نمایندگان مجلس در گفت‌وگو با روزپلاس/

تحقیق و تفحص از ایمیدرو و ایدرو با رای قاطع در صحن مجلس به تصویب رسید/ ارکانی: انتصاب هیات مدیره و مدیران عامل از محورهای اصلی تحقیق‌وتفحص است/ صباغیان: باید نحوه‌ی مزایده‌ و واگذاری معادن شفاف سازی شود

پیش تر کمیسیون صنایع مجلس با تحقیق و تفحص از شرکت ایمیدرو مخالفت کرد اما با تلاش کمیسیون عمران و رای قاطع نمایندگان این موضوع دوباره در پارلمان مطرح و تصویب شد.
کد خبر: ۲۶۰۳۴۲
تاریخ انتشار:۰۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۲ - 26 July 2022
تحقیق و تفحص از ایمیدرو و ایدرو با رای قاطع در صحن مجلس به تصویب رسید/ ارکانی: انتصاب هیات مدیره و مدیران عامل از محورهای اصلی تحقیق‌وتفحص است/ صباغیان: باید نحوه‌ی مزایده‌ و واگذاری معادن شفاف سازی شود


به گزارش روزپلاس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز با بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت های ایمیدرو و ایدرو موافقت کردند. رسیدگی به عملکرد ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی،بررسی طرح‌های توسعه‌ای ، نحوه، علت و شرایط واگذاری کلیه صنایع و معادن وابسته به ایمیدرو به بخش خصوصی و غیردولتی، بررسی میزان انطباق شرایط احراز اعضای هیات مدیره‌ها و مدیران عامل و سایر مدیران و نحوه جذب و استخدام در ستاد و کلیه شرکت‌های وابسته به ایمیدرواز جمله موارد تحقیق و تفحص از این شرکت است.

باید تاکید داشت که پیش از این کمیسیون صنایع با تحقیق و تفحص از شرکت ایمیدرو مخالفت کرد اما با تلاش کمیسیون عمران و رای قاطع نمایندگان این موضوع دوباره در مجلس مطرح و تصویب شد. 


تحقیق و تفحص از ایمیدرو و ایدرو با رای قاطع در صحن مجلس به تصویب رسید/ ارکانی: انتصاب هیات مدیره و مدیران عامل از محورهای اصلی تحقیق‌وتفحص است/ صباغیان: باید نحوه‌ی مزایده‌ و واگذاری معادن شفاف سازی شود

انتصاب اعضای هیات‌مدیره و مدیران عامل ایمیدرو براساس ضوابط و مقررات بررسی خواهد شد


احسان ارکانی نماینده عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با روزپلاس بر لزوم تحقیق و تفحص از شرکت ایمیدرو و ایدور تاکید کرد و گفت:‌ :باید بررسی شود که وضعیت موجود این شرکت ها با اهداف گذاری این مجموعه چقدر فاصله دارد.

ارکانی گفت:‌ تحقیق و تفحص از ایمیدرو به عنوان بزرگترین هلدینگ شرکت های معدنی و صنایع معدنی کشور که وابسته به وزارت صمت هست در مجلس تصویب شد. این تحقیق و تفحص براین اساس شکل گرفت که شرکت های متعددی در این مجموعه ها در حوزه های مختلف فلزات، صنایع و معادن مشغول به فعالیت با گردش مالی بالا هستند  که در نقاط مختلف کشور حائز اهمیت می باشند اما هیچگونه ارزیابی و تحقیقی در خصوص اینکه این شرکت ها و اینکه چقدر توسعه فعالیت هایشان و احداث صنایع و کارخانجات در جاهای مختلف کشور براساس توجیهات فنی اقتصادی و کارشناسی بوده، انجام نشده است.

این نماینده در توضیح  موراد تحقیق و تفحص از این شرکت ها گفت:‌محور دیگر بحث نحوه انتصاب و انتخاب اعضای هیات مدیره این شرکت ها و مدیران عامل آن براساس ضوابط و مقررات و تخصص است. در واقع این افراد باید متخصص و کاربلد باشند تا اهداف اصلی این مجموعه و شرکت های وابسته ایمیدرو را که صنایع معدنی کشور هستند و هم درآمدزایی و جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده می کنند، را محقق کرده باشند.

وی افزود:‌اما موضوع دیگر بحث میزان تولید و سود خالص و توسعه صادرات و بازاریابی و تاثیراتش در اقتصاد مقاومتی و به ویژه بحث جهش تولید است.

ارکانی در پایان از فاصله ی میان وضعیت موجود و اهداف اصلی این شرکت ها سخن گفت و تاکید کرد:باید بررسی شود که وضعیت موجود این شرکت ها با اهداف گذاری که این مجموعه تعریف کرده چقدر فاصله دارد و آیا آن اهداف که تبدیل شدن به قطب اول صنایع معدنی در حوزه غرب آسیا تا سال 1404 است تا حدودی محقق شده یا خیر. لذا قرار است در این تحقیق و تفحص ارزیابی شود که چقدر این موضوعات عملی شده و وضعیت موجود با وضعیت هدفگذاری شده چقدر فاصله دارد .این ها مهمترین موضوعات تحقیق و تفحص از مجموعه شرکت های وابسته به ایمیدرو است اما وقتی به کمیسیون صنایع رفته بود متاسفانه رای نیاورد اما امروز گزارش کمیسیون به عنوان مخالفت با تحقیق و تفحص قرائت شد و با رای قاطع نمایندگان در صحن علنی مجلس با اکثریت حدود 67 درصد آرا به تصویب رسید. 

 
تحقیق و تفحص از ایمیدرو و ایدرو با رای قاطع در صحن مجلس به تصویب رسید/ ارکانی: انتصاب هیات مدیره و مدیران عامل از محورهای اصلی تحقیق‌وتفحص است/ صباغیان: باید نحوه‌ی مزایده‌ و واگذاری معادن شفاف سازی شود


باید شفاف شود واگذاری معادن به بخش خصوصی و شرایط واگذاری در این شرکت‌ها چگونه صورت گرفته است

محمدرضا صباغیان نماینده مردم مهریز نیز در گفتگو با روزپلاس موارد تحقیق و تفحص  از دو شرکت ایمیدرو و ایدور را برشمرد و از کمیسیون صنایع بخاطر مخالفت با این طرح انتقاد کرد . 

صباغیان گفت: نحوه واگذاری معادن،تحقیق و تفحص شرکت های توسعه ای،نحوه ی مزایده معادن ،میزان درآمدها و فروش از موضوعات مورد تحقیق و تفحص از این دو شرکت است.

وی  تاکید کرد: کمیسیون صنایع پیش از این به دلایلی با تحقیق و تفحص از این مجموعه ها مخالفت کرده اما مجلس طبیعتا نگاهش به یک کمیسیون نیست و نظر کمیسیون صرفا یک دلیل برای صحن علنی مجلس است.

این نماینده خاطر نشان کرد: تحقیق و تفحص ابزار نظارتی مجلس است که می‌تواند از فساد جلوگیری کند و شرکت های بزرگ ایمیدرو و ایدرو نیاز به تحقیق و تفحص بیشتری دارند تا ببینیم که واگذاری معادن به بخش خصوصی و شرایط واگذاری  در این شرکت ها چگونه صورت گرفته است .

نماینده مردم مهریز به بخش مزایده در این شرکت ها نیز اشاره کرد و گفت: در این زمینه ضروری است که شفاف سازی شود و این از محورهای است که باید در این تحقیق و تفحص صورت گیرد.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

اعلام شرایط فروش و پیش فروش یک خودروی پرطرفدار ایران خودرو

جزئیات جدید از پرونده فساد در فوتبال/ پرداخت ۷۵ سکه به عنوان رشوه!

ورود موشک جهاد مغنیه به میدان/ واکنش حزب‌الله به حمله رفح

قانون جدید‌ کنترل اجاره مسکن/ شوخی قانونی با زخم مستاجران!

پشت پرده نقشه طولانی‌مدت رژیم صهیونیستی/ چرا فلسطین؟

پشت‌پرده درخواست مهم استقلال/ مهدی هاشمی‌نسب بخشیده می‌شود؟

گلکسی A53 سامسونگ به One UI 6.1 آپدیت شد

تشرف سالانه ۵ میلیون زائر غیر‌ایرانی به حرم مطهر رضوی

بهانه جدید واشنگتن برای تشدید تحریم‌ها علیه مسکو

دستمزد مدیرعامل انویدیا ۶۰ درصد افزایش یافت

بررسی ادعاهای تکراری و بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران/ فرصت‌سوزی آژانس سیاسی

شرایط ثبت نام خودروهای برقی وارداتی اعلام شد

واگذاری تراکتور با یک شرط عجیب/ قیمت تراکتور اعلام شد؟

دلار به 1402 برگشت

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

در آستانه آغاز فصل اجاره‌بها، وضعیت مستاجران چگونه است؟/ رکود مسکن، التهاب اجاره

رهبر انقلاب: یکی از وظایف بزرگمان این است که ائمه را به دنیا معرفی کنیم/ انعکاس معارف ائمه علیهم السلام با شیوه های درست به دنیا/ تشکیل حکومت، هدف بلند مدت تمامی ائمه

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

اصناف در سال چقدر مالیات می دهند؟/ سرانه مالیات پزشکان، قنادان، طلافروشان و رستوران ها و کافه دارها در ۳ سال گذشته

جنگل آسفالت؛ از ستایش نوید محمدزاده تا کسل‌کننده بودن سریال

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

جشنواره ۲۰۲۴ کن روی بمب ساعتی افشاگری درباره تجاوز جنسی

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

این کشور مشتری زعفران ایران است

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

مصوبه شورای حقوق و دستمزد باطل شد

نقد و سیاست