ایران را باید دید /

هشتگ های ایرانی برای جلب توجه خارجی ها

در مدتی کوتاه، استفاده از این هشتگ به سرعت رشد کرد و همه‌گیر شد تا جایی که بسیاری از رسانه‌های خارجی مانند سی‌ان‌ان، بی‌بی‌سی، گاردین، فرانس 24 و... هم گزارش‌هایی درباره کمپین نوشتند و خواسته یا ناخواسته آن را به کمپینی جهانی تبدیل کردند.
کد خبر: ۲۱۴۴
تاریخ انتشار:۳۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۷ - 21 July 2016
دو سال قبل، هنگامی که هشتگ # ایران را باید دید، برای نخستین بار در توئیت علی عراقچی استفاده شد کسی تصور نمی‌کرد این هشتگ به زودی به برچسب شناخته شده‌ای برای حمایت از صنعت گردشگری ایران تبدیل شود. عراقچی در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد هدف اصلی خود را راه‌اندازی کمپینی عنوان می‌کند که در آن تمامی مردم دنیا تصاویر خود را از جاذبه‌های گردشگری ایران با هشتگ #mustseeiran علامت‌گذاری و معرفی کنند تا در همه دنیا این عکس‌ها در دسترس باشد و همه بتوانند چهره واقعی ایران را ببینند.

این کمپین در حالی شروع به فعالیت کرد که اطلاعات جامع و درستی از وضعیت گردشگری در ایران، حداقل برای گردشگر خارجی وجود نداشت و رسانه‌های داخلی و خارجی آن‌طور که باید جاذبه‌های گردشگری ایران را پوشش نمی‌دادند. کمپین «ایران را باید دید» با هدف تصویرسازی از جاذبه‌های گردشگری، تاریخی، طبیعی و مذهبی و نشان دادن چهره واقعی از ایران و ایرانیان؛ ترغیب گردشگران داخلی و خارجی به ایرانگردی؛ معرفی فرهنگ، آداب و رسوم، غذا و صنایع‌دستی مناطق مختلف ایران؛ تقویت روحیه همدلی، مشارکت و اتحاد ملی بین اقوام و استان‌ها و ورود ارز، اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی از طریق صنعت گردشگری و ایجاد حس امنیت و اعتماد در میان گردشگران خارجی و... راه افتاد. 

هشتگ های ایرانی برای جلب توجه خارجی ها

در مدتی کوتاه، استفاده از این هشتگ به سرعت رشد کرد و همه‌گیر شد تا جایی که بسیاری از رسانه‌های خارجی مانند سی‌ان‌ان، بی‌بی‌سی، گاردین، فرانس 24 و... هم گزارش‌هایی درباره کمپین نوشتند و خواسته یا ناخواسته آن را به کمپینی جهانی تبدیل کردند. استقبال رسانه‌های داخلی و خارجی از این طرح تا جایی بود که سرانجام صفحه منتسب به رئیس‌جمهور در اینستاگرام نیز از این هشتگ استفاده کرد. بیشترین استفاده از این هشتگ در اینستاگرام اتفاق افتاد و مردم با انتشار عکس‌هایی از نقاط زیبای ایران، مناطق مختلف و جاذبه‌های گردشگری ایران را برای سایرین به نمایش درمی‌آورند. 

تنها در اینستاگرام #mustseeiran یک میلیون بار استفاده شده و صفحه اینستاگرام mustseeiran_insta بیش از 110 هزار دنبال‌کننده دارد که بسیاری از این دنبال‌کنندگان افرادی از ملیت‌های دیگر هستند. مانند هر کمپین دیگری با ورود چهره‌های شناخته‌شده، جنبش رونق بیشتری پیدا کرده است. به عنوان مثال هنگامی که رئیس سازمان گردشگری ایتالیا در اینستاگرام خود عکسی را با این هشتگ منتشر کرد، در مدت زمان کوتاهی بیش از 50 هزار ایتالیایی به عضویت این کمپین درآمدند. حالا عکس‌ها و نوشته‌های بسیار زیادی از تجربه‌های سفر به ایران با این هشتگ در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شود و کمپین، در تغییر نگاه جهان به ایران تاثیر بسزایی داشته است.

بدون شک برپایی چنین کمپین گسترده‌ای بدون وجود شبکه‌های اجتماعی امروزی امکان‌پذیر نبود. فرض کنید اگر تمامی رسانه‌های سنتی نیز در اختیار معرفی‌کننده این کمپین قرار می‌گرفت، گستره شناخت و آگاهی مردم جهان از آن تا کجا پیش می‌رفت؟ در بهترین حالت اگر اطلاع‌رسانی به عالی‌ترین شکل ممکن اتفاق می‌افتاد باز هم یک طرفه بود و نمی‌توانست واکنشی از طرف جامعه به همراه داشته باشد.

 در حقیقت اصلاً نمی‌شد بدون شبکه‌های اجتماعی چنین اتفاقی را جهانی کرد و البته این ویژگی شبکه‌های اجتماعی است که امکان تعامل و ارتباط دوسویه مردم سراسر دنیا با یکدیگر را بدون واسطه و فارغ از ملیت و رنگ و نژاد و مواردی از این دست فراهم می‌کنند. کمپین با ایده خلاقانه یک نفر شکل گرفت اما، با مشارکت و تعامل مردمی پیش رفت.

امروزه که می‌توان گفت این شبکه‌ها مرحله بلوغ و تکامل خود را طی می‌کنند، هر کدام مسیر خود را یافته‌اند و برای هدف خاصی به حیات خود ادامه می‌دهند. مدیران این شبکه‌ها به خوبی دریافتند مردم از یکپارچگی شبکه‌ها لذت می‌برند، بنابراین این امکان را فراهم کردند تا کاربران بتوانند اکانت شبکه‌های اجتماعی خود را به یکدیگر وصل کنند. به علاوه نمادها و نشانه‌هایی را برای استفاده مشترک در شبکه‌های اجتماعی تعریف کردند. به عنوان مثال می‌توان به علامت @ اشاره کرد که در تمامی شبکه‌های اجتماعی برای مخاطب قرار دادن فردی مورد استفاده قرار می‌گیرد و هشتگ # که برای ترند کردن یک مطلب به کار می‌رود.

هشتگ های ایرانی برای جلب توجه خارجی ها

اگر بخواهیم به برخی از عواملی که توریست‌ها را از سفر به ایران باز می‌دارد اشاره کنیم می‌توان به ایران‌هراسی، مشکلات گرفتن ویزا، محدودیت‌های فرهنگی و سیستم پرداخت اشاره کرد. حل کردن برخی از این عوامل کاملاً به دولت و سازمان‌های مربوطه برمی‌گردد و از اختیار مردم خارج است اما با همین فعالیت‌های مردمی می‌توان برخی از این مشکلات را حل کرد. مثلاً با راه‌اندازی کمپین‌هایی از همین دست می‌توان زیبایی‌های واقعی ایران را به دنیا نشان داد و توریست‌ها را به دیدن این کشور چهار فصل زیبا دعوت کرد.

به عنوان مثال دیگر از ترند شدن در فضای مجازی، می‌توان به انتشار ویدئویی از سفر یک توریست فرانسوی به ایران اشاره کرد. چندی پیش ویدئویی با نام «به ایران نروید» در یوتیوب اشتراک‌گذاری شد و سپس در دیگر شبکه‌های اجتماعی نیز مردم خودشان به بازنشر آن پرداختند. این توریست فرانسوی، به بسیاری از نقاط ایران سفر کرده، اسکی و تور کویرگردی را در یک فصل تجربه کرده و بسیاری جذابیت‌های دیدنی ایران را در ویدئوی خود به تصویر کشیده است. وی در این ویدئو به اطلاعات نادرستی که قبل از سفرش درباره ایران داشته اشاره می‌کند؛ مثلاً پیست اسکی را نشان می‌دهد و می‌گوید ایران تنها یک بیابان بزرگ است، تصاویری از اصفهان را نشان می‌دهد و به کنایه می‌گوید معماری ایران بسیار ساده و ابتدایی است.

 در طول ویدئو مدام به شنیده‌های غلط درباره ایران اشاره می‌کند و در برابرش واقعیت را به تصویر می‌کشد. سفر به ایران به قدری برای وی جذاب بوده که در انتهای ویدئو می‌گوید ممکن است این بهترین سفر زندگی‌تان باشد. نام «به ایران نروید» را هم به کنایه برای این ویدئو برگزیده است. این ویدئو هم‌اکنون بیش از 270 هزار بار دیده شده است و بازخوردهای جالبی را نیز به همراه داشته است.

می‌توان گفت تقریباً تمامی عکاسان و گردشگران و توریست‌های دنیا از جاذبه‌های گردشگری و سفرهای خود عکس تهیه می‌کنند و این عکس گرفتن بخش جذابی از سفر است. همه آنها برای انتشار عکس‌ها و نوشته‌های خود از هشتگ استفاده می‌کنند؛ بنابراین وجود چنین کمپین‌هایی در بهبود وضعیت گردشگری کشور سهم بسزایی خواهد داشت. می‌توان گفت دیپلماسی غیرسیاسی در حوزه گردشگری حتی موثرتر واقع خواهد شد.

هشتگ های ایرانی برای جلب توجه خارجی ها

بد نیست اشاره‌ای داشته باشیم به کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری، که بزرگ‌ترین و مهم‌ترین گردهمایی راهنمایان جهان است و هر دو سال یک بار برگزار می‌شود. کشورهای واجد شرایط برای میزبانی برگزاری کنوانسیون، درخواست کاندیداتوری خود را به هیات‌مدیره فدراسیون اعلام می‌کنند. اعضای هیات‌مدیره نیز پس از بررسی‌های لازم، کشورهای مورد تایید را اعلام می‌کنند تا رقابت به مدت دو سال بر سر کسب میزبانی آغاز شود. این رویداد بهمن‌ماه سال جاری برای هفدهمین بار برگزار خواهد شد و کشور ایران با وجود اینکه تنها در کنوانسیون شانزدهم حضور داشته است، توانسته میزبانی هفدهمین دوره را از آن خود کند.

هر کنوانسیون شامل سه مرحله پیش از سفر، سفر و پس از سفر می‌شود که میزبان برای هر کدام از این مراحل تورها و برنامه‌ریزی‌های دقیق و جذابی را سامان می‌دهد تا رضایت خاطر میهمانان خود را جلب کند. این رویداد تاثیر بسزایی در رشد صنعت گردشگری و آشنایی مردم جهان با کشورهای میزبان خواهد داشت، بنابراین همواره تلاش میزبانان بر این است که بیشترین تعداد راهنمایان از کشورهای مختلف را گرد هم جمع کنند.

 پیش‌بینی می‌شود بین 350 تا 500 نفر از راهنمایان گردشگری از سراسر دنیا در این رویداد شرکت کنند و بنابراین این رویداد می‌تواند سهم بسزایی در بهبود صنعت گردشگری ایران داشته باشد. برگزارکنندگان این رویداد نیز قصد دارند تا با استفاده از هشتگ wftga2017 # در شبکه‌های اجتماعی به معرفی این رویداد پرداخته و راهنمایان گردشگری دنیا را به ایران دعوت کنند. 
هفته نامه تجارت فردا
سایر اخبار
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

اعلام شرایط فروش و پیش فروش یک خودروی پرطرفدار ایران خودرو

جزئیات جدید از پرونده فساد در فوتبال/ پرداخت ۷۵ سکه به عنوان رشوه!

پشت پرده نقشه طولانی‌مدت رژیم صهیونیستی/ چرا فلسطین؟

واگذاری تراکتور با یک شرط عجیب/ قیمت تراکتور اعلام شد؟

قانون جدید‌ کنترل اجاره مسکن/ شوخی قانونی با زخم مستاجران!

ورود موشک جهاد مغنیه به میدان/ واکنش حزب‌الله به حمله رفح

گلکسی A53 سامسونگ به One UI 6.1 آپدیت شد

تشرف سالانه ۵ میلیون زائر غیر‌ایرانی به حرم مطهر رضوی

پشت‌پرده درخواست مهم استقلال/ مهدی هاشمی‌نسب بخشیده می‌شود؟

دستمزد مدیرعامل انویدیا ۶۰ درصد افزایش یافت

بررسی ادعاهای تکراری و بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران/ فرصت‌سوزی آژانس سیاسی

بهانه جدید واشنگتن برای تشدید تحریم‌ها علیه مسکو

شرایط ثبت نام خودروهای برقی وارداتی اعلام شد

دلار به 1402 برگشت

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

رهبر انقلاب: یکی از وظایف بزرگمان این است که ائمه را به دنیا معرفی کنیم/ انعکاس معارف ائمه علیهم السلام با شیوه های درست به دنیا/ تشکیل حکومت، هدف بلند مدت تمامی ائمه

در آستانه آغاز فصل اجاره‌بها، وضعیت مستاجران چگونه است؟/ رکود مسکن، التهاب اجاره

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

اصناف در سال چقدر مالیات می دهند؟/ سرانه مالیات پزشکان، قنادان، طلافروشان و رستوران ها و کافه دارها در ۳ سال گذشته

جنگل آسفالت؛ از ستایش نوید محمدزاده تا کسل‌کننده بودن سریال

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

جشنواره ۲۰۲۴ کن روی بمب ساعتی افشاگری درباره تجاوز جنسی

این کشور مشتری زعفران ایران است

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

مصوبه شورای حقوق و دستمزد باطل شد

نقد و سیاست