چرا مساله کشمیر میان هند و پاکستان همچنان لاینحل باقی مانده است؟

یک پژوهشگر و کارشناس ارشد مسایل منطقه با اشاره به اهداف و منافع هند و پاکستان در مساله کشمیر، توضیح داد که چرا این مساله همچنان میان این دو کشور لاینحل باقی مانده است.
کد خبر: ۱۳۰۵۲۸
تاریخ انتشار:۲۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰ - 18 August 2019
به گزارش روزپلاس، فرزاد رمضانی بونش در گفت‌وگو با ایسنا در ارزیابی خود از  تحولات اخیر در کشمیر میان هند و پاکستان اظهار کرد: سابقه بحران در کشمیر بیانگر آن است که حداقل چند جنگ رسمی میان این دو اتفاق افتاده و در وضعیت کنونی هم به نظر می‌رسد نارندرا مودی وعده‌های انتخاباتی خود در مورد نحوه قانون کاهش اختیارات خودمختاری محلی در کشمیر را با دو  انگیزه توسعه اقتصادی و حذف تروریسم به اجرا گذاشت و تلاش کرد تا در راستای حذف اختیارات ویژه کشمیر گام بردارد.

وی افزود: تحلیل‌گران و کارشناسان مسائل امنیتی و سیاسی در  هند معتقدند زمانی که مودی این قانون را به اجرا گذاشت بهترین زمان بوده و او تلاش کرده با توجه به وضعیتی که هند دارد و برای جلب نظر رای دهندگان و همچنین جایگاه خوبی که در مجلس هند دارد، عملا روند کاهش خودمختاری کشمیر را مد نظر قرار دهد.

این کارشناس مسائل منطقه همچنین بیان کرد: بر اساس رویکرد توسعه اقتصادی در کشمیر و نیز برنامه‌هایی برای استقرار بیشتر نیروهای امنیتی در این منطقه مقابل تندروهای اسلامی و استقلال طلبان کشمیر از نظر آن‌ها اجرای این قانون تا حدی موفقیت‌آمیز بوده و در وضعیت کنونی نیز پاکستان توان چندانی در مقابله با هند در این زمینه را ندارد.

رمضانی بونش در ادامه اظهار کرد: از سوی دیگر هند با روابط مناسبی که با آمریکا و سایر بازیگران دارد تلاش کرده تا با جلب حمایت‌های بین‌المللی و به نوعی کاهش مخالفت برخی کشورها و سیاست رویکرد خنثی کشورهای اسلامی در این زمینه اهداف و منافع خود را در کشمیر پیگیری کند. 

وی ابراز کرد: در این شرایط پاکستان نیز تلاش کرده تا از طریق رایزنی‌هایی در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی در مقابل رویکرد هند گام‌هایی را بردارد. اما به نظر می‌رسد بیش تر بازیگران منطقه ای و بین‌المللی در وضعیت کنونی با توجه به توان و نوع روابط خودشان با هندوستان به عنوان بازیگر مهم جنوب شرق آسیا تلاش کردند تا رویکرد خنثی، خویشتنداری، میانجی‌گرانه و حمایت از هند را داشته باشند.

این کارشناس مسائل منطقه همچنین با اشاره به رویکرد حمایتی چین از پاکستان گفت: این حمایت به نوع روابط راهبردی چین با پاکستان در مساله یک جاده- یک کمربند بر می‌گردد  و در این راستا چینی‌ها، هندوستان را رقیب خود می‌دانند و در منازعه پاکستان و هندوستان از پاکستانی ها طرفداری می کنند. 

رمضانی بونش یادآور شد: از سوی دیگر  هند رویکرد خود را حفظ کرده و سطح روابطی که با آمریکا دارد با سطح روابط پاکستان با ایالات متحده قابل قیاس نیست. همچنین به نظر می‌رسد ترامپ تلاش کرده رویکرد و حمایت گسترده علنی خود را اعلام نکند و تلاش‌هایی را برای نوعی رویکرد حضور خود در منطقه و ایفای نقش در حل مساله کشمیر به انجام برساند. 

وی در ادامه درباره این‌که هند و پاکستان دارای سلاح هسته ای هستند آیا احتمال بروز جنگ و درگیری شدید هم وجود دارد یا خیر؟ گفت: بحران کشمیر یک مساله دامنه‌دار میان هند و پاکستان بوده و با توجه به توانسته‌های هر دو کشور عملا شاهد برخوردهای‌ نظامی نخواهیم بود، در واقع این بحران‌های مقطعی بین دو کشور وجود داشته و ترس از همه گیر شدن یا اجتناب از پیامدهای گسترده امنیتی و سیاسی برای هر دو کشور مانع از جنگ هسته‌ای میان آن‌ها شده است. 

این کارشناس مسائل منطقه همچنین بیان کرد: در واقع هند و پاکستان تلاش می کنند با توجه به وضعیت خود، منافع امنیتی‌شان در کشمیر را پی‌گیری کنند هر چند رویکرد سازمان ملل در چند دهه گذشته از آغاز روابط این دو مبتنی بر میانجی‌گری بوده اما اختلاف منافع هند و پاکستان ، نوع نگاه احزاب سیاسی و مذهبی به کسمیر و همچنین جریان استقلال طلبی که نه هند و نه پاکستان را به رسمیت می‌شناسند باعث شده تا بحران کشمیر به‌عنوان یک مساله لاینحل باقی بماند.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

بدرقه «رئیس‌جمهور مُغتنم» و همراهان شهیدش؛ پیکر شهید جمهور به دیار دلسوختان خراسان جنوبی رسید/حضور بی‌نظیر مردم برای وداع با سید شهیدان خدمت/ مشهد میزبان پیکر مطهر شهید آیت الله رئیسی

تشییع پیکر شهید امیرعبداللهیان در میدان مشق/حضور مقامات و مدیران وزارت امور خارجه/ پیکر شهید امیرعبداللهیان در حرم حضرت عبدالعظیم آرام گرفت

شیوع یک بیماری کشنده در آفریقا خبرساز شد

دیدار مخبر با امامعلی رحمان/ رحمان: توسعه روابط با کشور‌های اسلامی و همسایه از مهمترین دستاورد‌های آیت‌الله رئیسی بود

تماس ویدیویی با اینترنت ماهواره‌ای/ استارلینک مستقیما به ۲ گوشی متصل شد

گزارش رسانه عبری از پهپادهای حزب الله/ چالش بزرگ در جنگ بین حزب الله و اسرائیل در حملات پهپادی به سبک و سیاق فعلی نخواهد بود

تکلیف طرح کالابرگ در سال ۱۴۰۳ مشخص شد/ مصوبه جدید هیات وزیران

شهید رئیسی و محور مقاومت؛ در دیدار خادم‌ الرضا با رزمندگان لبنانی چه گذشت؟

هوش مصنوعی جادویی GPT-4o رشد انفجاری ChatGPT را رقم زد

گلکسی زد فولد ۶ اولترا شاید در انحصار بازار کره باقی بماند

هواوی برترین تولیدکننده گوشی تاشو در جهان شد

استقلال و پرسپولیس در جنگ پایین شهر و بالای شهر / همایش صدر و قعر

نشست فرمانده کل سپاه و سردار قاآنی با گروه های مقاومت در تهران/ بررسی آخرین وضعیت سیاسی، اجتماعی و نظامی منطقه

لیگ ملت‌های والیبال؛ شکست ایران در گام نخست

روایت «الهام علی اف» از آخرین ساعات حضور کنار شهید رئیسی

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

اولین سفر وزیر خارجه مصر به ایران

واگذاری تراکتور با یک شرط عجیب/ قیمت تراکتور اعلام شد؟

ایران تا آمریکا/ دوگانگی هویت!

گریه های مادر سید ابراهیم رئیسی برای فرزندش+ عکس

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

متقاضیان خودروهای برقی حتما بخوانند/ اعلام رسمی اسامی ۵ مدل خودرو برقی برای عرضه

۵ دلیل کاهش قیمت دلار؛ از مداخله بازارساز تا فشار فروش در بازار

قانون جدید‌ کنترل اجاره مسکن/ شوخی قانونی با زخم مستاجران!

جزئیاتی از زبان وکیل اميرحسين مقصودلو/ حکم امیر تتلو صادر شد

جلسه شورای معاونین وزارت خارجه به ریاست باقری

قیمت کارخانه ای محصولات سایپا ویژه خرداد ۱۴۰۳ اعلام شد / جدول قیمت جدید ۱۳ محصول را ببنید

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

مصوبه شورای حقوق و دستمزد باطل شد

نقد و سیاست