چرا بعد از 1400 سال برای امام حسین عزاداری کنیم؟

نسل جوان، شاید آنقدر که باید از سبک زندگی اهل بیت(ع) اطلاعات ندارد. در این گزارش چند درس کوچک، اما مهم درباره سبک زندگی امام حسین(ع) و اهمیت عزاداری برای آقا اباعبدالله حتی بعد از 1400 سال، برای‌تان روایت می‌کنیم.
کد خبر: ۲۸۴۰۷۵
تاریخ انتشار:۲۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۶ - 18 July 2023
چرا بعد از 1400 سال برای امام حسین عزاداری کنیم؟


به گزارش روزپلاس، مسیر، مسیرِ جنگ نبود. مسیر مقابله نبود، مسیر پاسخ گویی به دعوت مردم کوفه بود. مسیری برای همراهی بود. برای همدلی. برای همکاری شیعیان. اما ناجوانمردانه راهش را بستند. با آن عظمتش در یک بیایان غیر مسکونی جا گرفت و مقدمات جنگ فراهم شد. همین ایستادگی بر مسیر بود که او را غافله سالار شهیدان کرد. 

چند صباحی بیشتر نمانده به دهه محرم. دهه‌ای که فرصتی برایمان به ارمغان می‌آورد تا بتوانیم هدف از قیام اباعبدالله و مسیر حرکت امام حسین(ع) و درس‌های قیام و نهضت آن حضرت را برای همه نسل‌ها بازخوانی و بروزرسانی کنیم. این ماه فرصتی است برای دوستی با خدا. خیلی‌ها سال‌شان با محرم آغاز می‌شود. خیلی‌ها چله‌گیری‌هایشان با آغاز این ماه است. آغاز محاسبه نفس و مراقبت و مواظبت و در مسیر اعتلا و کمال قرار گرفتن.

پیامبر می‌فرماید:«خداوند از محبت امام حسین(ع) در دل مومنان حرارتی قرار داده که به سردی نمی‌گراید.» اما در مقابل نسل جوان، شاید آنقدر که باید از سیره و سبک زندگی اهل بیت(ع) اطلاعات ندارند. در این گزارش چند درس کوچک اما بزرگ درباره سبک زندگی امام حسین(ع) و اهمیت عزاداری برای آقا اباعبدالله برایتان روایت می‌کنیم.

 تأکید بسیاری بر زنده نگه‌داشتن واقعه خونین کربلا و شهادت امام حسین (ع) شده است

برای برخی‌ها سوال است که امام حسین که ۱۴۰۰ سال پیش شهید شد، چرا باید برایش عزاداری کنیم! اما اگر حتی یک‌بار با خلوص نیت در مراسم عزاداری آقا اباعبدالله شرکت کرده باشید به رازی که در آن نهفته است، پی خواهید برد. در کلمات ائمه (ع) تأکید بسیاری بر زنده نگه‌داشتن واقعه خونین کربلا و شهادت امام حسین (ع) شده است که برای بهره برداری هر بیشتر نسل‌های بشر، از درس‌ها و عبرت‌های این واقعه عظیم است. شهید مطهری می‌فرماید: «شمر زمانه‌ات را بشناس.» این ماه فرصتی است برای تجدید میثاق با اهل بیت و برائت از کسانی که مخالف راه اهل بیت هستند. تنها با درک واقعه کربلاست که می‌توان امام حسینی‌ها و شمرهای زمانه را شناخت. 

دکتر «معصومه ظهیری» استاد حوزه و دانشگاه می‌گوید: «با بزرگداشت شعایر و سنت‌های نیکویی که از سیره اهل بیت(ع) به ما رسیده است؛ دل‌هایمان جلا پیدا می‌کند. بعد از شهادت اباعبدالله حسین، همه فرزندان شان، ائمه اطهار، معصومان و اولادشان برای آن حضرت مجلس گرامیداشت و انتقال پیام‌های ارزشی کربلا و پیام‌های مبارزه با ظلم و ظلم ستیزی و حیاط طیبه زندگی با اهل بیت(ع) و مدل زندگی اهل بیت(ع) را ترویج دادند و تبلیغ کردند. بنابراین این وظیفه بر دوش ماست تا راه آن حضرت را زنده نگه داریم و یکی از مهم‌ترین اموری که در محرم برای ما واجب هست، ابراز محبت به اهل بیت(ع) است و برائت و بیزاری از دشمنان و آنانی که در حق اهل بیت ظلم روا داشتند.» البته یادمان باشد که امام حسین(ع) یار می‌خواهد نه سیاهی لشکر. 

اولین مکانی که باید ابراز محبت و پیامِ عشق به اباعبدالله به فرزندان منتقل شود، خانواده است.

* «من غم و مهرِ حسین، با شیر از مادر گرفتم»

اولین مکان گردهمایی، همدلی، همراهی و یادگیری ما در خانواده است، بنابراین اولین مکانی که سزاوار است، ابراز محبت در آن صورت بگیرد و پیامِ عشق به اباعبدالله به فرزندان منتقل شود، خانواده است.

دکتر «معصومه ظهیری» با اشاره یک بیت از نوحه برای امام حسین، می‌گوید: «من غم و مهر حسین با شیر از مادر گرفتم»؛ این بیت نشان می‌دهد که نقش مادران، بانوان، مادربزرگ‌ها و خواهرها چقدر والاست. در خانواده ابراز محبت و نشان دادن بیزاری از دشمنان و همدلی و همراهی با کاروان کربلا اهمیت زیادی دارد. با نگاهی کوتاه در سبک زندگی اهل بیت(ع) و امام حسین(ع) به عنوان امام معصوم و حضرت ابوالفضل برادر بزرگوارشان به عنوان کسی که اهل بصیرت و وفاداری صداقت یاد می‌گیریم و جوانی و اطاعت و همراهی را از حضرت علی اکبر یاد می‌گیریم.

همچنین از بانوان همراه امام؛ امام شناسی، سر در مقابل دشمن فرود نیاوردن را می‌آموزیم. مهم‌تر از همه جهاد تبیین را؛ اولین کسی که بعد از واقعه کربلا پیام‌رسانی کرد و جهاد امام حسین(ع) در راه خدا را روایت کرد؛ حضرت زینب(س) است. «کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود، سِّر نی در نینوا می‌ماند اگر زینب نبود». 

با تعقل و تفکر و جست‌وجوی خانوادگی در سبک زندگی امام حسین(ع) خیلی چیزها دستگیرمان می‌شود. گاهی اوقات فضای خانواده به اندازه آن دور هم نشستن‌ها در یک شب برای خواندن زیارت عاشورا، حتی به اندازه چند فراز به ما کمک‌های زیادی در یادگیری سبک زندگی اهل بیت می‌کند تا حتی مرگ‌مان هم چنین مرگی شجاعانه و عارفانه و عاشقانه در راه خدا باشد. 

نماد بیرق مشکی سر در خانه‌های ما در محرم این است که به دنیا بگوییم که آزاده زیستن را از اباعبدالله الگو گرفتیم. 

* بر سر سفره محبت اهل بیت(ع) زندگی کردن، یک مدل و روشی هم دارد 

گفتیم که محرم ماه فرصت است. ماه به خود آمدن. ماه روایت. ماه تبیین و بیان. ماه اندازه گیری. ماهی برای اینکه ببینیم چقدر زندگی، مسیر، عمر، جان و هدف گذاری‌های ما در تطبیق با زندگی اهل بیت(ع) است. چقدر از خود گذشتگی برایمان ارزش دارد و چقدر می‌توانیم دیگران را به دین دعوت کنیم. امام حسین با محبت و صبر جنگ را به تاخیر انداختند تا اگر کسی در لشکر دشمن هنوز فرصت به خود آمدن را داشت، در این فرصت تاسوعا تا عاشورا به خود بیاید و واقعا این طور شد و عده‌ای به اباعبدالله پیوست. 

برای ورود به این ماه باید خودمان را آماده کنیم تا بیشتر از رزق این ماه بهره ببریم. ظهیری می‌گوید: « چند کار ساده برای ورود به ماه محرم پوشیدن لباس مشکی و نصب بیرق مشکی در خانه است. امام حسن عسکری علیه السلام فرموده است: مؤمن پنج نشانه دارد:  اقامه پنجاه و یک رکعت نماز (مجموع نمازهای واجب و نافله‌های نمازهای یومیه)، زیارت اربعین، انگشتر عقیق در دست راست کردن، در سجده پیشانی بر خاک نهادن و «بسم الله الرحمن الرحیم» را (در نماز) بلند گفتن.» این ها نشانه شیعه است. شیعه عمق معرفتش، بلندای اعتقاداتش خیلی زیاد است. ولی این نشانه باید باشد تا دیگری تو را بشناسد و  با داشتن این نمادها وابستگی‌ات را به دسته و گروه و طایفه ات نشان می‌دهد، بنابراین نماد بیرق مشکی دم در خانه‌های ما این است که به دنیا بگوییم، مدل آزاده زیستن را از اباعبدالله الگو گرفتیم و به بچه‌هایمان یاد می‌هیم که بر سر سفره محبت اهل بیت(ع) زندگی کردن، یک مدل و روشی هم دارد.» 

از دیگر نشانه‌های ابراز عشق با اباعبدالله و اهل بیت، دعا خواندن است. همین دعا و ذکر خوبی‌های اهل بیت گفتن و از دشمنان بدی گفتن و روش آن‌ها را تقبیح کردن. در خانه‌ها نذری دادن‌ها؛ همه و همه نشانه‌های اهل بیت دوستی است که برایمان ثمرات معنوی دارد.

امیدواریم این محرم هم محرم با حسین زیستن و از حسین آموختن در کنار ارزشهای اباعبدالله روایت کردن و انتقال دادن و زنده ماندن به ولای ولایت و در زیر پرچم و لوای اهل بیت خوب زیستن را مهربانی را همدلی را بیاموزیم و به دیگران نیز یاد دهیم.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

واکنش حماس به عملیات شهادت طلبانه شهروند ترکیه

ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار

رهبر انقلاب: جوانان باید منطق شعار مرگ بر آمریکا و اسراییل را بدانند/ فلسطین باید به صاحبان اصلی آن بازگردد

صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد / جدول قیمت ها

رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است

شرایط نابسامان ارتش اسرائیل در ماه های اخیر / پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها چیست؟

۵ بازیکن پرسپولیس در مسیر جدایی! / ۵۴۰دقیقه آخر؟

هواشناسی برای کل کشور هشدار صادر کرد

خبری مهم برای متقاضیان خودروهای خارجی/ زمان دقیق عرضه خودروهای برقی اعلام شد + جزییات

کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند

افزایش ۳۰ درصدی نرخ عوارض آزادراه‌های کشور / نرخ جدید عوارض آزادراه ها

آبی پوشان پایتخت به دنبال تثبیت صدرنشینی در تبریز/ نبرد اوسمار و مورایس در ال کلاسیکوی ایران

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی