ماجرای حضور شرکت‌های امنیتی اسرائیلی در فرودگاه‌های افغانستان چیست؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد، آنچه سایت‌های خبری با عنوان واگذاری مدیریت فرودگاه‌های افغانستان به یک شرکت امنیتی وابسته به رژیم صهیونیستی از آن خبر داده‌اند، بدون مبنا و ریشه است و تنها بر اساس ادعاهای دروغ یک پایگاه جعلی، شکل گرفته و منتشر شده است.
کد خبر: ۲۶۰۵۳۱
تاریخ انتشار:۰۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۶ - 28 July 2022
ماجرای حضور شرکت‌های امنیتی اسرائیلی در فرودگاه‌های افغانستان چیست؟


به گزارش روزپلاس، روز دوشنبه (چهارم مردادماه 1401) برخی رسانه‌های داخلی کشور، اخباری را مبنی بر واگذاری مدیریت فرودگاه‌های افغانستان به شرکت‌های مدیریتی رژیم صهیونیستی منتشر کردند که این خبر به سرعت در فضای مجازی مورد استقبال قرار گرفت و دست‌به‌دست شد.

پایگاه خبری «تابناک»، در خبری با عنوان «اسرائیل بیخ گوش ایران در مرزهای شرقی؛ واگذاری مدیریت فرودگاه‌های افغانستان به اسرائیل»، یکی از منتشرکنندگان این رویداد ادعایی بود که آن را به عنوان خبر اختصاصی منتشر کرد و پس از آن این خبر از سوی حلقاتی مشخص در اختیار کاربران و برخی صفخات در فضای مجازی قرار گرفت تا به شدت در فضای ایران مورد استفاده قرار گیرد.

این سایت خبری ذیل عنوان مذکور آورده است:

اختصاصی تابناک؛ از زمان خروج آمریکا از افغانستان و روی کار آمدن طالبان در این کشور، یکی از موضوعات اصلی در مذاکرات طالبان با طرفین خارجی، مدیریت و امنیت فرودگاه‌های این کشور بوده است. گزارشات منتشر شده در اسرائیل نشان می‌دهد شرکت اماراتی GAAC مسولیت مدیریت فرودگاه‌های افغانستان را به شرکت امنیتی AR Challenges اسراییل واگذار نموده است.

https://www.tabnak.ir/fa/amp/news/1131580



ماجرای حضور شرکت‌های امنیتی اسرائیلی در فرودگاه‌های افغانستان چیست؟

 

خبرگزاری «آنا»، وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی نیز یک روز بعد از سایت «تابناک» این خبر را بازتاب داده است که در ستون اخبار پربازدید آن نیز قرار گرفته است.

این خبرگزاری به نقل از سردبیر روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» و با تیترِ «واگذاری مدیریت فرودگاه‌های افغانستان به رژیم صهیونیستی»، خبر تابناک را کار کرده است.

متنی که این خبرگزاری منتشر کرده، به این شرح است:

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، طبق گزارش منتشرشده در صفحه شخصی «آلوف بن»(Aluf benn سردبیر روزنامه هاآرتص)، «رفیع صلا» Rafi Sela مدیرعامل شرکت امنیتی AR Challenges در مصاحبه با سردبیر هاآرتص مطالب بسیار مهمی در خصوص مشارکت و همکاری اسراییل با امارات متحده عربی در مدیریت فرودگاه‌های افغانستان مطرح نموده است. «رفیع صلا» در این مصاحبه اعلام کرده است که شرکت امنیتی AR Challenges از دو سال قبل همکاری نزدیکی با شرکت‌های مختلف در بحرین امارات، مراکش و سودان آغاز کرده و جدی‌ترین همکاری با هلدینگ G۴۲ اماراتی در جریان است. شرکت AR Challenges مشاور و همکار اصلی شرکت G۴۲ اماراتی است و کلیه قراردادهای این هلدینگ به‌صورت مشارکتی دنبال می‌شود. مدیرعامل شرکت اسراییلی AR Challenges در این مصاحبه رسماً اعلام کرد: تکنسین‌های اسراییلی AR Challenges Ltd به‌واسطه همکاری با شرکت GAAC در حال حاضر به‌صورت مستقیم در مدیریت فرودگاه‌های افغانستان و انجام امورات کنترل و غربالگری در فرودگاه‌های کابل، هرات، قندهار و مزار شریف مشارکت دارد. «صلا» در این مصاحبه اعلام کرد که مشارکت اسراییل در مدیریت فرودگاه‌های افغانستان به کمک امارات متحده عربی یک ارزش استراتژیک برای ارتش اسراییل و موساد و سایر ساختارهای امنیتی اسراییل محسوب می‌شود.


ماجرای حضور شرکت‌های امنیتی اسرائیلی در فرودگاه‌های افغانستان چیست؟
 

روزنامه اطلاعات نیز در سایت خود به این خبر پرداخت و به نقل از «هاآرتص» نوشت« امارات مسئولیت مدیریت فرودگاه‌های افغانستان را به یک شرکت اسرائیلی واگذار کرد».



ماجرای حضور شرکت‌های امنیتی اسرائیلی در فرودگاه‌های افغانستان چیست؟
 

ایسنا (خبرگزاری دانشجویان) نیز مانند «تابناک» روز دوشنبه به این موضوع پرداخت.

این خبرگزاری با تیترِ «اخباری از واگذاری مدیریت امنیتی فرودگاه‌های افغانستان به اسرائیل»، خبر مذکور را کار کرده است.


ماجرای حضور شرکت‌های امنیتی اسرائیلی در فرودگاه‌های افغانستان چیست؟
 

جدای از این سایت‌های خبری، برخی کانال‌ها در فضای مجازی نیز به این انتشار این خبر روی آوردند.

با این همه، بررسی‌ها نشان می‌دهد، آنچه این سایت‌های خبری با عنوان واگذاری مدیریت فرودگاه‌های افغانستان به یک شرکت امنیتی وابسته به رژیم صهیونیستی از آن خبر داده‌اند، بدون مبنا و ریشه است و تنها بر اساس ادعاهای دروغ یک پایگاه جعلی، شکل گرفته و منتشر شده است!

برای نشان دادن صحت این ادعا، ابتدا به معرفی سایت منبع این خبر و متن منتشر شده آن، می‌پردازیم و در قدم بعدی، شواهد جعلی بودن آن ارائه خواهد شد.

1.‌ سایت/ پایگاه AlufBenn.cpm متعلق به کیست؟

منبع خبری که سایت‌های مذکور به آن استناد کرده‌اند با نام سردبیر نشریه اسرائیلی «هاآرتص» ایجاد شده است.



ماجرای حضور شرکت‌های امنیتی اسرائیلی در فرودگاه‌های افغانستان چیست؟
 

این سایت یادداشت‌های «آلوف بن» سردبیر نشریه «هاآرتص» را منتشر می‌کند و بر اساس آنچه در آرشیو آن بایگانی شده است، نزدیک به دویست مقاله از وی در دسترس خوانندگان قرار گرفته است.


ماجرای حضور شرکت‌های امنیتی اسرائیلی در فرودگاه‌های افغانستان چیست؟
 

اما آنچه سبب مورد توجه قرارگرفتن این سایت از سوی برخی خبرگزاری‌های ایرانی و غیرایرانی شده، انتشار سه مقاله، از جمله مصاحبه‌ای است که این سایت ادعا کرده با «رافی سلا»Rafi Sela  بنیانگذار و مدیرعامل شرکت AR Challenges آن را انجام داده و در آن گفته شده است شرکت اماراتی که اخیراً در توافق با دولت موقت طالبان مسئولیت کنترل و غربالگری فرودگاه‌های کابل، هرات، قندهار و مزارشریف را به عهده گرفته است، این مسئولیت را به طور مشترک با مشارکت تکنسین‌های شرکت اسرائیلی AR Challenges انجام می‌دهد.

در این مصاحبه آمده است: «ارائه خدمات فنی و امنیتی برای مدیریت فرودگاه‌های یک کشور ممکن است سود تجاری چندانی نداشته باشد، اما مشارکت ما در مدیریت فرودگاه‌های افغانستان برای ارتش اسرائیل، موساد و دیگر ساختارهای امنیتی ارزش راهبردی دارد. فرودگاه‌ها منبع کلیدی اطلاعات در مورد تحرکات داخلی و خارجی یک کشور هستند».

در ادامه این مصاحبه همچنین آمده است: به زودی اسرائیل در مدیریت فرودگاه‌های سودان، سومالی و سایر کشورهای خاورمیانه نقش خواهد داشت که یکی از بزرگترین موفقیت‌های راهبردی اسرائیل در منطقه است.

2.‌ سایت جعلی و مصاحبه ساختگی!

چه شواهدی برای جعلی بودن این سایت و نسبت دروغ بودن آن به سردبیر نشریه صهیونیستی «هاآرتص» وجود دارد؟

در واکنش به آنچه مقالات جعلی این سایت نشان داده شده، «هاآرتص» مصاحبه مذکور را جعلی خواند و آن را یک «عملیات دروغ‌پراکنی» نامید که با استفاده از هویت سردبیر این نشریه انجام شده است.



ماجرای حضور شرکت‌های امنیتی اسرائیلی در فرودگاه‌های افغانستان چیست؟
 

این نشریه، در مقاله‌ای که به این موضوع پرداخته است، می‌نویسد هر چند دامنه سایت منصوب به سردبیر «هاآرتص» با عنوان alufbenn.com توسط «بن» خریداری شده است، اما این اتفاق و خرید این دامنه به 15 سال قبل باز می‌گردد و با وجود چنین خریدی، وی هیچ‌گاه از این دامنه استفاده نکرده است!

بر اساس این گزارش، حدود یک سال پیش، حق مالکیت سردبیر «هاآرتص» از دامنه سایت منقضی شد و پس از آن دامنه توسط گردانندگان ناشناس سایت جعلی خریداری شد.

نکته قابل تأمل این است که بعد از این، سایت مذکور در نوامبر 2021 ثبت شده است که تحت سرور یک شرکت آمریکایی با نام Name Cheap فعالیت می‌کند؛ این شرکت به مشتریان خود اجازه می‌دهد، ناشناس باقی بمانند.

هاآرتص می‌نویسد: لینک‌های مربوط به سایت «هاآرتص» در پایان سال 2021 در وب سایت جعلی ظاهر شدند و پیش از آن لینکی در سایت کار نشده بود.

در ادامه گزارشی که «هاآرتص» روز گذشته (دوشنبه 3 مرداد) منتشر کرده، آمده است این رسانه اسرائیلی دو هفته پیش، پس از آگاهی از وجود این سایت جعلی، به دلیل جعل هویت و انتشار اخبار دروغ از آدرس این نشریه، درخواست حذف سایت را کرده بود، اما هنوز این اقدام عملی نشده است و طی این دو هفته، آرشیو منظمی با متن کامل حدود 200 مقاله واقعی متعلق به سردبیر «هاآرتص» که طی حدود یک دهه گذشته توسط وی برای نشریه نوشته شده بود، در سایت اضافه شده است.

این مقاله در شرح آنچه «عملیات دروغ‌پراکنی» نامیده، اضافه کرده است: در میان مقالات واقعی که به طور کامل از وب سایت انگلیسی زبان Haaretz.com گرفته شده است، سه مقاله جعلی به نام «بن» منتشر شده که به نظر می‌رسد هدف آن تلاش برای تشدید تنش‌ها در منطقه است.

این مقالات کاملاً جعلی که درباره موضوعات دیپلماتیک و سیاسی است، به انگلیسی ضعیف نوشته شده و مملو از اشتباهات املایی و دستوری است!



ماجرای حضور شرکت‌های امنیتی اسرائیلی در فرودگاه‌های افغانستان چیست؟
 

در یکی از این مقاله‌های جعلی به موضوع ورود اسرائیل به افغانستان پرداخته شده است!

مقاله جعلی دیگری منسوب به سردبیر هاآرتص به نقل از مدیر عامل یک شرکت اسرائیلی که ترافیک دریایی تجاری را نظارت و تجزیه و تحلیل می‌کند، مدعی شده است این شرکت به آمریکا قول داده تا 95% از فعالیت دریایی روسیه را محدود کند.

در وبسایت جعلی، مقاله جعلی دیگری منسوب به سردبیر هاآرتص منتشر شده است که در آن «ایدان رول»، معاون وزیر خارجه اسرائیل به طور مخفیانه در سفارت اسرائیل در قاهره با «رشاد محمد العلیمی»، رئیس شورای رهبری ریاست جمهوری یمن ملاقات کرده و دو طرف درباره همکاری اسرائیل و یمن در مبارزه با حوثی‌ها توافق کردند. بر اساس این مقاله، یمن در ازای کمک‌های نظامی و اطلاعاتی، با به رسمیت شناختن اسرائیل و پیگیری عادی‌سازی روابط موافقت خواهد کرد.

مقاله همچنین ادعا کرده که اسرائیل موافقت کرده است تا در ازای موافقت یمن با نادیده گرفتن مسئله فلسطین، برای به رسمیت شناختن بین‌المللی دولت جدید در یمن تلاش خواهد کرد.

هاآرتص مدعی شده است: «در حال حاضر هیچ مدرک قطعی در مورد اینکه چه کسی پشت پرده این سایت جعلی است، وجود ندارد»

اما ماجرا به همینجا ختم نمی­‌شود؛ ساعاتی پس از انتشار این خبر، جریان ضدانقلاب خارج­‌نشین وارد میدان می­‌شود و به این خبر جعلی ضریب ویژه می‌­دهد.

تاج‌­الدین سروش از سرکردگان اصلی شبکه اینترنشنال وارد میدان می­‌شود و مانور ویژه‌­ای روی این خبر داده و تا ساعت‌­ها پیرامون آن بحث می‌کند.

پس از او نوبت به ولی آرین خبرنگار سابق شبکه آمریکایی طلوع­‌نیوز و امروز افغانستان اینترنشنال می­‌رسد تا او هم به دستور رهبران خود بر تنور این خبر جعلی بدمد.



ماجرای حضور شرکت‌های امنیتی اسرائیلی در فرودگاه‌های افغانستان چیست؟


جمع‌بندی

حال سوال اینجاست که چه کسانی و با چه هدفی اقدام به انتشار چنین مطلبی نموده‌­اند:

در ابتدا ذکر این نکته واجب است که قطعا جمهوری اسلامی ایران با حساسیتی خاص موضوعات أفغانستان را دنبال کرده و نگرانی‌­های خود را از کانال­‌های مختلف پیگیری می­‌کند و کم­ترین تحرکی علیه منافع ملی و امنیت خود را برنمی­‌تابد.

این نکته را باید به خاطر داشت که از زمان روی کار آمدن طالبان در افغانستان، غرب شکست خورده در این کشور یکی از کارویژه‌ه­ایش ایجاد نزاع میان تهران و کابل بوده است. او با جنگ شناختی دقیق طراحی شده خود به دنبال ایجاد انحراف در تصمیم­‌سازی و تصمیم­‌گیری مقامات دو کشور ایران و افغانستان است و برای پیشبرد این موضوع عوامل رسانه‌­ای خود در ایران و افغانستان را پای کار آورده است.

موضوعاتی نظیر تخاصم طالبان با شیعیان، همکاری طالبان با رژیم صهیونیستی، تقابل و نزاع­‌های مرزی، برخورد زننده جمهوری اسلامی ایران با مهاجران افغانستانی و ده­‌ها مورد دیگر از این دست همواره طی یک سال گذشته در دستور کار جنگ شناختی و عملیات روانی غرب در قبال ایران و افغانستان جدید بوده است زیرا او به خوبی با حساسیت­‌های طرفین آشناست و قصد ضربه زدن از همین ناحیه را دارد.

مورد آخر یعنی همین خبر و گفتگوی جعلی برگی دیگر از این اقدامات غرب با کمک عناصر ضدانقلاب آلبانی­ نشین و پادوهای آنها در داخل کشور بود که بلافاصله رسانه سعودی افغانستان اینترنشنال و ایران اینترنشنال را نیز با خود همراه کرد. همین بررسی ساده نشان می‌­دهد که ضدانقلاب و اربابان او چه طراحی ظریف جنگ شناختی را علیه دو ملت طراحی کرده و باید در مقابل آن هوشیار بود.

در اینجا لزوم مطالعه و اقدام هوشمندانه علیه عملیات و جنگ روانی دشمت به شدت احساس می­‌شود و باید در این زمینه مراقبت کرد.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

انتصاب رسمی یک ایرانی در AFC

خط و نشان سردار قاآنی برای آمریکا /در شب حمله سپاه به اسرائیل ۸ ناوگروه در دریای سیاه مستقر بود تا جلوی عملیات را بگیرد

شرایط فروش و پیش فروش پژو ۲۰۷ اتوماتیک (اردیبهشت ۱۴۰۳)+ جدول

شهاب زاهدی ارزشمندترین بازیکن جی لیگ

قیمت مصوب لاستیک اعلام شد

نظر دیوان عدالت درباره افزایش حقوق بازنشستگان

تماس امیرعبداللهیان با همتای صربستانی خود سیاست قطعی ایران، حمایت از تحکیم ثبات و امنیت در بالکان است 

واکنش پوتین به سوءقصد علیه نخست‌وزیر اسلواکی

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ قیمت طلا و سکه ریزشی شد

بهره‌مندی از خدمات بانکداری الکترونیکی در گوشی‌های آیفون با استفاده از اپلیکیشن‌های همراه بانک نسخه ios

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ قیمت طلا و سکه ریزشی شد

ترکیب سیاسی مجلس دوازدهم در یک نگاه؛ گرایش مستقلین و اصلاح‌طلبان به ابقای ریاست؟

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

عملیات تخریبی «تکفیری»های فرهنگی علیه نرگس آبیار کارگردان پروژه‌های اقتباسی و خاص سوشون و بامداد خمار

شرایط استخدام معلمان بازنشسته اعلام شد

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

دیوید تیلور رسماً استارت زد/عکس

پایانِ عمرِ «رای لیستی»/ رای دهندگان در‌ دور‌ دوم انتخابات هم به ترکیبی از چند لیست رای دادند/ کدام جناح پیروز انتخابات مجلس شد؟ + جزئیات نظرسنجی روزپلاس

همه دارندگان طلا، ارز، خودرو و مسکن مشمول مالیات شدند؟/ اعلام جزییات یک مصوبه مالیاتی

مدیرعامل سپاهان اصفهان معرفی شد + سوابق

وقتی آمریکا مدعی توقف ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی می‌شود/ دروغگویی بایدن جنایت نتانیاهو

هدیه رونالدو به کاپیتان تیم زنان النصر + عکس

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

چرا سریال حضرت معصومه(س)ساخته نمی‌شود؟

در آستانه آغاز فصل اجاره‌بها، وضعیت مستاجران چگونه است؟/ رکود مسکن، التهاب اجاره

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

نقد و سیاست