عکس/ کشوری که یک "روح" نماینده پارلمانش است!

به لطف جادوگران خرافاتی آفریقا، این خطر وجود دارد که زال‌تن‌ها هر آن ربوده شده و اعضای بدنشان به فروش رسد.
کد خبر: ۱۸۷۲۴
تاریخ انتشار:۲۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۱ - 15 December 2016
به گزارش روزپلاس،  زال‌تن‌ها در بخش‌هایی از قاره آفریقا مقدس شمرده شده و به همین دلیل اعضای بدن آن‌ها شامل مو، دست و پایشان به فروش می‌رسد؛ در حقیقت، به آن‌ها به چشم یک "روح" نگاه می‌شود. اما در کنیا یکی از این افراد زال‌تن، به پارلمان راه پیدا کرده و این در حالی است که جادوگران به دنبالش هستند! 

کشوری که یک

زال‌تنی به وضعیتی اطلاق می‌شود که فرد به صورت ارثی هیچ رنگ‌دانه‌ای در پوست، مو و چشمانش نداشته باشد. در شرق آفریقا، یک جمله کنایه‌آمیز وجود دارد که برای همه جذابیت دارد: «آیا تابه‌حال در مراسم تدفین یک زال‌تن حاضر بوده‌ای؟» دلیلش این است که جسد زال‌تنان پیش از تدفین به راحتی هرچه تمام‌تر ناپدید می‌شود!

اما چرا روح؟

پسران سفیدپوستی که از والدین سیاه‌پوست زاده می‌شوند، mzungu (سفید پوست) یا zeru (روح) نامیده می‌شوند. ضعف بینایی و عدم حفاظت در برابر نور خورشید (و افزایش احتمال سرطان پوست در پی آن) از جمله مشکلات این افراد است.

اما به لطف جادوگران خرافاتی آفریقا، این خطر وجود دارد که زال‌تن‌ها هر آن ربوده شده و اعضای بدنشان به فروش رسد. مثلا در برخی مناطق گفته می‌شود که پای یک زال‌تن یا آلباینو (Albino) می‌تواند فلزات ارزشمند را هنگام استخراج از معدن شناسایی کند؛ یا مثلا گفته می‌شود که دست آن‌ها برای ماهیگیران خوش‌شانسی می‌آورد و آن‌ها می‌توانند به کمک آن صید بزرگ‌تری را شکار کنند! حتی گزارش شده که بدن کامل زال‌تن‌ها به قیمت 75000 دلار ممکن است به فروش برسد.


ماجرای آقای موائورا

از زمانی که اسحاق موائورا (Isaac Mwaura) به عنوان نخستین زال‌تن به پارلمان کنیا راه یافت، شرایط برای زال‌تنان دیگر این کشور بهتر شد. موائورا می‌گوید: «در خانه خودمان دو فرزند زال‌تن به نام‌های گابریل و بیانکا داریم. اگر آن‌ها بیرون مانده بودند، قطعا کشته می‌شدند. برای ما خطر همیشه در کمین است. مثلا مادر بیانکا به ناگهان ناپدید شد. چند وقت بعد مشخص شد که این پدر بیانکا بوده که می‌خواسته همسرش را قربانی کند!»

بسیاری از افراد زال‌تن در تبعیض بزرگ می‌شوند. داستان زندگی اسحاق موائورا نیز تفاوتی با مابقی افراد زال‌تن ندارد. او می‌گوید: «وقتی به دنیا آمدم، والدینم به خاطر من طلاق گرفتند. پدرم چیزهای بدی به مادرم می‌گفت و حتی می‌گفت که من پسرش نیستم. او می‌گفت که احتمالا من پسر یک مرد قفقازی یا آسیایی تبار هستم.»


12 سال بردگی

آقای موائورا در سال 2013 توسط حزب دموکراتیک نارنجی کنیا (OMD) برای نمایندگی در پارلمان این کشور نامزد شد. او در آن زمان تنها 31 سال سن داشت و قرار شد که مدافع حقوق اقلیت‌های اجتماعی باشد. فعالیت سیاسی او در سال 2006 با تاسیس "جامعه زال‌تنان کنیا" و دوستی با "لوپیتا نیونگواو" آغاز شد.

خانم لوپیتا نیونگواو، بازیگر کنیایی، در سال 2013 به خاطر بازی در فیلم "12 سال بردگی" به شهرت جهانی دست یافت. پدر او نیز پیشتر وزیر کشور کنیا بوده است. بدون شک، نمایندگی در پارلمان زندگی موائورا را تغییر داده است. البته همچنان پیش‌داوری و خرافات نسبت به زال‌تن‌ها در این کشور وجود دارد.

موائورا می‌گوید: «مثلا کسانی را می‌بینی که هنوز دوست ندارند به شما دست دهند و فکر می‌کنند که زال‌تنی واگیردار است. مردم در این موقعیت‌ها متوجه چنین چیزهایی نمی‌شوند ولی من کاملا حس می‌کنم. مثلا به شما دست می‌دهند و بعد سعی می‌کنند تا دستشان را تمیز کنند.»

سال گذشته میلادی، یک مرد 56 ساله زال‌تن به نام "انوک" توسط سه مرد خلافکار ربوده شد و به قتل رسید. آن‌ها انگشتان، گوش چپ و قسمتی از گردنش را پیش از فرار بریدند و با خود بردند. سپس انوک را رها کردند تا جان دهد. موائورا می‌گوید که پیشرفت کنیا در این زمینه در مقایسه با مالاوی، اوگاندا و تانزانیا کاملا مشهود است.

خانم اولیو ناموتبی، رئیس بنیاد آفریقایی زال‌تنان اوگاندا، می‌گوید که کنیا برای این افراد بهتر است. گفتنی است نزدیک به 30 هزار زال‌تن در تانزانیا زندگی می‌کنند.

درمان توسط تجاوز

طمع برای ثروت و شهرت بین خانواده‌های تانزانیایی باعث شده افراد زال‌تن در تانزانیا مانند حیوان شکار شوند. در آنجا این باور وجود دارد که اعضای بدن افراد زال‌تن برای یک شخص ثروت یا شانس میاورد، و از این رو مردم مشتاق‌اند تا بین سه تا چهار هزار دلار برای دست یا پا و تا 75 هزار دلار برای یک مجموعه کامل بپردازند. حمله مردم به افراد زال‌تن برای قطع کردن دست و پای آن‌ها اقدامی رایج در تانزانیاست که البته منجر به فلج کردن یا کشته شدن آن‌ها می‌شود.

خانم ناموتبی در گفتگویی با دویچه وله آلمان هشدار داد که زنان بیشتر در معرض خطر هستند: «مثلا جادوگران خرافاتی به مشتریان خود می‌گویند که اگر به یک زن زال‌تن تجاوز کنید، تمام بیماری‌هایتان مخصوصا HIV و ایدز درمان می‌شود.»

دوستان همسر آقای موائورا

آقای موائورا و همسرش سال گذشته پس از ازدواج، با اوهورو کنیاتا رئیس جمهور کنیا، در کاخ ریاست جمهوری دیدار داشتند که انتشار این تصاویر موجب افزایش محبوبیت آقای موائورا و همچنین ترویج آگاهی نسبت به وضعیت زندگی زال‌تن‌ها را به همراه داشت. تلاش‌های او موجب شد تا نخستین مراسم ملکه زیبایی زال‌تن‌ها در اوایل سال جاری میلادی برگزار شود.

موکامی، همسر آقای موائورا باردار است. او می‌گوید از زمانی که با موائورا آشنا شد، برخی از دوستانش با او قطع رابطه کرده‌اند. موکامی می‌گوید: «نگاه مردم در مکان‌ها عمومی واضح است.» موکامی می‌گوید که احتمالا فرزندشان زال‌تن نباشد. او می‌گوید تلاش می‌کنیم تا جامعه بهتری را برای نسل‌های آینده ایجاد کنند.

منبع: فرادید

سایر اخبار
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

چقدر خونریزی در پریود طبیعی است؟

استرالیا شبکه کم سرعت 3G را غیرفعال می‌کند

شرایط فروش و پیش فروش پژو ۲۰۷ اتوماتیک

قیمت پرفروش‌ترین گوشی بازار چند؟

واکنش ایران به ادعای مجدد اتحادیه عرب در مورد جزایر سه‌گانه/ ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک جزء لاینفک و ابدی سرزمینی ایران است

در آستانه به‌ثمر رساندن گل شماره ۹۰۰ ؛ رونالدو زمان خداحافظی از دنیای فوتبال را اعلام کرد

ریزش دوباره قیمت سکه و طلا/ پیش‌بینی بازار در هفته آینده

رونمایی از مبلغ دقیق قرارداد مسی با اینترمیامی؛ رکورد عجیب شماره ۱۰ در MLS

پاریس باکو را متهم به دخالت در ناآرامی «کالدونیای جدید» کرد

برکناری یا استعفای ریاست کمیته داوران؟/ افشاریان متن استعفای خود را منتشر کرد

رییسی: بی عدالتی و تبعیض را نمی‌پذیریم/ دستگاه ها به جوانان میدان دهند/مردم همیشه پشتیبان ارزش‌های انقلاب بوده اند

جزئیات برگزاری آزمون استخدامی دبیری و هنر آموزی اعلام شد

دلار به 1402 برگشت

شرایط استخدام معلمان بازنشسته اعلام شد

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

پایانِ عمرِ «رای لیستی»/ رای دهندگان در‌ دور‌ دوم انتخابات هم به ترکیبی از چند لیست رای دادند/ کدام جناح پیروز انتخابات مجلس شد؟ + جزئیات نظرسنجی روزپلاس

مدیرعامل سپاهان اصفهان معرفی شد + سوابق

در آستانه آغاز فصل اجاره‌بها، وضعیت مستاجران چگونه است؟/ رکود مسکن، التهاب اجاره

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

هدیه رونالدو به کاپیتان تیم زنان النصر + عکس

رهبر انقلاب: یکی از وظایف بزرگمان این است که ائمه را به دنیا معرفی کنیم/ انعکاس معارف ائمه علیهم السلام با شیوه های درست به دنیا/ تشکیل حکومت، هدف بلند مدت تمامی ائمه

وقتی آمریکا مدعی توقف ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی می‌شود/ دروغگویی بایدن جنایت نتانیاهو

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

شکایت از سریال پیمان معادی تا سریال مهران مدیری

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

نقد و سیاست