از ابتلای دوباره به کرونا بترسید

دانشمندان به ۳ پرسش رایج درباره ابتلای مجدد به کووید ۱۹ پاسخ دادند.
کد خبر: ۱۷۲۴۷۴
تاریخ انتشار:۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۳ - 07 September 2020
به گزارش روزپلاس؛ به دلیل آنکه ویروس کرونا به تازگی در جهان گسترش پیدا کرده است، رفتار‌های این ویروس هنوز برای دانشمندان جدید است و نادانسته‌های محققان درباره کووید ۱۹ بسیار بیشتر از دانسته‌های آنهاست.

از این رو، مطالعات دانشمندان بر روی این همه گیری، هر روز حقایق جدیدی از رفتار این ویروس را آشکار می‌کند. برای مثال، دانشمندان در ابتدا تصور می‌کردند فرد پس از یک بار ابتلا به این ویروس، در مقابل ابتلای مجدد مصونیت پیدا می‌کند اما گذشت زمان نشان داد برخی از بیماران پس از چند ماه دوباره به این ویروس مبتلا شدند. از این رو، ابتلای مجدد افراد به ویروس کرونا به یکی از عوامل ایجاد نگرانی در جامعه تبدیل شده است.

در این گزارش، دانشمندان آمریکایی به ۳ سوال رایج درباره احتمال ابتلای مجدد افراد به کووید ۱۹ پاسخ می‌دهند.

۱- چقدر ابتلای مجدد یک فرد به ویروس کرونا متداول است؟

پیش‌تر دانشمندان گمانه زنی‌هایی درباره احتمال ابتلای مجدد افراد به کووید ۱۹ مطرح کرده بودند. با این حال، یافته‌های اخیر در کشور‌های مختلف تایید کرد که احتمال ابتلای مجدد به این ویروس وجود دارد. شواهد متقن پزشکی نشان می‌دهد یک فرد در هنگ کنگ پس از یک بار ابتلا به کرونا، دوباره به این بیماری مبتلا شده است. همچنین یک فرد در ایالت نوادا آمریکا پس از یک بار بیماری و بهبودی، تست کرونایش مثبت اعلام شده است.

حقیقت تلخ این ماجرا این است که مطالعات در این دو فرد نشان می‌دهد آن‌ها به دو ویروس متفاوت کرونا که شباهت ژنتیکی زیادی با هم داشتند، مبتلا شده اند. در واقع ویروس کرونا پس از جهش و تغییر ظاهری دوباره در این افراد باعث ایجاد بیماری شده است.

با این حال، ما نمی‌توانیم تنها با دو مورد ابتلای مجدد درباره میزان احتمال ابتلای مجدد افراد به این ویروس اظهار نظر کنیم. پاسخ به این پرسش نیازمند گذشت زمان بیشتر و بررسی دقیق رفتار ویروس است. ما تاکنون شاهد ابتلای بیش از ۲۷ میلیون انسان در کره زمین به کووید ۱۹ هستیم و ابتلای مجدد شمار کمی از افراد نمی‌تواند جای نگرانی داشته باشد.

۲- آیا ابتلا در بار دوم به ویروس کرونا شدیدتر یا ضعیف‌تر از بار نخست است؟

مطالعات دانشمندان بر روی فردی که در هنگ کنگ برای بار دوم به این ویروس مبتلا شده است نشان داد این فرد علائم بسیار خفیفی از بیماری را داشته و حال عمومی او مساعد بوده است. با این حال، در دنیای علم پزشکی شما نمی‌توانید نتایج حاصل از مطالعه یک فرد را به تمامی مردم تعمیم دهید. دانشمندان تاکید دارند به واقع نمی‌توان هیچ نتیجه گیری روشنی از این موضوع داشت.

از طرف دیگر، شاهد آن هستیم که ویروس کرونا از فردی به فرد دیگر می‌تواند بسیار متفاوت باشد و براساس قدرت جسمانی و سیستم ایمنی فرد، شدت بیماری در افراد مختلف بسیار با یکدیگر متفاوت است. با این وجود، شدت بیماری در ابتلای مجدد افراد به کرونا برای دانشمندان از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر همانطور که در نمونه مرد هنگ کنگی دیده شد، شاهد علائم شدیدی از کرونا در ابتلای مجدد به کرونا نباشیم این موضوع نشان می‌دهد که سیستم ایمنی بدن پس از یکبار ابتلا موفق به ساختن سلول‌های ایمنی بلند مدت (سلول‌های B خاطره) برای مبارزه طولانی با ویروس شده است.

مورد دوم در آمریکا با مورد هنگ کنگ تفاوت دارد. دانشمندان دانشگاه نوادا به تازگی به اولین فردی برخورد کردند که پس از یک بار ابتلا به کرونا، دوباره به این ویروس آلوده شده است. این جوان ۲۵ ساله در ماه آوریل برای نخستین بار به کووید ۱۹ مبتلا شد و پس از بهبودی و آزمایش مجدد تست کرونایش منفی اعلام شد.

این جوان ۴۸ روز پس از ابتلای اول، دوباره به ویروس کرونا مبتلا شد. در بار نخست، این جوان علائم خفیفی از ابتلا به کرونا را نشان داد، اما در بار دوم علائم ابتلای این فرد شدیدتر بود. به دلیل جامعه آماری پایین نمی‌توان این فرضیه را به صورت قاطع مطرح کرد که افرادی که برای بار دوم به کرونا مبتلا می‌شوند، شرایط بدتری خواهند داشت. با این حال، دانشمندان در حال بررسی این فرضیه هستند.

محققان دانشگاه نوادا می‌گویند این فرد در بار اول و دوم به دو نوع ویروس کرونا با تفاوت‌های ناچیز مبتلا شده است و ابتلای دوباره فرد به بازگشت عوارض گذشته در بدن بیمار کمک کرده است.

اگر علائم کرونا در فرد پس از ابتلای دوباره تشدید شود، مانند آنچه در بیمار ایالت نوادا رخ داد، نشان دهنده این است که سیستم ایمنی بدن به جای مبارزه درست با عوامل بیماری زا، شرایط مبارزه با ویروس در بار دوم را بدتر کرده است. این امر می‌تواند ناشی از طوفان سیتوکین باشد. در طوفان سیتوکین، سیستم ایمنی بدن پاسخ شدیدی به ویروس کرونا نشان می‌دهد و این پاسخ منجر به التهاب و آسیب به اندام‌های بدن می‌شود.

۳- ابتلای مجدد افراد به ویروس کرونا چه تاثیری در یافتن واکسن موثر برای این ویروس دارد؟

واکسن در واقع ویروس کشته شده و یا ضعیف شده است که با ترزیق به بدن فرد، باعث ابتلای خفیف او به بیماری و سپس ایجاد ایمنی بلند مدت در فرد در مقابل عامل بیماری زا می‌شود. با این حال، ابتلای مجدد افراد به کووید ۱۹ به این معنا نخواهد بود که واکسن موثر برای کرونا یافت نخواهد شد و یا سیستم ایمنی بدن نمی‌تواند با آن مقابله کند.

واکسن‌ها با یکدیگر متفاوت هستند. برخی از واکسن‌ها تنها در صورت تزریق با دوز بالا باعث ایجاد مصونیت در فرد می‌شوند. برای مثال، مصرف سه دوز از واکسن فلج اطفال تقریبا ۱۰۰ درصد فرد را در مقابل این بیماری ایمن نگاه می‌دارد و واکسن سرخک تنها پس از یک بار مصرف، ۹۳ درصد در فرد ایجاد ایمنی می‌کند.

دانشمندان با مطالعه بر روی ابتلای مجدد افراد به کرونا، از رفتار این ویروس و پاسخ سیستم ایمنی بدن اطلاعات لازم را بدست می‌آورند و می‌توانند نسبت به توسعه یک واکسن موثر برای کووید ۱۹ موفقیت کسب کنند. برای مثال محققان می‌توانند پی ببرند با کاهش سطح آنتی بادی (پادتن) خون از میزان مشخص، فرد در مقابل ابتلای مجدد به کرونا آسیب پذیر خواهد شد. پس می‌توان با تزریق یک دوز اضافه از واکسن پس از یک دوره زمانی مشخص، قدرت سیستم ایمنی بدن را افزایش داد.

بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

عوامل پشتیبانی جیش العدل در دو عملیات ۲۴ آذر و ۱۶ فروردین در راسک بازداشت شدند/ این افراد در مدرسه دینی انوارالحرمین در روستای پشامگ مخفی شده بودند

شناور شهید مهدوی از خط استوا عبور کرد/ اولین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی

محدودیت‌ها و تنگناهای رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح/ پیامدهای فاجعه‌بار انسانی حمله به این شهر چیست؟

از نمایش طلبگی تا بلاگری/ لزوم بررسی پشت پرده فعالیت های حجاب‌استایل ها برای دگرگونی فرهنگی

برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ تا هفته آینده

قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲

وزیر ورزش خطاب به تاج:کرامت بانوان زیر سؤال رفته،رسیدگی کنید

عکسی از تیپ خاص اسحاق جهانگیری در طبیعت

پیش‌بینی صرافان از نرخ ارز در بازار/ سقوط قیمت دلار تا کجا ادامه دارد؟

هوادار خاطی سپاهان ۱۰ سال محروم شد

گرانی گوشت و غلات در جهان

اولین فینالیست ایرانی در آسیا بعد از فغانی!

تغییر لوگوی فدراسیون بوکس پس از ۳۵ سال

صادق خان باز هم شهردار لندن شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

اولین بداخلاقی سیاسی در‌دور دوم انتخابات/ راهنما راست، گردش به چپ

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

پشت پرده عجیب نامه‌ای درخصوص سیاست ارزی به رهبرانقلاب/ مهدوی: به ما دروغ گفتند و علیه بانک مرکزی امضا گرفتند/ این نامه از سوی مدیرعامل بورس کالا برای ما ارسال شد/ مشخص نیست در شرایط جنگ اقتصادی چرا چنین نامه‌ تحریک‌آمیزی نوشتند

کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد

نگاهی به ساخته سینمایی حسن فتحی با موضوع مولانا و شمس/ مست عشق یک تریلر جنایی

رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم

استرداد متهمه کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

پایان سیاهِ ازدواج سفید

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!