پشت پرده فشارهای ریاض و پاریس بر نجیب میقاتی چیست؟

یک روزنامه لبنانی با افشای فشارهای ریاض و پاریس نوشت، سعودی‌ها و فرانسوی‌ها می‌خواهند از سرعت تشکیل کابینه جدید بکاهند و با رایزنی‌های صوری، تشکیل کابینه را حتی‌الامکان تا انتخابات ریاست‌جمهوری به تاخیر اندازند.
کد خبر: ۲۵۷۰۹۵
تاریخ انتشار:۰۷ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۶ - 28 June 2022
پشت پرده فشارهای ریاض و پاریس بر نجیب میقاتی چیست؟


 به گزارش روزپلاس، ۲۳ ژوئن جاری( دوم تیرماه)،   پس از پایان این رایزنیهای الزام‌آور پارلمانی در لبنان برای انتخاب نخست‌وزیر در کاخ «بعبدا» (کاخ ریاست‌جمهوری)، «نجیب میقاتی» موفق شد، بیشترین رأی را برای انتخاب به عنوان مامور تشکیل کابینه جدید لبنان کسب کند. 

نخست‌وزیر انتخاب شده باید هفتاد و هشتمین دولت در تاریخ لبنان و پنجمین دولت در دوره ریاست‌جمهوری «میشل عون» را تشکیل دهد. عون در ۳۱ اکتبر ۲۰۱۶ به عنوان رئیس جمهور لبنان انتخاب شد. تا کنون چهار دولت در دوره وی تشکیل شده که نخست وزیران آن سعد الحریری (دو دوره)، حسان دیاب و نجیب میقاتی بوده‌اند.

انتخابات پارلمانی لبنان در ۲۵ اردیبهشت برگزار شد و هر کدام از احزاب، کرسی‌هایی به خود اختصاص دادند.پس از آن در دهم خرداد، نمایندگان پارلمان جدید در مقر پارلمان در میدان «النجمه» حضور یافتند تا هیأت رئیسه جدید را انتخاب کنند؛ در نهایت «نبیه بری» با ۶۵ رأی از مجموع ۱۲۸ رأی بار دیگر به عنوان رئیس پارلمان لبنان انتخاب شد. ۴۰ رأی، باطله اعلام شد و ۲۳ نماینده رأی سفید داده بودند.

روزنامه الاخبار لبنان با انتشار گزارشی درباره وضعیت کنونی صحنه سیاسی لبنان و تلاش‌ها برای تشکیل کابینه جدید نوشت: «نجیب میقاتی رایزنی‌های غیر الزام آور برای تشکیل کابینه را آغاز کرده است تا نقشه راه فراروی خود را بشناسد. اما واقعیت این است که ارتباطات معنادار در جای دیگری اتفاق می‌افتد. از بستر تماس ها مشخص است که نقش خارجی همچنان در تلاش‌های موجود برای ترسیم سازوکار مدیریت لبنان در دوره منتهی به انتخابات ریاست جمهوری آتی، پررنگ است».

این روزنامه به نقل از منابع آگاه نوشت: «میقاتی می‌خواهد نشان دهد که در تعیین شکل دولتی که می خواهد تشکیل دهد، حواشی زیادی وجود دارد و هنوز دریچه جدی برای رایزنی با نیروهای اصلی را باز نکرده است. چه بسا که او یک فرمول برای دولت آتی تنظیم کند و سپس آن را به رئیس جمهور عون ارائه کند، که وی نیز قطعا آن را رد خواهد کرد».

در این گزارش آمده است که به نظر می رسد رئیس جمهور منتخب از هرگونه تماس جانبی برای هماهنگی با نیروهای سیاسی ذیربط فاصله می‌گیرد، اما آنچه که به گفته این منابع، ایجاد دافعه می‌کند این است « میقانی قصد دارد این امر را القاء کند که نمی‌خواهد با "جبران باسیل" رئیس "تیار الوطنی الحر" (جریان ملی آزاد) ارتباط برقرار کند. امری که یادآور رفتار سعد الحریری، نخست‌وزیر پیشین است. الحریری از هرگونه ارتباط با باسیل در خصوص تشکیل دولت خودداری می‌کرد».

به گفته این منابع، «میقاتی با تکیه به این امر که فرانسوی‌ها که او را بار دیگر برای تصدی پست نخست‌وزیری نامزد کرده‌اند، برخلاف دوره‌های پیش، تمایل ندارند که وی سریعا دولت را تشکیل دهد.زیرا آن‌ها بدشان نمی آید که دولت موقت در چند ماه باقی مانده تا انتخابات ریاست جمهوری باقی بماند. میقاتی بیشتر اوقات نیز در مورد فعال کردن کار دولت فعلی یا اصلاح برخی از جنبه‌های وزارتخانه صحبت می‌کند».

بر اساس این گزارش، تحول دیگر تاثیرگذار بر این امر، فعالیت متحدان عربستان سعودی در خصوص پرونده تشکیل دولت است. اطلاعات به دست آمده، نشان می‌دهد که ریاض به کسانی که با آن کار می‌کنند، توصیه می‌کند که یا بدون تشکیل دولت، وضعیت را همانطور که هست حفظ کنند، یا مداخله کنند تا رئیس‌جمهور عون و حزب‌الله هیچ دولت جدیدی را که ممکن است منبع قدرت در این رویداد باشد، تصاحب نکنند. 

در ادامه گزارش الاخبار آمده است: «عربستان سعودی به همه متحدانش توصیه کرده است که در موضوع تشکیل دولت، موضع منفی قاطعانه اتخاذ نکنند و در عین حال از مشارکت در تشکیل دولت نیز خودداری کنند. در همین راستا نیز، حزب حزب سوسیالیست ترقی‌خواه (التقدمی الاشتراکی)، موضع خود را در عدم مشارکت مستقیم در هیچ دولت جدیدی را حفظ کرد، اما آمادگی خود را برای همکاری در امر تشکیل دولت جدید و حتی دادن رای اعتماد به آن به میقاتی اعلام کرد. این  موضع حزب سوسیالیست ترقی‌خواه از این اصل سرچشمه می گیرد که "ولید جنبلاط" رئیس این حزب باور دارد که میقاتی وزرای دروزی را بدون موافقت شخص او،در کابینه جای نخواهد داد حتی اگر آن‌ها وابسته به حزب خاصی نباشند. امری که از نظر میقاتی و حتی " نبیه بری" رئیس پارلمان و سایرین، حل شده است. البته مشروط به این‌که حزب جنبلاط به کابینه رأی اعتماد دهد».

اهمال عامدانه در تشکیل کابینه جدید لبنان تا پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری آتی در این کشور، امری است که از سوی «نعیم قاسم» معاون دبیر کل جنبش حزب‌الله نیز هشدار داده شد. وی  چند روز پیش با اشاره بر ضرورت تشکیل هر چه سریعتر دولت لبنان گفته بود تشکیل کابینه کلید راه‌حل بحران‌ها در این کشور است هرچند که عده‌ای هستند که قصد دارند چوب لای چرخ‌ها بگذارند تا قبل از پایان دوره ریاست‌جمهوری  عون هیچ دستاوردی ثبت نشود.

وی همچنین بر لزوم توجه به مسائل معیشتی و ضروری مردم تأکید کرد و از لبنانی‌ها خواست که حزب‌الله را بر اساس برنامه‌های انتخاباتی‌اش که در راستای انجام آن تلاش خواهد کرد، پاسخگو کنند.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم

پشت پرده عجیب نامه‌ای درخصوص سیاست ارزی به رهبرانقلاب/ مهدوی: به ما دروغ گفتند و علیه بانک مرکزی امضا گرفتند/ این نامه از سوی مدیرعامل بورس کالا برای ما ارسال شد/ مشخص نیست در شرایط جنگ اقتصادی چرا چنین نامه‌ تحریک‌آمیزی نوشتند

استرداد متهمه کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور

جزئیات دومین حراج سکه سال ۱۴۰۳ اعلام شد

باشگاه استقلال پلمپ شد/ اعضای باشگاه تا روز یک شنبه ممنوع الورود شدند

ترکیه تمام روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد

روز سیاه فوتبال ایران؛ روز مرگِ جوانمردی/ «فرهنگ» واژه ناآشنای این روز‌های فوتبال

حجازی سرپرست تیم استقلال شد

سازمان ملل: بازسازی غزه ممکن است ۸۰ سال طول بکشد

تقلای سنای آمریکا برای جلوگیری از بازداشت مقامات تل آویو/ حکم بازداشت برای چه کسانی قرار است اعمال شود؟

ادعای ساواکی بودن پدر مهران غفوریان/ شایعه یا ساواکی تواب ؟

هادی چوپان از باشگاهش رونمایی کرد/ عکس

واکنش حماس به شهادت ۲ فلسطینی در بازداشتگاه‌ و اقدام ترکیه در قطع روابط تجاری با رژیم صهیونیستی

جایزه سالانه یونسکو به خبرنگاران غزه اعطا شد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

اولین بداخلاقی سیاسی در‌دور دوم انتخابات/ راهنما راست، گردش به چپ

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

«قطب شمال»، حکایت نارفیقی و نارو/ انتقام غذایی است که باید سرد خورده شود؟

پیش تولید «پایتخت۷» آغاز شد/ تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

پایان سیاهِ ازدواج سفید

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی