جراحی سلفی؛ پدیده جدیدی که دنیای جراحی زیبایی را دگرگون کرده است!

در این مقاله به پدیده جراحی سلفی و ریشه‌ها و پیامدهای آن خواهیم پرداخت.
کد خبر: ۱۰۰۰۸۰
تاریخ انتشار:۱۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۵ - 03 November 2018
به گزارش روزپلاس ، اگر می‌توانستید در چهره خود تغییری ایجاد می‌کنید چه کار می‌کردید؟ پاسخ بیشتر افراد داشتن بینی کوچک‌تر، صورت ظریف‌تر و یا چشمانی درشت‌تر است اما اخیرا برخی افراد پاسخ مشخصی برای این سوال دارند که پدیده جدیدی موسوم به جراحی سلفی را به وجود آورده است. در این حالت افراد سلفی‌های خود را با اپلیکیشن‌ها و نرم افزارهای مخصوص ویرایش و زیبا می‌کنند و از متخصص جراحی زیبایی می‌خواهند که این تغییرات را در حالت واقعی نیز روی چهره آن‌ها پیاده کند. جراحی سلفی در حال حاضر تاثیر چشمگیری روی صنعت زیبایی داشته است و می‌توان آن را یکی از نشانه‌های نفوذ تکنولوژی بر درک ما از زیبایی دانست. در این مقاله اختصاصی از مجله قرمز به پدیده جراحی سلفی و ریشه‌ها و پیامدهای آن خواهیم پرداخت.

تب سلفی و شبکه‌های اجتماعی
با افزایش کیفیت دوربین جلوی گوشی‌ها، ما این روزها می‌‌توانیم تصاویر بهتر و باکیفیت‌تری از خودمان بگیریم و این تصاویر دقیق روی ایرادها و کم و کاستی‌های چهره ما تاکید بیشتری خواهند داشت. شاید چند سال قبل داشتن یک دوربین باکیفیت در قسمت جاوی گوشی اهمیت چندانی برای کاربران گوشی‌های هوشمند نداشت. اما سلفی به سرعت در میان کاربران گوشی‌های همراه فراگیر شد و به یک تب جهانی تبدیل شد، تبی برای گرفتن تصاویر زیبا و انتشار آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی. در حال حاضر تمایل مردم به گرفتن سلفی به اندازه‌ای افزایش یافته است که برای این کار و داشتن تصاویری هیجان انگیز و استثنایی، برخی افراد حاضرند دست به کارهای خطرناک بزنند و حتی جان خود را نیز به خطر بیندازند. آمار نشان می‌دهد که در سه سال گذشته ۸ نفر در ایالات متحده بر اثر تلاش برای گرفتن سلفی‌های متفاوت جان خود را از دست داده‌اند.
البته افزایش کیفیت دوربین‌های گوشی را نمی‌توان تنها دلیل همه گیر شدن سلفی دانست بلکه افزایش سطح پوشش شبکه‌های اجتماعی مثل فیسبوک و اینستاگرام و تمایل مردم برای انتشار لحظه به لحظه از زندگی نیز به این وضعیت دامن زد. در این شرایط مردم همیشه می‌خواهند زیبا و بی‌نقص باشند تا بتوانند تصاویری زیبا از خود به اشتراک بگذارند و خود را فردی زیبا و شاد و خوشبخت معرفی کنند. اپلیکیشن‌های ارتباطی مثل اسنپ چت و اینستاگرام امکانات جدیدی به برنامه خود اضافه کرده‌اند مثل فیلترهایی که روی تصاویر اعمال می‌شود و در نتیجه علاقه مردم به استفاده از آن‌ها برای ارائه تصاویری زیبا و بی‌نقص اما غیرواقعی از خودشان باعث محبوبیت روزافزون این اپلیکیشن‌ها شد.

جراحی سلفی یک پدیده جدید
با گسترش تب سلفی گرفتن و انتشار این سلفی‌ها با فیلترهای غیرواقعی، محققان ارتباطی مستقیم و معنادار بین سلفی گرفتن و افزایش عمل‌های جراحی در میان جوانان و نوجوانان یافته‌اند. طبق گزارش آکادمی آمریکایی جراحی پلاستیک صورت و جراحی‌های بازسازی AAFPRS پدیده جراحی سلفی یک پدیده جدید است که بر اثر "آگاهی سلفی” بین جوانان و نوجوانان به وجود آمده است. با سلفی گرفتن آگاهی افراد نسبت به ظاهر و چهره آن‌ها افزایش یافته و تمایل آن‌ها برای ایجاد تغییر در چهره و اصلاح عیوب مورد نظر بیشتر شده است. طبق این گزارش در سال ۲۰۱۷ در پنجاه و پنج درصد از جراحی‌های زیبایی صورت، هدف بیماران این بوده است که در سلفی‌های خود زیباتر به نظر برسند و جالب است بدانید که این میزان در شش ماهه اول سال ۲۰۱۸ نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد رشد داشته است.
این روند ابتدا در سال ۲۰۱۵ کشف شد و رشدی خیره کننده پیدا کرد تا جایی که در سال ۲۰۱۸ دیگر قابل اغماض نیست. در حال حاضر صنعت جراحی‌های زیبایی، چهره‌ای متفاوت به خود گرفته است. در سال‌های گذشته مردم عکسی از چهره ستارگان سینما را به دست داشتند و از جراحان می‌خواستند تا چهره آن‌ها را مانند چهره این بازیگران تغییر دهد. اما در حال حاضر افراد به جای تصویر بازیگران سلفی‌هایی از خودشان را در دست دارند که با فیلترها و اپلیکیشن‌ها روتوش و اصلاح شده و به مبنایی برای زیبایی بعد از عمل آن‌ها تبدیل شده است.

علت بروز پدیده جراحی سلفی
اگرچه در جامع غربی، جوان محوری معیار زیبایی محسوب می‌شود اما در حال حاضر آمار جراحی‌های زیبایی در افراد زیر سی سال در حال افزایش است در حدی که در سال ۲۰۱۶ نیمی از مراجعان به مراکز جراحی زیبایی را جوانان زیر سی سال تشکیل داده‌اند. این نشان می‌دهد که اصلاح در مراحل اولیه و پیشگیری از پیری در اولویت افراد قرار گرفته است. کارشناسان دو علت را برای این پدیده عنوان می‌کنند؛ تاثیر رسانه‌های اجتماعی و تلاش برای باقی ماندن در میان نیروی کار جوان. در واقع مردم امروز بیش از گذشته فشار و تاثیر ناشی از افزایش سن را احساس می‌کنند و سعی می‌کنند با این جراحی‌ها جوان باقی بمانند.

جراحی سلفی
جالب است بدانید که جراحی پلک در میان جراحی‌های مختلف زیبایی در جراحی سلفی رواج بیشتری پیدا کرده است چون افراد می‌خواهند در سلفی‌های خود چشمان بازتری داشته باشند و بدون نیاز به آرایش زیاد، کمتر خسته به نظر برسند. مورد بعدی برجسته کردن گونه‌ها است که در میان نسل جدید بسیار شایع شده است چون داشتن گونه‌های برجسته باعث می‌شود چهره، مثلثی و ظریف دیده شود و سلفی‌ها جذاب‌تر و بی‌نقص‌تر به نظر برسند. در واقع این دو تغییر، از مهم‌ترین تغییراتی هستند که فیلترهای اسنپ چت و اینستاگرام روی چهره افراد به وجود می‌آورند و حالتی ظریف و کارتونی و غیر واقعی به آن‌ها می‌دهند، تصاویری غیرواقعی که قرار است با تیغ و سوزن جراحان به واقعیت تبدیل شود.

مجله قرمز
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

چقدر خونریزی در پریود طبیعی است؟

استرالیا شبکه کم سرعت 3G را غیرفعال می‌کند

شرایط فروش و پیش فروش پژو ۲۰۷ اتوماتیک

واکنش ایران به ادعای مجدد اتحادیه عرب در مورد جزایر سه‌گانه/ ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک جزء لاینفک و ابدی سرزمینی ایران است

قیمت پرفروش‌ترین گوشی بازار چند؟

در آستانه به‌ثمر رساندن گل شماره ۹۰۰ ؛ رونالدو زمان خداحافظی از دنیای فوتبال را اعلام کرد

ریزش دوباره قیمت سکه و طلا/ پیش‌بینی بازار در هفته آینده

پاریس باکو را متهم به دخالت در ناآرامی «کالدونیای جدید» کرد

رونمایی از مبلغ دقیق قرارداد مسی با اینترمیامی؛ رکورد عجیب شماره ۱۰ در MLS

برکناری یا استعفای ریاست کمیته داوران؟/ افشاریان متن استعفای خود را منتشر کرد

جزئیات برگزاری آزمون استخدامی دبیری و هنر آموزی اعلام شد

رییسی: بی عدالتی و تبعیض را نمی‌پذیریم/ دستگاه ها به جوانان میدان دهند/مردم همیشه پشتیبان ارزش‌های انقلاب بوده اند

دلار به 1402 برگشت

شرایط استخدام معلمان بازنشسته اعلام شد

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

پایانِ عمرِ «رای لیستی»/ رای دهندگان در‌ دور‌ دوم انتخابات هم به ترکیبی از چند لیست رای دادند/ کدام جناح پیروز انتخابات مجلس شد؟ + جزئیات نظرسنجی روزپلاس

مدیرعامل سپاهان اصفهان معرفی شد + سوابق

در آستانه آغاز فصل اجاره‌بها، وضعیت مستاجران چگونه است؟/ رکود مسکن، التهاب اجاره

هدیه رونالدو به کاپیتان تیم زنان النصر + عکس

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

وقتی آمریکا مدعی توقف ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی می‌شود/ دروغگویی بایدن جنایت نتانیاهو

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

شکایت از سریال پیمان معادی تا سریال مهران مدیری

رهبر انقلاب: یکی از وظایف بزرگمان این است که ائمه را به دنیا معرفی کنیم/ انعکاس معارف ائمه علیهم السلام با شیوه های درست به دنیا/ تشکیل حکومت، هدف بلند مدت تمامی ائمه

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

نقد و سیاست