المانیتور/

پشت پرده فشار ادامه دار کرملین بر غرب و گشت زنی هوایی روس‌ها در سوریه و ارتباط آن با استراتژی پوتین در ماجرای اوکراین

در آینده نزدیک، کرملین نیروی بی‌سابقه‌ای را در دریای مدیترانه متمرکز خواهد کرد.اسکادران روسیه مستقر در بندر طرطوس سوریه و متشکل از ۱۰ کشتی، با دو گروه بزرگ دیگر از کشتی‌های جنگی نیز به این طرح ملحق خواهند شد.
کد خبر: ۲۳۷۷۰۵
تاریخ انتشار:۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۷ - 30 January 2022
پشت پرده فشار ادامه دار کرملین بر غرب و گشت زنی هوایی روس‌ها در سوریه و ارتباط آن با استراتژی پوتین در ماجرای اوکراین

به گزارش روزپلاس؛ آنتون مرداسوف در المانیتور نوشت:  کرملین همچنان به فشار بر غرب ادامه می‌دهد و خواستار تضمین‌های امنیتی در اروپا، استقرار نیروها در نزدیکی اوکراین و انجام مانورهای نظامی یکی پس از دیگری است. سوریه نیز هر چند غیرمستقیم در تاکتیک های پوتین دخیل است.

در ادامه این مطلب آمده است: اسرائیل پس از گشت زنی مشترک جت های نظامی سوریه و روسیه در 24 ژانویه در امتداد حریم هوایی سوریه، از جمله منطقه بلندی های جولان نگران بود. اکنون ارتش اسرائیل در تلاش است تا از طریق همکاران روسی خود بفهمد که چرا آنها می خواستند گشت زنی در امتداد مرزهای جنوبی سوریه را سازماندهی کنند. اولین تفسیر این است که طرف روسی تلاش می کند بر فعالیت حملات هوایی اسرائیل به اهدافی در سوریه تأثیر بگذارد. تفسیر دوم این است که در بحبوحه تنش‌ها بر سر اوکراین، مسکو سیگنالی به ناتو می‌فرستد مبنی بر اینکه قابلیت‌های نظامی مسکو شامل خاورمیانه می‌شود.

ارتش روسیه نیز طی هفته های اخیر گشت زنی های زمینی را سازماندهی کرد. به ویژه، فرماندهی پایگاه هوایی حمیمیم روسیه در سوریه به دلیل تهدید حملات تروریستی، حملات شبانه روزی را در بندر دریایی لاذقیه آغاز کرد. به گفته دریابان اولگ ژوراولف، یک مقام ارتش روسیه در سوریه، این اقدام به درخواست دمشق و سرویس های اطلاعاتی آن مربوط می شود. در 15 ژانویه، افسران روسی نیز مانورهایی را با یک واحد پدافند هوایی نیروهای حکومت سوریه انجام دادند.

برخی کارشناسان معتقدند هدف از این اقدامات ممکن است اسرائیل باشد. در ماه دسامبر، ارتش اسرائیل دو بار به اهدافی در یک بندر که در 20 کیلومتری پایگاه حمیمیم است، حمله کرد. به گزارش روزنامه روسی کومرسانت، از سال 2018، اسرائیلی ها به اهدافی در منطقه تحت کنترل روسیه حمله نکرده بودند، اما اکنون این توافق ضمنی را نقض کرده اند.

البته ارتش روسیه درک می کند که اسرائیل فعالیت در نزدیکی مرزهای خود را به عنوان یک سیگنال تعبیر و تفسیر می کند، اما از سوی دیگر، مسکو نیز در حال حل و فصل یک سری امور عملی است.

اول، در اول دسامبر، روسیه دوره آموزشی زمستانی برای نیروهای خود را آغاز کرد. در این ارتباط، مانورهایی با حضور ارتش روسیه و یگان های ارتش سوریه در استان های مختلف این کشور از جمله در شمال آن برگزار می شود.

دوم، توضیح رسمی وزارت دفاع در مورد سازماندهی گشت های زمینی برای جلوگیری از حملات تروریستی همچنان واقع بینانه تر به نظر می رسد. با وجود توقف درگیری‌های فعال، سرویس‌های امنیتی اسد به طور دوره‌ای از جلوگیری از وقوع حملات تروریستی و خرابکاری‌ها حتی در مرکز دمشق عاجز هستند. در همین حال، بانیاس که بین طرطوس و لاذقیه قرار دارد، هنوز مرکز قاچاق غیرنظامی به شمار می رود. جابجایی محموله از جمله ترانزیت مواد مخدر تحت پوشش پلیس مخفی سوریه انجام می شود و بعید است که ارتش روسیه بارنامه ها را بررسی کند.

سوم، پرواز نمایشی مشترک مرحله ای از کار برای بازگرداندن اثربخشی رزمی نیروی هوایی سوریه بود. مسیر گشت هوایی نه تنها در نزدیکی بلندی‌های جولان، بلکه بر فراز شمال سوریه از جمله رود فرات بود. هواپیماهای روسی از پایگاه هوایی حمیمیم بلند شدند و سوری ها از فرودگاه های Seikal و Dumayr استفاده کردند.

با این حال، روسیه همچنین در تلاش است تا سیگنال های روشنی را به ایالات متحده و متحدانش ارسال کند. در 20 ژانویه، وزارت دفاع روسیه از برگزاری رزمایش دریایی با حضور بیش از 140 کشتی در تمامی مناطق تحت مسئولیت ناوگان خبر داد. این بدان معناست که تا فوریه تقریباً تمام کشتی‌ها، زیردریایی‌ها، قایق‌ها و کشتی‌های پشتیبانی آماده رزم به طور همزمان به محدوده‌های آموزشی در مدیترانه، دریای شمال، دریای اوخوتسک، شمال شرقی اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام منتقل خواهند شد.

در آینده نزدیک، کرملین نیروی بی‌سابقه‌ای را در دریای مدیترانه متمرکز خواهد کرد.  اسکادران روسیه مستقر در بندر طرطوس سوریه و متشکل از 10 کشتی، با دو گروه بزرگ دیگر از کشتی‌های جنگی نیز به این طرح ملحق خواهند شد. شش فروند کشتی بزرگ از کانال مانش و تنگه جبل الطارق به سمت دریای مدیترانه می روند. رزمناو موشکی گارد پاسیفیک واریاگ، ناو بزرگ ضد زیردریایی ادمیرال تریبوتس و نفتکش بزرگ دریایی بوریس بوتوما که اخیراً در سومین رزمایش مشترک با چین و ایران در دریای عمان شرکت کرده اند، از طریق دریای سرخ و سوئز به سمت سوریه می روند.

در تمام تاریخ پس از فروپاشی شوروی، روسیه رزمایشی با این مقیاس برگزار نکرده است. به نظر می رسد مسکو از روش کلاسیک تشدید در مذاکرات استفاده می کند که متضمن موضع مطالبه گرانه ی حداکثری و تعدادی مواضع اضافی سازش است. اما در واقعیت، روشن نیست که کرملین واقعاً به چه نوع مصالحه ای نیاز دارد. باید توجه داشت که پس از الحاق کریمه در سال 2014، تلاش مقامات روسیه برای معرفی خود به عنوان یک قلعه محاصره شده غیرمنطقی است.


انتخاب
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

زمان همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری مشخص شد

مصوبه شورای حقوق و دستمزد باطل شد

حادثه عجیب برای فرزند مربی استقلال و از حال رفتن چند بازیکن

۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد

جام قهرمانی ۲ بار به رئال‌‌ مادرید اهدا می‌شود

آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش ۱۰محصول سایپا + قیمت ها و شرایط

اعزام نیرو‌های غربی به اوکراین، به معنای اعلان جنگ با روسیه/ موسکو ناتو را تهدید کرد؛ فاجعه جهانی در راه است!

اسلامی: گفت‌وگوهای سازنده‌ با گروسی داشتیم/ بر حل ۲ مکان باقی مانده تمرکز می‌کنیم/ ایران با حسن نیت در برجام مانده است

۴۵ روز تا ۶ ماه حبس و جریمه برای خرید و فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن

پوتین برای پنجمین بار به عنوان رئیس‌جمهوری روسیه سوگند یاد کرد

میزان افزایش حقوق سال ۱۴۰۳ بازنشستگان مشخص شد

جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد/ تنفس ۳ ساله برای دریافت

استقلال با حداکثر هیجان صدرنشین ماند/ حرکت فولاد به‌سوی سقوط

هشدار عربستان به اسرائیل درباره حمله به رفح

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

اولین بداخلاقی سیاسی در‌دور دوم انتخابات/ راهنما راست، گردش به چپ

زمان همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری مشخص شد

مصوبه شورای حقوق و دستمزد باطل شد

پشت پرده عجیب نامه‌ای درخصوص سیاست ارزی به رهبرانقلاب/ مهدوی: به ما دروغ گفتند و علیه بانک مرکزی امضا گرفتند/ این نامه از سوی مدیرعامل بورس کالا برای ما ارسال شد/ مشخص نیست در شرایط جنگ اقتصادی چرا چنین نامه‌ تحریک‌آمیزی نوشتند

ربایندگان «یسنا» به جرم خود اقرار کردند

رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم

حادثه عجیب برای فرزند مربی استقلال و از حال رفتن چند بازیکن

ادعای ساواکی بودن پدر مهران غفوریان/ شایعه یا ساواکی تواب ؟

پیش‌بینی هواشناسی؛ بارش باران در این استان‌ها طی دو روز آینده

صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد / جدول قیمت ها

تاثیرات شگفت انگیز مصرف روزانه پیاز

استرداد متهمه کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

پایان سیاهِ ازدواج سفید

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

ده‌ها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک شد/ اهدافی در سرزمین‌های اشغالی مورد اصابت قرارگرفت