عملکرد صنایع بورسی در نیمه نخست سال/

رشد 57 درصدی سود‌سازی صنعت کشاورزی/ ارزش سهام صنعت طی 8 ماه گذشته 22 درصد افزایش یافت

سود خالص صنعت کشاورزی از حدود یک هزار و 965 میلیارد در نیمه نخست سال 1400، به حدود 3 هزار و 41 میلیارد تومان افزایش یافته است.
کد خبر: ۲۷۱۱۷۶
تاریخ انتشار:۰۵ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۳ - 26 November 2022
رشد 57 درصدی سود‌سازی صنعت کشاورزی/ ارزش سهام صنعت طی 8 ماه گذشته 22 درصد افزایش یافت



به گزارش روزپلاس، با انتشار صورت‌های مالی میاندوره‌ای شرکت‌های کشاورزی فعال در بازار سهام، مشخص شد این شرکت‌ها توانسته‌اند به طور میانگین سود‌سازی خود را در حدود 57 درصد نسبت به 6 ماهه ابتدایی سال 1400 افزایش دهند. بر این اساس، سود خالص صنعت کشاورزی از حدود یک هزار و 965 میلیارد در نیمه نخست سال 1400، به حدود 3 هزار و 41 میلیارد تومان افزایش یافته است. 

بررسی صورت‌های مالی شرکت‌های کشاورزی موجود در بازار سرمایه، نشان می‌دهد درآمد‌های عملیاتی صنعت کشاورزی در همین بازه حدود 212 درصد رشد داشته است. در بخش هزینه‌ای نیز بهای تمام شده محصولات 160 درصد، هزینه‌های عمومی و اداری 91 درصد و هزینه‌های مالی 57 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

درنمودار بالا، میانگین نرخ رشد درآمد و سودسازی شرکت‌های فعال در صنعت کشاورزی به تفکیک به نمایش درآمده است.

  ارزش افزوده گروه کشاورزی در مقایسه با سایر صنایع ناچیز است

گروه زراعت و خدمات وابسته، با 40 نماد در بازار سرمایه، نمونه‌ای از عملکرد کشاورزی صنعتی در ایران است که ترکیب شرکت‌های فعال در آن از تولید انواع محصولات زراعی و باغداری تا تولید انواع محصولات پروتئینی، شیر و دیگر محصولات مرتبط، گسترده است.

دراین گروه معاملاتی، هرچند بخش عمده و حیاتی احتیاجات جامعه تأمین می‌شود، اما ارزش افزوده فعالیت‌ها ناچیز و سود‌سازی شرکت‌ها نیز در مقایسه با سایر صنایع بسیار پایین است. همچنین شرایط موجود اقتصادی حاکم بر کشور، شرکت‌های فعال در این صنعت را ناگزیرکرده است تا برای ادامه حیات اقتصادی خود به تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر بپردازند و تولید در بخش‌های کم‌بازده‌تر را یا کنار بگذارند یا به حداقل ممکن کاهش دهند.

برخلاف تصورعموم، کشاورزی صنعتی در ایران تا حد بسیار زیادی به واردات وابسته است و در حال حاضر بهره‌وری صنعت تا حد زیادی به واسطه نوسانات نرخ ارز و محدودیت‌های بین‌المللی تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد.

به‌عنوان مثال در بخش زراعت و دامپروری، شرکت‌ها نیاز مبرمی به تهیه بذرهای با کیفیت و تأمین خوراک دام از طریق واردات دارند.

کارشناسان صنعت بر این باورند که در حال حاضر تولید بذر هیبرید مورد نیاز زارعین در کشور با کندی صورت می‌گیرد و به غیر از رقم ذرت بذری 704 که آن‌هم توسط کشور یوگسلاوی سابق در اختیار مؤسسات تحقیقات کشور قرار گرفته است، هنوز رقم دیگری تولید نشده و تکنولوژی تولید باکیفیت بذر در انحصار کشورهای امریکا و اروپای‌غربی باقی مانده است.

از این‌رو بیش از 90 درصد بذر هیبرید مورد نیاز کشور با ارقام وارداتی و به قیمت بالا وارد می‌شود و برای کشت در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد. آمارها نشان می‌دهد با وجود اینکه در سال‌های گذشته اقداماتی از طرف برخی شرکت‌ها برای تولید بذرهای هیبریدی صورت پذیرفته، اما در حال حاضر مقدار تولید نمونه‌های در دسترس بسیار ناچیز بوده است و تا برآورده کردن نیاز داخلی کشور راهی بسیار طولانی در پیش خواهد بود. در بخش تولید مرغ و تخم‌مرغ نیز براساس اعلام مدیران شرکت‌ها، درصد بالایی از نهاده‌های مورد نیاز اعم از خوراک مرغ، داروها و واکسن‌های مصرفی از خارج کشور و توسط شرکت‌های بازرگانی تأمین می‌شود.

آمارها نشان می‌دهد با وجود اینکه جوجه‌های مرغ گوشتی از داخل کشور تأمین می‌شود اما بخش عمده جوجه‌های تخم‌گذار به طور مستقیم از شرکت‌های اروپایی مانند هلند به کشور وارد می‌شود و تنها پرورش این محصول در ایران صورت می‌پذیرد.

براساس گزارش‌های منتشر شده از طرف شرکت‌های بورسی، شرکت‌های تولید‌کننده تخم‌مرغ بخش عمده دان، ذرت و کنجاله سویای خود را از خارج  کشور تهیه می‌کنند که سال 1401 با توجه به نوسانات نرخ ارز، تأمین آنها دشوار بوده و از این‌رو ترکیبات جیره طیور را نه بر اساس نیاز آنها بلکه بر اساس نوع مواد اولیه در دسترس انتخاب می‌کنند که این موضوع بر بهره‌وری تولید و کیفیت محصولات آنها  تأثیر‌گذار بوده است. براساس گزارش‌های میاندوره‌ای مدیران صنعت مرغ و تخم‌مرغ، محدودیت مبادلات بانکی و نوسانات نرخ ارز باعث شده در 6 ماهه نخست سال‌ جاری واردات تخم کتان کانادایی برای تولید تخم‌مرغ امگا3 و جوجه یکروزه مادر تخم‌گذار با مشکلات زیادی روبه‌رو شود و بهای تمام‌شده محصولات نیز در این شرکت‌ها افزایش یابد.

طبق گزارش‌های شرکت‌های کشاورزی فعال در بازار سرمایه، در بخش تولید شیرخام و محصولات پروتئینی نیز افزایش قیمت علوفه از روزهای پایانی سال 1399باعث شده تولید در دامداری‌ها با زیان روبه‌رو شود و بخش عمده فعالیت‌های آنها بدون بازدهی مناسب در حال انجام باشد. هرچند این مهم با توجه به افزایش قیمت شیر و پروتئین در اردیبهشت‌ماه سال‌ جاری تا حدودی مرتفع شد، اما به گفته کارشناسان به‌ دلیل عدم دسترسی  یا قیمت بالای ذرت علوفه‌ای، یونجه، کاه، تفاله چغندر، انواع کنجاله و سایر مکمل‌ها، سرمایه‌گذاری در تولید این بخش جذابیت خود را از دست داده است و طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌ها با کندی پیش می‌رود.

در این بخش، شرکت‌ها برای تولید دام با ظرفیت ژنتیکی بالا جهت بهره‌وری بیشتر به همکاری با شرکت‌های امریکایی و اروپایی نیاز دارند و نوسانات نرخ ارز و تحریم‌ها منجر به محدودیت انتقال تکنولوژی و همچنین دشواری در انتقال تجهیزات مدرن کشاورزی به کشور شده است.



ایران
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار

واکنش حماس به عملیات شهادت طلبانه شهروند ترکیه

رهبر انقلاب: جوانان باید منطق شعار مرگ بر آمریکا و اسراییل را بدانند/ فلسطین باید به صاحبان اصلی آن بازگردد

شرایط نابسامان ارتش اسرائیل در ماه های اخیر / پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها چیست؟

صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد / جدول قیمت ها

رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است

۵ بازیکن پرسپولیس در مسیر جدایی! / ۵۴۰دقیقه آخر؟

کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند

خبری مهم برای متقاضیان خودروهای خارجی/ زمان دقیق عرضه خودروهای برقی اعلام شد + جزییات

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳/ به بازار فردا می توان امیدوار بود؟

آبی پوشان پایتخت به دنبال تثبیت صدرنشینی در تبریز/ نبرد اوسمار و مورایس در ال کلاسیکوی ایران

عکس/ مالک استقلال در خانه کشتی رؤیت شد

افزایش ۳۰ درصدی نرخ عوارض آزادراه‌های کشور / نرخ جدید عوارض آزادراه ها

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی