آیا شما دنبال راضی نگه داشتن دیگران هستید؟

در مطلب زیر به نشانه‌هایی خواهیم پرداخت که به شما می‌گویند همیشه به دنبال راضی نگه داشتن دیگران هستید.
کد خبر: ۲۶۹۸۵۹
تاریخ انتشار:۱۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۳ - 10 November 2022
به گزارش روزپلاس، به نشانه‌هایی خواهیم پرداخت که به شما می‌گویند همیشه به دنبال راضی نگه داشتن دیگران هستید و می‌خواهیم ببینیم چطور می‌توان از این کار دست کشید.

۱- نه گفتن برایتان دشوار است

همیشه به دیگران کمک می‌کنید، کارهایشان را سر و سامان می‌دهید یا صرفاً لطفی در حق شان می‌کنید. علتش ساده است: قدرت نه گفتن به درخواست هایشان را ندارید. شاید می‌ترسید که اگر قبول نکنید، عصبانی شوند یا فکر کنند که اهمیتی برایتان ندارند. به علاوه، نه گفتن به شما احساس گناه می‌دهد. برای جلوگیری از آن، هر درخواستی را می‌پذیرید و با این کار حتی اجازه می‌دهید دیگران وقت آزادتان را بگیرند.

راه حل: اهمیت نه گفتن را درک کنید. شاید در ابتدا سخت باشد، اما در نهایت، نتیجه می‌دهد. نپذیرفتن کاری که دائماٌ وقت آزادتان را می‌گیرد، شما را آدم خودخواهی نمی‌کند. برعکس، با این کار، با عشق و احترام با خود رفتار می‌کنید.

۲- می‌خواهید همه‌ی اطرافیان تان شما را دوست داشته باشند

ترس از طرد شدن یکی دیگر از ویژگی‌های رایج کسانی است که سعی می‌کنند دیگران را راضی نگه دارند. شما می‌ترسید که دیگران دوست تان نداشته باشند و تنهایتان بگذارند. درنتیجه، سعی می‌کنید هر کاری انجام دهید تا جلوی وقوع چنین اتفاقاتی را بگیرید. شما رفتار خود را به نفع دیگران تغییر می‌دهید و ممکن است اطرافیان تان متوجه این موضوع شوند و از شما سوء استفاده کنند.

راه حل: مطمئن شوید بازیچه‌ی دست دیگران نشده اید. اگر دیگران متوجه شوند حاضرید هر کاری برایشان انجام می‌دهید، بیشترشان برای استفاده از این موقعیت درنگ نمی‌کنند. ممکن است از لحنی مثبت برای بیان خواسته‌های خود استفاده کنند، مثلاً اینکه: «ولی تو تنها کسی هستی که می‌تواند این کار را انجام دهد» و با این کار شما را مجبور به پذیرفتن خواسته‌ی خود کنند. به محض اینکه متوجه چنین چیزی شدید، بهتر است خودتان و وقت شخصی تان را در اولویت قرار دهید.

۳- احساسات منفی دیگران رویتان اثر می‌گذارد

پرهیز از دعوا و بردن تغییر جو با یک شوخی ساده ایرادی ندارد. اما آن‌هایی که اغلب به دنبال راضی نگه داشتن دیگران هستند، توان مدیریت هیچ نارضایتی‌ای را ندارند، حتی اگر آن نارضایتی از آن‌ها نباشد. کسانی که می‌خواهند همیشه دیگران را راضی نگه دارند، وقتی با احساسات منفی شخص مقابل مواجه می‌شوند تصور می‌کنند آن شخص از خود آن‌ها هم ناراضی است. برای تغییر این وضعیت، تقصیر را به گردن می‌گیرند و راه حل‌هایی ارائه می‌دهند تا او را خوشحال کنند.

راه حل: این را درک کنید که دعوا امری اجتناب ناپذیر است و می‌تواند حتی مفید هم باشد. چرا که به آدم‌ها این امکان را می‌دهد که احساسات و عقاید خود را ابراز کنند و درباره‌ی چیز‌هایی که آن‌ها را آزار می‌دهد، صحبت کنند. سرکوب کردن احساسات خود و دیگران کار ناسالمی است، چون همه‌ی ما باید گاهی خود را خالی کنیم.

۴- احساس گناه می‌کنید و برای همه چیز عذرخواهی می‌کنید، حتی زمانی که لازم نیست

اگر چیزی طبق برنامه پیش نرود، اولین واکنش شما این است: «ببخشید!» فرقی نمی‌کند چه اتفاقی رخ دهد، شما همیشه سعی می‌کنید تقصیر را به گردن بگیرید و عواقبش را بپذیرید. این از میل درونی شما برای خوب و مؤدب بودن نشأت می‌گیرد، اما در نهایت، نتیجه‌ای جز بیشتر صدمه دیدن اعتماد به نفس تان ندارد و می‌تواند تبدیل به یک عادت شود.

راه حل: به چیزی که انجام می‌دهید، می‌گویید و احساس می‌کنید، توجه کنید. سعی کنید متوجه شوید که چرا و چه زمانی شروع به معذرت خواهی می‌کنید. علاوه بر این، دقت کنید که این کار را با چه کسانی انجام می‌دهید. در بسیاری از مواقع، نیازی به توضیح بیشتر و پیدا کردن مقصر نیست، بنابراین می‌توانید به راحتی به خودتان اجازه‌ی دهید از این موقعیت گذر کنید.

۵- نیاز‌ها و خواسته‌های خودتان را کنار می‌گذارید

ذهن تان آنقدر درگیر احساسات دیگران است که اغلب فراموش می‌کنید به احساسات خودتان فکر کنید. شما این توانایی را دارید که در لحظه احساسات خودتان را کنار بگذارید و خواسته‌ی واقعی تان را فراموش کنید. ممکن است در یک لحظه حتی خودتان را دیگر خیلی خوب نشناسید. این وضعیت می‌تواند حتی به جایی برسد که صحبت درباره‌ی احساسات تان و انتخاب چیزی که به صلاح تان است برایتان دشوار شود.

راه حل: به خودتان بیشتر گوش کنید. وقت بگذارید و ببینید که چه چیزی را می‌پسندید و چه چیزی می‌خواهید. می‌توانید فهرستی از اولویت هایتان و چیز‌هایی که خوشحال تان می‌کند تهیه کنید.

۶- بخشیدن را به دریافت کردن ترجیح می‌دهید، حتی اگر به بهای از دست رفتن راحتی خودتان باشد

برای کسانی که دائماً سعی در راضی نگه داشتن دیگران دارند، فداکاری‌های روزانه برای دیگران می‌تواند به یک قاعده تبدیل شود. مثلاً گرفتار یک رابطه‌ی سمی شده اید که در آن بیشتر از آنچه که دریافت می‌کنید، می‌بخشید. شاید امیدوارید که طرف مقابل تان متوجه این موضوع شود و قدردان آن شود، اما دیگران معمولاً به در دسترس بودن تان عادت می‌کنند و در نهایت چیزی برای خودتان باقی نمی‌ماند.

راه حل: به اولویت هایتان فکر کنید. آن چیزی که بالاترین اهمیت را برای خودتان و نه دیگران دارد را مشخص کنید. می‌توانید زمان محدودی را مشخص کنید و در آن مدت برای کمک به دیگران به طور کامل در دسترس باشید. مثلاً شب‌های پنجشنبه و جمعه. با این کار، مطمئن می‌شوید که برای کار‌ها و سرگرمی‌های خودتان هم وقت دارید.

۷- خودتان را در برابر احساس دیگران مسئول می‌دانید

شما متوجه همه‌ی احساسات و تغییرات خلقی خانواده و دوستان تان می‌شوید و این امر همیشه نگران تان می‌کند. در شرایط سخت، ممکن است حتی خودتان را به خاطر اینکه نمی‌توانید کسی را آرام و خوشحالش کنید، سرزنش کنید. اما حقیقت این است که وظیفه‌ی کنترل احساس هر کس بر عهده‌ی خودش است.

راه حل: از عبارات همدلانه استفاده کنید. ایرادی ندارد که سعی کنید متوجه شوید دیگران چه احساس و خواسته‌ای دارند، اما مثلاً بگویید: «درک می‌کنم که خشمت از چیست، اما تنها کاری که از دستم برمی آید این است که کنارت باشم.»

۸- سعی می‌کنید خودتان را با اطرافیان تان هماهنگ کنید

کسانی که همیشه به دنبال راضی نگه داشتن دیگران هستند، ممکن است از نشان دادن شخصیت واقعی خود به دیگران ترس داشته باشند. آن‌ها تصمیم می‌گیرند همرنگ جماعت شوند و خودشان را تغییر دهند تا مثل دیگران رفتار کنند. ممکن است تصور کنند با این کار اطرافیان شان آن‌ها را بیشتر دوست خواهند داشت و جو راحت تری به وجود خواهد آمد.

راه حل: یاد بگیرید که در کنار دیگران خودتان باشید. گرچه ممکن است شباهت زیادی با اطرافیان تان داشته باشید، اما سعی کنید تفاوت هایتان را بشناسید و به آن‌ها احترام بگذارید. شما به عنوان یک شخص، با همان علائق و نظرات مخصوص به خودتان خوب هستید. چیز‌های زیادی هست که شما را منحصر به فرد می‌کند و لزومی ندارد که آن‌ها را پنهان کنید.

۹- دوست دارید دیگران تحسین تان کنند

کسانی که دوست دارند دیگران را راضی نگه دارند، همیشه به دنبال تحسین دیگران هستند. این امر بیشتر اوقات از یک اعتماد به نفس نسبتاً پایین ناشی می‌شود. تأیید دیگران باعث می‌شود احساس کنید دوستی داشتنی، خواستنی و ارزشمند هستید. از دید شما، ممکن است اینگونه به نظر برسد که دیگران توجه زیادی به شما دارند و تحسین تان می‌کنند و این در نهایت، باعث می‌شود احساس خوبی نسبت به خودتان پیدا کنید.

راه حل: وقتش رسیده که دیگر به دنبال تأیید دیگران نباشید. سعی کنید متوجه شوید که برای گرفتن تحسین دیگران چه کاری انجام می‌دهید. این کار می‌تواند پست گذاشتن‌های مداوم در شبکه‌های اجتماعی باشد یا تماس مکرر با خانواده برای صحبت درباره‌ی آخرین دستاورد‌های خود. وقتی متوجه این موضوع شوید، به تدریج این رفتار را کنار می‌گذارید.

۱۰- به جریحه دار شدن احساسات تان اذعان نمی‌کنید

از آنجایی که همیشه سعی تان بر این است که دیگران را خوشحال کنید، همزمان فشار زیادی به خودتان وارد می‌کنید. شما سعی می‌کنید احساسات منفی تان را پنهان کنید تا دیگران اذیت نشوند. شما ناراحتی، خشم یا ناامیدی تان را پنهان می‌کنید و نقاب شادی به چهره می‌زنید. این کار می‌تواند باعث شود که دیگر متوجه احساسات خودتان نشوید.

راه حل: یاد بگیرید که احساسات خودتان را بشناسید. سرکوب احساسات خود می‌تواند فشار زیادی به بدن وارد کند و عواقب مضری داشته باشد. مراقبت از خود به اندازه‌ی مراقبت از دیگران اهمیت دارد. با خودتان مهربان باشید و سعی کنید نسبت خودتان و احساسات تان عشق و توجه داشته باشید.


باشگاه خبرنگاران
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

اعتراف خودخواسته «اشکان خطیبی» پس از مهاجرت/ در ایران همه چیز داشتم؛ زندگی در اروپا کار راحتی نیست

کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی