سند همکاری ایران-چین جدید نیست و مدت‌هاست توسط مسئولان و نمایندگان بررسی می‌شود

یک عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه سند جامع همکاری 25 ساله بین ایران و چین مربوط به امروز و دیروز نیست و مدت زیادی است که دولت و وزارت خارجه در حال کار کردن بر روی آن هستند، گفت: عموما اینگونه قراردادها در راستای اطمینان بخشی نسبت به آینده روابط دو کشور امضا می‌شود.
کد خبر: ۱۶۵۵۳۱
تاریخ انتشار:۱۷ تير ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۵ - 07 July 2020
به گزارش روزپلاس، محمدجواد جمالی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه انعقاد قراردادهای طولانی مدت بین دو کشور در عرصه جهانی امری مرسوم است و تعداد زیادی از کشورها به خصوص کشورهایی که دارای روابط استراتژیک و راهبردی با یکدیگر هستند اینگونه قراردادها را با هم امضا می‌کنند، گفت: یکی از اهداف ایران از انعقاد این قرارداد با چین، تنوع بخشی به تجارت خارجی خود است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شاهد فشار حداکثری آمریکا علیه ایران به منظور به زانو درآوردن کشور هستیم، اظهار کرد: یکی دیگر از اهداف انعقاد این قرارداد ایستادن در برابر این فشارهای بی حد و مرز است.

این نماینده پیشین مجلس همچنین با بیان اینکه چین از جمله کشورهایی بود که در زمان تحریم های آمریکا، روابطش را با ایران قطع نکرد و کالاهای اساسی را در اختیار کشور قرار می‌داد، گفت: در واقع این کشور در آن مقطع از نظر اقتصادی، بازرگانی و سیاسی همراهی بسیار خوبی با ایران داشت و در همین چهارچوب این انتظار وجود دارد که در شرایط فعلی نیز ما روابطمان را با چین ادامه و گسترتش دهیم.

وی با بیان اینکه قطعا روابط خوب ایران و چین، دوستان و دشمنانی دارد، افزود: سند راهبردی 25 ساله در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و بازرگانی است و در آن تاکید شده که در مورد هر کدام از این زمینه‌ها باید سند راهبردی دیگری تهیه شود.

این نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه این سند می‌تواند منافع دو کشور را تامین کند، گفت: برخی معتقدند که اینگونه قراردادها فقط باید منافع ما را تامین کند که این حرف کاملا غلطی است. روابط کشورها بر اساس منافع متقابل است و طبیعی است که اسناد و توافقنامه‌ها بین کشورها نیز به نحوی تنظیم شود که طرفین از آن سود ببرند.

جمالی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اعتقاد بر اینکه امضای این سند می‌تواند یک نوع اطمینان بخشی را نسبت به آینده روابط دو کشور به وجود آورد، اظهار کرد: معتقدم که ما می‌توانیم اینگونه سندها را که مبتنی بر روابط طولانی مدت است با دیگر کشورهای دوست نیز داشته باشیم. مثلا ما می‌توانیم چنین سندی را با هند نیز در راستای تنوع بخشی به تجارت خارجی، بیرون آمدن از سلطه دلار و فشارهای تحریمی آمریکا ایجاد کنیم.

این عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه در حال حاضر بر تعداد کشورهایی که مورد تحریم آمریکا قرار گرفته‌اند، افزوده شده است و این کشورها می‌توانند در راستای تامین نیازهای خود با یکدیگر همکاری کنند، خاطرنشان کرد: روابط ایران با چین در عرصه داخلی و خارجی دشمنانی دارد. دشمنان خارجی این روابط آمریکا و غربی‌ها هستند. آمریکایی‌ها در حال حاضر بیشترین فشار را بر ایران اعمال کرده‌اند و اروپایی‌ها نیز علی رغم وعده‌هایی که داده بودند به تعهدات برجامی خود عمل نکردند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر میزان تجارت کل کشورهای اروپایی به اندازه میزان تجارت ایران با عراق نیست، تصریح کرد: آنها به واسطه فشارهای آمریکا نمی‌توانند روابط اقتصادی خود را با ایران گسترش دهند و در کنار این موضوع از گسترش روابط ایران با چین نیز ناراضی هستند و در این زمینه اقدام به ایجاد جنگ روانی می‌کنند.

 جمالی با بیان اینکه در راستای این جنگ روانی مواضع و دیدگاه‌های آنها در این ارتباط  از زبان برخی از افراد و شبکه‌های ماهواره‌ای بازگو می‌شود، گفت: آنها به نحوی از این قرارداد صحبت می‌کنند که گویی اتفاق خاصی افتاده، مردم از آن بی خبرند و کشور به فروش رفته است.

این نماینده پیشین مجلس همچنین به مخالفان داخلی این موضوع اشاره کرد و گفت: برخی از روی سطحی نگری با این موضوع مخالفت می‌کنند، مثلا چون آنها از فلان کشور خوششان نمی‌آید، دوست ندارند ایران با آنها تعامل داشته باشد. عده ای دیگر نیز این موضوع را مستمسکی برای مطرح کردن خود قرار داده‌اند در حالیکه برخی از این افراد در زمان مدیریت خود بیشترین ارتباط را با چین داشته‌اند ولی اکنون رنگ عوض کرده‌اند و به نحوی دیگر صحبت می‌کنند. هدف آنها از اینگونه سخن‌ها، مطرح کردن خود است.

وی با بیان اینکه عده‌ای نیز به دلیل اینکه از بلوغ سیاسی مناسب برخوردار نیستند درک صحیحی از منافع ملی کشور ندارند، تصریح کرد: این عده از افراد می‌گویند که اگر ما چنین قراردادی را با چین به امضا برسانیم ممکن است غربی‌ها از دست ما ناراحت شوند. متاسفانه این نوع نگاه در سپهر سیاست ایران وجود دارد.

این نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه این سند مربوط به امروز و دیروز نیست بلکه مدت زیادی است که وزارت خارجه و دولت در حال کار کردن بر روی آن است و نمایندگان مجلس دهم نیز کم و بیش در جریان آن بودند، افزود: این سند که پیش نویس آن آماده شده است تاکنون رفت و برگشت‌های زیادی داشته و جرح و تعدیل‌هایی در آن صورت گرفته است.

جمالی در پایان، ابراز عقیده کرد: مجموعه کسانی که در ارتباط با این سند اقدام به اظهار نظرهایی خلاف واقع کرده‌اند خواسته و ناخواسته در زمین آمریکا بازی کرده‌اند در حالیکه ما همه باید به فکر منافع ملی کشورمان باشیم.
برچسب ها: روزپلاس ، سند ، همکاری ، ایران ، چین ، بررسی
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

خط و نشان سردار قاآنی برای آمریکا /در شب حمله سپاه به اسرائیل ۸ ناوگروه در دریای سیاه مستقر بود تا جلوی عملیات را بگیرد

انتصاب رسمی یک ایرانی در AFC

قیمت مصوب لاستیک اعلام شد

شرایط فروش و پیش فروش پژو ۲۰۷ اتوماتیک (اردیبهشت ۱۴۰۳)+ جدول

تماس امیرعبداللهیان با همتای صربستانی خود سیاست قطعی ایران، حمایت از تحکیم ثبات و امنیت در بالکان است 

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

شهاب زاهدی ارزشمندترین بازیکن جی لیگ

چقدر خونریزی در پریود طبیعی است؟

نظر دیوان عدالت درباره افزایش حقوق بازنشستگان

بهره‌مندی از خدمات بانکداری الکترونیکی در گوشی‌های آیفون با استفاده از اپلیکیشن‌های همراه بانک نسخه ios

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ قیمت طلا و سکه ریزشی شد

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ قیمت طلا و سکه ریزشی شد

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

دیوید تیلور رسماً استارت زد/عکس

شرایط استخدام معلمان بازنشسته اعلام شد

عملیات تخریبی «تکفیری»های فرهنگی علیه نرگس آبیار کارگردان پروژه‌های اقتباسی و خاص سوشون و بامداد خمار

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

پایانِ عمرِ «رای لیستی»/ رای دهندگان در‌ دور‌ دوم انتخابات هم به ترکیبی از چند لیست رای دادند/ کدام جناح پیروز انتخابات مجلس شد؟ + جزئیات نظرسنجی روزپلاس

همه دارندگان طلا، ارز، خودرو و مسکن مشمول مالیات شدند؟/ اعلام جزییات یک مصوبه مالیاتی

مدیرعامل سپاهان اصفهان معرفی شد + سوابق

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

در آستانه آغاز فصل اجاره‌بها، وضعیت مستاجران چگونه است؟/ رکود مسکن، التهاب اجاره

وقتی آمریکا مدعی توقف ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی می‌شود/ دروغگویی بایدن جنایت نتانیاهو

هدیه رونالدو به کاپیتان تیم زنان النصر + عکس

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

نقد و سیاست