد. نباید آن دسته از مدیرانی انتخاب شوند که منفعل باشند و هراتفاقی که در سازمان میفتد به سادگی از کنارش عبور کنند. این دسته مدیران اگر هم احیانا پاکدست باشند ولی وقتی منفعل هستند کاری پیش نمیبرند. این انفعال باعث می شود که فرصت طلبان استفاده خودشان را ببرند بنابراین ما نیاز به مدیران پاکدست ولی فعال در حوزه مبارزه با فساد هستیم تا با سازوکار تعریف شده و منطقی ورود به مبارزه با فساد داشته باشند ضمن اینکه مستمر بودن موضوع مهم است . نظارت مقطعی سبب افزایش فساد می شود ولی اگر استمرار  داشته باشد آمار کاهش پیدا می‌کند.

امیدواریم آقای رییس جمهور تیمی را در نظر بگیرد تا سازوکار این موضوع را برای تمامی وزارتخانه ها و سازمان تعریف کنند و بدرستی جلو ببرند تا اگر هرکسی در هرجایگاهی باشد تخلفی مرتکب شد و خدشه به سیستم دولت زد با جسارت با آنها برخورد شود.

بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

انتصاب رسمی یک ایرانی در AFC

خط و نشان سردار قاآنی برای آمریکا /در شب حمله سپاه به اسرائیل ۸ ناوگروه در دریای سیاه مستقر بود تا جلوی عملیات را بگیرد

شرایط فروش و پیش فروش پژو ۲۰۷ اتوماتیک (اردیبهشت ۱۴۰۳)+ جدول

قیمت مصوب لاستیک اعلام شد

تماس امیرعبداللهیان با همتای صربستانی خود سیاست قطعی ایران، حمایت از تحکیم ثبات و امنیت در بالکان است 

نظر دیوان عدالت درباره افزایش حقوق بازنشستگان

شهاب زاهدی ارزشمندترین بازیکن جی لیگ

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ قیمت طلا و سکه ریزشی شد

بهره‌مندی از خدمات بانکداری الکترونیکی در گوشی‌های آیفون با استفاده از اپلیکیشن‌های همراه بانک نسخه ios

واکنش پوتین به سوءقصد علیه نخست‌وزیر اسلواکی

ترکیب سیاسی مجلس دوازدهم در یک نگاه؛ گرایش مستقلین و اصلاح‌طلبان به ابقای ریاست؟

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ قیمت طلا و سکه ریزشی شد

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

عملیات تخریبی «تکفیری»های فرهنگی علیه نرگس آبیار کارگردان پروژه‌های اقتباسی و خاص سوشون و بامداد خمار

شرایط استخدام معلمان بازنشسته اعلام شد

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

دیوید تیلور رسماً استارت زد/عکس

پایانِ عمرِ «رای لیستی»/ رای دهندگان در‌ دور‌ دوم انتخابات هم به ترکیبی از چند لیست رای دادند/ کدام جناح پیروز انتخابات مجلس شد؟ + جزئیات نظرسنجی روزپلاس

همه دارندگان طلا، ارز، خودرو و مسکن مشمول مالیات شدند؟/ اعلام جزییات یک مصوبه مالیاتی

مدیرعامل سپاهان اصفهان معرفی شد + سوابق

وقتی آمریکا مدعی توقف ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی می‌شود/ دروغگویی بایدن جنایت نتانیاهو

هدیه رونالدو به کاپیتان تیم زنان النصر + عکس

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

در آستانه آغاز فصل اجاره‌بها، وضعیت مستاجران چگونه است؟/ رکود مسکن، التهاب اجاره

چرا سریال حضرت معصومه(س)ساخته نمی‌شود؟

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

نقد و سیاست