اُمیکرون در کمین کودکان

سویه امیکرون کووید۱۹ که از روز ۲۸ آذرماه وارد کشور شد، بیشترین نگرانی را برای خانواده‌هایی ایجاد کرده است که فرزندان زیر ۱۲ سال دارند.
کد خبر: ۲۳۵۷۷۵
تاریخ انتشار:۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۲ - 17 January 2022
به گزارش روزپلاس؛ کرونا تاکنون پنج سویه داشته که سخت‌ترین شرایط در سویه دلتا تجربه شد و مرگ های روزانه بالای ۷۰۰ نفر و ابتلای بالای ۴۰ هزار نفر را نیز شاهد بودیم. اکنون که امیکرون با قدرت سرایت چندین برابر دلتا آمده، نگرانی ها بیشتر از انتشار سریع آن در فرصت زمانی کمتر است.

به گفته متخصصان و اپیدمیولوژیست ها، در صورتی که پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک به خوبی رعایت شود، امکان انتشار این سویه کاهش می یابد. میزان مرگ و میر و بستری اومیکرون نسبت به دلتا کمتر است و انتظار می رود با رعایت این اصول بهداشتی از گسترش و انتشار آن به خوبی جلوگیری شود، هرچند کودکان هنوز در معرض خطر هستند.

اینکه کودکان ممکن است به عنوان افراد ناقل در جامعه باعث گردش این ویروس باشند،‌ باید بیشتر مدنظر والدین باشد تا از انتشار این ویروس جلوگیری و قطع زنجیره انتقال آن را شاهد باشیم. درصد زیادی از جمعیت بالای ۱۲ سال کشور در برابر کرونا واکسینه شده اند و گردش ویروس در این طیف جمعیتی کمتر است، اما کودکان همچنان می توانند ناقلان اصلی این ویروس در میان اعضای خانواده خود باشند.

بر اساس آمارها حدود ۱۰ درصد جمعیت ایران را گروه سنی پنج تا ۱۱ سال تشکیل می دهد که باید برای واکسینه شدن این افراد نیز چاره ای اساسی اندیشیده شود تا زنجیره انتقال این سویه نیز در کشور بسته شود. 

طبق آمار وزارت بهداشت، همچنین تاکنون ۶۰ میلیون و ۳۲۱ هزار و ۱۰۸ نفر دُز اول، ۵۳ میلیون و ۱۳۰ هزار و ۲۱۵ نفر دُز دوم و ۱۲ میلیون و ۵۲۱ هزار و ۸۵۶ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۲۵ میلیون و ۹۷۳ هزار و ۱۷۹ دُز رسیده است.

این آمارها نشان می دهد روند مطلوبی در واکسیناسیون در رده بالای ۱۲ سال کشور وجود دارد و با افزایش افراد واکسینه شده با دز سوم واکسن کرونا نیز امیدها برای احتمال کاهش ابتلا به این ویروس بیشتر شده است.

حال باید تمام تلاش ها به سوی واکسیناسیون گروه سنی زیر ۱۲ سال متمرکز شود تا این گروه نیز به ایمنی نسبی در برابر این ویروس دست یابند و با افزایش ایمنی جمعی، روند عادی زندگی از سرگرفته شود. البته همه این مسایل به خود ما برمی گردد تا همچنان با رعایت پروتکل های بهداشتی اجازه انتشار این ویروس را ندهیم و اکنون هم برای پیشگیری از ابتلای کودکان همچنان به تلاش خود برای شکست کرونا ادامه دهیم.

دکتر حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ معتقد است: واکسیناسیون علیه ویروس کرونا به ویژه گروه سنی پنچ تا ۱۱ ساله به عنوان یکی از الزامات و ضروریات است. اگر مدارس بازگشایی شوند و این گروه سنی واکسینه نشوند، باتوجه به اینکه اومیکرون در گروه‌های سنی پایین‌تر بیشتر مشاهد می‌شود، می‌تواند باعث پیک جدید شود.

وی نسبت به پیک کرونا در چند هفته آینده هشدار داده و گفته است: تاکنون حدود ۱۲ میلیون نفر دُز سوم واکسن در کشور تزریق کرده اند و حتما باید ۴۰ میلیون نفر دیگر، نوبت سوم را تزریق کنند و چون شیوع اومیکرون در افراد جوان تر بیشتر است، بنابراین واکسیناسیون این گروه سنی، اهمیت بسیار زیادی دارد.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ تصریح کرد: با توجه به اینکه حدود ۱۰ درصد از جمعیت ایران را گروه سنی پنج تا ۱۱ ساله تشکیل می دهد، واکسیناسیون این گروه سنی می تواند از بروز پیک بیماری و چرخش ویروس در جامعه پیشگیری کند. مطالعات در برخی کشورها نشان داده است کودکان حدود ۳۰ درصد بر اثر اومیکرون گرفتار شده اند و یک سوم از آنها در بیمارستان ها، بستری شده اند.  

بر اساس گزارش ها، سویه اومیکرون کووید-۱۹ به نظر می‌رسد کودکان زیر پنج سال را به شیوه‌ای جدید تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ به طوری که به بروز سرفه های خشک و خش دار منجر می شود که به «خروسک» شناخته می شود. حتی برخی پزشکان می‌گویند، علت این موضوع به احتمال زیاد این است که سویه اومیکرون بیشتر تمایل دارد در مجرای تنفسی قرار گیرد تا اینکه به اعماق ریه نفوذ کند.

محققان به والدین اطمینان می دهند که اکثریت قریب به اتفاق کودکان خردسال مبتلا به کووید-۱۹، احتمالاً به بیماری خفیفی مبتلا می شوند، اما ممکن است برخی از کودکان، حتی کودکانی که قبلا سالم بودند، دچار عوارض جدی شوند که نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشند.

به گفته کارشناسان، بهترین دفاع برای کودکان واکسینه نشده، «پیله کردن» آنهاست. یعنی اطرافشان با بزرگسالان و بچه های بزرگتر که واکسینه شده اند، محاصره شود.

دکتر علیرضا بیگلری عضو کمیته علمی کشوری کرونا نیز می گوید: واکسن کرونا به اندازه کافی به ویژه برای کودکان در کشور موجود است و در صورتی که مجوز تزریق این واکسن به کودکان صادر شود، آماده اقدام در این زمینه هستیم.

وی خاطرنشان کرد که تزریق واکسن کرونا به کودکان ۵ تا ۱۲ سال مورد تاکید جدی باشد و واکسن پاستوکووک را که در مجموعه انستیتو پاستور ایران طراحی و تولید شده است، می توان به این افراد تزریق کرد. واکسن پاستوکووک را با تایید سازمان غذا و دارو علاوه بر افراد بزرگسال، می توان به کودکان ۲ تا ۱۸ ساله هم تزریق کرد.

بیگلری افزود: تفاوت تزریق واکسن در افراد در این است که این واکسن در بزرگسالان باید در سه دز زده شود، اما در کودکان به ۲ دز اکتفا می شود. اگر مطالعات آتی نشان دهد که کودکان هم به دز سوم کرونا نیاز دارند، دز سوم هم به آنان تزریق خواهد شد.

رییس انستیتو پاستور ایران درباره شدت بیماری‌زایی اومیکرون در کودکان و جوانان، گفت: تجربه و تحلیل آمارها نشان داده است که هر چقدر پیک‌های متعدد رخ می‌دهد، درگیری گروه سنی زیر ۱۸ سال هم بیشتر می‌شود؛ بنابراین شرط احتیاط این است که نسبت به واکسیناسیون کودکان اقدام کنیم؛ چراکه بیماری کووید۱۹ نشان داد که رفتار ویروس کرونا، به هیچ عنوان قابل پیش‌بینی نیست.

ضعف، خستگی، سردرد، بی اشتهایی،‌تب، دانه های پوستی و سرفه نشانه های شایع در کودکان مبتلا به اومیکرون است که باید والدین این موارد را جدی بگیرند تا باعث افزایش مشکلات تنفسی کودکان نشود و برای پیشگیری از عوارض شدید بیماری به مراکز درمانی مراجعه کنند. 

اومیکرون کودکان را هم درگیر می‌کند

دکتر علیرضا ناجی رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره شایع شدن خروسک به دلیل ویروس کووید ۱۹ اظهار داشت: درصدی از بیماری های تنفسی باعث گرفتگی صدا می شوند و خروسک در برخی از بیماری های تنفسی دیده می شود و در مورد کووید ۱۹ هم مشاهده شده است. در ایران متخصصان اطفال این موضوع را دیده اند.

وی ادامه داد: گرفتگی صدا بر اثر شایع شدن خروسک به عنوان یک موضوع است که به طور معمول وجود دارد و با درمان و داروهایی که وجود دارد، رفع خواهد شد.

ناجی در پاسخ به این سوال که اومیکرون تا چه حد می تواند برای کودکان خطرآفرین باشد، تصریح کرد: دو مساله در این زمینه داریم یکی واکسیناسییون برای بزرگسالان و اینکه ایمنی نسبی برای بزرگسالان به وجود آمده و کووید به سنین پایین سوق داده شده است و دیگری اینکه واریانت های جدید به میزان تغییرات سرایت، تولید ویروس و تمایل به چسبیدن به سلول ها بستگی دارد و این موضوعات باعث شده که در گروه های سنی کمتر، این واریانت ها بیشتر دیده شود.

وی با بیان اینکه اومیکرون کودکان را هم درگیر می کند، اظهار داشت: کودکانی که به کرونا مبتلا می شوند میزان بیماری های شدید در آنها کمتر از بزرگسالان است، اما در سویه اومیکرون بستری در آی سی یو هم مشاهده شده است و متاسفانه مرگ و میر در میان کودکان هم وجود دارد.

ناجی خاطرنشان کرد: کودکانی هم که ضعف سیستم ایمنی دارند باید بیشتر مورد توجه باشند و حتما واکسیناسیون آنها انجام شود تا هم به بیماری شدید مبتلا نشوند و هم منابعی برای گردش ویروس نشوند. کودکان می توانند خانواده ها را هم درگیر کنند، پس باید با پیشگیری بیشتر و انجام روند واکسیناسیون در گروه سنی کودکان، این زنجیره انتقال را در آنها قطع کرد.

رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ادامه داد: در گروه های سنی زیر پنج سال بیماری شدید کمتر دیده می شود. اگر بیماری در کودکان بالای پنج سال کنترل شود، به طور یقین مراقبت ها در گروه سنی زیر پنج سال نیز بیشتر و از انتقال و گردش این ویروس نیز جلوگیری خواهد شد.

ناجی یادآور شد: در برخی کشورها واکسیناسیون برای کودکان ۲ ساله در حال انجام است. به عنوان نمونه در کوبا ۲ میلیون کودک و در چین نیز یک نوع واکسن برای کودکان سه سال به بالا استفاده می شود که البته این موضوع به بررسی ها و منفعت و هزینه آن بستگی دارد.

وی ابراز امیدواری کرد که با رعایت پروتکل های بهداشتی، تزریق دز سوم برای بزرگسالان و آغاز واکسیناسیون برای گروه سنی پنج سال به بالا، دیگر شاهد ابتلای کودکان به این ویروس نباشیم. 
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

زمان همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری مشخص شد

مصوبه شورای حقوق و دستمزد باطل شد

حادثه عجیب برای فرزند مربی استقلال و از حال رفتن چند بازیکن

۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد

جام قهرمانی ۲ بار به رئال‌‌ مادرید اهدا می‌شود

آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش ۱۰محصول سایپا + قیمت ها و شرایط

اعزام نیرو‌های غربی به اوکراین، به معنای اعلان جنگ با روسیه/ موسکو ناتو را تهدید کرد؛ فاجعه جهانی در راه است!

اسلامی: گفت‌وگوهای سازنده‌ با گروسی داشتیم/ بر حل ۲ مکان باقی مانده تمرکز می‌کنیم/ ایران با حسن نیت در برجام مانده است

۴۵ روز تا ۶ ماه حبس و جریمه برای خرید و فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن

پوتین برای پنجمین بار به عنوان رئیس‌جمهوری روسیه سوگند یاد کرد

میزان افزایش حقوق سال ۱۴۰۳ بازنشستگان مشخص شد

جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد/ تنفس ۳ ساله برای دریافت

استقلال با حداکثر هیجان صدرنشین ماند/ حرکت فولاد به‌سوی سقوط

هشدار عربستان به اسرائیل درباره حمله به رفح

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

اولین بداخلاقی سیاسی در‌دور دوم انتخابات/ راهنما راست، گردش به چپ

زمان همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری مشخص شد

مصوبه شورای حقوق و دستمزد باطل شد

پشت پرده عجیب نامه‌ای درخصوص سیاست ارزی به رهبرانقلاب/ مهدوی: به ما دروغ گفتند و علیه بانک مرکزی امضا گرفتند/ این نامه از سوی مدیرعامل بورس کالا برای ما ارسال شد/ مشخص نیست در شرایط جنگ اقتصادی چرا چنین نامه‌ تحریک‌آمیزی نوشتند

ربایندگان «یسنا» به جرم خود اقرار کردند

رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم

حادثه عجیب برای فرزند مربی استقلال و از حال رفتن چند بازیکن

ادعای ساواکی بودن پدر مهران غفوریان/ شایعه یا ساواکی تواب ؟

پیش‌بینی هواشناسی؛ بارش باران در این استان‌ها طی دو روز آینده

صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد / جدول قیمت ها

تاثیرات شگفت انگیز مصرف روزانه پیاز

استرداد متهمه کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

پایان سیاهِ ازدواج سفید

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

ده‌ها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک شد/ اهدافی در سرزمین‌های اشغالی مورد اصابت قرارگرفت