زنگنه /

از عهده دشمنان برمی آییم و بر مشکلات پیروز می شویم/ توقیف نفتکش ایرانی از سوی انگلیس با قدرت درحال پیگیری است

زنگنه از مخالفت با اقدام یکجانبه گرایانه یکی از اعضای اوپک و در نهایت عقب نشینی این عضو نفت خبر داد.
کد خبر: ۱۲۶۱۵۴
تاریخ انتشار:۱۷ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۳ - 08 July 2019
به گزارش روزپلاس؛ بیژن نامدار زنگنه یکشنبه شب با حضور در برنامه زنده تلویزیونی با ابزار خوشبینی از افزایش صادرات نفت در آینده اظهار داشت: در حال حاضر با تمام توان در تلاش هستیم از عهده دشمنان بر آییم و بر مشکلات کنونی فروش نفت پیروز شویم.

وی درخصوص نشست اخیر اوپک گفت: در نشستی که در سال ۲۰۱۸ در وین داشتیم، تصمیم گرفته شد تا اوپک و غیر اوپک یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه از تولید نفت کم کنند تا بازار نفت به تعادل برسد، بحث بر این بود که این مساله برای ۶ ماه تا ۹ ماه بعد تمدید شود و ما بر روی این موضوع بحثی نداشتیم.

او ادامه داد: وقتی ما وارد جلسه شدیم با مشکل روبه رو شدیم لذا مساله به فرایند تصمیم سازی بر می‌گشت، از ورود به جلسه بنده اعتراض داشتم که یکجانبه گرایی در جلسه حاکم است، اوپک ۱۴ عضو دارد و این ۱۴ عضو همه دارای حقوق مساوی هستند و تصمیم های اوپک باید با اجماع اتخاذ شود، نمی‌شود که یک نفر تصمیم بگیرد و به اسم اوپک آن تصمیم را اعلام کند.

وزیر نفت افزود: بنده به این موضوع اعتراض داشتم و در نشست اخیر به طرق مختلف اعلام کردم که اعضای اوپک مُهر لاستیکی نیستند که پای تصمیم‌های اتخاذ شده مهر تائید بزنند و من اعتراض خود را به عنوان تکروی و یک جانبه گرایی در اوپک اعلام کردم، بنده گفتم که این موضوع برای اوپک خطرناک است، تصمیم ها باید در درون اوپک گرفته شود.

زنگنه با اشاره به اینکه به دلیل مراعات همکاری‌های درازمدت نمی‌توانم اسم کشوری را نام ببرم، افزود: به بنده پیغام دادند که دیگر یک جانبه گرایی را در مصاحبه‌های خود عنوان نکنم و گفتند که ما حرف‌های شما را دریافت کردیم.

وزیر نفت با بیان اینکه موضوع دیگری تحت عنوان منشور همکاری‌های اوپک و غیراوپک مطرح و بر روی آن توافق شد، گفت: بیانیه بین اوپک و غیر اوپک داشتیم تا کشورها بدون تعهد برای بهبود مسائل نفتی و بازار با یکدیگر گفت وگو داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه در جلسه‌ای بین پنج تا پنج ساعت و نیم بحث‌های بسیار چالشی فرساینده بین ما و یک عضو دیگر مطرح شد، ادامه داد: ما نگرانی‌های در اینجا داشتیم که یک سازمان و یا تشکیلاتی درست نشود که جای اوپک بشیند و یک عده در این شرایطی که ایران وضعیت خاصی دارد، اوپک را یدک بکشند و به دنبال سر خود ببرند.

او با اشاره به اینکه بعد از پنج ساعت و نیم بحث، آنچه را که می‌خواستیم پذیرفتند، افزود: بخشی از تصمیم ها در منشور همکاری درج و بخشی دیگر در قطعنامه وزیران اوپک منعکس شد مبنی بر اینکه اولاً تشکیلاتی به وجود نمی‌آید بلکه یک گفت وگوی بین اوپک و غیر اوپک است و تصمیم هایش هیچ تعهدی ندارد و پیوستن به آن کاملاً داوطلبانه است و ریاست دائمی ندارد و به صورت چرخشی سالانه برگزار می‌شود، بیشتر بحث ما بر روی فرایند بود، بیشترین نگرانی بنده درخصوص اوپک در این خصوص بود که با یکجانبه گرایی اساساً دیگر اوپک نباشد یعنی سازمانی با یکی دو عضو باشد و تصمیم ها را به بقیه دیکته کنند.

زنگنه با اشاره به اینکه ما از حقوق خودمان و سایر اعضا دفاع کردیم، گفت: وقتی نتیجه حاصل شد از ما تشکر کردند و خوشحال شدند بنده با هیچکس رو در بایستی نداشتم و ندارم.

وی در ادامه با تاکید بر قدرت ایران در تولید و صادرات نفت، افزود: اگر شرایط عادی شود بدون هیچ ملاحظه‌ای به بالاترین سقف تولید و صادرات خواهیم رسید.

وزیر نفت گفت: بعد از جلسه اوپک وزیر نفت عربستان گفته بود که ایران امنیت انرژی جهان را به خطر می‌اندازد، او فرد تکنوکرات محترمی است و این حرف‌های سیاسی را معمولاً از وی نمی‌شنویم و احتمالاً این حرف‌های سیاسی را به او گفتند که بگوید، اما بهتر بود تا زمانی که بنده در آنجا بودم این حرف‌ها را می‌گفتند تا جواب بدهم.

وی با اشاره به اینکه ایران نه تنها تهدید کننده امنیت انرژی نیست، بلکه بزرگترین ضمانت کننده ثبات و امنیت انرژی در منطقه است، افزود: ما از اول گفته ایم که نفت نباید سیاسی شود باید اقدام آمریکا را در رابطه با ونزوئلا، لیبی، ایران و سایر کشورها محکوم کرد، اما برخی از دوستان گفتند که اوپک سازمان سیاسی نیست، اما دود این مساله به چشم همه می‌رود، ما فقط با یکجانبه گرایی آسیب نمی‌بینیم بلکه سایرین هم دچار آسیب می‌شوند.

وزیر نفت در ادامه با اشاره به اینکه آمریکا ثبات و امنیت انرژی در دنیا را به هم می زند، افزود: ایالت متحده آمریکا کسی است که از نفت به عنوان یک سلاح استفاده می‌کند، باید به ما بگویند که نفت سلاح است یا خیر، خمپاره و تفنگ یک سلاح است، اگر نفت سلاح است پس همه حق دارند از این سلاح استفاده کنند، ما می‌گوئیم نفت سلاح نیست، بالاترین منفعت امنیت انرژی را ما می بریم، به چیزی ما را متهم می‌کنند که اگر این اتفاق ها برای امنیت انرژی بیفتد زیان کننده در خلیج فارس خواهیم بود، آن‌ها از این بی امنیتی که ایجاد شده سود می‌برند، چون قیمت‌های بالاتر به نفع عربستان است.

وی با اشاره به اینکه الان برای ما آنقدر قیمت مهم نیست که بشکه‌های صادراتی برایمان مهم است، گفت: در فاصله جولای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ تولیدات آمریکا به ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه رسید به طوری که ۵۰۰ هزار بشکه دیگر به این مقدار اضافه شد.

زنگنه با بیان اینکه آمریکا بزرگترین تولید کننده نفت دنیا است، ادامه داد: پس از آمریکا، روسیه و عربستان بزرگترین تولید کنندگان هستند، آمریکا شوک‌هایی را بر بازار وارد کرد تا بتواند نفت خود را به فروش برساند به طور کلی در اوپک از همکاری‌هایی که تولید کنندگان دارند استقبال می‌کنیم، چیزی که به مصرف‌کننده و تولیدکننده آسیب می‌زند سبب بی ثباتی می‌شود.

وزیر نفت همچنین با اشاره به نفتکش توقیفی از سوی انگلیس گفت: وزارت خارجه مساله نفتکش را با قدرت دانبال می‌کند و لذا امیدواریم به نتیجه خوبی برسیم، در عربستان توقیفی در کار نیست، نفتکشی به آنجا رفته و ظاهراً اختلاف قیمت وجود دارد که شرکت ملی نفتکش ایران موضوع را دنبال می‌کند، کشتی دیگر توقیفی در مصر داریم که به دنبال حل موضوع هستیم.

وی در ادامه با اشاره به تحریم پتروشیمی، گفت: این موضوع چیز جدیدی نبود، به نظر می‌رسد طرف مقابل بیشتر به یک جنگ روانی و تبلیغاتی احتیاج داشته تا فشار حداکثری را القاء کند، برای ما مساله فرقی نکرده است.

زنگنه با اشاره به اینکه پالایشگاه‌های ما یک سالی است که با ظرفیت بالا کار می‌کنند و این ظرفیت بیشتر از این هم می‌تواند باشد لذا در همه فرآورده‌ها قابلیت صادرات داریم، ادامه داد: در این هفته تولید بنزین ما از ۱۱۰ میلیون لیتر در روز عبور می‌کند و این بالاترین رقم تاریخی است که تاکنون داشته ایم.

او با اشاره به اینکه در اواخر مرداد ماه همه ملزم به دریافت سوخت با کارت سوخت هستند، گفت: با دستور رئیس جمهوری موضوع را دنبال کردیم به طوری که مشکلات تولید کارت داشتیم، ولی سهمیه بندی موضوع دیگری است.

وی در ادامه با اشاره به کاهش درآمدهای نفتی برای سرمایه گذاری گفت: این مساله را با اولویت بندی برنامه‌ها و تعویق پرداخت بدهی‌ها و برخی از مسائل مانند اکتشاف حل خواهیم کرد.
زنگنه با بیان اینکه وزارت نفت مشکل مالی دارد، افزود: به دلیل مشکل مالی برخی از خریدها را به تعویق انداختیم یعنی اگر از شرکت‌های داخلی خرید نمی کنیم به معنی واردات کالا از خارج نیست.

وزیر نفت در ادامه درباره برنامه وزارت نفت در سال رونق تولید، افزود: امسال حدود ٨٠ میلیون متر مکعب گاز معادل سه فاز پارس جنوبی به مدار تولید می‌آید.

او ادامه داد: در شرکت‌های ملی مناطق نفت خیز جنوب، نفت مناطق مرکزی و نفت فلات قاره ایران، طرحی داریم (نگهداشت و افزایش توان تولید نفت) که تجهیز سرمایه از طریق بازار سرمایه انجام می‌شود و برای اجرا از ظرفیت شرکت‌های داخلی استفاده می‌کنیم، نزدیک ٦ هزار میلیارد تومان مناقصه‌های آن برگزار و قراردادهایش امضا شده است.

وزیر نفت گفت: همچنین درخصوص گازرسانی، روزانه ٨ تا ٩ روستا گازرسانی می‌شود و تا آخر سال جاری جمعیت زیر پوشش کشور امسال به بیش از ٩٥ درصد می‌رسد.

وی تصریح کرد: در زمینه صنعت پتروشیمی حداکثر تا اوایل سال ١٤٠٠ ارزش تولیدات پتروشیمی نسبت به سال ٩٢ دو برابر خواهد شد و بخش قابل توجه محصولات به عنوان خوراک صنایع پایین دستی پتروشیمی استفاده می‌شود.

او ادامه داد: ظرفیت پالایش روزانه پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس هم با اجرای فاز چهارم مجازی، امسال به ٤٨٠ هزار بشکه می‌رسد بدون اینکه ما واحد جدیدی بسازیم همچنین به‌طور کلی ما مشکل صادرات گاز مایع (ال‌پی‌جی) نداریم.

وزیر نفت در ادامه با اشاره به طرح حمایت از استارت آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان اظهار داشت: ما از شرکت‌های دانش بنیان در حوزه نفت حمایت خواهیم کرد و اخیراً زمینی که نزدیک پالایشگاه تهران داریم به مساحت ۱۷ هکتار را برای استقرار این شرکت‌ها اختصاص دادیم و نمایشگاهی دایمی نیز از تجهیرات داخلی را در آنجا دائر خواهیم کرد و معاون پژوهشی وزارت نفت به طور ویژه مامور این کار شده است.

وی افزود: تاییدیه استاندارد جهانی را در حال حاضر به شرکت های ایرانی نمی دهند و این موضوع مشکلاتی را ایجاد می کند اما انجمن نفت ایران می تواند تا زمانی که تحریم هستیم تاییدیه های استانداردهای لازم را بدهد.

زنگنه تصریح کرد: کشور عراق برای تعمیرات و بازسازی از پیمانکاران ایرانی استفاده می کند.
وزیر نفت گفت: برای فاز ۱۱ آزادگان به ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز داریم و علاوه بر آن برای اجرای فاز ۲، توانایی فنی انجام آن را نداریم و حتی یک مورد هم در منطقه اجرا نشده است که کاری کنیم فشار گاز در سر چاه افت نکند و بتوانیم تولید را با همان میزان قبلی ادامه دهیم.

زنگنه افزود: توتال فازهای ۲ و ۳ را اجرا کرد و ما از روی دست آنان بسیاری از چیزها را یاد گرفتیم و فازهای دیگر را اجرا کردیم و توانستیم ۲۷ فاز به جز فاز ۱۴ که معادل ۲ فاز است را اجرا کنیم.
او ادامه داد: برای اجرای فاز ۱۱ پارس جنوبی، قرارداد با سه شرکت امضا شد، توتال ۵۰ درصد، چینی ها ۳۰ درصد و پتروپارس ۲۰ درصد از قرارداد را تعهد کردند و قرار ما این بود که اگر توتال سهم خود را اجرا نکند قرارداد به طرف چینی منتقل شود، بنابراین قرار شد چین ۸۰ درصد طرح را اجرا و بقیه را پتروپارس اجرا کند اما چین به هر علتی این کار را انجام نداده است بنابراین باید تکلیف خود را با این کشور روشن کنیم یا از قرارداد خارج شود که اگر اینگونه شود سهم او به پتروپارس ایران منتقل می شود و این موضوع اکنون در دستور کار سران سه قوه است که درباره آن تصمیم گیری کنند.

زنگنه گفت: چین برای اجرای این طرح تقاضای تعلیق دو ساله کرده است که ما آن را نپذیرفتیم و سعی می کنیم دوستانه این موضوع را حل کنیم و همه اینها برای فاز اول طرح است.
وی افزود: برداشت متوسط ما از میدان آزادگان زیر ۶ تا ۷ درصد است و حدود ۹۳ درصد نفت در آنجا باقی می ماند، بنابراین نیاز به فناوری داریم.

وزیر نفت افزود: عراق از بهترین پیمانکاران آمریکایی و اروپایی برای برداشت نفت از آزادگان استفاده می کند و اگر ما دیر بجنبیم سهم ما را هم برمی دارد و بحث برادری هم مطرح نیست و کار خود را انجام می دهد چون دنیا دنیای قدرت است و نباید ضعیف باشیم.

زنگنه گفت: درباره پتروشیمی ها هم خوراک آنها را تامین می کنیم اما مهمترین چالش این است که باید از بازار داخل، منابع را تامین کنیم.

وی افزود: برای ساخت پالایشگاه با ظرفیت ۲ میلیون بشکه نفت به بیش از ۵۰ میلیارد دلار پول نیاز داریم که تلاش می کنیم از منابع داخل از جمله بورس آن را تامین کنیم.

زنگنه درباره حقوق کارکنان نفتی هم گفت: با اوضاع سخت کنونی اما پرداخت حقوق ها به موقع انجام می شود و افزایش حقوق ها را براساس مصوبات دولت پرداخت کردیم و سقف حقوق را هم دولت تعیین می کند که ما هم به آن پایبندیم.

وی افزود: در کل مجموعه نفت، تعداد کسانی که سقف حقوق را دریافت می کنند به ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر هم نمی رسد و بقیه کمتر از آن حقوق دریافت می کنند.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

اعتراف ارتش اسرائیل به هلاکت ۶۳۴ نظامی صهیونیست

اعلام لیست اولیه ایتالیا برای یورو ۲۰۲۴

یارانه‌بگیران بخوانند/ آغاز واریز یارانه جدید ۶۰۰ هزار تومانی از شنبه؟

یک پیش‌بینی مهم درباره قیمت خودرو در هفته آینده/ قیمت این خودروها شکسته می‌شود

مجمع عموم سازمان ملل برای شهید سید ابراهیم رئیسی  و حسین امیرعبداللهیان و سایر شهدای سانحه بالگرد ایرانی مجلس یادبود برگزار می‌کند

ترس آمریکایی‌ها از تکرار شورش بعد از انتخابات امسال/ جمهوری‌خواهان به انتخابات در مقایسه با دموکرات‌ها بی‌اعتمادتر هستند

توسعه روابط روسیه و بحرین/ سفر پوتین به بلاروس

مقاومت لبنان ۴ پایگاه‌ دیگر اسرائیل را هدف قرار داد

ویژگی جنجالی جدید ویندوز ۱۱ دولت بریتانیا را نگران کرد

کنعانی: وقفه‌ای در در حرکت بالنده ایران و نقش سازنده و مؤثر آن در تعاملات منطقه‌ای و بین‌المللی وقفه‌ای رخ نخواهد داد

خبر خوش AFC درباره 2 ستاره آسیایی استقلال

ویدیو/ لحظاتی از حضور شهید جمهور در نمایشگاه دستاورد‌های دفاعی سال گذشته

پیکر شهید موسوی امروز در شهرری تشییع می‌شود

پرسپولیسی‌ها ورزشگاه را پر نکردند/ تشویق شدید ۴ بازیکن

روایت «الهام علی اف» از آخرین ساعات حضور کنار شهید رئیسی

گریه های مادر سید ابراهیم رئیسی برای فرزندش+ عکس

اولین سفر وزیر خارجه مصر به ایران

ایران تا آمریکا/ دوگانگی هویت!

واگذاری تراکتور با یک شرط عجیب/ قیمت تراکتور اعلام شد؟

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

متقاضیان خودروهای برقی حتما بخوانند/ اعلام رسمی اسامی ۵ مدل خودرو برقی برای عرضه

جزئیاتی از زبان وکیل اميرحسين مقصودلو/ حکم امیر تتلو صادر شد

قانون جدید‌ کنترل اجاره مسکن/ شوخی قانونی با زخم مستاجران!

۵ دلیل کاهش قیمت دلار؛ از مداخله بازارساز تا فشار فروش در بازار

قیمت کارخانه ای محصولات سایپا ویژه خرداد ۱۴۰۳ اعلام شد / جدول قیمت جدید ۱۳ محصول را ببنید

جلسه شورای معاونین وزارت خارجه به ریاست باقری

کاهش مخاطب سینما در هفته‌ای که گذشت/ کدام فیلم‌ها در قعر جدول هستند؟

روش صحیح خوابیدن برای درمان دیسک کمر

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

رکودشکنی دبی در جذب گردشگر خارجی؛ بیشترین مسافران از کدام کشور هستند؟

مصوبه شورای حقوق و دستمزد باطل شد

جیب‌بُرترین شهرها و کشورهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟

نقد و سیاست