زنی که در قلب اروپا برای دفاع از زنان جنگید

لوری ماری گوتزیت، یکی از بهترین و شناخته شده ترین وکلای امروز کشور آلمان است. او در سن ۸۴ سالگی، هنوز هفته ای ۶ روز کار می‌کند و برای رسیدن به خواسته هایش، گام های پیشرفت را قدم به قدم طی کرد و از پلکان ترقی بالا رفت؛ او زمانی وارد حوزه وکالت شد که زنان جایی در جامعه قضایی آلمان نداشتند و حتی مورد تمسخر مردان واقع می شدند اما او ایستاد و جنگید. این متن داستان زندگی و تلاش‌های اوست.
کد خبر: ۲۱۳۲۷
تاریخ انتشار:۱۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۹ - 04 January 2017
به گزارش روزپلاس ، به نقل از «ایران»، لوری گوتزیت یک نماد و سمبل است. آلمانی‌ها او را به عنوان بانویی می‌شناسند که زندگی‌اش را وقف احقاق حقوق زنان کرده است؛ زنی پولادین که خستگی نمی‌شناسد و عمری را وقف تحکیم بنیان خانواده‌ها کرده است.

خانم گوتزیت در دهه ۱۹۵۰ میلادی به دلیل علاقه به رشته حقوق وارد دانشگاه شد و پس از فارغ‌التحصیلی در شرکتی حقوقی در شهر فرایبورگ مشغول به کار شد. در دهه ۱۹۶۰ به هامبورگ رفت و به‌عنوان قاضی در این شهر فعالیتش را آغاز کرد. در سال ۱۹۸۴، به‌عنوان قاضی ارشد دادگاه منطقه انتخاب شد؛ او نخستین زنی بود که در آلمان به این مقام نائل شد و حالا در شهر برلین به‌عنوان وکیل کار می‌کند. مجله آلمانی «اِما»، او را به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین وکلای آلمان انتخاب کرد.

گوتزیت نامی کاملاً شناخته شده در آلمان است. او با ۶۰ سال سابقه وکالت، برخی از تأثیرگذارترین و جنجالی‌ترین پرونده‌های مربوط به زنان آلمان و حقوق آنها را به ثمر رسانده است.

او در طول دوران کاری‌اش تلاش کرد تا خود را با شرایط سخت و نابرابر وفق بدهد. او خودش را مجبور کرد لباس‌های تیره بپوشد تا در دادگاه توجه کسی را به خودش جلب نکند و بتواند براحتی کارش را انجام بدهد، اما در جاهای دیگر مطابق میل خودش لباس می‌پوشید.

گوتزیت در محل کارش، جایی که زنان هیچ جایگاهی نداشتند، لحن مناسبی را برای صحبت با بقیه انتخاب کرد و سعی کرد با دیپلماسی و کمی طنز خودش را در جامعه وکلا جا بیندازد. او به خبرنگار اشپیگل می‌گوید: «اگر خودم را طوری نشان می‌دادم که در مقابل آنها هستم، می‌باختم.» او با چاشنی لبخند روی لب‌هایش با دیگران ارتباط برقرار کرد و پیش رفت؛ روشی که جواب داد.

در سال ۱۹۶۸، می‌خواست به حوزه دیگری نقل مکان کند اما رئیس آن حوزه با حضور زنان مخالف بود. او وارد اتاق رئیس شد و با لحن مؤدبانه‌ای گفت: «آقای رئیس! شنیدم که شما به یک وکیل خوب در دفترتان نیاز دارید. من در خدمتم.» آقای رئیس ساکت ماند، اما بالاخره او را قبول کرد.
خانم گوتزیت پدر و مادرش را عامل اعتماد به نفس خودش می‌داند. پدر او ارتشی بود و مادرش معلم؛ آنها دخترشان را تشویق کردند که آرزوهایش را دنبال کند و از موانع و مشکلات پیش رویش نترسد. آنها با پشتیبانی از دخترشان به او قدرت دادند تا از موانع نترسد.

در طول جنگ جهانی دوم که مردان به ارتش فرا خوانده شدند، زنان توانستند از فرصت استفاده کنند و در شغل‌هایی چون راننده ترموا و وکالت فعالیت کنند که تا آن زمان منحصراً در اختیار مردان بود. با این حال، بعد از جنگ، مردان به شغل‌های سابق‌شان برگشتند و زنها هم به آشپزخانه‌های‌شان. اما خانم گوتزیت هر دو آنها را می‌خواست: هم کار و هم خانواده. او در کار، با بی‌رحمی با خودش رفتار کرد تا بتواند رشد کند. در نهایت، پس از موفقیت، قدرت هم نصیب‌اش شد و نتیجه این موارد دستیابی او به آزادی بود. «در رأس بودن، واقعاً جذابیت دارد.» او می‌خواست به مردان نشان بدهد که زنان نیز به اندازه آنها توانایی دارند و می‌توانند به چیزهایی که می‌خواهند برسند.

او خودش هم قبول دارد که گاهی اوقات وقت کافی را با فرزندانش سپری نکرده است. پس از جدا شدن از همسرش در سال ۱۹۷۳، مسئولیت نگهداری از بچه‌ها بر دوشش افتاد. «کار سخت و طاقت‌فرسایی بود. من هم در زندگی‌ام اشتباه کرده‌ام. الان می‌فهمم که وقت کافی را با دختر کوچکم نگذراندم و بابت آن ناراحتم.»

اما خانم گوتزیت چرا راضی شد برای رسیدن به هدفش و برداشتن محدودیت‌ها بیش از اندازه تلاش کند؟ «در زندگی من، یک ثانیه هم به آسانی سپری نشد.» او امروز، شش روز هفته و روزی هشت ساعت کار می‌کند.

او این کار را تنها برای خودش انجام نداده. هنوز هم برای حقوق زنان، کودکان و در موارد لازم مردان می‌جنگد. «من کوتاه نمی‌آیم. همین هدف به من انگیزه داده و باعث شده با ۸۴ سال سن هر روز کار کنم.»

گوتزیت آرزو دارد زنان بیشتری را در موقعیت‌های بالای شغلی ببیند. «ترس، بی‌اعتمادی به نفس و عوامل مشابه دیگری باعث می‌شود تا زنان جوان جرأت نکنند به چنین چیزهایی فکر کنند. برای رسیدن به هدف، باید بهایش را هم داد.»

این زن با فعالیت‌هایش به همه آدم‌های جهان نشان داد که اگر تلاش کنیم و از شکست نترسیم، می‌توانیم به اهدافمان برسیم.

زنی که دنبال الگوی خانواده است

برخی آدم‌ها در شرایطی به موفقیت می‌رسند و قله پیروزی را فتح می‌کنند که آدم‌های دیگر از فکر کردن به آن هم وحشت دارند. این آدم‌ها از موانعی که سد راهشان قرار می‌گیرد استقبال می‌کنند و با تلاش آنها را کنار می‌زنند. این افراد چگونه توانسته‌اند به موفقیت برسند؟ همه آنها افرادی جاه طلب هستند، اما این تنها ویژگی آنها برای رسیدن به چنین جایگاهی نیست.

وقتی در سال ۱۹۴۹ در قانون اساسی عبارت «مردان و زنان از حقوق برابر برخوردار هستند» نوشته شد، لوری ماری گوتزیت فقط ۱۶ سال داشت. این نخستین قانون مرتبط با برابری بود که او به‌عنوان یک نوجوان تجربه می‌کرد و بسیار برایش جذاب بود. او به خبرنگار مجله اما گفت: «ما زنان در جنگ، دوشادوش مردان در جبهه‌های مختلف جنگیدیم. زنان ما راننده تراموا شدند، اما بعد از جنگ مردان آمدند و شغل هایشان را پس گرفتند و زنان اخراج شدند. آنها خیلی راحت زنان را عقب راندند. چنین چیزی غیر قابل باور بود. دیدن این تبعیض‌ها و غم زنان به من انگیزه داد تا برای برابری زنان و حقوق‌شان بجنگم.»

در قانون اساسی آن سال‌ها، مردان رئیس خانه بودند و زن‌ها نقش فرعی داشتند. در تمام مسائل مربوط به زندگی و بچه‌ها، تصمیم‌گیری برعهده مرد بود و زن در بهترین حالت نقش فرعی داشت. او مصمم به تغییر بود. تغییری که با تلاش‌های او و همکارانش طی چند دهه رخ داد و همچنان ادامه دارد. برای مثال، او و وکلای دیگری تلاش می‌کنند تا حدود نیمی از صندلی‌های هیأت نظارت حوزه قضا به زنان اختصاص یابد.

لوری ماری گوتزیت، وکیلی است که برای بهبود زندگی انسان‌ها تلاش می‌کند. این زن بیش از شش دهه است که در بخش‌های مختلف حوزه قضایی آلمان کار می‌کند و پله به پله رشد کرده و به جایگاهی که الان دارد رسیده است. یکی از مهم‌ترین اهداف او در زندگی، تغییر نگاه جامعه به زنان در این حوزه است. او می‌خواهد به نقش زنان در توسعه جامعه توجه بیشتری شود و جامعه را آگاه کند که کشور با همراهی زنان و مردان محقق می‌شود.

او معتقد است تبعیض جنسیتی موجود در جامعه باعث می‌شود تا هم کودکان و هم مردان ضرر کنند و آسیب ببینند. برای همین، او تلاش می‌کند قوانین مرتبط با خانواده را تا حد امکان به سمت برابری سوق دهد تا بنیان خانواده‌ها محکم شود و آدم‌ها از زندگی در کنار هم لذت ببرند و به آرامش برسند.

ایسنا/
سایر اخبار
برچسب ها: روزپلاس ، زن ، اروپا ، دفاع
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

انتصاب رسمی یک ایرانی در AFC

خط و نشان سردار قاآنی برای آمریکا /در شب حمله سپاه به اسرائیل ۸ ناوگروه در دریای سیاه مستقر بود تا جلوی عملیات را بگیرد

شرایط فروش و پیش فروش پژو ۲۰۷ اتوماتیک (اردیبهشت ۱۴۰۳)+ جدول

شهاب زاهدی ارزشمندترین بازیکن جی لیگ

نظر دیوان عدالت درباره افزایش حقوق بازنشستگان

قیمت مصوب لاستیک اعلام شد

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ قیمت طلا و سکه ریزشی شد

واکنش پوتین به سوءقصد علیه نخست‌وزیر اسلواکی

بهره‌مندی از خدمات بانکداری الکترونیکی در گوشی‌های آیفون با استفاده از اپلیکیشن‌های همراه بانک نسخه ios

تماس امیرعبداللهیان با همتای صربستانی خود سیاست قطعی ایران، حمایت از تحکیم ثبات و امنیت در بالکان است 

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ قیمت طلا و سکه ریزشی شد

عکس| تاکید دوباره AFC روی دو ستاره استقلال

قیمت خودرو ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳/ جدول

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

عملیات تخریبی «تکفیری»های فرهنگی علیه نرگس آبیار کارگردان پروژه‌های اقتباسی و خاص سوشون و بامداد خمار

شرایط استخدام معلمان بازنشسته اعلام شد

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

پایانِ عمرِ «رای لیستی»/ رای دهندگان در‌ دور‌ دوم انتخابات هم به ترکیبی از چند لیست رای دادند/ کدام جناح پیروز انتخابات مجلس شد؟ + جزئیات نظرسنجی روزپلاس

دیوید تیلور رسماً استارت زد/عکس

همه دارندگان طلا، ارز، خودرو و مسکن مشمول مالیات شدند؟/ اعلام جزییات یک مصوبه مالیاتی

مدیرعامل سپاهان اصفهان معرفی شد + سوابق

وقتی آمریکا مدعی توقف ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی می‌شود/ دروغگویی بایدن جنایت نتانیاهو

هدیه رونالدو به کاپیتان تیم زنان النصر + عکس

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

چرا سریال حضرت معصومه(س)ساخته نمی‌شود؟

همه چیز مهیای شکستن رکورد رویایی/ دشمن فرضی کریستیانو: عبدالرزاق حمدالله!

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

نقد و سیاست