مهم ترین چالش های جهان در 2017

«مهم ترین چالش های پیش روی جهان در 2017»،«عربستان و سیگنال های سیاسی جدید»،«سرداران عرصه دیپلماسی را تضعیف نکنید»،«راهکار حقوقی برای بدعهدی ترکمنستان»، از جمله عناوین مقالات و مطالب برگزیده ای است که روز پنجشنبه در صفحه «ایرنا مقاله» منتشر شد.
کد خبر: ۲۱۴۵۲
تاریخ انتشار:۱۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۶ - 05 January 2017
مهم ترین چالش های پیش روی جهان در 2017
«بهرام قاسمی»، سخنگوی وزارت امور خارجه در این یادداشت به مهمترین چالش های پیش روی جهان در سال 2017 اشاره داشته است. اگر با یک نگاه بدبینانه نگوییم جهان 2017 چشم اندازی بدتر از جهان 2016 خواهد داشت، اما به نظر می رسد نمی توان چندان هم خوشبین به جهانی بسیار بهتر از 2016 بود؛ چرا که هنوز بسیاری از ظرفیت های چالش زا و تهدیدساز از تروریسم و خشونت طلبی گرفته تا ملی گرایی افراطی، نژادپرستی و اشغالگری، کماکان به قوت خود باقی است و به تداوم بحران ها کمک می کند.
در این چارچوب، به نظر می‌رسد مهم‌ترین چالش‌های جهان در سال 2017 به قرار زیر باشند:
1.تروریسم و خشونت‌طلبی
2.تداوم بحران‌های خاورمیانه
3.بحران مهاجرت و پناهجویی
4.پدیده ترامپ
5.ملی‌گرایی افراطی
6.فرقه‌گرایی و نژادپرستی
7.برگزیت و بحران‌های اروپایی
8.توافق هسته‌ای ایران و چالش‌های روابط ایران و آمریکا
9.چالش‌های سایبری
10.چالش‌های اقتصادی

** عربستان و سیگنال های سیاسی جدید
در این یادداشت نویسنده به نشانه هایی اشاره کرده که می تواند تلاش تین کشور جهت جریان سازی علیه جمهوری اسلامی ایران تلقی کزد. عربستان سعودی در یک اقدام شگفت انگیز و ناگهانی مدعی شده که از ایران برای شرکت در نشست مربوط به چگونگی برگزاری مناسک حج در جده دعوت به عمل آورده است. این نشست قرار است در جده با حضور کشورهای اسلامی برای تهیه راهبرد مناسک حج تمتع تشکیل شود. وزارت خارجه و نهادهای مربوطه در ایران دریافت دعوتنامه از سوی عربستان را تکذیب کرده اند و این امر نشان می دهد که عربستان با انتشار چنین مطالبی درصدد جریان سازی جدیدی علیه ایران برآمده است.
روابط ایران و عربستان نزدیک به یک سال است قطع شده و این کشور در طول این مدت همه ابزارهای سیاسی، رسانه‌ای و مالی را برای انزوای سیاسی ایران به کار گرفت. دشمنی عربستان با ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی بطور کامل آشکار شده و این رژیم به دلیل وحشت از ادبیات انسان‌ساز انقلاب اسلامی همواره تلاش داشته تا از نفوذ معنوی ایران در جهان اسلام جلوگیری کند.
کشتار وحشیانه حجاج ایرانی در کنار حرم امن الهی در سال 1366، حوادث منا، اعدام دردناک آیت‌ا... شیخ نمر النمر ، کمک مالی گسترده عربستان به رژیم صدام در جنگ تحمیلی، کشتار مردم بی‌گناه یمن و نقش تخریبی این کشور در عراق، سوریه ولبنان بخشی از سیاست‌های تهاجمی رژیم عربستان علیه ایران تلقی می‌شود.
لذا دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی باید در این شرایط حساس ودر راستای گرفتن بهانه از دست ریاض وارد عمل شود وبا دقت وهوشمندی بالا موضع کاملا متناسب با منافع ملی اتخاذ کند. وزارت خارجه باید با یک تحرک دیپلماتیک در حوزه جهان اسلام ترفند جدید عربستان را افشا کند و مانع از این شود که این رژیم از مساله حج برای دستیابی به اهداف خود بهره‌برداری کند.

**سرداران عرصه دیپلماسی را تضعیف نکنید
در صحنه روابط بین الملل، سیاست خارجی کشورها از جایگاه ویژه ای برخوردار است و این جایگاه در کشور ما نیز به دلیل شرایط خاص منطقه ای، و تحولاتی که در منطقه حساس و راهبردی خاورمیانه وجود دارد و علاوه بر آن عناد و دشمنی های آشکار قدرت های جهانی علیه انقلاب اسلامی، از حساسیتی دو چندان برخوردار است.
میدان دیپلماسی از نگاه مقام معظم رهبری یک میدان نبرد به تمام معناست تا آنجا که معظم‌له در این خصوص می‌فرمایند: «دیپلماسی کار مجموعه نظام است، یعنی اختصاص به وزارت خارجه ندارد. مجموعه مدیریت کلان نظام، متصدی مساله دیپلماسی است. اما دستگاه تخصصی و کارخانه دیپلماسی و ستاد اصلی دیپلماسی، وزارت خارجه است».(79/6/6)
حساسیت جایگاه دستگاه دیپلماسی با طرح مذاکرات هسته‌ای در بحبوحه‌ روی کار آمدن دولت آقای حسن روحانی و تبدیل این مذاکرات به مساله‌ای بین‌المللی و نیز حضور مقتدرانه ایران در مسائل منطقه‌ای و مبارزه با تروریسم‌ جهانی در کشورهای عراق و سوریه تشدید نیز شده است.
در این عرصه هنر آن است که ضمن داشتن برنامه با سلاح منطق و مسلط به قوانین دیپلماسی، حضور پیدا کرده و در فضایی که همه آمده‌اند تا حق مسلم نظام ما را نادیده بگیرند، آنها را ملزم و متعهد کرد تا در برابر دیدگان جهانیان، حق استفاده از داشتن انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را به رسمیت بشناسند.

**راهکار حقوقی برای بدعهدی ترکمنستان
ماجرای گازی ایران و ترکمنستان یادآور چالش های گازی روسیه و اوکراین در سال های 2003 تا 2008 میلادی است؛ جریانی که شاید باید بسیار سریع تر از این ها در خصوص آن چاره اندیشی می شد.
ترکمنستان در قالب قرارداد بیست و پنج ساله‌ای که با جمهوری اسلامی ایران به امضا رسانده بود، قرار است به صورت مرتب گاز مناطق شمالی کشور را تأمین کند. در حقیقت از سال 1997 میلادی ترکمنستان به ‌موجب این قرارداد، گاز طبیعی را به ایران صادر می‌کرد و کلیه شرایط و تعهدات قراردادی خود را به‌صورت جدی رعایت و اجرا کرده است. اما به یکباره و در حالی که کاهش شدید دما در این مناطق روزهای سردی را نوید می‌داد ترکمن باشی تصمیم می‌گیرد تا ماجرای بدهی‌های 1/8 میلیارد دلاری خود از ایران را وارد مرحله اجرایی کند.
شرکت ملی گاز ایران بر این باور است که راه حل اختلافات حقوقی، قراردادی و مالی بین این شرکت و شرکت ترکمن گاز در قرارداد به روشنی پیش‌بینی شده و دو طرف باید منحصراً از مسیر تعیین شده در آن برای حل اختلافات خود اقدام کنند.
در پایان این نکته را باید مورد توجه قرار داد که حسن همجواری میان ایران و ترکمنستان و حضور دو کشور در سازمان کشورهای تولید‌کننده گاز می‌تواند از بروز چنین چالش‌هایی - که به دادگاه‌های بین‌المللی ارجاع می شود- جلوگیری کند؛ فارغ از اینکه چه کشوری طرف پیروز این دعوی باشد.

ایرنا/
سایر اخبار
برچسب ها: روزپلاس ، چالش ، جهان ، ایران
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

به تخلفات پیام‌رسان‌های داخلی رسیدگی می‌شود/ جزییاتی جدید از پرونده بابک زنجانی و چای دبش/ آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل

بلینکن مدعی شد: توافق امنیتی عربستان برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل در مراحل پایانی است/ قرار بود در ‍۱۰ اکتبر سال گذشته این اتفاق رخ دهد

نفتکش آمریکایی «Niovi» و کشتی «MSC Aries» متعلق به رژیم صهیونیستی در یک قاب/ اعتماد به نفس ایران در تسلط بر دریا

عکس‌/ استوری مشکوک بیرانوند در آستانه بازی با سپاهان

واکنش حماس به عملیات شهادت طلبانه شهروند ترکیه

پشت پرده برخورد پلیس آمریکا با معترضان‌/ آیپک؛ اتاق فرمان سرکوب بیداری دانشجویی

آیا رژیم صهیونیستی به رفح حمله می‌کند؟

قرعه‌کشی مرحله یک‌چهارم جام حذفی ایران

فوتوشاپ کار نابلد و گاف‌ بی‌بی‌سی درخصوص پرونده نیکا شاکرمی/ آب قطعه!

چرا سفر بلینکن به ریاض نمی‌تواند آرزو‌های آمریکا برای نجات رژیم صهیونیستی را برآورده کند؟/ قفل عادی‌سازی!

رسانه عبری: نتانیاهو در محاصره ۳ میدان مین است

دشمن حتما در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند/ مسئولان اجازه ندهند کارخانه‌ای تعطیل شود

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

محمدصادقی بازیگر فراری: تعریف جنسیتی مشخصی ندارم/ بدونِ هویتِ جنسی

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی