آتش سوزی در کلیسای نوتردام در پاریس+تصاویر

منابع فرانسوی از وقوع آتش سوزی بزرگ در یک کلیسا در مرکز پاریس خبر دادند.
کد خبر: ۱۱۷۴۳۲
تاریخ انتشار:۲۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۸ - 16 April 2019
به گزارش روزپلاس؛ گزارش‌ها و تصاویر ویدئویی منتشرشده در فضای مجازی از وقوع آتش‌سوزی گسترده در کلیسای تاریخی «نوتردام» واقع در پاریس، پایتخت فرانسه، حکایت دارد.

آتش‌سوزی مهیب باعث فروریختن برج ناقوس این کلیسای متعلق به قرون وسطی شد. سخنگوی کلیسای نوتردام در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد پس از فرو ریختن برج ناقوس، تمام بدنه ساختمان این کلیسا در حال سوختن است.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، نطق تلویزیونی خود درباره خروج از بحران و جمع بندی دو ماه طرح گفتگوهای ملی را به‌دلیل وقوع این آتش سوزی به تعویق انداخت.

مأموران آتش‌نشانی در تلاش هستند آثار تاریخی این بنای قدیمی را از این آتش سوزی مهیب نجات دهند.

آتش سوزی در کلیسای نوتردام در پاریس/ چرا این آتش‌سوزی دنیا را به شوک فرو برد؟

آتش سوزی در کلیسای نوتردام در پاریس/ چرا این آتش‌سوزی دنیا را به شوک فرو برد؟



گزارشگر شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: پلیس اطراف کلیسای جامع نوتردام را تخلیه کرده است. رئیس پلیس پاریس از مردم خواست برای تسهیل عبور و مرور خودروهای امدادی از حضور در این منطقه خودداری کنند.

به گفته کارشناس فرانسوی، رساندن آب به قسمت‌های فوقانی کلیسای نوتردام که ارتفاع زیادی دارد، کار بسیار پیچیده‌ای است. دومینیک ترنکان، رئیس سابق ماموریت نظامی سازمان ملل در این خصوص گفت: شدت آتش سوزی کار آتش نشانان را برای مهار آتش در کلیسای نوتردام با مشکل مواجه کرده است. رساندن آب به ارتفاعی با این اندازه زیاد کار بسیار دشواری است. به نظر من برای چنین بنایی که در قلب پاریس و در مرکز تاریخی این شهر قرار دارد، اتفاق غم انگیزی رخ داده است.

اداره آتش نشانی پاریس اعلام کرد یک عملیات بزرگ اطفای حریق در جریان است. ماموران در حال تخلیه این منطقه هستند.

تاکنون هیچ گزارشی درباره مصدومان احتمالی این حادثه منتشر نشده است.

به نقل از رویترز، سخنگوی اداره آتش نشانی پاریس گفت آتش سوزی بعدازظهر روز دوشنبه در کلیسای نوتردام رخ داد. شهردار پاریس این آتش سوزی را «بسیار مهیب» توصیف کرد.

یک شاهد به خبرگزاری رویترز گفت: دود از طبقه فوقانی این کلیسا که متعلق به قرون وسطی است به شدت بیرون می‌زد. او افزود هم زمان شعله‌های آتش از کنار دو برج ناقوس این کلیسا زبانه می‌کشید.

خبرگزاری رویترز همچنین گزارش داد: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به آتش سوزی در کلیسای نوتردام پاریس در پیامی در توئیتر نوشت: «مشاهده آتش سوزی وسیع در کلیسای نوتردام در پاریس بسیار وحشتناک است.»

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز در واکنش به فرو ریختن کلیسای نوتردام فرانسه اعلام کرد نوتردام نماد فرهنگ فرانسه و فرهنگ اروپای ما بود.

کلیسای جامع نوتردام در جزیره سیته بر روی رود سن و در مرکز پاریس واقع شده است. هر سال ۱۳ میلیون نفر از این کلیسا بازدید می‌کنند.

بخشی از این کلیسا توسط جنگل احاطه شده است. گفته می‌شود هنگام وقوع آتش سوزی عملیات بازسازی در این کلیسا جریان داشته است.


آتش‌سوزی کلیسای نوتردام چرا دنیا را به شوک فرو برد؟

کلیسای نوتردام پاریس بر اثر آتش سوزی ناگهانی در راس اخبار جهان قرار گرفت. این بنای تاریخی چندهزار ساله مذهبی به دلیل رمان تاریخی گوژپشت نوتردام ویکتور هوگو شهرتی بی مانند برای مردم جهان دارد.

در آتش می‌سوزد و هر لحظه  بخشی از دیواره‌های خسته اش فرو می‌ریزند. ابتدا ناقوس باستانی و بعد سقف.


شعله‌های آتش را از درترها، از آن سوی رود سن هم می‌توان دید. خانه عشق رویایی ویکتور هوگوست که حالا تمام فرانسه که نه ، شاید بخش بزرگی از جماعت دنیا را به خود درگیر کرده . آنها که رویای شان روزی قدم زدن در محوطه این کلیسای تاریخی بوده است. آنها که عاشق تجسم قصه عشق ناکام گوژپشت نوتردام نشین بوده اند. قصه عشق نافرجام کازیمودو به اسمارلدای زیبا. 




قلم جادویی ویکتورهوگو که به این کلیسای تاریخی هویتی ابدی بخشیده است. 

حالا بسیاری بیدارند و می‌خواهند ته قصه را بدانند. می‌سوزد؟ تلی از خاکستر می‌شود؟

با خود هی فصل فصل کتاب را مرور می کنند. اولین تبسم عاشقانه کازیمودو گوژپشت. قمقمه آبی که اسمارلدا روی تخت فلک به او داد.

قصه نجات جان اسمارلدا و فراری دادنش از چوبه دار . روزهای پناه جستن در دل برج نوتردام و شاه سکانس پایانی قصه پس از کشتن قاتل اسمارلدا توسط گوژپشت.


چرا نوتردام اهمیت دارد؟

کلیسای جامع نوتردام کلیسای معروفی در شهر پاریس است. این کلیسا در جزیره سیته در میانه رود سن و در منطقه چهارم در مرکز پاریس واقع شده‌است. هر سال ۱۳ میلیون نفر از آن بازدید می‌کنند.

در محلی که هم‌اکنون این کلیسا قرار دارد تا قبل از قرن چهارم میلادی معبدی غیر مسیحی وجود داشته‌است. در قرن چهارم کلیسایی بزرگ جای آن معبد را گرفت. 

این ساختمان تا قرن دوازدهم بر جای بود ولی در آن زمان جمعیت پاریس به‌طور ناگهانی بالا رفت و تصمیم گرفته شد تا کلیسا را بزرگ گردانند. بدین ترتیب ساختمان قبلی را خراب کرده و در سال ۱۱۶۳ میلادی ساختمان جدید شروع شد که ساختن آن تقریباً دو قرن طول کشید و در ۱۳۴۵میلادی به پایان رسید. 

این کلیسا تا مدتی طولانی بزرگترین کلیسای اروپا بود ولی هم‌اکنون نه تنها در اروپا بلکه در فرانسه کلیساهای بزر گتر از آن وجود دارند. اهمیت آن در این است که زیباترین اثر در معماری گوتیک است.

پاریس در شوک 

اگرچه قبل از نوتردام، در سال ۲۰۱۷ کلیسای تاریخی سن لوییس هم دچار حریق شده بود اما زبانه‌های آتش در نوتردام انگار خنجر کشیدن به هویتی تاریخی با ابعادی جهانی بود. تصاویر آتش را یوتوب داشت زنده پوشش می داد. جماعت زیادی با حالت استیصال در اولین حلقه امکان پذیر دور از محل تکاپوی تیم‌های امداد ، جمع شده بودند و دعا می خواندند و ریتی عاشقانه سر داده بودند به امید خاموش شدن آتش قبل از تبدیل شدن امارت ۱۰۰۰ ساله به تل خاکستر.

شما بی خیال آقای ترامپ

فرانسه در شوک بود. واتیکان ابراز نگارانی کرده بود. ماکرون با استیصال از غم مشترک با مردمش گفته بود و ترامپ از هزاران کیلومتر آن سو تر تز داده بود:«همین الان با هلی‌کوپترهای آب‌پاش نوتردام را خاموش کنید.»

برای بنایی با این قدمت اما چنین اقدامی یعنی تسریع ویرانی . این پاسخی بود که ستاد بحران فرانسوی در دل عملیاتش ناچار شده بود به رئیس‌جمهور آمریکا بگوید.

استخوان‌های پودر شده کازیمودو؟

کازیمودو گوژپشت عاشق که عشقش اسمارلدا به فرمان فرولوی کشیش به چوبه دار آویخته شده، او را از بالای برج اصلی کلیسای نوتردام به پایین می افکند و انتقام می‌گیرد و بعد هم انگار دود می‌شود تا روزی که اسکلتش را میان اسکلت‌های قربانیان اعدام کشف می‌کنند. هیکل درست و خمیده‌ای که پیکره یک زن را با تمام وجود در آغوش گرفته  و مرده. استخوان‌ها چنان عاشقانه به هم چسبیدند که تلاش برای جدایی‌شان به پودرشدن اسکلت کازیمودو می انجامد

اگرچه زبانه‌های آتش این هراس را ایجاد کرده اند که نوتردام هم همان طور که ویکتورهوگو پیش‌بینی کرده ، چون استخوان‌های کازیمودو به تل خاکستر بدل شوند اما مقامات آتش‌نشانی فرانسه اعلام کردند بنای سنگی شبستان اصلی نوتردام و دو برج کلیسا برابر زبانه‌ها تاب می آورند.

تلاش‌ها برای خاموشی شعله‌ها ادامه دارد اما این حجم از آتشبرافراشته، به این سرعت خاموش بشو نیست.


تاریخچه

کلیسای نوتردام که شاهکار معماری گوتیک است، در قلب پاریس، در Ile de la Cite (جزیره‌ای در رودخانه‌ی سن) و نزدیک Latin Quarter قرار دارد. Ile de la Cite جزیره‌ای در رودخانه‌ی سن است که مرکز تاریخی و جغرافیایی پاریس محسوب می‌شود. در این بخش کوچک، رومی‌ها شهری به نام لوتتیا را ساخته بودند و از قرن ۶ تا ۱۴، پادشاهان فرانسه در آن زندگی می‌کردند. کلیسای نوتردام در سال ۱۱۶۳، توسط پادشاه لوئیس ششم (سنت لوئیس) و اسقف Maurice de Sully ساخته شد.

ساخت این بنا بیش از ۱۵۰ سال طول کشید. این کلیسا در ابتدا به سبک گوتیک اولیه ایجاد شد و بعدها اجزای دیگری همچون بخش غربی و شبستان کلیسا به آن اضافه شد که نشان‌دهنده‌ی تغییر به سبک بالای گوتیک بود. گردشگران در همان ابتدا مبهوت تزئینات نمای ساختمان، با مجسمه‌های زیاد، ستون‌های قوسی و عجیب آن می‌شوند. حتما از ۲۱ شخصیت در گالری پادشاهان بازدید کنید که سر خود را در دوران انقلاب از دست داده‌اند. امروزه این سرها در موزه‌ی Cluny به نمایش گذاشته شده‌اند.


آتش سوزی در کلیسای نوتردام در پاریس/ چرا این آتش‌سوزی دنیا را به شوک فرو برد؟
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

واگذاری تراکتور با یک شرط عجیب/ قیمت تراکتور اعلام شد؟

اعلام شرایط فروش و پیش فروش یک خودروی پرطرفدار ایران خودرو

قانون جدید‌ کنترل اجاره مسکن/ شوخی قانونی با زخم مستاجران!

جزئیات جدید از پرونده فساد در فوتبال/ پرداخت ۷۵ سکه به عنوان رشوه!

پشت پرده نقشه طولانی‌مدت رژیم صهیونیستی/ چرا فلسطین؟

گلکسی A53 سامسونگ به One UI 6.1 آپدیت شد

تشرف سالانه ۵ میلیون زائر غیر‌ایرانی به حرم مطهر رضوی

ورود موشک جهاد مغنیه به میدان/ واکنش حزب‌الله به حمله رفح

پشت‌پرده درخواست مهم استقلال/ مهدی هاشمی‌نسب بخشیده می‌شود؟

بررسی ادعاهای تکراری و بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران/ فرصت‌سوزی آژانس سیاسی

دستمزد مدیرعامل انویدیا ۶۰ درصد افزایش یافت

۳ سریال جدید در تلویزیون/ رضا عطاران؛ شخصیت اصلی سریال

بهانه جدید واشنگتن برای تشدید تحریم‌ها علیه مسکو

دلار به 1402 برگشت

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

رهبر انقلاب: یکی از وظایف بزرگمان این است که ائمه را به دنیا معرفی کنیم/ انعکاس معارف ائمه علیهم السلام با شیوه های درست به دنیا/ تشکیل حکومت، هدف بلند مدت تمامی ائمه

در آستانه آغاز فصل اجاره‌بها، وضعیت مستاجران چگونه است؟/ رکود مسکن، التهاب اجاره

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

اصناف در سال چقدر مالیات می دهند؟/ سرانه مالیات پزشکان، قنادان، طلافروشان و رستوران ها و کافه دارها در ۳ سال گذشته

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

جنگل آسفالت؛ از ستایش نوید محمدزاده تا کسل‌کننده بودن سریال

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

جشنواره ۲۰۲۴ کن روی بمب ساعتی افشاگری درباره تجاوز جنسی

این کشور مشتری زعفران ایران است

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

نقد و سیاست
آخرین اخبار