چرا حمله قلبی در جوانان خطرناک‌تر است؟

شاید تصور کنید بیماری قلبی مشکلی است که سراغ سنین بالا می‌رود و خیال می‌کنید وقتی هنوز برای اولین بار به دنبال شغل می‌گردید یا در اوج جوانی بیشترین فعالیت را دارید نباید هیچ مشکل قلبی پیدا کنید.
کد خبر: ۱۱۷۵۵۳
تاریخ انتشار:۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۳ - 17 April 2019
به گزارش روزپلاس؛شاید تصور کنید بیماری قلبی مشکلی است که سراغ سنین بالا می‌رود و خیال می‌کنید وقتی هنوز برای اولین بار به دنبال شغل می‌گردید یا در اوج جوانی بیشترین فعالیت را دارید نباید هیچ مشکل قلبی پیدا کنید. چون به هر حال، عروق تأمین کننده‌ی خون برای قلب باید سال‌های سال کار کنند تا آسیب ببینند و سبب حمله قلبی شوند؛ اما گزارش‌ها نشان می‌دهند حمله قلبی در میان جوان‌هایی که دهه‌ی ۲۰ یا ۳۰ عمر خود را می‌گذرانند رو به افزایش است. طبیعتاً این مسئله سؤال برانگیز است. چرا یک جوان باید دچار حمله قلبی شود؟


شاید فکر کنید حمله قلبی در سن جوانی منجر به مرگ نمی‌شود چون یک بدن جوان به هر حال مقاوم‌تر است، این‌طور نیست؟ اما متأسفانه آمار نجات از حمله قلبی در جوانان بهتر از این آمار در میان افراد ۵۰ ساله‌ای که دچار حمله قلبی می‌شوند نیست. علت این واقعیت جدی می‌تواند این باشد که افراد جوان‌تر معمولاً نسبت به علائم خود آن‌قدر مشکوک نمی‌شوند که فوراً به پزشک مراجعه کنند. آن‌ها علائم را نادیده می‌گیرند و تصور می‌کنند هنوز برای حمله قلبی خیلی جوان هستند.


سال‌ها پیش غیرعادی بود که جوان‌ها دچار حمله قلبی شوند؛ اما وقتی محققان اطلاعات مربوط به ۲۰۰۰ مورد حمله قلبی زیر ۴۰ سال را بررسی کردند دریافتند وقوع حمله قلبی در سنین ۴۰ سال و پایین‌تر به میزان شگفت انگیزی درصد زیادی از تمام موارد حمله‌های قلبی را تشکیل می‌دهد. از هر پنج مورد حمله قلبی، یکی زیر ۴۰ سال بوده است.

همان‌طور که گفته شد پژوهش‌ها نشان می‌دهند بیماران ۴۰ ساله و جوان‌تر درست به اندازه‌ی افراد ۴۱ سال و بالاتر، در معرض مرگ ناشی از حمله قلبی هستند. بنابراین حمله قلبی در سن پایین هیچ تضمینی ندارد که منجر به مرگ نشود. ضمناً افراد جوانی که دچار حمله قلبی می‌شوند، ممکن است نسبت به بیماران سنین بالاتر، به خوبی تحت مداوا قرار نگیرند؛ زیرا همچنان تصور می‌کنند جوان‌ها به ندرت در اثر حمله قلبی می‌میرند.
 

چرا حمله قلبی در سنین پایین روی می‌دهد؟
آیا آمار رو به رشد مقاومت به انسولین، چاقی، فشارخون بالا و دیابت نوع دوم، دلیل افزایش تعداد افرادی است که دچار حمله قلبی می‌شوند؟ مطمئناً این عوامل، ریسک فاکتورهای مهمی در بیماری‌های قلبی‌اند و حتی در جوان‌ها و کودکان نیز دیده می‌شوند. اما بر اساس مطالعات، نرخ این بیماری‌ها در افراد جوان و سنین بالاتری که دچار حمله قلبی می‌شوند مشابه است. یکی از فاکتورهایی که می‌تواند نقش داشته باشد، اعتیاد به مواد مخدر است. درصد بالایی از جوان‌هایی که دچار حمله قلبی می‌شوند، از مواد مخدر استفاده می‌کنند مانند کوکائین.

این مطالعه باید هشداردهنده باشد و ما را آگاه کند که حمله قلبی در هر سنی می‌تواند روی بدهد. بیماری قلبی و حمله قلبی، علت اصلی مرگ در کشورهای غربی است. یک باور اشتباه دیگر در مورد حمله قلبی این است که تصور می‌شود این بیماری در میان مردان شایع‌تر است. زنان فقط تا قبل از یائسگی ریسک کمتری نسبت به مردان دارند؛ اما با ورود به نیمه‌ی دوم زندگی‌شان، این میزان به هم می‌ریزد و زنان از مردان جلو می‌زنند. متأسفانه زنان نیز مانند افراد جوان‌تر، کمتر به دنبال درمان و اقدام فوری‌اند چون انتظار حمله قلبی یا سکته مغزی را ندارند.

ضمناً زنان بیشتر ممکن است علائم خاصی از حمله قلبی را داشته باشند تا علائم کلاسیکی چون درد در قفسه سینه و تنگی نفس. علائم حمله قلبی در زنان معمولاً شامل احساس خستگی، سبکی در سر، بدهضمی، تعریق، تهوع و سایر علائم مبهم می‌شود. خیلی از خانم‌ها علائم حمله قلبی را با مشکلات گوارشی اشتباه می‌گیرند.

چیزی که خیلی از افراد نمی‌دانند این است که حمله قلبی در زنان جوان می‌تواند با مکانیسم‌های متفاوتی روی بدهد. بیشتر حملات قلبی زمانی روی می‌دهند که پلاکی در دیواره‌ی یکی از سرخرگ‌های حامل خون به سمت قلب پاره می‌شود. اما چیزی به نام SCAD (انسداد عروق کرونر خودبخودی) نیز وجود دارد که عامل حمله قلبی است. در این پدیده، به جای اینکه پلاک پاره شود، دیواره‌ی سرخرگ پاره شده و مانع جریان خون به سمت قلب می‌شود. برآوردها این است که از هر ۱۰ حمله قلبی در زنان، ۴ تا از آن‌ها SCAD هستند که اغلب دیر تشخیص داده می‌شوند.

خوشبختانه آمار حمله قلبی و سکته مغزی در میان افراد سالمند رو به کاهش است. نرخ مرگ در اثر سکته مغزی نسبت به دهه‌ی ۱۹۶۰، ۷۵ درصد کاهش یافته است. هنوز علت دقیق اینکه حمله قلبی در میان جوان‌ترها شایع شده مشخص نیست و معلوم نیست آیا اعتیاد به مواد، عامل اصلی است یا چیز دیگری.

ریسک فاکتورهای حمله قلبی در تمام گروه‌های سنی شامل موارد زیر می‌باشد:

* سابقه‌ی خانوادگی (سبک زندگی، قوی‌تر از این ریسک است!)
* فشارخون بالای کنترل نشده
* لیپید غیرعادی خون
* افزایش قند خون یا دیابت نوع دوم
* چاقی
* سیگار کشیدن
* عدم تحرک بدنی

بیشتر ریسک فاکتورهای حمله قلبی و بیماری‌های قلبی با سبک زندگی قابل تغییرند. بنابراین ما تا حدودی می‌توانیم ریسک ابتلا به مشکلات قلبی را کنترل کنیم. تغییرات و اصلاحات در سبک زندگی باید هر چه زودتر روی بدهند زیرا جلوگیری از چاقی طی دوران کودکی و نوجوانی می‌تواند ریسک بیماری قلبی را پایین بیاورد. مطالعات نشان می‌دهند چاقی در کودکی، ارتباط قوی با فشار خون بالا و افزایش تریگلیسرید در سال‌های بعدی زندگی دارد. هر دوی این‌ها ریسک فاکتورهایی برای بیماری قلبی‌اند. حتماً می‌دانید که تغذیه سالم، ورزش کردن و تحرک داشتن نیز در تمام طول زندگی اهمیت دارد.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

واگذاری تراکتور با یک شرط عجیب/ قیمت تراکتور اعلام شد؟

اعلام شرایط فروش و پیش فروش یک خودروی پرطرفدار ایران خودرو

قانون جدید‌ کنترل اجاره مسکن/ شوخی قانونی با زخم مستاجران!

جزئیات جدید از پرونده فساد در فوتبال/ پرداخت ۷۵ سکه به عنوان رشوه!

پشت پرده نقشه طولانی‌مدت رژیم صهیونیستی/ چرا فلسطین؟

گلکسی A53 سامسونگ به One UI 6.1 آپدیت شد

تشرف سالانه ۵ میلیون زائر غیر‌ایرانی به حرم مطهر رضوی

ورود موشک جهاد مغنیه به میدان/ واکنش حزب‌الله به حمله رفح

پشت‌پرده درخواست مهم استقلال/ مهدی هاشمی‌نسب بخشیده می‌شود؟

بررسی ادعاهای تکراری و بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران/ فرصت‌سوزی آژانس سیاسی

دستمزد مدیرعامل انویدیا ۶۰ درصد افزایش یافت

۳ سریال جدید در تلویزیون/ رضا عطاران؛ شخصیت اصلی سریال

بهانه جدید واشنگتن برای تشدید تحریم‌ها علیه مسکو

دلار به 1402 برگشت

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

رهبر انقلاب: یکی از وظایف بزرگمان این است که ائمه را به دنیا معرفی کنیم/ انعکاس معارف ائمه علیهم السلام با شیوه های درست به دنیا/ تشکیل حکومت، هدف بلند مدت تمامی ائمه

در آستانه آغاز فصل اجاره‌بها، وضعیت مستاجران چگونه است؟/ رکود مسکن، التهاب اجاره

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

اصناف در سال چقدر مالیات می دهند؟/ سرانه مالیات پزشکان، قنادان، طلافروشان و رستوران ها و کافه دارها در ۳ سال گذشته

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

جنگل آسفالت؛ از ستایش نوید محمدزاده تا کسل‌کننده بودن سریال

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

جشنواره ۲۰۲۴ کن روی بمب ساعتی افشاگری درباره تجاوز جنسی

این کشور مشتری زعفران ایران است

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

نقد و سیاست
آخرین اخبار