گزارش/

الیزابت دوم بیشترین دیدارها و گفت‌وگوها را در چند سال اخیر با حکام دیکتاتور عرب داشت/ ملکه دیکتاتورها !

دیدارهای ملکه انگلیس با سران عرب در غرب آسیا و شمال آفریقا همه مردم این منطقه را به یاد سال‌های استعمار انگلیس در منطقه می‌اندازد.
کد خبر: ۲۶۴۵۷۸
تاریخ انتشار:۱۹ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۳ - 10 September 2022
الیزابت دوم بیشترین دیدارها و گفت‌وگوها را در چند سال اخیر با حکام دیکتاتور عرب داشت/ ملکه دیکتاتورها



به گزارش روزپلاس؛ در حالی ملکه انگلیس در 96 سالگی مُرد که سابقه ارتباطات و حمایت‌های او از دیکتاتورهای منطقه و جهان عرب به عنوان یکی از نقاط تاریک و سیاه سلطنت الیزابت تبدیل شد. الیزابت، ملکه مرده انگلستان همواره یکی از بهترین رابطه‌های سیاسی را با دیکتاتورهای خاورمیانه داشته است. 

دیدارهای ملکه انگلیس با سران عرب در غرب آسیا و شمال آفریقا همه مردم این منطقه را به یاد سال‌های استعمار انگلیس در منطقه می‌اندازد. بعد از جنگ اول جهانی، انگلیس به همراه فرانسه قرارداد «سایکس-پیکو» را طراحی کرده و با تکه تکه کردن امپراتوری عثمانی، کشورهای منطقه را به قیمومت خود درآوردند. با آنکه انگلیس در سال‌های پس از جنگ دوم جهانی مجبور به خروج نظامی از کشورهای خاورمیانه شد اما هیچ‌گاه حاضر به چشم‌پوشی کامل از منافع خود در این منطقه نشد. از این رو نفوذ غیرمستقیم در کشورهای منطقه را در دستورکار خود قرار داد. 
 
* جنگ‌های ملکه در خاورمیانه از مصر تا عراق

انگلیسی‌ها به رهبری ملکه الیزابت جنگی علیه مصر به راه انداختند و قصد داشتند بر منابع مصر و کانال سوئز دست یابند که با مقاومت مردم مصر ناکام ماندند. انگلیس همواره خود را قیم میادین نفتی عراق، ایران، مصر، کشورهای خلیج‌فارس و بسیاری از مناطق دیگر شمال آفریقا می‌دانست. زخم بزرگی که از درگیری‌های مذهبی و قومی توسط انگلیس بعد از استعمارگری مستقیم در کشورهایی مثل سودان، عراق و مصر ایجاد شد، هنوز بر پیکره کشورهای خاورمیانه باقی مانده است. آخرین نمونه این مساله افغانستان فعلی است که هنوز در آتش نزاع‌های قومیتی می‌سوزد. 

در عراق و بعد از انقلاب 1958، ملکه انگلیس بشدت علیه انقلابیون عراق که ملک فیصل، آخرین پادشاه این کشور را سرنگون کرده بودند، موضع‌گیری کرد و دخالت‌های مستقیم و غیرمستقیم او همواره علیه مردم عراق بود. اوج دخالت‌های انگلیس در زمان زعامت الیزابت، حضور در جنگ‌های اول و دوم خلیج‌فارس بود. انگلیس در سال‌های 1991 و 2003 علیه عراق وارد جنگ شد. 

به گزارش رویترز، انگلیس بعد از تصرف عراق در سال 2003 وارد مناطق شیعه‌نشین عراق شد و بندر بصره، به ‌عنوان بزرگ‌ترین منبع انرژی عراق را تصرف کرد و تا سال‌ها نفت این منطقه را به سرقت می‌برد. نقطه منفی دیگر ملکه الیزابت در خاورمیانه ارتباط مستمر با دیکتاتورهای منطقه بود. به عنوان مثال، ملکه انگلیس رابطه دیرینه‌ای با شیخ محمد‌آل‌مکتوم، امیر دوبی داشت که قاضی انگلیسی در حکمی او را به بدرفتاری با همسر سابقش و ربودن ۲ دخترش در انگلیس متهم کرده بود. 

با این حال، روابط بین خاندان سلطنتی بریتانیا و همتایان آن در خلیج‌فارس به مناسبت‌های رسمی و بزرگ محدود نشده است. تجزیه و تحلیل بخشنامه منظم منتشر شده توسط کاخ باکینگهام نشان می‌دهد اعضای خانواده سلطنتی تنها بین سال‌های 2011 تا 2021 بیش از 200 بار با پادشاهان خلیج‌فارس یا اعضای خانواده‌های آنها ملاقات کرده‌اند. 40 مورد از این دیدارهای غیررسمی با اعضای آل‌سعود بود. 
 
* ملکه انگلیس در 10 سال 217 دیدار با حکام عرب داشت!

«سایت دیلی ماوریک» سال گذشته در گزارشی از رابطه پنهان خاندان سلطنتی انگلیس و برخی دیکتاتورهای عرب پرده برداشت. این سایت نوشت: «از زمان آغاز سرکوب اعتراضات بهار عربی در 10 سال، خانواده سلطنتی انگلیس تقریبا هر ۲ هفته یک بار با اعضای سلطنت‌های مستبد خاورمیانه ملاقات کرده است. بازدیدهای آنها اغلب با نقض حقوق بشر در خلیج‌فارس همزمان شده است؛ جایی که فعالان دموکراسی‌خواه به دلیل انتقاد از روابط ویندزور با رژیم‌ها مجازات می‌شوند. 

پادشاه چارلز، وارث تاج و تخت الیزابت، از سال 2011 تاکنون 95 جلسه با پادشاهی‌های عرب برگزار کرده است که بزرگ‌ترین تعامل یک خانواده سلطنتی انگلیس است. خاندان سلطنتی بحرین بیشترین دیدار را با خاندان انگلیس داشته‌اند به طوری که بحرینی‌ها 44 بار و خاندان آل‌سعود 40 بار در 11 سال گذشته با خاندان سلطنتی و ملکه الیزابت دیدار و گفت‌وگو داشته‌اند. 

یک میلیون و 400 هزار پوند پول مردم انگلیس در سال‌های اخیر فقط هزینه سفر خاندان سلطنتی انگلیس به کشورهای دیکتاتور عرب شده است. تیرماه سال جاری بود که روزنامه «ساندی‌تایمز» گزارشی از فسادهای اقتصادی بین خاندان سلطنتی انگلیس و برخی کشورهای دیکتاتوری عربی را منتشر کرد. این روزنامه نوشت: شاهزاده چارلز، پادشاه جدید انگلیس از «شیخ حمد بن جاسم آل‌ثانی» نخست‌وزیر سابق قطر ۳ بسته نقدی دریافت کرده بود. طبق این گزارش، حمد بن جاسم در یکی از مناسبت‌ها یک میلیون یورو پول در پاکت‌های خرید فروشگاه «فورنتوم و میسون» به پسر ارشد ملکه انگلیس داده است. 

وب‌سایت روزنامه‌نگاری تحقیقی Declassified UK گزارشی از ارتباط سرکوب مخالفان دیکتاتوری‌های عربی با ملکه انگلیس منتشر کرد که قابل تأمل است. ملکه انگلیس 217 بار از سال 2011 با حکام دیکتاتور عرب دیدار داشته است که در بین تمام ملاقات‌های ملکه با رهبران سیاسی کشورهای جهان بی‌سابقه است. 

مارس 2018 محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان در کاخ باکینگهام یک ناهار و دیدار خصوصی با ملکه داشت که انتقادهای زیادی را در پی داشت. در همان روزی که دادگاهی در امارات 5 فعال اماراتی را به جرم توهین به مقامات کشور به زندان محکوم کرد، شاهزاده اندرو، دومین پسر ملکه الیزابت با محمد بن زاید، حاکم امارات دیدار و گفت‌وگو کرد. ارتباطات دیرینه خاندان سلطنتی با خاندان آل‌خلیفه هم در نوع خودش قابل تأمل است. 

ناصر بن حمد آل‌خلیفه، پسر پادشاه بحرین، متهم به دست داشتن در شکنجه فعالان در جریان بیداری اسلامی است که در آماری عجیب 7 بار تاکنون با خاندان سلطنتی در انگلیس دیدار کرده که انتقادهای زیادی را در پی داشته است. یک زن بحرینی و فرزندش به دلیل اعتراض شوهرش به سفر ملک حمد، پادشاه بحرین به لندن در سال 2016 و دیدار با ملکه انگلیس خلع تابعیت شدند که همگی این موارد نشان‌دهنده کمک ملکه انگلیس به دیکتاتورهای خاورمیانه بود. 
 
* افشاگری ویکی‌لیکس از پرونده فساد چارلز در عربستان سعودی

 پادشاه فعلی انگلیس هم یکی از بزرگ‌ترین شرکای دیکتاتورهای جهان عرب است. چارلز زمانی در رقص شمشیر سعودی‌ها شرکت کرد که انگلیسی‌ها قصد داشتند برای جنگ یمن میلیاردها پوند اسلحه و تجهیزات نظامی به عربستانی‌ها بفروشند که انتقاد شدید نهادهای حقوق بشری را در پی داشت. 

ویکی لیکس، سایت افشاگر آمریکایی سندی را درباره ارتباطات اقتصادی انگلیس و عربستان منتشر کرده بود که سال 2006 همراه با همسرش به عربستان سعودی سفر می‌کنند و ارسال انبوه تسلیحات نظامی انگلیس به عربستان سعودی آغاز می‌شود. فسادهای چند میلیون پوندی در این قراردادها دیده می‌شود که به پرونده‌ای جنجالی برای خاندان سلطنتی تبدیل شد. یکی دیگر از پروژه‌های محرمانه بین انگلیس و عربستان «قرارداد الیمامه» بود. 

در این پروژه محرمانه که با هدایت چارلز، پادشاه فعلی انگلیس انجام شد، 72 جنگنده توراندو به عربستان سعودی فروخته و در ازای آن روزانه 600 هزار بشکه نفت به انگلیس تحویل می‌شود. همچنین روزنامه ایندیپندنت انگلیس خبری منتشر کرد که در آن «آن ماری ترولیان» وزیر تجارت بین‌الملل انگلیس خطاب به نمایندگان پارلمان این کشور عنوان کرده: «دولت دیگر برنامه‌ای برای استفاده از قراردادهای تجاری برگزیت برای گسترش و اجرای حقوق بشر در سراسر جهان ندارد». 

نکته جالب توجه اینکه این اعتراف به تغییر رویکرد زمانی رخ می‌دهد که انگلیس تلاش می‌کند با کشورهای حوزه خلیج‌فارس از جمله عربستان سعودی، بحرین و امارات عربی متحده که همگی به خاطر سوابق سیاه حقوق بشری خود مشهور هستند، قرارداد امضا کند. به همین علت است که سایت «عرب‌نیوز» بلافاصله بعد از مرگ ملکه انگلیس در گزارشی نوشت که «کشورهای دیکتاتوری عربی بزرگ‌ترین و صادق‌ترین حامی خود را از دست دادند». 

این سایت می‌نویسد این رابطه از ابتدای تاج و تخت ملکه الیزابت شروع شد و تا پایان ادامه یافت. حکام عرب خلیج‌فارس و پادشاه وقت سعودی در مراسم تاج‌گذاری ملکه به عنوان نمایندگان جهان عرب حضور داشتند و تا آخرین لحظه به او وفادار بودند.



وطن امروز
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

در پرونده چای دبش، دو وزیر سابق، معاون وزیر و سرپرست برخی نهاد‌ها احضار و تفهیم اتهام شدند/ مشخص شد که مهر جعلی و سربرگ جعلی درست شده/ محکومیت ساداتی‌نژاد به ۳ سال حبس

بازگشت لژیونر ایرانی به لیگ برتر/ مقصد ستاره گرانقیمت تیم ملی مشخص شد

اجاق گاز باعث آسیب ریه‌ها می شود

امیرعبداللهیان: ایران تحولات افغانستان را از نزدیک و به دقت دنبال می‌کند/ مشکلات افغانستان پیچیده است

طلا دوباره اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

برنامه ۳ بازی‌ پایانی استقلال و پرسپولیس و ۵ نامزد سقوط+جدول

تشکیل پرونده قضایی فساد مالی در یکی از باشگاه‌های کرمانی/ مسئولان سابق تحت تعقیب هستند

احتمال ترور نتانیاهو به عنوان عامل اصلی کشیده شدن وضعیت اسرائیل به وضعیت فاجعه‌بار کنونی در بحبوحه جنگ غزه!/ مرده متحرک !

فراجا اعلام کرد: بازداشت پلیس متخلف

سرمربی سابق استقلال: برخی ها فوتبال حرفه ای را با فوتبال خیابانی اشتباه گرفته‌اند

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ سکه امامی از رشد قیمت در بازار طلا جا ماند

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

مصوبه شورای حقوق و دستمزد باطل شد

عملیات تخریبی «تکفیری»های فرهنگی علیه نرگس آبیار کارگردان پروژه‌های اقتباسی و خاص سوشون و بامداد خمار

پایانِ عمرِ «رای لیستی»/ رای دهندگان در‌ دور‌ دوم انتخابات هم به ترکیبی از چند لیست رای دادند/ کدام جناح پیروز انتخابات مجلس شد؟ + جزئیات نظرسنجی روزپلاس

شرایط استخدام معلمان بازنشسته اعلام شد

دیوید تیلور رسماً استارت زد/عکس

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

همه دارندگان طلا، ارز، خودرو و مسکن مشمول مالیات شدند؟/ اعلام جزییات یک مصوبه مالیاتی

جزئیات قیمت امروز دلار و سکه در بازار تهران

رئیسی: دشمن دنبال ایجاد یاس و ناامیدی است/گفتمان ما عقلانیت انقلابی است نه دیپلماسی التماسی

«نقطه گیر» مذاکرات آتش‌بس کجاست؟/ دست‌های بسته و چالش‌های مهم نتانیاهو!

آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش ۱۰محصول سایپا + قیمت ها و شرایط

جام قهرمانی ۲ بار به رئال‌‌ مادرید اهدا می‌شود

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

نقد و سیاست