وقتی چشم ها شوره می زنند

از معاینه‌های منظم تا شست‌وشوی اصولی و رسیدگی به آنها که در طولانی‌مدت مانع از بروز بیماری‌هایی از قبیل شوره مژه می‌شود.
کد خبر: ۱۰۲۷۴۴
تاریخ انتشار:۰۸ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۲ - 29 November 2018
به گزارش روزپلاس؛اما اگر تا به امروز چیزی از شوره مژه به گوش‌تان نخورده است، باید بگوییم که این بیماری دقیقا در محل اتصال مژه‌ها به پلک با پوسته‌هایی درست شبیه شوره سر، اطراف چشم ظاهر می‌شود.
پس برای اینکه بیشتر از علت‌ها و درمان این بیماری چشمی بدانید، دکتر عمرانی‌روا فوق‌تخصص بیماری‌های چشمی در این مطلب همه اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار داده است.

از شوره‌ها خداحافظی کنید

دکتر عمرانی‌روا فوق‌تخصص بیماری‌های چشمی می‌گوید: با مشاهده اولین نشانه‌ها روی چشم بهتر است در کنار مراقبت و رعایت بهداشت فردی حتما به متخصص چشم مراجعه کنید.

گاهی درمان این شوره‌ها به سادگی با مصرف چند قطره آنتی‌بیوتیک برطرف می‌شود اما اگر بروز این شوره‌ها علت جدی در بدن شما ندارد، می‌توانید با شست‌وشوی چشم‌ها با آب گرم و قرار دادن کمپرس گرم روی آن در روزهای نخست بروز این مشکل تا حد زیادی التهاب پلک‌ها را کاهش دهید.

در این دوره تا برطرف شدن کامل شوره‌ها استفاده از هر‌گونه لنز تماسی و البته مواد آرایشی چشم ممنوع است، چون در طول درمان شستن و ماساژ دادن پلک و مژه‌ها با وجود آرایش غیر‌ممکن و بی‌فایده است.

یکی دیگر از پیشنهادهای همیشگی ما چه در دوران سلامت چشم و چه هنگام ابتلا به شوره مژه شستن و ماساژ چشم‌ها با شامپو بچه رقیق شده است. برای این کار روزی دو مرتبه قسمت انتهایی پلک (نزدیک به مژه) را با شامپو بچه با ملایمت ماساژ دهید و با آب ولرم بشویید.

چرا مژه‌ها شوره می‌زنند‌؟ 

این بیماری چشمی با اصطلاح پزشکی بلفاریت در لبه پلک‌ها با ایجاد التهاب و پوسته‌های ریز به شکل شوره سر بروز می‌کند.

شوره‌هایی که یا بر اثر ویروس و عفونت یا به‌دلیل برخی بیماری‌های میکروبی در محل اتصال مژه‌ها به پلک جا خوش می‌کنند و معمولا با عود سریع به یک معضل بزرگ و آزار‌دهنده تبدیل می‌شوند.
البته گاهی اختلال در عملکرد طبیعی غدد چربی که در لبه پلک‌ها قرار دارند و ابتلا به آلرژی‌های ساده هم باعث خشکی و خارش این ناحیه شده و به مرور زمان پوسته یا به زبان ساده‌تر همان شوره‌های مژه را ایجاد می‌کند.

اما این بیماری چشمی در برخی موارد مزمن است و درمان آن زمان زیادی می‌خواهد. درست زمانی که با پیدا شدن سر و کله این شوره‌ها رشد باکتری‌ها به سرعت بیشتر و بیشتر و با تحریک پوست پلک و چشم‌ها باعث مختل شدن دید، تورم و خارش‌های آزار‌دهنده می‌شود.
در این شرایط توصیه ما این است که در صورت مشاهده هر علائمی از این بیماری پوستی به پزشک متخصص چشم مراجعه کنید تا با بررسی، بهترین درمان روی چشم‌ها انجام شود.

شوره مژه با چه علائمی همراه است؟ 

جز نشانه‌هایی که در زمان شروع رشد شوره‌ها به رنگ سفید و در زمان ابتلا به این بیماری در ظاهر چشم مشاهده می‌شود.

این مشکل اغلب علائمی مانند ضخیم شدن لبه پلک‌ها، خارش و ریزش مژه‌ها، قرمزی چشم‌ها و جاری شدن مداوم اشک، احساس وجود شیء خارجی چیزی شبیه سنگ‌ریزه یا شن در چشم، رویش غیرطبیعی مژه‌ها در جهت مخالف، حساسیت به نور و رنگ‌های تند، ترشح چشم‌ها یا قی کردن بعد از بیدار شدن از خواب،

وجود زخم‌های کوچک و پوسته‌پوسته شدن اطراف پلک دارد که شما با مشاهده چند نشانه از این قبیل باید فورا موضوع را با پزشک در میان بگذارید، چون این عارضه پوستی بعد از ظهور به سرعت منتشر می‌شود،

پس برای درمان قطعی و به‌موقع همه علائم را دریابید چون گاهی خود درمانی و دستکاری زخم و خشکی‌های روی پلک باعث بروز گل‌مژه، عفونت چشمی و انتشار التهاب به اطراف چشم‌ها می‌شود.

متخصصان چه می‌گویند؟ 

در روند درمان شوره مژه باتوجه به تشخیص متخصص می‌توانید به دو روش زیر مبارزه با این شوره را آغاز کنید:
درمان دارویی: شوره مژه بیماری مزمنی است که بنا به دلایل بروز آن درمان‌های متفاوتی دارد تا جایی که اگر پزشک متخصص میکروبی بودن این بیماری را تشخیص دهد با مصرف یک دوره منظم آنتی‌بیوتیک خوراکی از شر شوره‌های سفید مژه‌ها خلاص می‌شوید.

از طرفی گاهی اوقات پزشک بعد از معاینه دقیق پلک و چشم‌ها برای تشخیص و درمان بهتر از بقایای مواد چسبیده به پلک و مژه‌ها و بررسی احتمال وجود باکتری نمونه‌برداری می‌کند.
در این صورت زیرنظر متخصص استفاده از پماد یا قطره آنتی‌بیوتیکی چشم آغاز و باتوجه به روند بهبود درمان دارویی ادامه‌دار یا متوقف می‌شود. درمان این عارضه پوستی در شرایط حاد گاهی حدود یک‌سال طول می‌کشد پس تا گذر از این بحران و درمان قطعی بهتر است.

علل متعدد شوره مژه

گاهی اختلال در عملکرد طبیعی غدد چربی که در لبه پلک‌ها قرار دارند و ابتلا به آلرژی‌های ساده هم باعث خشکی و خارش این ناحیه شده و به مرور زمان پوسته یا به زبان ساده‌تر همان شوره‌های مژه را ایجاد می‌کند. اما این بیماری چشمی در برخی موارد مزمن است و درمان آن زمان زیادی می‌خواهد.

درست زمانی که با پیدا شدن سر و کله این شوره‌ها رشد باکتری‌ها به سرعت بیشتر و بیشتر و با تحریک پوست پلک و چشم‌ها باعث مختل شدن دید، تورم و خارش‌های آزار‌دهنده می‌شوند.
در این شرایط توصیه ما این است که در صورت مشاهده هر علائمی از این بیماری پوستی به پزشک متخصص چشم مراجعه کنید تا با بررسی، بهترین درمان روی چشم‌ها انجام شود.

شوره مژه چشم را با این ۶ روش رفع کنید

شوره مژه چشم که اصطلاحا به آن شوره دور چشم نیز می گویند ممکن است به دلایل مختلف در برخی از افراد پدید آید. در این پست سماتک ۶ راهکار برای از بین بردن و رفع شوره مژه ها به شما پیشنهاد خواهد داد.

۱٫ برخی صابون‌ها

شما می‌توانید برای رهایی از این مشکل صورت خود را با صابون‌هایی بشویید که حاوی روغن درخت چای و یا پیریتیون روی باشند. این صابون‌ها به مبارزه با مخمرها و جرم‌هایی که عامل ایجاد شوره‌ها بوده‌اند کمک می‌کنند.

۲٫ شامپو بچه
مقداری شامپو بچه‌ی رقیق را با گوش پاک‌کن به مژه‌های بالا و پایین خود بزنید. برای گرفتن نتیجه‌ی سریع‌تر برای هر مژه ۴ تا ۵ بار این کار را تکرار کنید. در زمان زدن شامپو چشم‌های خود را بسته نگه‌داشته و فوراً آن‌ها را با آب بشویید.

۳٫ ماساژ با روغن بادام

برای از بین بردن خشکی پلک‌ها، هر شب قبل از خواب آن‌ها را با روغن بادام گرم ماساژ دهید. این کار به بازسازی، رشد دوباره و احیای مژه‌های شما که ممکن است به خاطر شوره‌ها ریخته باشند کمک می‌کند.

۴٫ حفظ بهداشت مژه و پلک‌ها

مطمئن شوید هیچ مواد آرایشی روی چشم‌های شما نمانده است. برای جلوگیری از باقی ماندن مواد آرایشی و هرگونه آلودگی روی چشمان خود، یک روال منظم برای شستشوی آن‌ها داشته باشید. آلودگی غدد چشم را تحریک به ایجاد شوره‌ی بیشتر می‌کند.
آرایش پاک‌کن‌هایی برای چشم خود خریداری کنید که توسط افراد متخصص تست شده باشند.

۵٫ یک رژیم غذایی سالم

آب‌میوه و سبزیجات تازه بخورید. از مصرف کافئین، الکل و غذاهای چرب خودداری کنید. برای گرفتن نتایج بهتر می‌توانید از سبزیجات آب‌پز مصرف کرده و روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید.

۶٫ نزد چشم‌پزشک بروید

درمان‌های خانگی برای شوره در مژه‌ها می‌توانند در حل این مشکل به شما کمک کنند.
بااین‌وجود اگر از آن‌ها نتیجه‌ای نگرفتید بهتر است با یک چشم‌پزشک در این باره مشورت کنید. این کار را برای اطمینان از درمان و مراقبت‌های صحیح انجام دهید. پزشک به شما قطره و پماد آنتی‌بیوتیک مناسب تجویز خواهد کرد.

انواع بلفاریت

بلفاریت به دو شکل رخ می‌دهد: بلفاریت قدامی و بلفاریت خلفی.
در بلفاریت قدامی قسمت جلویی و خارجی پلک که محل اتصال مژه‌هاست درگیر می‌شود. دو علت شایع بلفاریت قدامی، عفونت‌های میکروبی و سبوره (پوسته پوسته شدن) هستند.
در بلفاریت خلفی که ناشی از مشکلات غدد چربی پلک است، قسمت داخلی پلک گرفتار می‌شود. دو بیماری پوستی که سبب بلفاریت خلفی می‌شوند عبارتند از: آکنه روزاسه و شوره سر

علل بلفاریت

عفونت باکتریایی در فولیکول‌های مژه‌ها و غدد میبومین

واکنش آلرژیک (تنها در مواردی که التهاب زیاد جدی نیست)

شپش بدن (نادر است)‌

عوامل خطر بلفاریت

سن بیش از ۶۰ سال

سابقه درماتیت سبورئیک روی پوست سر و سایر نقاط بدن
مواجهه با مواد شیمیایی یا سایر مواد تحریک‌زای محیطی
زندگی در یک خانه پر جمعیت یا در شرایط بد بهداشتی

تغذیه نامناسب

سرکوب ایمنی بدن به دلیل بیماری یا دارو
دیابت شیرین (مرض قند)
آکنه روزاسه

جلوگیری از بلفاریت

دستان خود را مرتب بشویید و با حوله تمیز خشک کنید.
از حضور در محیط‌هایی که دارای گرد و غبار یا سایر مواد تحریک‌زا هستند خودداری کنید.
از مواد آرایشی که فاقد خاصیت آلرژی‌زایی هستند، استفاده کنید.
شوره سر را با شامپوهای مخصوص آن کنترل کنید.

عوارض بلفاریت

در صورتی که بلفاریت درمان نشود، ممکن است در درازمدت سبب بروز عوارض زیر گردد:

ضخیم شدن لبه‌های پلک

متسع شدن مویرگ‌ها

از دست دادن مژه‌ها

زخم شدن قرنیه

تشکیل جوشگاه روی پلک

گل مژه

رشد مژه‌ها در جهت غیرطبیعی (تریشیازیس)

برگشتن پلک به طرف خارج (اکتروپیون)

برگشتن پلک به طرف داخل (انتروپیون)

همچنین یک سوم پایین قرنیه ممکن است خراشیده شود و منجر به واکنش‌ها و عوارضی در سطح ملتحمه و قرنیه گردد..

* پوسته‌ها را به طور روزانه از روی پلک بردارید.

چشم ها را با شامپو بچه‌ی رقیق شده، ماساژ دهید. برای ماساژ پلک‌ها ابتدا دستان خود را شسته و با کمک انگشتان یا گوش پاک کن یا گاز یا حوله تمیز لبه‌های پلک و حوالی مژه‌ها را توسط شامپو بچه ماساژ داده و سپس با آب ولرم کاملا آب بکشید

* از مصرف مواد آرایشی چشمی تا زمانی که التهاب رفع نشده است خودداری کنید، زیرا ممکن است مانع شستشوی پلک و ماساژ آن شود.

* تا زمانی که بیماری به طور کامل درمان نشده است، از استفاده از لنزهای تماسینرم خودداری کنید.

* بعضی از بیماران، در استفاده از لنز مشکل پیدا خواهند کرد و باید از روش‌های دیگری برای اصلاح عیب انکساری چشم خود استفاده کنند. به بعضی از این بیماران، لنزهایی با نفوذپذیری بالا تجویز می‌شود و به بعضی دیگر توصیه می‌شود که دفعات تعویض لنز را بیشتر کنند.
* در بعضی از موارد، به بیمار توصیه می‌شود از شامپوهای ضد شوره برای سر و ابروها استفاده کند.

درمان دارویی بلفاریت

پماد یا قطره آنتی‌بیوتیکی، که امکان دارد حاوی داروهای کورتیزونی نیز باشد.

در موارد شدید، مثلاً زمانی که آکنه روزاسه نیز وجود دارد، امکان دارد داروی خوراکی نیز تجویز شود.

اگر بلفاریت سبب خشکی چشم شود، استفاده از قطره اشک مصنوعی یا پمادهای لوبریکانت (که سبب کم شدن اصطکاک پلک با سطح چشم می‌شود) لازم است.

امکان دارد بلفاریت، مقاومت سرسختانه‌ای به درمان نشان دهد، اما گاهی در عرض ۸ تا ۱۲ ماه معالجه می‌شود. البته عود آن شایع است.

مصرف داروهای بالا باید تحت نظر پزشک متخصص صورت گیرد.

این مطلب برگرفته از چندین مقالات پزشکی میباشد .امید است مفید واقع شود .سلامتی (سلامت شما را ) از درگاه خداوند خواستار است.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

واگذاری تراکتور با یک شرط عجیب/ قیمت تراکتور اعلام شد؟

اعلام شرایط فروش و پیش فروش یک خودروی پرطرفدار ایران خودرو

قانون جدید‌ کنترل اجاره مسکن/ شوخی قانونی با زخم مستاجران!

پشت پرده نقشه طولانی‌مدت رژیم صهیونیستی/ چرا فلسطین؟

جزئیات جدید از پرونده فساد در فوتبال/ پرداخت ۷۵ سکه به عنوان رشوه!

گلکسی A53 سامسونگ به One UI 6.1 آپدیت شد

تشرف سالانه ۵ میلیون زائر غیر‌ایرانی به حرم مطهر رضوی

ورود موشک جهاد مغنیه به میدان/ واکنش حزب‌الله به حمله رفح

پشت‌پرده درخواست مهم استقلال/ مهدی هاشمی‌نسب بخشیده می‌شود؟

بررسی ادعاهای تکراری و بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران/ فرصت‌سوزی آژانس سیاسی

دستمزد مدیرعامل انویدیا ۶۰ درصد افزایش یافت

سرمایه بانک رفاه کارگران ۳۳ برابر شد

۳ سریال جدید در تلویزیون/ رضا عطاران؛ شخصیت اصلی سریال

دلار به 1402 برگشت

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

رهبر انقلاب: یکی از وظایف بزرگمان این است که ائمه را به دنیا معرفی کنیم/ انعکاس معارف ائمه علیهم السلام با شیوه های درست به دنیا/ تشکیل حکومت، هدف بلند مدت تمامی ائمه

در آستانه آغاز فصل اجاره‌بها، وضعیت مستاجران چگونه است؟/ رکود مسکن، التهاب اجاره

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

اصناف در سال چقدر مالیات می دهند؟/ سرانه مالیات پزشکان، قنادان، طلافروشان و رستوران ها و کافه دارها در ۳ سال گذشته

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

جنگل آسفالت؛ از ستایش نوید محمدزاده تا کسل‌کننده بودن سریال

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

جشنواره ۲۰۲۴ کن روی بمب ساعتی افشاگری درباره تجاوز جنسی

این کشور مشتری زعفران ایران است

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

نقد و سیاست
آخرین اخبار