اسراری که نوری المالکی از خیانت آمریکا علیه عراق فاش کرد

«نوری المالکی» که دوره هشت ساله نخست وزیری اش از 2006 تا 2014 به دلیل همزمانی با اشغال عراق و پایان حضور نظامی آمریکا در 2011 و یورش داعش در 2014 یکی از پرتنش ترین دوره های عراق به شمار می رود، اسرار تازه ای از خیانت آمریکایی ها را در دوره حمله داعش به کشورش فاش کرد.
کد خبر: ۱۱۲۳۸۰
تاریخ انتشار:۰۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۷ - 24 February 2019
به گزارش روزپلاس، المالکی در گفت وگو با یکی از شبکه های بومی عراق به صراحت و برای اولین بار فاش ساخت که «آمریکا در دوره دولت «اوباما» اجازه داد تا داعش به عراق حمله کند» و با این اظهارات، به نوعی بر سخنان «دونالد ترامپ» رییس جمهوری فعلی آمریکا در فوریه 2016 که در جریان تبلیغات انتخاباتی آمریکا گفته بود: «داعش ساخته دولت اوباما است» صحه گذاشت.

نوری المالکی برای اولین بار ماجرای برهه ای (اواسط 2013) که هنوز داعش ایجاد نشده بود و اینکه چگونه آمریکا به تروریست ها کمک کرد تا به عراق حمله کنند تا بهانه ای برای حضور مجدد نظامی امریکا در این کشور شوند، توضیح داد و در نهایت نتیجه گرفت که حضور فعلی نیروهای نظامی آمریکا در خاک عراق غیر قانونی و بدون درخواست رسمی بغداد است.

وی گفت که در سال 2013 آمریکا از طریق هواپیمای گشتی خود، تصاویری را در اختیار ما گذاشت که پادگان ها و مراکز تجمع گسترده تروریست ها را در منطقه «جزیره» در داخل خاک سوریه در جوار مرزهای عراق نشان می داد.

المالکی اضافه کرد که گروه های تروریستی تجمع کرده در این منطقه از خاک سوریه در انتظار فروپاشی دولت دمشق بودند تا بلافاصله به عراق حمله کرده و دولت عراق را نیز سرنگون کنند.

وی ادامه داد که در آن برهه عراق به دلیل نداشتن هواپیما نمی توانست این پادگان ها و مراکز تجمع تروریست ها را بمباران کند و بالگردهای ارتش عراق نیز به دلیل دور بودن مسافت نمی توانستند، دست به حمله بزنند.

به گفته وی، در همان موقع لشکر هفتم ارتش عراق را برای حمله به این پادگان ها فرستادیم که به رغم موفقیت آنها در تصرف یکی از پادگان ها اما در کمین گروه های تروریستی افتاده و فرمانده لشکر (سرلشکر محمد الکروی) به همراه تعدادی از نیروهایش در این حمله کشته شد.

نوری المالکی اضافه کرد که در آن مواقع در چارچوب توافقنامه راهبردی که در 2008 بین عراق و آمریکا امضا شده بود، از واشنگتن درخواست کردیم که یک یا دو هواپیمای جنگی در اختیارمان بگذارند تا پادگان ها و مراکز تجمع تروریست ها در منطقه جزیره بمباران کنیم.

وی اضافه کرد که آمریکا از ماه اوت 2013 تا 2014 که داعش به عراق حمله کرد و بخش زیادی از اراضی عراق را اشغال کرد، از در اختیار گذاشتن هواپیما برای زدن مواضع تروریست ها خودداری کرد.

به گفته وی، آمریکایی ها به ما توصیه کردند که از اردن بخواهیم که هواپیما در اختیار عراق بگذارد اما به آنها گفتیم که عراق هیچ توافقنامه امنیتی و نظامی با اردن ندارد و نمی توانیم چنین درخواستی از آنها بکنیم.

وی اضافه کرد که نه تنها آمریکا هواپیمای جنگی در اختیار ما نگذاشت بلکه برخی احتیاجات مهم نظامی و تدارکاتی را از ما در همان برهه نیز قطع کرد.

نخست وزیر اسبق عراق افزود که آمریکا تامین تمامی قطعات یدکی مرتبط با بالگردهای نظامی و تجهیزات نظامی و تحویل دادن هواپیماهای اف 16 که عراق پول خرید آنها را پیشاپیش داده بود، متوقف کرد.

به گفته وی، واشنگتن همچنین در اقدامی سوال برانگیز که هنوز به آن پاسخ نداده است، تحویل همه نواع تامین سلاح و مهمات و حتی قطعات یدکی برخی از سلاح ها و هرچیز که در این راستا باشد متوقف کرد.

وی اضافه کرد که این موضع که دولت وقت آمریکا به ریاست «باراک اوباما» اتخاذ کرد، جای سوال دارد و هنوز این سوال باقی است که چرا آمریکایی ها در آن برهه پادگان ها و مراکز تجمع تروریست ها را در منطقه جزیره نزدند و چرا همه احتیاجات تسلیحاتی و نظامی را در آن برهه حساس از عراق دریغ کردند.

وی تاکید کرد که در سال 2014 که او نخست وزیر عراق بود هرگز به هیچ وجه درخواست نیروی نظامی آمریکایی نکرده و تنها درخواست، مربوط به یک یا دو هواپیمایی بود که می خواستیم مراکز تجمع تروریست ها را بزنیم.

نوری المالکی ادامه داد که اطلاع دقیق ندارد که دولت بعدی (دولت حیدر العبادی) درخواست ورود نیروی نظامی امریکا به عراق کرده است یا خیر.

نخست وزیر اسبق عراق تاکید کرد که آمریکایی ها اخیرا اعتراف کردند که آنها به خواست دولت عراق، نیرو وارد خاک این کشور شده اند اما تاکنون توضیح نداده اند که در دوره کدام یک از دولت ها (دولت نوری المالکی یا حیدری العبادی) این درخواست از آنها شده است.

وی از آمریکایی ها خواست به صراحت بیان کنند که کدام یک از دولت ها (دولت او یا حیدر العبادی) از آنان خواسته اند که حضور نظامی در عراق داشته باشند.

المالکی تاکید کرد که اگر آمریکا این مسئله را به صراحت بیان نکند، پیرامون حضور فعلی نظامیان آنها در خاک عراق شبهه ایجاد می شود و شاید حضور آنها غیر قانونی باشد.

وی اضافه کرد که در اواخر 2011 که نظامیان آمریکا برحسب توافقنامه امنیتی سابق (2008) خاک عراق را ترک کردند، دیگر هیچ درخواستی برای ورود نظامی آمریکا به عراق نکرده و حتی یک سرباز آمریکایی در دوره او وارد خاک عراق نشده است.

وی در عین حال افزود که برخی از نیروها به عنوان آموزش دهنده یا مستشار حضور داشتند و این طبیعی بود زیرا عراق از تمامی کشورهایی که سلاح خریداری می کند نیاز دارد تا آموزش دهندگان و مشاوران آنها نیز حضور داشته تا آموزش های لازم را درباره این سلاح ها به نیروهای عراق بدهند.

وی گفت که عراق همین وضعیت را با روسیه و چین و دیگر کشورها که از آنها سلاح خریداری کرده داشته و آمریکا هم به همین ترتیب اما چیزی به عنوان نیروی زمینی و رزمی از آمریکا درخواست نکرده است.

نخست وزیر اسبق عراق گفت که شرایطی که عراق امروز دارد مشابه 2014 است و برای همین به آمریکایی ها و هم دولت عراق نسبت به تکرار حوادث 2014 هشدار می دهد.

به گفته وی، در آن برهه دولت عراق به دلیل مواضع اش نسبت به قضیه سوریه و همچنین خروج نظامیان آمریکا از خاک عراق در 2011 و مسائل دیگر با رویکرد منفی دولت آمریکا مواجه شد و الان هم همان وضعیت در حال تکرار شدن است.

وی خطاب به آمریکایی ها گفت: باید بدانند که مواضع مخالف عراق در برخی مسائل نباید به قیمت این تمام شود که امریکا بخواهد موضع منفی علیه بغداد اتخاذ کند.

وی ادامه داد که عراق و آمریکا در چارچوب توافقنامه راهبردی که بین دو کشور وجود دارد می توانند مسائل فی مابین را حل و فصل کنند.

ایرنا




بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

اعلام شرایط فروش و پیش فروش یک خودروی پرطرفدار ایران خودرو

جزئیات جدید از پرونده فساد در فوتبال/ پرداخت ۷۵ سکه به عنوان رشوه!

ورود موشک جهاد مغنیه به میدان/ واکنش حزب‌الله به حمله رفح

پشت پرده نقشه طولانی‌مدت رژیم صهیونیستی/ چرا فلسطین؟

قانون جدید‌ کنترل اجاره مسکن/ شوخی قانونی با زخم مستاجران!

گلکسی A53 سامسونگ به One UI 6.1 آپدیت شد

واگذاری تراکتور با یک شرط عجیب/ قیمت تراکتور اعلام شد؟

پشت‌پرده درخواست مهم استقلال/ مهدی هاشمی‌نسب بخشیده می‌شود؟

تشرف سالانه ۵ میلیون زائر غیر‌ایرانی به حرم مطهر رضوی

بهانه جدید واشنگتن برای تشدید تحریم‌ها علیه مسکو

دستمزد مدیرعامل انویدیا ۶۰ درصد افزایش یافت

بررسی ادعاهای تکراری و بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران/ فرصت‌سوزی آژانس سیاسی

شرایط ثبت نام خودروهای برقی وارداتی اعلام شد

دلار به 1402 برگشت

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

در آستانه آغاز فصل اجاره‌بها، وضعیت مستاجران چگونه است؟/ رکود مسکن، التهاب اجاره

رهبر انقلاب: یکی از وظایف بزرگمان این است که ائمه را به دنیا معرفی کنیم/ انعکاس معارف ائمه علیهم السلام با شیوه های درست به دنیا/ تشکیل حکومت، هدف بلند مدت تمامی ائمه

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

اصناف در سال چقدر مالیات می دهند؟/ سرانه مالیات پزشکان، قنادان، طلافروشان و رستوران ها و کافه دارها در ۳ سال گذشته

جنگل آسفالت؛ از ستایش نوید محمدزاده تا کسل‌کننده بودن سریال

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

جشنواره ۲۰۲۴ کن روی بمب ساعتی افشاگری درباره تجاوز جنسی

این کشور مشتری زعفران ایران است

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

مصوبه شورای حقوق و دستمزد باطل شد

نقد و سیاست