گورخرهایی که وزیر دولت را عصبانی کرده‌اند!

چند روز گذشته بود که وزیر صنعت در سخنان تأمل برانگیزی از عبور 4 گورخر در منطقه بهرام گور گلایه کرد و گفت: «محیط زیست به علت عبور 4 گورخر به روی آن دست گذاشته و اجازه کار در آنجا را به ما نمی‌دهد»، این در حالی است که آقای وزیر در روز هوای پاک لوح وزیر سبز را از بانوی سبز پوش دولت دریافت کرد!
کد خبر: ۲۶۷۴۱
تاریخ انتشار:۲۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۶ - 14 February 2017
به گزارش روز پلاس، چند روز گذشته بود که محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در بیست و یکمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق ایران در سخنان انتقادی خطاب به محیط زیست گفت: «اعتقاد ما بر این است که در بخش معدن می‌توان بیشتر کار کرد اما متأسفانه در جاهایی که معادنی وجود دارد و می‌توان در آن سرمایه‌گذاری کرد محیط زیست اجازه بهره‌برداری به ما نمی‌دهد. در هیچ جای دنیا این گونه نیست، فعالیت معدنی به خاطر حفاظت از محیط زیست انجام نشود و باید در حالی که از محیط زیست حفاظت می‌شود، از معادن نیز بهره‌برداری انجام شود.»

وی در بخش دیگری از سخنان تأمل برانگیز خود گفت: «یکی از معادن مهم  آهن و مس در منطقه بهرام گور واقع است که محیط زیست به علت عبور 4 گورخر به روی آن دست گذاشته و اجازه کار در آنجا را به ما نمی‌دهد.»

این اظهارات در چند روز گذشته انتقاد بسیاری از فعالان و کارشناسان محیط زیست را به دنبال داشت یکی از منتقدان طرح این سخنان وزیر صنعت مدیرکل اسبق دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان محیط زیست است که در یادداشتی انتقادی آورده است:

« اظهارات وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت در رابطه با منطقه حفاظت شده بهرام گور در جلسه هیأت نمایندگان اتاق ایران آنقدر شگفت انگیز بود که پس از انعکاس در اخبار بیست و سی یکشنبه 24 بهمن طیف وسیعی از پاسخ‌ها را در فضای مجازی به خود اختصاص داد. لکن تا این لحظه هیچگونه پاسخ رسمی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و مسئولین مرتبط در این سازمان نسبت به این اظهارات مشاهده و شنیده نشد.

مهندس نعمت زاده در سخنانش در جمع صنعتگران اتاق ایران چنین گفته است که: «در هیچ جای دنیا این گونه نیست که فعالیت معدنی به خاطر حفاظت از محیط زیست انجام نشود. یکی از مناطقی که از نظر آهن و مس ارزشمند است منطقه بهرام گور است که سازمان حفاظت محیط زیست روی آن دست گذاشته و اجاره معدن‌کاوی نمی‌دهد. من خودم رفتم و آنجا را دیدم. یک بیابان است که حالا در گوشه‌ای 4 تا گورخر هم هست. می‌گوییم اینجا را بدهید به معدنکار. معدنکار، گورخرها را هم تکثیر می‌کند تا جایی که کشور پر از گورخر شود. اما سازمان حفاظت محیط زیست مخالفت می‌کند و می‌گوید بخش خصوصی گورخرهای ما را از بین می‌برد.»

اما چند پاسخ از سوی اینجانب به وزیر محترم:

جناب آقای نعمت زاده! صرفنظر از تمامی ظرفیت‌های طبیعی شناخته و ناشناخته منطقه حفاظت شده بهرام گور و تنوع زیستی منحضر بفرد آن که از نظر جنابعالی (دارنده لوح وزیر سبز از رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در دولت تدبیر و امید) مغفول مانده اتفاقاً برعکس در هیچ کجای دنیا از تمام ظرفیت‌های معدنی کشورشان برای مصرف نسل امروز استفاده نمی‌کنند و بخشی از این ذخایر را برای نسل آینده در قالب مناطق حفاظت شده ذخیره می‌نمایند.

شبکه ای از ذخیره گاه‌های زیست کره و مناطق حفاظت شده در کل جهان موجود است که در برخی از کشورهای اروپایی مثل هلند که اتفاقا مثل کشور ما سرزمین چندان پهناوری هم در اختیار ندارند حتی تا 30 درصد پهنه کشورشان را در بر می‌گیرد. حال آنکه وسعت این عرصه‌ها در کشور ما هنوز به 15درصد نرسیده است.

حال به فرض محال رجحان ارزش معدنی این منطقه بر ارزش‌های تنوع زیستی آن، برابر ماده 3 قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، تمامی مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست از جمله همین منطقه حفاظت شده بهرام گور و بخش مرکزی آن تحت عنوان پارک ملی قطروئیه قبل از تصویب در شورایعالی محیط زیست موافقت کتبی وزیر صنعت و معدن را دریافت نموده‌اند. این درحالیست که وزیر صنعت و معدن و تجارت عضو شورایعالی محیط زیست است و تمامی صورتجلسات آن را نیز امضاء نموده است. حال چگونه است که اعتبار تمام موافقت‌ها و صورتجلسات شورایعالی محیط زیست با این سخنان به زیر سوال می‌رود؟

جناب وزیر! این منطقه‌ای که شما آن را به شکل صرفاً یک بیابان می‌بینید یک اکوسیستم تکامل یافته با قدمت میلیون‌ها سال است که موفق شده تاکنون خود را از خطر انسان ماشینی دو قرن اخیر در امان نگه‌ دارد. البته 44 سال آخر آن به مدد رشادت محیطبانان غیور استان فارس و مابقی هم به مدد دور بودن از سکونت‌گاههای انسانی است! نسل‌های آینده ما را نخواهند بخشید اگر همین اندک باقیمانده‌های تنوع زیستی کشورمان را نیز فدای استخراج مقداری آهن و مس نماییم.

جناب آقای نعمت زاده! سازمان حفاظت محیط زیست روی منطقه بهرام گور دست نگذاشته! این معدنکاران هستند که روی این منطقه دست گذاشته اند و از اصرار بر معدنکاوی و شخم زدن این بهشت تنوع زیستی ایران دست برنمی‌دارند.

اتفاقا سازمان، همکاری‌های خوبی هم در این زمینه داشته! 44 سال از اعلام حفاظت این منطقه می‌گذرد و سازمان حفاظت محیط زیست و همکاران خدوم در اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس در طول این 44 سال علی‌رغم دورافتادگی این منطقه با تمامی کمبودها و مشکلات ساختند و با مجاهدت و ایثار و حتی به قیمت خون خود نگذاشتند نسل آخرین بازمانده‌های جمعیت گورخر ایرانی از این منطقه هم منقرض گردد. اما آنچه مسلم است دانش معدنکاران عزیز از تنوع زیستی و اهمیت گونه‌های گیاهی و جانوری و نقش بسزایی که در سلامت و سعادت انسان به عنوان اشرف مخلوقات دارند بسیار ناچیز است.

به همین سبب تمامی تنوع زیستی منطقه حفاظت شده بهرام گور و پارک ملی قطروئیه را در چهار رأس گورخر خلاصه می‌کنند و وقتی به آنجا سفر می‌کنند آن همه گونه های ریز و درشت جانوری و پوشش گیاهی غنی آن را نمی‌بینند و گمان می‌کنند که می‌توانند جمعیت 400 الی 500 رأسی باقیمانده گورخر کشور در یکی از دو زیستگاه طبیعی باقیمانده این گونه را تکثیر کنند و ایران را پر از گورخر کنند!!.

سخن پایانی اینکه ایکاش در روز هوای پاک امسال که به سازمان حفاظت محیط زیست آمدید و لوح وزیر سبز به شما تقدیم شد همانجا با چند تن از کارشناسان زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان در رابطه با این منطقه و گورخرهایی که در آن مشاهده فرمودید نیز مذاکره‌ای می‌داشتید. در اینصورت یقیناً به شما توضیح داده می‌شد که این سازمان با تمامی توان علمی و اجرایی متخصصین داخلی در طول بیست سال گذشته علیرغم تعریف و اجرای پروژه‌های مختلف تکثیر و رهاسازی در اقصی نقاط کشور تا کنون موفق به ازدیاد جمعیت و رهاسازی حتی یک راس گورخر هم نشده است!

فلذا اینجانب آمادگی کامل دارم هر زمان که اراده بفرمایید در سفری به اتفاق جنابعالی به این بهشت دوردست، و با نگاهی متفاوت، بخشی از ارزش‌های واقعی این زیستگاه نادر و گونه‌های موجود در آن و سایر نقاط پیشنهادیتان را به رؤیت و استحضار آن وزیر محترم رسانیده تا از این پس ارزش‌های محیط زیست کشور در نظرتان وزنی شایسته تر یابد ان شاءالله.

منبع: فارس
سایر اخبار
برچسب ها: گور خر ، دولت ، عصبانی ، روز پلاس
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

رهبر انقلاب اسلامی سال۹۴ در نامه‌ای به جوانان اروپایی و آمریکایی، آنان رابه بیداری و آگاهی فراخواندند/ تحقق پیش‌بینی یک بیداری

احتمال صدور حکم جلب نتانیاهو از سوی دیوان بین المللی دادگستری/ نوبت مکافات جنایت!

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ سکه در مرز کریدور ۳۰ میلیون تومان قرار گرفت

کنعانی: با اقدامات پلیسی صدای دانشجویان معترض خاموش نمی‌شود/ ایران و عربستان به گسترش همکاری های اقتصادی توجه دارند

تمرد نظامیان اسرائیلی از مشارکت در عملیات علیه رفح

میزان تولید خودرو در سال گذشته/ بازار خودرو در دست‌انداز وعده‌ها

دستگیری معاون سابق منطقه آزاد اروند/ موعود شمخانی کیست؟

دعوت ۱۸ بازیکن به اردوی تیم ملی والیبال/ عبادی پور در لیست جایی ندارد

وظیفه اسحاق جهانگیری پس از فوت هاشمی رفسنجانی/ رابط اصلاح‌طلبان و رهبرانقلاب

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

تعلیم و تربیت صحیح همه آسیب‌های جامعه را رفع می‌کند/باید تلاش همگانی برای رسیدن به وضعیت مطلوب صورت گیرد

عکس/ سورپرایز رونالدو برای یک هوادار خاص

تراکتور - استقلال؛ دژاوو یا طلسم‌شکنی؟

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

محمدصادقی بازیگر فراری: تعریف جنسیتی مشخصی ندارم/ بدونِ هویتِ جنسی

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

چرایی افزایش تعرفه اینترنت و مهم ترین تعهد اپراتورهای ارتباطی

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر