لطفا مراقب خود باشید در ایام نوروز بیمار نشوید

تشخیص اشتباه و قصور پزشکی خصوصاً اگر در روزهای مانده به عید و تعطیلات نوروز باشد، دیگر باید فقط برای بیمار دعا کرد که جان به در برد.
کد خبر: ۳۰۶۵۴
تاریخ انتشار:۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۰ - 15 March 2017
به گزارش روزپلاس، روزنامه ایران نوشت: «چند روز مانده به عید؟ دوست ندارد روزها را بشمارد. دو سال است که دوست ندارد عید شود. یادآور تلخ‌ترین خاطره. گر چه گذشت روزها، آرام‌ترش کرده اما این زخم خوب‌شدنی نیست. می‌داند دردش را خیلی‌ها در دل دارند. زخم‌خوردگان خاموش. صدایشان را کسی می‌شنود؟ نمی‌داند، اما می‌گوید تا شاید راهی باز شود برای روزهای دیگر و آنهایی که هنوز امیدی به نجات‌شان هست.

دینا درگاهی قصه خواهرش را این‌گونه بازگو می‌کند: «۱۰ روز مانده بود به عید که به خاطر سردرد شدید و درد گوش به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرد. پزشک شناخته‌شده و معروفی است و به این راحتی‌ها وقت نمی‌دهد. خواهرم سابقه سینوزیت داشت و گمان کرد که سردردش به همین خاطر است. پزشک فوق تخصص با معاینه سرسری، تشخیص میگرن و فشار خون بالا داد، در صورتی که خواهرم حتی همان‌جا در مطب پزشک تلوتلو می‌خورد و حالت تهوع داشت و جلو خود دکتر بالا آورده بود. یعنی تمام علائم سکته مغزی را داشت پزشک اما حتی دستور سیتی‌اسکن نداده بود و حتی توصیه نکرده بود خواهرم به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کند.

به هر حال روز بیستم اسفند بود و خیلی پزشک‌ها معمولاً از همین روزها مطب را تعطیل می‌کنند. برای خواهرم مسجل شد که تشخیص پزشک درست است و به مصرف مسکن‌هایی که دکتر تجویز کرده بود اکتفا کرد. شلوغی دم عید هم مزید بر علت شد که قضیه را پیگیری نکند. خواهرم برای تعطیلات عید از تهران به منزل ما در گرگان آمد. روز چهارم عید، حالش بد شد. سردرد شدید داشت و حالت تهوع. زنگ زدیم اورژانس که او را به یکی از بیمارستان‌های دولتی گرگان منتقل کردند. آنجا پزشک عمومی باز هم دستور سیتی‌اسکن نداد و دوباره مسکن تجویز کرد. آمدیم خانه و کمی حالش بهتر شد اما ساعت ۴ صبح بود که دوباره حالش بد شد و این بار تقریباً بیهوش افتاد. دوباره اورژانس خبر کردیم و تکنیسین‌ها با وجود علائم حتی حدس نزدند که ممکن است سکته مغزی کرده باشد.

در بیمارستان تشخیص دادند که مسمومیت دارویی است و معده‌اش را شست و شو دادند که این کار خودش فشار مغز را بالا می‌برد در حالی که باید فشار مغزش را پایین می‌آوردند. در نهایت دکتری در بیمارستان دستور سیتی‌اسکن داد و پس از آن بود که تشخیص دادند دچار هیدروسفالی مغزی شده و بطن‌های مغزش پر از آب است و هرچه زودتر باید عمل شود. می‌گفتند به تهران نمی‌رسد. به خاطر تقسیم‌بندی بیمارستان‌های علوم پزشکی، در آن بیمارستان عمل مغز انجام نمی‌دادند. خواهرم را با آمبولانس و در شرایط نامناسب و بدون اکسیژن به بیمارستان دیگری منتقل کردند. آنجا به خاطر این که عید بود، شرایط بسیار بدی وجود داشت. فاصله بین اتاق عمل و آی سی یو را داشتند کاشیکاری می‌کردند و خاک در هوا پخش بود. خواهرم را بیهوش و بدون اکسیژن در اتاقی گذاشته بودند که بیماران ترخیصی آنجا بودند. با پیگیری‌هایی که کردیم، در نهایت توانستیم پزشک متخصصی را پیدا کنیم که خارج از شیفت به بیمارستان بیاید و خواهرم را عمل کند. البته پزشک متعهدی بود اما وقتی وضعیت خواهرم را دید گفت دچار مرگ مغزی شده و کاری نمی‌شود برایش کرد.

در نهایت عمل را انجام دادند که عمل ساده‌ای هم بود. با ایجاد یک شکاف، شنت در مغزش گذاشتند که آب مغز خالی شود اما به دلیل این که زمان طلایی را از دست داده بودند، دیگر فایده‌ای نداشت. خواهرم دو روز در همان حالت بود و در نهایت، روز هفتم فروردین دستگاه‌ها را جدا کردند و خبر فوتش را به ما دادند. در حالی که عارضه مغزی قابل تشخیص و درمان بود. قسمت غم انگیز ماجرا این بود که کادر بیمارستان طوری رفتار می‌کردند که انگار ما عیدشان را خراب کرده‌ایم و حتی به ما گفتند عید است و آمبولانس نداریم و برای انتقال پیکر خواهرم از وانت استفاده کنیم.»

زویا درگاهی، ۴۳ ساله و مادر یک فرزند، نخستین و آخرین کسی نیست که به خاطر قصور پزشکی، جان خود را از دست داده است. زمان زیادی از مرگ عباس کیارستمی نمی‌گذرد؛ مشهورترین چهره‌ای که قربانی اشتباه پزشکی شد. او در واپسین روزهای اسفند سال گذشته پس از تشخیص بیماری‌اش در بیمارستان جم بستری شد و ۴ بار از سوی پزشک معالج تحت عمل جراحی قرار گرفت. اما با توجه به شروع تعطیلات نوروز، پزشک معالج عنوان کرد باید سفر خارجی برود چون همسر و فرزندش منتظر او هستند و باقی معالجه را به پزشک دیگری سپرد. این در حالی است که پزشک معالج موظف است در تمامی مراحل درمان، بیمار را رها نکند. البته پزشک مدعی شد موضوع را به آقای کیارستمی گفته و با رضایت خود او معالجه را به پزشک دیگری سپرده است.

تشخیص اشتباه و قصور پزشکی خصوصاً اگر در روزهای مانده به عید و تعطیلات نوروز باشد، دیگر باید فقط برای بیمار دعا کرد که جان به در برد.

دکتر محمد جهانگیری، مدیر کل نظارت سازمان نظام پزشکی در گفت‌و‌گو با «ایران» اما از عملکرد نظام پزشکی در ایام نوروز دفاع می‌کند و می‌گوید: «ممکن است در تعطیلات نوروز خدمات پزشکی از جهت تعداد خدمات، نسبت به بقیه مواقع سال ضعف داشته باشد اما ظرفیت ارائه پاسخ در این ایام به تناسب نیاز مردم وجود دارد و از این جهت هیچ کاستی در ارائه خدمت به چشم نمی‌خورد. در تعطیلات نوروز بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها در سطح کشور آماده پاسخگویی به نیاز مردم هستند بخصوص در بخش اورژانس که بیشترین نیاز مردم در این روزهاست. البته در مواقع عادی سال، خدمات دیگری ارائه می‌شود اما این به آن معنا نیست که در نوروز اگر خطری جان بیمار را تهدید می‌کند، رها شود. ما در مراکز درمانی پزشک مقیم داریم که همه دارای تخصص هستند. طبق هماهنگی‌هایی که با وزارت بهداشت شده، ۲۰۰ مرکز نظام پزشکی در کل کشور در نوروز آماده خدمات‌رسانی به مردم هستند. در بیمارستان‌های نظام پزشکی، پزشکان متخصص به صورت «آن کال» و پزشک مقیم آماده‌باش هستند و همچنین مردم در بیمارستان‌های تخصصی نیز می‌توانند از خدمات پزشکی استفاده کنند.»

به گفته جهانگیری، در دو سال اخیر میزان خدمات‌رسانی پزشکی در تعطیلات نوروز بسیار مطلوب‌تر از قبل شده است. وی در این باره می‌گوید: «به هر حال پزشکان هم مثل دیگر اقشار جامعه نیاز به تعطیلات دارند و می‌خواهند از این روزها استفاده کنند.»

با این حال در روزهای آخر سال، تعداد زیادی از بیماران با مشکلات زیادی در پروسه درمان خود مواجه می‌شوند. آنها گاه مجبورند ساعت‌ها در اتاق انتظار مطب پزشک منتظر بمانند تا دستور دارویی و دیگر اقدامات پزشکی را احتمالاً برای مدت طولانی دریافت کنند چون بسیاری از پزشک‌ها تعطیلات خود را خارج از کشور سپری می‌کنند و معمولاً هم تا یکی دو هفته بعد از تعطیلات عید به مطب بازنمی‌گردند. این مسأله در مورد بعضی تخصص‌ها از جمله قلب، ارتوپدی، مغز و اعصاب و دندانپزشکی بیشتر صدق می‌کند. حتی شنیده شده که بعضی پزشکان زنان و زایمان وقت زایمان بیمار را برای بعد از تعطیلات نوروز هماهنگ کرده‌اند با وجودی که زایمان باید زودتر از آن موعد انجام می‌شده است. البته بیماران معمولاً خودشان هم در تعطیلات عید ترجیح می‌دهند تا حد امکان از مراجعه به پزشک و انجام امور پزشکی اجتناب کنند. بیماری و مرگ اما زمان نمی‌شناسد.»
سایر اخبار
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

ورق در بازار خودرو برگشت؛ قیمت‌ها صعودی شد/ آخرین قیمت پژو، سمند، ساینا، شاهین، دنا و تارا + جدول

مربی لهستانی از حضور در ایران گفت؛ «خوردن بهترین هندوانه و سخت بیدار شدن در صبح!»

کاسبی ربوی و ربا خواری/ صدی و سه‌ونیم!

سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت/ می‌توانیم همکاری‌های خوبی با کشورهای همسو، همسایه و آسیایی داشته باشیم

با حقوق پایه چند متر خانه در تهران می‌توان خرید؟

بازاری‌ها فروشنده شدند/ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان

نرخ آپارتمان در چیتگر چقدر است؟+ جدول قیمت

ادامه خیزش دانشجویان آمریکایی این بار در تگزاس/ اعتراضات دانشجویان با دخالت نیروهای پلیس به خشونت کشیده شد

استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش رژیم صهیونیستی

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/تصمیم کشور همسایه بعد از اقدام ایران

کتاب «چالش‌های تاریخی» اثر سلیمی نمین رونمایی شد

صحبت‌های مجدی حسینی؛ انتقاد عوام فریبانه و دیگر هیچ/ خودت چه کار کرده‌ای ؟

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

آمار شهدای غزه از ۳۴ هزار تن گذشت

شماره گذاری خودرو مشمول پرداخت عوارض شد

موزه تاریخ کانون پرورش فکری کودکان ثبت ملی شد

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

دارندگان کارت سوخت حتما بخوانند/ خبر جدید رسانه دولت درباره سهمیه بنزین خودروها

واریز ۹۱۰ میلیارد تومان سود به حساب ۶۰ هزار سهامدار

نگاهی دیگر به «گناه فرشته»/ قد بکش از پشت «نقاب»

چرایی واکنش ها به توئیت عضو دفتر رهبرانقلاب / تلاش عده ای برای کاستن اعتبار خبری دفتر رهبر انقلاب با تئوری «فقط پشت بلندگو»؟!

آخرین قیمت طلا امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۰

توضیحات کاظم صدیقی درخصوص غفلت صورت گرفته در تاسیس موسسه‌ای در ماجرای ازگل/ از خدا استغفار و از مردم عذرخواهی می‌کنم/ توقع دارم به تخلف احتمالی آشنا و غیرآشنا رسیدگی شود

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

گفتگوی دو وزیر سابق در خصوص صداوسیما

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

توضیح وزیر ارتباطات درباره شرایط افزایش سرعت اینترنت

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

شکایت تریدرهای رمزارز از اپل؛ قاضی پرونده را رد کرد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

چرایی افزایش تعرفه اینترنت و مهم ترین تعهد اپراتورهای ارتباطی

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

نقد و سیاست