در گفت‌وگو با نمایندگان مجلس/

هیچ دستوری برای فیلترینگ دائم شبکه‌های اجتماعی وجود ندارد/ بخشی از جامعه به نحو مطلوب از این شبکه های استفاده می‌کنند/ محدود به داخل کشور بودن، ضعف بزرگ پیامرسان‌های داخلی است‎/ مردم انتظار دارند پس از برقراری امنیت محدودسازی اینترنت پایان یابد

نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی پس از محدودیت های اخیر با حضور رییس جمهور برگزار شد.
کد خبر: ۲۶۷۴۰۱
تاریخ انتشار:۲۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۹ - 12 October 2022
هیچ دستوری برای فیلترینگ دائم شبکه‌های اجتماعی وجود نداد/ بخشی از جامعه به نحو مطلوب از این شبکه های استفاده می‌کنند/ محدود به داخل کشور بودن، ضعف بزرگ پیامرسان‌های داخلی است‎/ مردم انتظار دارند پس از برقراری امنیت محدودسازی اینترنت پایان یابد




به گزارش روزپلاس، نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی پس از محدودیت های اخیر با حضور رییس جمهور برگزار شد . پرهیز از تصمیم گیری عجولانه درباره پلتفرم های خارجی شبکه های اجتماعی که بخشی از کسب و کار مردم بر بستر آنها شکل گرفته، تداوم محدودیت های اعمالی امنیتی بر آنها، تلاش برای وادار ساختن آنها به رعایت قوانین ضد گسترش خشونت که در پالیسی اعلامی خود این شرکت ها وجود دارد و البته مهمتر از آنها تمرکز بر حمایت از اکوسیستم استارتاپی داخلی برای توسعه امکاناتی ؛رویکرد اعلامی و خروجی جلسه شورای عالی فضای مجازی بود.
‎اما اکنون بیش از سه هفته از فیلترینگ اینستاگرام واتس‌اپ و محدودیت اینترنت می‌گذرد و هیچ کدام از مسئولان و نمایندگان از زمان رفع این محدودیت ها مطلع نیستند. تنها صحبت نمایندگان در شرایط فعلی رفع محدودیت ها بعد از ایجاد ثبات و امنیت در کشور است.


تداوم فیلترینگ ،مغایر حقوق شهروندی است

‎محمد حسن آصفری نایب رییس کمیسیون امور داخلی و شوراها در گفتگو با روزپلاس تاکید کرد: فیلتر پلتفرم های خارجی بدون مهیا کردن شرایط جایگزین مناسب‏ ، مغایر با حقوق شهروندی مردم است.

‎آصفری گفت: درست است که فضای مجازی موضوع رهایی است اما به هرحال بخشی از جامعه به نحو مطلوب برای کارهای آموزشی‌‏، پژوهشی و کسب و کارهای خودشان از این پلتفرم های فیلتر شده استفاده می کنند اینکه ما صرفا به بهانه اینکه این پلتفرم ها مشکلاتی دارند آنها را فیلتر کنیم و زیرساخت های داخلی را هم فراهم نکنیم نه تنها قابل قبول نیست بلکه مغایر با حقوق شهروندی مردم است .

‎وی افزود: توقع از دولت  تلاش برای تقویت شبکه های داخلی مجازی است باید زیرساخت های داخلی فراهم شود. نباید اقدامی جهت اینکه مانعی برای کسب و کار و تولیدکنندگان و کسانی که می خواهند از این شبکه ها در امور بین المللی استفاده کنند ، ایجاد شود .

‎آصفری گفت: بدین بهانه که پلتفرم های خارجی مخل مسائل امنیتی هستند با آنها برخورد شود، به صلاح نیست . مجلس توقع دارد که دولت قبل از اینکه اقدامی در جهت آماده سازی شبکه های داخلی انجام نداده تصمیم برای بستن این پلتفرم ها نگیرد .ابتدا باید زیرساخت ها در شبکه های مجازی فراهم شود البته درست است این شبکه ها رهاست و سوءاستفاده برای مسائل اخلاقی و امنیتی می شود اما خیلی ها از این شبکه ها در جهت مطلوب استفاده می کنند. ما صلاح نمی بینیم که دولت تصمیمی برای بستن این شبکه ها بگیرد آن هم بدون اینکه دسترسی برای شبکه های داخلی جهت کارهای پژوهشی و کسب و کارها فراهم نشده است .
 
 

بعد از برقراری امنیت ،تداوم محدودیت های مجازی قابل قبول نخواهد بود

‎احمد علیرضا بیگی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس نیز در گفتگو با روزپلاس از ادامه روند فیلتر پلتفرم های خارجی بعد از برقراری آرامش در کشور انتقاد کرد وگفت: این شرایط و محدودیت ها پیش آمده می تواند زمینه اعتراض جدیدی را فراهم کند.  
‎بیگی گفت: ما نمایندگان در جریان ریز اینکه چه اتفاقی میخواهد بیفتد و تصمیم دولت در خصوص فیلتر این پلتفرم ها چیست، قرار نگرفتیم اما طبیعتا هر اقدامی جهت محدود کردن دسترسی های مردم از ابعاد مختلف چه کسب وکار و چه ارتباط مردم با یکدیگر‌‌‌‌‌‏ صورت بگیرد، تعرض به حقوق آنها محسوب می شود.  حتما باید چاره جویی اساسی صورت بگیرد آنچه اتفاق افتاده را مردم و نمایندگانشان در محدوده ی ضرورت های امنیتی کشور می پذیرند ولی وقتی این ضرورت ها برطرف شود حتما محدودیت دسترسی مردم به اپلیکیشن هایی که تامین کننده نیاز آنها از ابعاد اشتغال و یا گفتگوهای روزمره بین مردم است ،قابل قبول نخواهد بود.

‎ وی افزود:حساسیت هایی که نسبت به پلتفرم های خارجی وجود دارد قابل درک است اما زمانی می تواند نزد مردم پذیرفته باشد که بتوانیم جایگزین های فراگیری را ایجاد کنیم. رییس مجلس هم اشاره کردند که ما برای اپلیکیشن سروش رقم قابل ملاحظه ای در اختیار صدا  و سیما گذاشتیم اما الان که موقع استفاده از آن است، مردم نمی توانند جواب درستی بگیرند.

‎بیگی افزود: بالاخره با واقعیت های موجود جامعه و مطالبات مردم جواب قانع کننده ای باید ارائه دهیم. برخورد محدود کننده نمی تواند جامعه را اقناع کند.

‎طبیعی است که خود این شرایط و محدودیت ها می تواند زمینه اعتراض جدیدی باشد. فضای مجازی مثل اکسیژن است وقتی با هم حرف می زنیم امواج صوتی سوار این مولکول های هوا می شود و موجب ارسال صدا به مخاطب خواهد بود وقتی این هوا را از مخاطب بگیریم طبیعتا به سمت انسداد پیش می رویم.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم

استرداد متهمه کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور

جزئیات دومین حراج سکه سال ۱۴۰۳ اعلام شد

پشت پرده عجیب نامه‌ای درخصوص سیاست ارزی به رهبرانقلاب/ مهدوی: به ما دروغ گفتند و علیه بانک مرکزی امضا گرفتند/ این نامه از سوی مدیرعامل بورس کالا برای ما ارسال شد/ مشخص نیست در شرایط جنگ اقتصادی چرا چنین نامه‌ تحریک‌آمیزی نوشتند

باشگاه استقلال پلمپ شد/ اعضای باشگاه تا روز یک شنبه ممنوع الورود شدند

ترکیه تمام روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد

روز سیاه فوتبال ایران؛ روز مرگِ جوانمردی/ «فرهنگ» واژه ناآشنای این روز‌های فوتبال

حجازی سرپرست تیم استقلال شد

سازمان ملل: بازسازی غزه ممکن است ۸۰ سال طول بکشد

تقلای سنای آمریکا برای جلوگیری از بازداشت مقامات تل آویو/ حکم بازداشت برای چه کسانی قرار است اعمال شود؟

ادعای ساواکی بودن پدر مهران غفوریان/ شایعه یا ساواکی تواب ؟

هادی چوپان از باشگاهش رونمایی کرد/ عکس

پیش‌بینی صعودی رشد اقتصادی جهان

واکنش حماس به شهادت ۲ فلسطینی در بازداشتگاه‌ و اقدام ترکیه در قطع روابط تجاری با رژیم صهیونیستی

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

اولین بداخلاقی سیاسی در‌دور دوم انتخابات/ راهنما راست، گردش به چپ

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

«قطب شمال»، حکایت نارفیقی و نارو/ انتقام غذایی است که باید سرد خورده شود؟

پیش تولید «پایتخت۷» آغاز شد/ تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

پایان سیاهِ ازدواج سفید

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی