ردپای پول و نفت در سفر منطقه‌ای جو بایدن

سفر «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا به غرب آسیا برای بسیاری عقب گرد او از شعارهای رنگارنگش در زمان تبلیغات انتخاباتی بوده است.
کد خبر: ۲۵۸۹۲۴
تاریخ انتشار:۲۳ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۸ - 14 July 2022
ردپای پول و نفت در سفر منطقه‌ای جو بایدن


به گزارش روزپلاس؛ سفر «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا به غرب آسیا برای بسیاری عقب گرد او از شعارهای رنگارنگش در زمان تبلیغات انتخاباتی بوده است. 

در حالی که بایدن در زمان تبلیغات انتخاباتی خود بارها بر لزوم حل مناقشه فلسطین، پایان جنگ در یمن و مجازات عاملان سعودی قتل هولناک «جمال خاشقجی»، روزنامه نگار عربستانی در کنسولگری عربستان تاکید داشت، اما اکنون در حالی وارد فلسطین اشغالی و عربستان می‌شود که همچنان اشغالگری صهیونیست‌ها بدون هیچ گشایشی در موضوع فلسطین ادامه دارد، جنگ در یمن به بزرگ‌ترین فاجعه انسانی جهان بدل شده و همچنان افراد اصلی که دستور مثله کردن جسد روزنامه نگار سعودی را داده بودند، فارغ از هرگونه بازخواست و مجازات به کار خود ادامه می‌دهند و در چنین فضایی بایدن با زیرپا گذاشتن تمام شعارهایی که داده، صرفا با هدف دوشیدن بیشتر سعودی و حل بحران نفتی حاصل از جنگ اوکراین در کنار برخی شعارهای ضدایرانی واردمنطقه شده است. 

به عبارت دیگر، سفر بایدن به غرب آسیا و دیدار برنامه‌ریزی شده او با مقامات سعودی همزمان با فاجعه انسانی در یمن و فلسطین، بزرگ‌ترین نشانه روی گردانی رئیس‌جمهور آمریکا از وعده‌های انتخاباتی خود به‌ویژه در حوزه حقوق بشر است و به نظر می‌رسد که گرانی نفت سیاه در بازارهای جهانی تحت تاثیر جنگ اوکراین باردیگر باعث شده تا جز روسیاهی چیزی برای مقامات مدعی حقوق بشر در غرب باقی نماند. 

به بهانه سفر رئیس‌جمهور آمریکا به غرب آسیا گفت‌و‌گویی با دکتر «الیزابت سندرز»، استاد علوم سیاسی دانشگاه کرنل در نیویورک به عنوان چهاردهمین دانشگاه معتبر جهان در سال 2020 انجام شده است تا ضمن بررسی نقش لابی‌ها، نفت و پول در روابط کشورهای مرتجع عربی با آمریکا، به بررسی این سفر بپردازد. 

این استاد علوم سیاسی در ابتدای گفت‌و‌گوی خود پیش از پرداختن به موضوع سفر بایدن به غرب آسیا، به نقد سیاست خارجی آمریکا به صورت کلی پرداخت و به این موضوع اشاره کرد که حتی در میان دانشجویان علوم سیاسی نیز افراد کمی از اقدامات مداخله‌جویانه آمریکا در مناطق مختلف جهان آگاهی دارند. 

دکتر سندرز در این ارتباط با ابراز شگفتی از عدم اگاهی دانشجویان کلاس درسش از کودتای تاریخی آمریکا در ایران در دهه 1950 هم صحبت کرد و گفت: «حتی در کلاس‌های سیاست خارجی‌ام نیز تعداد کمی از دانشجویان از این موضوع تاریخی باخبر بودند که رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۱۹۵۳ از سازمان سیا برای کودتا علیه دولت ایران استفاده کرده است.» 

دکتر سندرز کودتا علیه دولت ایران در دهه 1950 را «توطئه‌ای وحشتناک و غیرقانونی» عنوان کرد که «پیامد بسیار جدی در آینده کاری رؤسای جمهور آمریکا در دوره‌های بعد داشت و باعث شد تا «آیزنهاور» کودتای دیگری را علیه یک دولت دموکراتیک چپ گرا در گواتمالا در سال 1954 انجام دهد.»  

این سفر یعنی حقوق بشر بی‌حقوق بشر در ادامه این گفت وگو، دکتر سندرز به موضوع سفر منطقه‌ای بایدن به غرب آسیا پرداخت و در این ارتباط گفـت: «این سفر به معنای بی‌توجهی آمریکا به موضوع حقوق بشر از جمله در عربستان است.» 

استاد دانشگاه کرنل در این گفت وگو اظهار داشت که بایدن همیشه موضع قوی برای حمایت و طرفداری از رژیم اسرائیل داشته و از آنجا که هدف اصلی این بازدید کاهش قیمت نفت و انرژی است، براین اساس دیدار و گفت‌و‌گوی بایدن با مقامات سعودی هیچ مبنای اخلاقی ندارد. 

استاد سیاست خارجی آمریکا همچنین افزود که این شهروندان آمریکایی نیستند که بر روابط گرم با عربستان سعودی اصرار دارند، بلکه این رؤسای جمهور آمریکا هستند که چنین رویه‌ای را در پیش می‌گیرند و حتی لیبرال دموکرات‌هایی مانند باراک اوباما گرم‌ترین روابط را با سعودی‌ها داشتند و بدتر آن که از جنگ وحشتناک سعودی‌ها در یمن حمایت هم کردند. 

به اعتقاد دکتر سندرز، تاکید آمریکا بر روابط گرم با عربستان و در عین حال انتقاد از کشورهایی مانند ایران و چین به معنای دوگانگی و تضاد در سیاست خارجی آمریکاست و این موضوع چیزی نیست که بتوان آن را پنهان کرد. 

نقش لابی، پول و مناسبات سیاسی و اقتصادی  در روابط اعراب و آمریکا استاد علوم سیاسی در ایالت نیویورک آمریکا همچنین درباره احتمال انجام لابی‌گری کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی در واشنگتن برای حفظ روابط نزدیک با آمریکا گفت: کشف و اطلاع از لابی کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی در دستگاه‌های سیاست خارجی آمریکا موضوع آسانی نیست. گاهی اوقات، علاوه‌بر پول، این لابی‌ها ممکن است از طریق پاداش‌های شخصی، موقعیت‌های سیاسی، پیوندهای خانوادگی و یا شرکت‌های اقتصادی مشترک و مشارکت در کارهای اقتصادی دنبال شود. 

رد پای این‌گونه لابی ‌ها در همه دوره‌های ریاست جمهوری آمریکا از جورج دبلیو بوش و پسرش و همچنین در دوران دولت ترامپ و خانواده اش و حتی حالا شاید در دوره بایدن می‌توان دنبال و مشاهده کرد و این رویه همچنان ادامه دارد. 

دکتر «الیزابت سندرز» در پایان گفت وگوی خود تاکید کرد که سعودی‌ها در چند دهه اخیر بسیار بیشتر از گذشته و بسیار بیشتر از وزن واقعی خود در سیاست خارجی آمریکا تأثیرگذار بوده‌اند و جرج دبلیو بوش پسر حتی پس از حادثه 11 سپتامبر به مظنونان و متهمان سعودی این حادثه تروریستی اجازه داد تا به سرعت به عربستان بازگردند و از ادامه تحقیقات در مورد نقش احتمالی چند نفر از آنها امتناع می‌ورزید که این وضعیت نشانگر نفوذ بسیار زیاد سعودی‌ها در آمریکا است.



کیهان
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

شهادت حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه در حادثه سقوط بالگرد حامل رئیس‌جمهور + زندگی‌نامه

امیرعبداللهیان مزدش را گرفت/ سه شنبه آخرین دیدار نمایندگان با وزیر بود/ از اقتدار دیپلماسی تا همدلی وزیر با پارلمان

شرایط سخت و پیچیده است/ دعا کنید

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت»/ اعلام پنج روز عزای عمومی

جلسه شورای معاونین وزارت خارجه به ریاست باقری

نحوه انتخاب سرپرست وزارت امور خارجه

دلنوشته دختر شهید رکن‌آبادی برای امیرعبداللهیان/ شهادت به نامت می‌آید

بازی‌های هفته بیست و هشتم لیگ برتر به تعویق افتاد

قیمت دلار دوباره ریخت/ نرخ جدید دلار در بازار را ببینید

با دستور مخبر؛ علی باقری مسئول کمیته روابط امور خارجه دولت شد

جای خالی آیت الله رئیسی/ قالیباف، محسنی اژه ای و مخبر، اعضای شورای موقت ریاست جمهوری /انتخابات ریاست جمهوری چه زمانی برگزار می‌شود؟

روایت خبرنگار روزپلاس از «خلق خوش» و «خستگی ناپذیری» امیرعبداللهیان/ شهادت برازنده‌ی این دیپلمات انقلابی است

با اعلام رسمی وزارت ورزش تمام مسابقات ورزشی ایران لغو شد

جلسه فوق‌العاده هیئت‌دولت برگزار شد/ زمان و مکان تشییع پیکر رئیس جمهور و هیئت همراه متعاقباً اعلام خواهد شد/ بیانیه هیات دولت: مسیر پر افتخار آیت الله رئیسی قهرمان و خادم ملت ادامه دارد

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

اصناف در سال چقدر مالیات می دهند؟/ سرانه مالیات پزشکان، قنادان، طلافروشان و رستوران ها و کافه دارها در ۳ سال گذشته

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

نه خیانتی در کار بود نه هیچ‌چیز دیگر، خسته شد صبر ما / رفاقت تا همیشه پابرجاست

واگذاری تراکتور با یک شرط عجیب/ قیمت تراکتور اعلام شد؟

خاندوزی: مشکلات طلافروشان با رعایت قانون برطرف می شود/ کلیه اصناف موظف به کنار گذاشتن روش‌های سنتی و سلیقه‌محور در حوزه مالیاتی هستند

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

تلاش برای وایرال شدن؛ این قسمت ژیلا/ برای مجردها خواستگار میفرستیم

قانون جدید‌ کنترل اجاره مسکن/ شوخی قانونی با زخم مستاجران!

خط و نشان سردار قاآنی برای آمریکا /در شب حمله سپاه به اسرائیل ۸ ناوگروه در دریای سیاه مستقر بود تا جلوی عملیات را بگیرد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

مصوبه شورای حقوق و دستمزد باطل شد

دیوید تیلور رسماً استارت زد/عکس

نقد و سیاست