بین الملل/

دروغ‌های شاخدار صهیونیستها/ هاگاری یا «گوبلز اسرائیل»؟

امروزه جنگ روانی به یکی از ابعاد جدایی ناپذیر جنگ‌ و درگیری‌های نظامی مبدل شده است. هرچه میزان دستیابی واحدهای سیاسی به اهداف تعیین شده در میدان نبرد پایین‌تر بیاید، منطقاً میزان توسل و نیاز به جنگ روانی و دروغ‌پردازی هم بیشتر می‌شود.
کد خبر: ۲۹۴۴۰۲
تاریخ انتشار:۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۶ - 18 April 2024
دروغ‌های شاخدار صهیونیستها/ هاگاری یا «گوبلز اسرائیل»؟
به گزارش روزپلاس، در ماه‌های اخیر و با تبدیل شدن جنگ غزه به یک باتلاق برای رژیم صهیونیستی بارها شاهد طرح ادعاهایی از سوی مقامات اسرائیل به خصوص ژنرال «دانیل هاگاری»، سخنگوی ارتش این رژیم در توجیه اقدامات اشغالگرانه و وحشیانه ارتش اسرائیل و یا ضربات و آسیب‌های وارده به آن بوده‌ایم.

اما عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی در 14 آوریل 2024 نیاز رژیم صهیونیستی به پنهانکاری و توجیهات دروغین را تشدید کرد. هاگاری برای توجیه این شکست استراتژیک و خدشه دار شدن قدرت بازدارندگی اسرائیل در برابر جمهوری اسلامی ایران، تا به این لحظه دروغ‌های جالبی را مطرح کرده که انسان را به یاد جوزف گوبلز، وزیر تبلیغات دولت هیتلر در آلمان نازی می‌اندازد.

گوبلز مدعی بود در صنعت پروپاگاندا هرچه دروغی بزرگ‌تر باشد، باورپذیرتر خواهد بود. به نظر می‌رسد ارتش اسرائیل و به ویژه دانیل هاگاری نیز همین تکنیک را مبنای فعالیت‌های خود قرار داده اند.

شاید گزافه نباشد اگر بگوییم ادعای «رهگیری 99 درصدی موشک‌ها و پهپادهای ایران» در همان ساعات نخست عملیات وعده صادق، بزرگ‌ترین دروغی بود که در طول نزدیک به 200 روزی که از شروع جنگ می‌گذرد از زبان هاگاری مطرح شد.

این ادعا از طریق بررسی کَمی تعداد موشک‌ها و پهپادهای ایران در حمله انتقامی 14 آوریل کاملاً قابل راستی‌آزمایی است. بنابر ادعای رسانه های غربی تعداد کل موشک‌ها و پهپادهای ایرانی در این عملیات بین 320 تا 350 عدد بوده است. با چنین فرضی در صورت قبول ادعای هاگاری باید به خود بقبولانیم که تنها سه موشک یا پهپاد ایرانی به اهداف برخورد داشته است. اما حتی رسانه‌های بین المللی غربی و برخی رسانه‌های اسرائیلی از برخورد موشک‌های ایرانی دست‌کم در 6 نقطه سرزمین های اشغالی خبر داده اند؛ این 6 نقطه عبارتند از پایگاه رامون، پایگاه نواتیم، منطقه عراد، اطراف شهر قدس غربی، ام الفهم و جولان اشغالی. همچنین تعداد برخوردها براساس ویدیوها نیز بسیار بیشتر از ادعای هاگاری است. تنها در یکی از ویدیوها که به پایگاه نواتیم اختصاص دارد، 7 برخورد به تصویر کشیده شده است.

دومین دروغ قابل توجه هاگاری و اسرائیلی‌ها در ایام نبرد طوفان الاقصی و لشکرکشی ارتش اسرائیل به غزه به ویژه مراکز درمانی و بهداشتی این باریکه، ادعای وجود مقر اصلی فرماندهی حماس در زیر بیمارستان الشفا بود. دستگاه‌ پروپاگاندای ارتش اسرائیل تبلیغات زیادی در این مورد انجام داد و برای ذهنیت سازی در این مورد یک ماکت کارتونی هم توسط ارتش اسرائیل پخش شد که نشان از وجود مقر فرماندهی در زیر این بیمارستان داشت. این تلاش‌ها با هدف توجیه حمله بعدی ارتش اشغالگر به این بیمارستان انجام پذیرفت. اما پس از اتمام حمله و اشغال بیمارستان، اسرائیلی‌ها نتوانستند ادعای وجود مقر فرماندهی مرکزی در زیر این بیمارستان را ثابت کنند.

سومین دروغ بزرگ و شوکه کننده هاگاری و ارتش اسرائیل در این مدت ادعای سر بریدن 40 نوزاد توسط اعضای گروه های مقاومت فلسطینی در روز اجرای عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر بود. هاگاری تصاویری را در این رابطه نشان داد که مدعی بود نوزادان مذکور سر بریده شده اند اما به دلایل انسانی تصاویر کودکان مزبور محو و تیره و تار شده بود. این دروغ هاگاری و ارتش اسرائیل نیز از طریق جست‌وجوی معکوس در موتورهای جست‌وجو برملا شد؛ چرا که تصاویر مورد ادعای هاگاری از قبل در اینترنت موجود بودند و ارتش اسرائیل سعی در رتوش و سوءاستفاده از آنها برای بهره برداری های تبلیغاتی خود علیه حماس و سایر گروه های مقاومت فلسطینی داشت.

پنهانکاری در زمینه اعلام تلفات انسانی اسرائیل و در پیش گرفتن تایید قطره‌چکانی کشته‌ها و زخمی‌ها نیز، یکی دیگر از دروغ های بزرگ در کلکسیون دروغ های هاگاری در این مدت بوده است. از ابتدای جنگ در هر درگیری ابتدا خبرهایی که گروه‌های مقاومت از کشته و زخمی شدن نظامیان اسرائیلی ارائه می دادند توسط هاگاری و تیم اطلاع‌رسانی ارتش اسرائیل تکذیب می‌شد، ولی در موارد بسیاری دیده شده که با گذشت چند روز شمار کشته‌شدگان به صورت روزانه افزایش می‌یابد و به عدد اعلام شده از سوی گروه های فلسطینی نزدیک‌تر می شود. همین رویداد درباره فاز نخست حمله طوفان الاقصی در روز هفتم اکتبر 2023 (15 مهر 1402) نیز به شکلی بارز رقم خورد، به طوری که تا چند روز اسرائیلی‌ها حاضر به تایید کردند تعداد کشته‌شدگان این روز (بیش از 1100 نفر) نبودند.

همچنین هاگاری در یک مرحله تعداد کشته‌شدگان را 100 نفر هم کاهش داد و مدعی شد، این 100 نفر جزو نیروهای فلسطینی بوده اند که به اشتباه اسرائیلی در نظر گرفته شده اند. این درحالی است که همه نیروهای فلسطینی که در عملیات هفتم اکتبر مشارکت داشتند، یونیفرم مخصوص گروه های مقاومت را بر تن داشتند.

افتضاح دیگری نیز در همین زمینه درباره تعداد زخمی‌های اسرائیلی رقم خورد. حدود 10 روز قبل هاگاری آمار کل صهیونیست‌های مجروح را 1593 نفر دانست. این درحالی است که روزنامه هاآرتص در گزارشی رقم اعلامی هاگاری را دروغ خواند و نوشت: از هفتم اکتبر 2023 تا کنون 1949 نفر فقط در بیمارستان برزیلای بستری شده اند. همچنین 137 نفر در بیمارستان «اسوتا» در اسدود، 148 نفر در «ایخیلوف»، 181 تن در «هارامبام»، 209 نفر در «هداسا»، 287 نفر در «بیلینسون»، 139 تن در «شعری تصدک»، 1000 نفر در بیمارستان «سوروکاه» و حدود 500 نفر در بیمارستان «شیباه» پذیرش شده‌اند که البته این لیست، مشتی از خروارها مجروحان نظامی اسرائیل است.

در مجموع به نظر می رسد رژیم صهیونیستی با بهره گیری از تجربیات جنگ های بزرگ جهانی و تاثیر تبلیغات بر اذهان افکار عمومی تلاش دارد تا با طرح ادعاهای واهی و دروغین ضمن به حاشیه راندن جنایات نظامیان این رژیم در نوار غزه، تصویری پرابهت و با شکوه را از ارتش اسرائیل و ساختار نظامی این رژیم به جهانیان عرضه دارد. امری که تنها با مشاهده حجم آسیب های وارده بر ساختار ارتش رژیم صهیونیستی در روز عملیات طوفان الاقصی و تصاویر منتشرشده از داخل سرزمین های اشغالی از اصابت موشک ها و پهپادهای ایرانی به اهداف مختلف در جریان عملیات وعده صادق به آسانی قابل راستی آزمایی است.

 
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

وظیفه اسحاق جهانگیری پس از فوت هاشمی رفسنجانی/ رابط اصلاح‌طلبان و رهبرانقلاب

کنعانی: با اقدامات پلیسی صدای دانشجویان معترض خاموش نمی‌شود/ ایران و عربستان به گسترش همکاری های اقتصادی توجه دارند

احتمال صدور حکم جلب نتانیاهو از سوی دیوان بین المللی دادگستری/ نوبت مکافات جنایت!

نفتکش آمریکایی «Niovi» و کشتی «MSC Aries» متعلق به رژیم صهیونیستی در یک قاب/ اعتماد به نفس ایران در تسلط بر دریا

رهبر انقلاب اسلامی سال۹۴ در نامه‌ای به جوانان اروپایی و آمریکایی، آنان رابه بیداری و آگاهی فراخواندند/ تحقق پیش‌بینی یک بیداری

تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس

دعوت ۱۸ بازیکن به اردوی تیم ملی والیبال/ عبادی پور در لیست جایی ندارد

میزان تولید خودرو در سال گذشته/ بازار خودرو در دست‌انداز وعده‌ها

بلینکن مدعی شد: توافق امنیتی عربستان برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل در مراحل پایانی است/ قرار بود در ‍۱۰ اکتبر سال گذشته این اتفاق رخ دهد

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ سکه در مرز کریدور ۳۰ میلیون تومان قرار گرفت

تمرد نظامیان اسرائیلی از مشارکت در عملیات علیه رفح

به تخلفات پیام‌رسان‌های داخلی رسیدگی می‌شود/ جزییاتی جدید از پرونده بابک زنجانی و چای دبش/ آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

محمدصادقی بازیگر فراری: تعریف جنسیتی مشخصی ندارم/ بدونِ هویتِ جنسی

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

چرایی افزایش تعرفه اینترنت و مهم ترین تعهد اپراتورهای ارتباطی

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر