آیت الله رئیسی/

پیشنهاد تدوین آئین نامه تعیین حدود و ثغور ارتباط نمایندگان با دستگاه های اداری کشور

رئیس قوه قضاییه گفت: گاهی دیده می شود برخی افراد قانونمدار، بر اثر یک غفلت دچار خطا می شوند که اگر به آنها تذکر داده شود که در مسیر نادرست هستند، از اعتبار آنها صیانت می شود
کد خبر: ۱۷۷۹۰۲
تاریخ انتشار:۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۷ - 27 October 2020
به گزارش روزپلاس به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضائیه، آیت الله سید ابراهیم رئیسی که عصر امروز (سه شنبه) میزبان اعضای هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی بود، نظارت بر رفتار نمایندگان و ایجاد هیأتی برای اعمال این نظارت را مطالبه برآورده شده مقام معظم رهبری و اقدامی مؤثر در جهت پیشگیری و صیانت از جایگاه مجلس و نمایندگان ملت دانست.

رئیس قوه قضائیه گفت: مجلس اختیارات وسیعی در حوزه‌های مختلف دارد و وظایفی که طبق قانون اساسی بر عهده نمایندگان قرار دارد، ایجاب می‌کرد تدبیری برای صیانت از جایگاه مجلس و نمایندگان مردم اندیشیده شود و بهترین تدبیر، تقویت نظارت درون سازمانی بود.

آیت الله رئیسی از نهادها و دستگاه‌ها و قاطبه مردم و آمران به معروف و ناهیان از منکر به عنوان همیاران هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان یاد کرد و متذکر شد اگر این هیأت به گزارشات آنها توجه و رسیدگی نماید، بهترین نتیجه را می‌تواند بگیرد.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به سختی کار نمایندگان در پیگیری مطالبات مردم در کنار انجام وظیفه تقنینی خود، تصریح کرد: گاهی مردم از نمایندگان خود انتظار دارند علاوه بر مسائل مربوط به حوزه‌های انتخابیه، حتی مسائل و مشکلات شخصی آنها را نیز پیگیری کنند.

آیت الله رئیسی به هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان پیشنهاد داد که برای حل این مشکل آئین نامه‌ای مختصر و جامع را برای تعیین حدود و ثغور ارتباط نمایندگان با دستگاه‌های اداری کشور تدوین کنند تا آنها بتوانند با معیار و چارچوب مشخصی مسئولیت‌های خود را ایفا نمایند.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش به محدود بودن حیطه مأموریتی هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان اشاره کرد و آن را برای انجام وظایف مهم این هیأت ناکافی دانست و گفت: عنوانی که برای هیأت بر رفتار نمایندگان انتخاب شده، عنوانی عام و ناظر بر «رفتار» نمایندگان است اما عملاً فقط ناظر بر ایفای وظایف نمایندگان است.

آیت الله رئیسی در عین حال خاطر نشان کرد که نظارت بر رفتار نمایندگان نباید باعث گرفتن جرأت از آنها در طرح مسائل و مشکلات کشور و بیان آرا و نظراتش شود چرا که نمایندگان وظیفه دارند با حفظ اصول شرع و قانون و ارزش‌های انقلاب، با شجاعت و بدون لکنت زبان کاستی‌ها و علل آن را مطرح و از مسئولان مطالبه کنند.

رئیس قوه قضائیه از نمایندگان به عنوان اصلاح گران امور اجتماعی یاد کرد و با تأکید بر اینکه مصلح اجتماعی باید بدون سیاه نمایی و افراط و تفریط، واقعیت‌های جامعه را بیان و عملکرد مسئولان را نقد کند، تنها خط قرمز در بیان مشکلات و نقدها را هتک حرکت و تهمت و افترا عنوان کرد.

آیت الله رئیسی هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان را یار و مددکار دستگاه قضائی دانسته و از اعضای این هیأت به عنوان افرادی امین و دلسوز برای مجلس و کشور یاد کرد و با تأکید بر تعامل قوه قضائیه با این هیأت، گفت که بر خلاف برخی تفاوت برداشت‌ها، نظر این هیأت در تشخیص عمل یک نماینده آیا در راستای وظایف نمایندگی بوده است یا خیر؟ مؤثر می‌باشد.

رئیس قوه قضائیه با تأکید بر لزوم تقویت نظارت بر رفتار نمایندگان تصریح کرد: ما به دنبال افزایش آمار پرونده‌های قضائی نیستیم و آن را افتخار نمی‌دانیم بلکه افتخار این است که هیأت نظارت به یک نماینده تذکر بدهد و مؤثر واقع شود تا نیازی به اقدامات بعدی در هیأت یا دستگاه قضائی نباشد.

آیت الله رئیسی در پایان خاطر نشان کرد: گاهی دیده می‌شود برخی افراد آبرومند و قانونمدار، بر اثر یک غفلت دچار خطا می‌شوند که اگر به موقع به آنها تذکر داده شود که در مسیر نادرست حرکت می‌کنند، از اعتبار و آبرو و جایگاه اجتماعی آنها صیانت می‌شود.

پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، رئیس و ۶ عضو هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادات و درخواست‌های خود از آیت الله رئیسی برای حمایت از این هیأت در راستای تقویت جایگاه و بهبود عملکرد آن پرداختند که «فقدان ابزار کافی نظارتی با توجه به گستردگی وظایف و فعالیت نمایندگان مجلس» و «محدود بودن ضمانت‌های اجرایی در اختیار هیأت» از مهم‌ترین مشکلات مطرح شده از سوی آنها بود.

«تقویت نظارت برای صیانت از نمایندگان به منظور جلوگیری از رد صلاحیت آنها در ادوار بعد»، «طراحی سازوکارهای دقیق نظارتی برای اعمال نظارت در عین پرهیز از اخلال در انجام وظایف نمایندگی»، «رصد حساب‌های بانکی خانواده‌های نمایندگان برای کنترل گردش‌های مالی خارج از عرف» و «حمایت دستگاه قضا برای ارتقا اثرگذاری آرای هیأت» از دیگر نکات مورد تأکید اعضای هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس بود.

در این نشست یکی از اعضای هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان با اشاره به تغییرات صورت گرفته در روند فعالیت‌های این هیأت در مجلس یازدهم اعلام کرد «بر اساس پیشنهادی که به کمیسیون آئین نامه ارائه شده، به منظور تقویت نقش بازدارنده و پیشگیرانه هیأت، به صورت دوره‌ای گزارشی از میزان و نوع تخلفات احصا شده از سوی این هیأت، بدون ذکر اسامی نمایندگان در جلسات غیرعلنی قرائت می شود».

هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی که طرح آن در مهر ماه سال ۹۰ ارائه شد، در فروردین ماه سال ۹۱ با هدف رسیدگی به گزارش‌های مربوط به رفتار خلاف شئون نمایندگی و گزارش‌های مربوط به اعمال خلاف امنیت ملی نمایندگان و دیگر اقدامات مجرمانه آنان تشکیل و قانون ۱۲ ماده‌ای آن نیز در اردیبهشت ماه همان سال تصویب شد.

اعضای این هیأت در دوره جدید فعالیت آن را سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی نماینده مشهد و عضو هیأت رئیسه مجلس، حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی نماینده بم و عضو کمیسیون حقوقی و قضائی، حجت الاسلام حسن شجاعی علی آبادی نماینده ابهر و عضو کمیسیون اصل ۹۰، محمدمهدی مفتح و محمدرضا دشتی اردکانی نمایندگان تویسرکان و اردکان و عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات، مصطفی طاهری نماینده زنجان و عضو کمیسیون صنایع و معادن و محمد سرگزی نماینده زابل و عضو کمیسیون عمران تشکیل می‌دهند.


بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

ربایندگان «یسنا» به جرم خود اقرار کردند

کشف درمان جدید برای بیماری آلزایمر

آغاز فروش خودروهای وارداتی از ساعت ۱۶ امروز + اسامی خودروها

نتانیاهو از رفتن به زندان جان به در برد

مدیر مالی اپل: به رشد ما در عربستان و ترکیه توجه کنید، نه افت درآمد در چین

لزوم تشکیل پرونده قضایی برای ضدانقلاب خارج از کشور/ باید معدود ایرانیانی که درخارج از کشور مزاحم طرفداران جمهوری اسلامی میشوند شناسایی شوند + ویدیو

حاشیه سازی ادامه دار ‌یک نماینده/ استناد به آمار های غربی علیه مردم مسلمان ترکیه/ هر‌ مرد ۱۵ شریک جنسی دارد!!

جزییات مهم از نرخ سود بانکی که تغییر کرد / کاهش یا افزایش ؟

اولین خرید فصل جدید استقلال مشخص شد؛ فوق ستاره‌ای با لهجه اسپانیایی

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ ریزش شدید قیمت‌ها در بازار

ایلان ماسک با اخراج نیروهای تسلا، تیم سوپرشارژر را فلج کرد

هزینه ارزی حج تمتع ۱۴۰۳ حدود ۳۰۰ دلار کمتر شده است

واکنش فدراسیون فوتبال به دستور وزیر ورزش/ نشست کارگروه آسیب‌شناسی فرهنگی ورزشگاه‌ها برگزار می‌شود

رئال مادرید با شکست بارسلونا قهرمان لالیگا شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

اولین بداخلاقی سیاسی در‌دور دوم انتخابات/ راهنما راست، گردش به چپ

پشت پرده عجیب نامه‌ای درخصوص سیاست ارزی به رهبرانقلاب/ مهدوی: به ما دروغ گفتند و علیه بانک مرکزی امضا گرفتند/ این نامه از سوی مدیرعامل بورس کالا برای ما ارسال شد/ مشخص نیست در شرایط جنگ اقتصادی چرا چنین نامه‌ تحریک‌آمیزی نوشتند

رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم

ربایندگان «یسنا» به جرم خود اقرار کردند

داوران جشنواره کن معرفی شدند

استرداد متهمه کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور

صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد / جدول قیمت ها

جزئیات دومین حراج سکه سال ۱۴۰۳ اعلام شد

به تخلفات پیام‌رسان‌های داخلی رسیدگی می‌شود/ جزییاتی جدید از پرونده بابک زنجانی و چای دبش/ آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل

میزان تولید خودرو در سال گذشته/ بازار خودرو در دست‌انداز وعده‌ها

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

پایان سیاهِ ازدواج سفید

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود