واکنش گروه‌ها و چهره‌های سیاسی عراق به انتخاب «محمد شیاع السودانی»

در پی معرفی «محمد شیاع السودانی» برای نخست‌وزیری عراق پس از گذشت ماه‌ها از انتخابات پارلمانی، اغلب گروه‌ها و چهره‌های سیاسی عراقی از این انتخاب حمایت کردند.
کد خبر: ۲۶۰۳۰۹
تاریخ انتشار:۰۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۳ - 26 July 2022
واکنش گروه‌ها و چهره‌های سیاسی عراق به انتخاب «محمد شیاع السودانی»


به گزارش روزپلاس، اعضای کمیته سیاسی احزاب شیعه عراقی موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) در نشست بعدازظهر دوشنبه ۲۵ ژوئیه، که در منزل «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح برگزار شد، «محمد شیاع السودانی» را نامزد الاطار، برای نخست‌وزیری معرفی کردند تا در زمان خود رسماً در پارلمان معرفی شود.

السودانی متولد ۱۹۷۰ میلادی در بغداد است (۵۲ ساله). وی در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ و در دوران نخست وزیری حیدر العبادی، وزیر کار و امور اجتماعی بود. در سال ۲۰۱۶ هم وزیر صنعت بود. وی از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴، عهده‌دار وزارت حقوق بشر عراق هم بود. او همچنین از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰، استاندار «میسان» بود.

در پی معرفی نامزد نهایی نخست‌وزیری از جانب چارچوب هماهنگی، برخی از گروه‌ها و چهره‌های سیاسی با انتشار بیانیه یا پست‌هایی در شبکه‌های اجتماعی از این انتخاب حمایت کردند. اما هنوز برخی از گروه‌های سیاسی تاثیرگذار از جمله جریان صدر، ائتلاف السیاده و حزب دموکرات کردستان عراق (پارتی) به این انتخاب واکنشی نشان نداده‌اند.

عادل عبدالمهدی

«عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر سابق عراق، با انتشار بیانیه‌ای انتخاب السودانی را به دلیل شایستگی و پاکدستی‌اش، انتخابی موفق توصیف و اعلام کرد که اقدام برای انتخاب نهایی السودانی به عنوان نخست‌وزیر، تا زمانی که رئیس جمهور انتخاب نشود، میسر نیست. امری که از چند ماه پیش موجب بروز اختلال در وضعیت انتخاب دولت شده است.

وی تصریح کرد که چارچوب هماهنگی تقریباً ۳۰ نامزد برای نخست‌وزیری داشت که تعداد زیادی از آن‌ها واجد شرایط و صلاحیت بودند. چارچوب هماهنگی دو راه داشت یا باید منتظر می‌ماند تا کُردها موضع خود را نهایی کنند یا این‌که پیش از کُردها، گزینه‌های خود را بررسی کند و در خصوص آن‌ها، تصمیم‌گیری کند. سرانجام نیز با وجود ریسک حملات احتمالی علیه گزینه نخست‌وزیری اعلامی، راه دوم را انتخاب کرد و نامزد خود را تعیین و معرفی کرد تا کشور را از بحرانی که در آن به سر می‌برد، برهاند.

فالح الفیاض

«فالح الفیاض» رئیس سازمان الحشد الشعبی، طی پستی در توئیتر، ابراز امیداوری کرد که السودانی بتواند امور را اصلاح کند. وی نوشت:  «اجماع الاطار، بر انتخاب درست محمد شیاع السودانی قرار گرفت. امیدواریم که وی امور را اصلاح کند. با اقدام همگانی می‌توانیم پروژه سازندگی را شروع کنیم به شهروندان خدمت کنیم و مسیر را اصلاح کنیم».


«قیس الخزعلی»

«قیس الخزعلی» دبیرکل عصائب اهل الحق عراق، پس از انتخاب السودانی، از احزاب کُرد خواست تا سریع‌تر بر سر گزینه نهایی خود برای نامزدی ریاست‌جمهوری توافق کنند. 

وی با اشاره به دو حزب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی کردستان عراق و ضرورت توافق آن‌ها بر سر نامزد ریاست‌جمهوری، تصریح کرد: انتخاب شخص نخست‌وزیر مهم است و برادر شیاع السودانی خوب است، اما مهمتر از همه این است که ما به اتفاق آراء موافقت کردیم و منتظریم بقیه هم توافق کنند».

رشید العزاوی

«رشید العزاوی» دبیرکل حزب اسلامی عراق نیز انتخاب السودانی و اجماع در چارچوب هماهنگی بر سر نخست وزیری را نخستین نشانه برای پیشرفت در فرایند سیاسی کشور دانست و آن را گامی مهم و مثبت ارزیابی کرد.

ائتلاف دولة القانون 

ائتلاف دوله القانون به ریاست «نوری المالکی» نیز با صدور بیانیه‌ای ​اتفاق نظر بر سر انتخاب السودانی را نشان‌دهنده انسجام داخلی در چارچوب هماهنگی و پایبندی رهبران آن به وعده‌هایی که مردم عراق داده‌اند، دانست و از موفقیت‌های رهبران چارچوب هماهنگی در مواجهه با چالش‌های قبلی و اصرار آنها بر حفظ حق بزرگترین مؤلفه اجتماعی کشور قدردانی کرد. 

در این بیانیه که نسخه‌ای از آن در وبگاه «المعلومه» منتشر شد، آمده است: «چارچوب هماهنگی، مرحله نخست در فرایند تشکیل دولت را موفق پشت سر گذاشت و به مردم عراق مژده داد تا به آن‌ها نشان دهد و تاکید کند که چارچوب هماهنگی واجد شرایط مسئولیت پذیری است و به دنبال همکاری با همه نیروهای سیاسی ملی و بسیج کلیه توانمندی‌ها و پتانسیل‌ها و شایستگی‌ها است». این ائتلاف همچنین از کُردها خواست تا هرچه سریع‌تر درباره نامزد ریاست جمهوری تصمیم‌گیری کنند.

«ضحی القصیر» نماینده عضو این ائتلاف نیز در یک گفت‌وگوی تلویزیونی تصریح کرد: تلاش‌های چارچوب هماهنگی به انتخابی موفق و بدون هیچ اختلاف و انشعابی منجر شد. چارچوب هماهنگی، السودانی را به دلیل پتانسیل و تجربه او در بخش اجرایی انتخاب کرد.

وی افزود: السودانی کابینه خود را بر اساس استانداردهای حرفه‌ای و کارآمدی بالا و به دور از هرگونه سهمیه‌بندی انتخاب خواهد کرد و دولت جدید به دور از هر گونه اقدام برای به حاشیه راندن برخی طرف‌ها، خواهد بود و هدف اصلی آن ارائه خدمات است.

اتحادیه میهنی کردستان عراق

حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق نیز با صدور بیانیه‌ای که نسخه‌ای از آن در وبگاه شبکه «رووداو» منتشر شد،  انتخاب السودانی را «یک تصمیم مهم برای پیشبرد فرایند سیاسی کشور» اعلام و بر ضرورت هماهنگی و تقویت روابط داخلی برای موفقیت روند اصلاحات و تشکیل دولتی ملی که خدمات‌محور باشد، تأکید کرد.

این حزب ابراز امیدواری کرد که نامزدی محمد شیاع السودانی برای پست نخست وزیری، روند مراحل قانونی تشکیل دولت جدید را تسریع کند. 

ائتلاف عزم

ائتلاف الـعزم به ریاست «مثنی السامرائی» متشکل از برخی از احزاب و گروه‌های سیاسی سنی عراق، نیز از نخست‌وزیری السودانی حمایت کرد و وی را بهترین گزینه دانست.

این ائتلاف طی بیانیه‌ای که نسخه‌ای از آن در وبگاه «شفق نیوز» منتشر شد، ضمن حمایت از این انتخاب، اعلام کرد: «ما شخصیت السودانی را میانه‌رو، میهن‌پرست و صادق می‌دانیم. او بهترین انتخاب برای عبور از این مرحله سخت و حساس از تاریخ ملت است».

ائتلاف النصر

ائتلاف النصر به ریاست «حیدر العبادی» نیز با انتشار بیانیه‌ای برای محمد الشیاع السودانی آرزوی موفقیت در خدمت به مردم عراق و صیانت از حاکمیت ارضی کشور کرد.

در بیانیه این ائتلاف که نسخه‌ای از آن در وبگاه «الفرات» منتشر شد، آمده است که این ائتلاف از همان ابتدا، بر روی ایجاد یک معادله درست برای مدیریت تحولات پرمخاطره دوران پس از انتخابات متمرکز بوده و اکنون نیز از انتخاب چارچوب هماهنگی حمایت می‌کند.

کمیته هماهنگی شیعیان عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» شامل احزاب و گروه‌های شیعی شامل ائتلاف «الفتح»، «دولة القانون»، تحالف قوی الدوله (شامل ائتلاف النصر و جریان حکمت ملی)، جنبش عطاء، حزب الفضیله و ... است که همگی به نوعی به صورت جداگانه از انتخاب السودانی حمایت کرده‌اند.

اما برخی از گروه‌های سیاسی مهم خارج از چارچوب هماهنگی از جمله حزب دموکرات کردستان عراق، جریان صدر و ائتلاف السیاده هنوز به این انتخاب واکنشی نشان نداده‌‌اند.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

اولین بداخلاقی سیاسی در‌دور دوم انتخابات/ راهنما راست، گردش به چپ

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

اعتراف خودخواسته «اشکان خطیبی» پس از مهاجرت/ در ایران همه چیز داشتم؛ زندگی در اروپا کار راحتی نیست

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی