گزارش/

ژست مضحک حامی برجسته ترین دیکتاتوری‌های جهان؛ اندر حکایت افتضاحِ برگزاری "نشست دموکراسی" بایدن/ وقتی فریاد رسانه‌های آمریکا هم بلند می‌شود

در شرایطی که آمریکا در دورن خود با چالش های گسترده ای در امر برقراری دموکراسی رو به رو است، رئیس جمهور بایدن با دعوت از برخی از دیکتاتوری های جهان، نشست دموکراسی برگزاری می کند.
کد خبر: ۲۳۰۳۸۱
تاریخ انتشار:۲۳ آذر ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۷ - 14 December 2021


به گزارش روزپلاس؛ "یو اس ای تودی" نیز در مقاله ای انتقادی، حملات شدیدی را متوجه دولت بایدن می کند و می نویسد: "در شرایطی که آمریکا در دورن خود با چالش های گسترده ای در امر برقراری دموکراسی رو به رو است، رئیس جمهور بایدن با دعوت از برخی از دیکتاتوری های جهان، نشست دموکراسی برگزاری می کند. این مساله حقیقتا در نوع خود جای تامل دارد".

«برگزاری "نشست دموکراسی/ Democracy Summit" از سوی رئیس جمهور آمریکا و تلاش جهت معرفی این کشور به عنوان رهبرِ جبهه دموکراتیک جهان، حتی با استقبال ناظران و تحلیلگران آمریکایی نیز همراه نشد. سیل سرکوبگری‌ها و قطب بندی های شدید داخلی در آمریکا و همچنین حمایت واشنگتن از برجسته ترین دیکتاتوری های جهان، عملا امکانِ هرگونه ادعای دولت آمریکا در مساله دموکراسی را از آن سلب کرده است».

به گزارش جهان نيوز، "جو بایدن" رئیس جمهور آمریکا اخیرا میزبان یک نشست مجازی با حضور رهبرانِ 110 کشور جهان با عنوان "نشست دموکراسی" بود. نشستی که ترویج دموکراسی، و مبارزه با اقتدارگرایی و فساد را از جمله مهمترین اهداف خود تعریف کرده بود. بسیاری از ناظران و تحلیلگران، برگزاری این نشست را تلاشی از سوی جو بایدن با هدف دور کردن اذهان افکار عمومی جهان از چهره جنجالی و بی قاعده آمریکا در دوره ریاست جمهوری "دونالد ترامپ" ارزیابی کرده و در عمل آن را اقدامی در راستای شعار انتخاباتی بایدن با عنوانِ "آمریکا بازگشته است/ America is Back "تفسیر می کنند (منظور از این شعار، دور شدنِ آمریکا از رویه‌های جنجالی و خودسرانه خود در دوره ترامپ و بازگشت به آنچه قاعده مندی و قانونمداری در عرصه بین‌المللی ادعا می شود، می باشد).

با این همه، برگزاری این نشست، از همان ابتدا با انتقادهای گسترده ای حتی در داخل خود آمریکا رو به رو شد و بسیاری از ناظران و تحلیلگران، آمریکایِ کنونی را موجودیتی توصیف کردند که اساسا در شرایط کنونی در وضعیتی نیست که بخواهد ادعای تعهد به اصول دموکراتیک و یا رهبری جریانِ دموکراسی در جهان را داشته باشد.

در این راستا، پایگاه خبری "العربی جدید" در گزارشی می نویسد: "چطور ممکن است آمیکایی که از دیکتاتوری‌های برجسته در جهان، حمایت های سنگین سیاسی و تسلیحاتی می کند و در عین حال، کوچکترین انتقادات خارجی از خود را با زبانِ تهدید و تحریم پاسخ می دهد، ادعای رهبریِ جهان دموکراتیک را داشته باشد؟"در ادامه، "نشریه تایم" نیز با حمله ای به مراتب شدیدتر، در گزارشی، برگزاری نشست دموکراسی از سوی رئیس جمهور آمریکا را نقطه اوجِ دورویی رهبران این کشور ارزیابی می کند. تایم در این رابطه می نویسد: "آمریکایی که اخیرا به 20 سال حضور نظامی و اشغالگری در خاک افغانستان خاتمه داده و در عین حال به تازگی قرارداد تسلیحاتی به ارزش 650 میلیون دلار را نیز با عربستان سعودی امضا کرده، اکنون به این نتیجه رسیده که با برگزاری یک نشستِ دو روزه با محوریت دموکراسی می تواند ژست یک کشور به غایت دموکراتیک را در جهان بگیرد. عجیب تر اینکه از 110 کشوری که در این نشست حضور پیدا کردند، حتی بر اساس معیارهای خودِ آمریکا، بیش از 30 درصد در چهارچوبِ "تا حدی" دموکراتیک(کشورهایی که حداقل اصول دموکراتیک را راعایت می‌کنند) دسته بندی شده اند. جدای از این ها، حضور نمایندگان کشورهایی نظیر فیلیپین، ترکیه، برزیل و دیگر کشورهایی از این نوع که توسط رهبرانی تمامیت خواه و اقتدار گرا اداره می شوند هم علامت سوال های زیادی را پیش روی برگزاری نشست دموکراسیِ رئیس جمهوری آمریکا قرار داده است".



*گزارش "نشریه تایم" در مورد نشست دموکراسیِ رئیس جمهور آمریکا که برگزاری این نشست را نقطه اوجِ دوروییِ آمریکا و رهبران این کشور ارزیابی کرده است.  

اضافه بر این، نیویورک تایمز نیز ضمن پوششِ نشست اخیر دموکراسی رئیس جمهور آمریکا می نویسد: "چطور آمریکا می تواند ادعای رهبری جهان دموکراتیک را داشته باشد وقتی دولت بایدن حتی در قالبِ ساختارهای سیاسی داخلی آمریکا هم نتوانسته اصولِ دموکراسی و تقویت حق رای شهروندان آمریکایی را به پیش برد. جدای از این ها، دعوت شدگان به این نشست عملا این سوال را بیش از پیش برجسته ساخته اند که واقعا معنای دموکراسی از نظر دولت آمریکا چیست و یا بهتر بگوییم چه کسانی آن را تعریف می کنند؟"

"یو اس ای تودی" نیز در مقاله ای انتقادی، حملات شدیدی را متوجه دولت بایدن می کند و می نویسد: "در شرایطی که آمریکا در دورن خود با چالش های گسترده ای در امر برقراری دموکراسی رو به رو است، رئیس جمهور بایدن با دعوت از برخی از دیکتاتوری های جهان، نشست دموکراسی برگزاری می کند. این مساله حقیقتا در نوع خود جای تامل دارد".



*گزارش پایگاه خبری یو اس ای تودیِ آمریکا در انتقاد از برگزاری نشست دموکراسی رئیس جمهور آمریکا و طرح این سوال از سوی این رسانه مبنی بر اینکه چطور آمریکا در شرایطی که در داخل با بحران های جدی دموکراتیک رو به رو است، می تواند ژستِ رهبری جبهه دموکراسی جهان را بگیرد؟
 
آمریکا در سال های اخیر مخصوصا، هیچ نشانی از یک کشور دموکراتیک را از خود به نمایش نگذاشته است. سرکوبِ شدید اعتراضات مرتبط با قضیه قتل "جورج فلوید" آمریکایی، سیاه پوستی که توسط نیروهای پلیس آمریکا به وحشیانه ترین شکل ممکن کشته شد و متعاقبا اوج گیری اعتراضات ضدنژاد پرستی در آمریکا، و در عین حال، قطبی شدن شدید جامعه آمریکا که مخصوصا در دوره ترامپ به اوج خود رسید و تا جایی پیش رفت که حتی حامیان ترامپ با حمله به کنگره آمریکا قصد داشتند از انتقال مسالمت آمیز قدرت ریاست جمهوری در آمریکا جلوگیری کنند نیز، همه و همه نشان می دهند که آمریکای کنونی اساسا در جایگاهی نیست که بخواهد ادعای رهبری جریان دموکراسی در جهان را داشته باشد. البته که این ها تنها نمونه هایی محدود از چالش های جدی داخلی در آمریکا علیه دموکراسی و رویه های دموکراتیک هستند.



اضافه بر این، در عرصه سیاست خارجی آمریکا نیز، این کشور در موارد متعددی نظیر پرونده هسته ای ایران و به طور خاص مساله برجام، در سال 2018 بدون توجه به رای و نظر طرف های مختلفِ توافق مذکور، به صورتِ یکجانبه از برجام خارج شد و تحریم های گسترده ای را علیه ایران (به صورت غیرقانونی) وضع کرد. امری که عملا توهینی مستقیم به دیگر کشورهای طرفِ توافق برجام بود. با این حال، دولت وقت آمریکا در نهایتِ تکبر دست به این اقدام زد و با تحریم های گسترده خود علیه ایران، آسیب های جدی را به معیشت و زندگی عادیِ ملت ایران وارد ساخت. اکنون هم دولت آمریکا در چهارچوب مذاکرات وین(با هدف احیای برجام)، به جای جبران خسارات وارده از سوی خود، درخواست های زیاده خواهانه ای مطرح می کند و سعی دارد با قلدوری، منافعش را به پیش برد. البته که بدون تردید این رویه های آشکارِ غیردموکراتیک، منطق یک کشورِ حامی دموکراسی را نمایندگی نمی کنند.

مجموع این مسائل نشان می دهند که برگزاری نشست اخیر دموکراسی توسط رئیس جمهور آمریکا، بیش از آنکه با واقعیات روابط بین الملل نسبتی داشته باشد، مرتبط با رویه های تبلیغاتی و نمایشی است که دولت آمریکا با تمسک به آن ها سعی دارد وجهه واقعی و قانون ستیز خود که فقط بخشی از آن، در دوره ترامپ عیان شد را پنهان سازد. 
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

شهادت حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه در حادثه سقوط بالگرد حامل رئیس‌جمهور + زندگی‌نامه

شرایط سخت و پیچیده است/ دعا کنید

امیرعبداللهیان مزدش را گرفت/ سه شنبه آخرین دیدار نمایندگان با وزیر بود/ از اقتدار دیپلماسی تا همدلی وزیر با پارلمان

نحوه انتخاب سرپرست وزارت امور خارجه

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت»/ اعلام پنج روز عزای عمومی

قیمت دلار دوباره ریخت/ نرخ جدید دلار در بازار را ببینید

دلنوشته دختر شهید رکن‌آبادی برای امیرعبداللهیان/ شهادت به نامت می‌آید

با دستور مخبر؛ علی باقری مسئول کمیته روابط امور خارجه دولت شد

بازی‌های هفته بیست و هشتم لیگ برتر به تعویق افتاد

روایت خبرنگار روزپلاس از «خلق خوش» و «خستگی ناپذیری» امیرعبداللهیان/ شهادت برازنده‌ی این دیپلمات انقلابی است

جای خالی آیت الله رئیسی/ قالیباف، محسنی اژه ای و مخبر، اعضای شورای موقت ریاست جمهوری /انتخابات ریاست جمهوری چه زمانی برگزار می‌شود؟

جلسه فوق‌العاده هیئت‌دولت برگزار شد/ زمان و مکان تشییع پیکر رئیس جمهور و هیئت همراه متعاقباً اعلام خواهد شد/ بیانیه هیات دولت: مسیر پر افتخار آیت الله رئیسی قهرمان و خادم ملت ادامه دارد

آیت‌الله رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به ملکوت اعلی پیوست/ امیرعبداللهیان، امام جمعه تبریز، استاندار آذربایجان شرقی و هیئت همراه در اثر سقوط بالگرد به شهادت رسیدند

مشخصات فنی هلیکوپتر رئیس جمهور چه بود؟

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

اصناف در سال چقدر مالیات می دهند؟/ سرانه مالیات پزشکان، قنادان، طلافروشان و رستوران ها و کافه دارها در ۳ سال گذشته

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

واگذاری تراکتور با یک شرط عجیب/ قیمت تراکتور اعلام شد؟

نه خیانتی در کار بود نه هیچ‌چیز دیگر، خسته شد صبر ما / رفاقت تا همیشه پابرجاست

خاندوزی: مشکلات طلافروشان با رعایت قانون برطرف می شود/ کلیه اصناف موظف به کنار گذاشتن روش‌های سنتی و سلیقه‌محور در حوزه مالیاتی هستند

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

تلاش برای وایرال شدن؛ این قسمت ژیلا/ برای مجردها خواستگار میفرستیم

قانون جدید‌ کنترل اجاره مسکن/ شوخی قانونی با زخم مستاجران!

خط و نشان سردار قاآنی برای آمریکا /در شب حمله سپاه به اسرائیل ۸ ناوگروه در دریای سیاه مستقر بود تا جلوی عملیات را بگیرد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

مصوبه شورای حقوق و دستمزد باطل شد

دیوید تیلور رسماً استارت زد/عکس

نقد و سیاست