گزارش/

وزیر کار استعفا داد/ مجلس از توضیحات وزیر صمت قانع نشد/ اولین کارت زرد مجلس به دولت سیزدهم/سخنگوی‌دولت: رئیس‌جمهور با استعفای وزیرکار موافقت کرد/ زاهدی وفا سرپرست وزارت کار شد

روز جنجالی دولت سیزدهم درحالی آغاز شد که دو اتفاق مهم دو وزارتخانه صمت و رفاه را تحت تأثیر قرار داد، اولی استعفای حجت‌الله عبدالملکی، وزیر کار و دومی کارت زردِ مجلس به وزیر صمت بود.
کد خبر: ۲۵۵۲۷۹
تاریخ انتشار:۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۶ - 14 June 2022
وزیر کار، تعاون و  رفاه اجتماعی استعفا داد/ مجلس از توضیحات وزیر صمت قانع نشد/ اولین کارت زرد مجلس به دولت سیزدهم


به گزارش روزپلاس؛ روز جنجالی دولت سیزدهم درحالی آغاز شد که دو اتفاق مهم دو وزارتخانه صمت و رفاه را تحت تأثیر قرار داد، اولی استعفای حجت‌الله عبدالملکی، وزیر کار و دومی کارت زردِ مجلس به وزیر صمت بود.

طرح سوال از وزیر صمت مهمترین دستور کار مجلس شورای اسلامی بود سوالی که نمایندگان را قانع نکرد و  نهایتا به گرفتن کارت زرد وزیر ختم شد. همچنین طبق اخبار حجت‌الله عبدالملکی برای افزایش هماهنگی در دولت، از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استعفا داد.

در متن استعفای عبدالملکی خطاب به آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور آمده است:با سلام و تحیات و آرزوی توفیق و عافیت؛ ضمن تشکر از حسن نظر جنابعالی به اینجانب جهت تصدی مسئولیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و قدردانی از اعتماد مجلس محترم شورای اسلامی، به‌منظور افزایش هماهنگی در دولت، استعفای خود را از این سمت اعلام می‌نمایم.

عبدالملکی در ادامه نوشته است: اینجانب در طول حدود ۳۰۰ روز فعالیت در این وزارتخانه، همه تلاش خود را برای خدمت صادقانه به مردم عزیز کشور به‌کار بستم و از همراهی صمیمانه همکاران این وزارتخانه در این مدت تشکر میکنم. خود را سرباز کوچک نظام اسلامی و دولت مردمی میدانم و تا پای جان در مسیر تحقق آرمان‌های رفیع آن و تحقق اهداف گام دوم انقلاب اسلامی مجاهدانه تلاش خواهم کرد و از هیچگونه خدمتی در این عرصه فروگذار نخواهم کرد ان‌شاءالله.

در جلسه علنی مجلس چه گذشت؟

سیدرضا فاطمی امین در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به سوال نماینده بجنورد در خصوص ضعف عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در کنترل قیمت کالاها و عدم توانایی در پشتیبانی از صاحبان صنایع و بهره‌برداران معدن بیان کرد: ما در وزارت صنعت، معدن و تجارت با ۱۶ مشکل مواجه هستیم؛ عدم تناسب قوانین و مقررات، پایین بودن بهره‌وری، تورم بالا، وابستگی نرخ کالاها به نرخ ارز، بالابودن سهم قاچاق همه از جمله مواردی است که دست به دست هم داده و مشکلات را در سطح جامعه ایجاد کرده است.

وی گفت: مسائل ریشه‌ای سالیان طولانی است که بر روی هم انباشته شده است. در چهار سال پایانی دولت گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت پنج سرپرست داشته است.

وی در ادامه اظهار کرد: اولین بحث مربوط به بازار است. نرخ تورم در طول ۵۰ سال گذشته همواره رشد داشته است و در برخی از سال‌ها به بالای ۳۰ رسیده است. ما نمی‌توانیم با کارهای جزئی تورم را کنترل کنیم بلکه برای کنترل تورم نیازمند اصلاح ساختار و انجام اقدامات ریشه‌ای هستیم. ما شاهد هستیم که با بالارفتن نرخ دلار میزان تورم نیز افزایش می‌یابد.

فاطمی امین در ادامه با بیان اینکه در سه جا اقتصاد ما تحت تاثیر نرخ ارز است، اظهار کرد: اولین جا مربوط به مواد اولیه است که با بالارفتن دلار قیمت مواد اولیه وارداتی نیز بالا می‌رود. محل دیگر که معمولا پنهان است این بوده که ما با دست خودمان سازوکارهایی را ایجاد کردیم که قیمت‌های داخلی به دلار متصل شده است. ما شاهدیم که با بالارفتن قیمت نفت و گاز، مواد پتروشیمی افزایش قیمت خواهد داشت.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه تصریح کرد: مساله بعدی تورم انتظاری است زمانی که نرخ ارز بالا می‌رود مردم نیز به دنبال حفظ ارزش پول خود هستند. همه این عوامل دست به دست هم داده تا اقتصاد ما به شدت تحت تاثیر نرخ ارز قرار گیرد. برای درمان این وضعیت نیازمند اقدامات ریشه‌ای هستیم. مادامی که این مسائل را اصلاح نکنیم وضعیت همین است.

وی ادامه داد: ما ۱۴ بازار داریم که چهار مورد آن مرتبط با وزارت صنعت، معدن و تجارت است ۱_ کالاهای منبع، ۲_ کالاهای واسطه‌ای، ۳_ بازار خدمات و ۴_ بازار ماشین‌آلات. ما در بازار و بخش تولید یک بحث گرانی را داریم و یک بحث گرانفروشی را تجربه می‌کنیم.

فاطمی امین در ادامه خاطرنشان کرد: ما باید با یکسری از اقدامات جلوی گرانفروشی را بگیریم و با اقداماتی دیگر گرانی را کنترل کنیم. اولین گام برای تنظیم بازار این است که ما در صنایع بالادستی قیمت‌ها را مدیریت کنیم و باید به سمت مدیریت بازار فولاد و پتروشیمی و محصولاتی که افزایش قیمت آنها قیمت سایر کالاها را نیز افزایش می‌دهد برویم. مثلا گردش مالی بازار فولاد بیش از ۵۵۰ همت است و بازار صنایع بیش از ۱۰۰۰ همت می‌باشد. ما با سازوکارها و تعیین قواعدی توانستیم با وجود گرانی فولاد در سطح جهانی قیمت میلگرد و ورق را در ایران ثابت نگه داریم. این یعنی اصلاح ساختار.

در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی از پاسخ های فاطمی امین به سوال نماینده بجنورد قانع نشدند و به این ترتیب دولت سیزدهم نخستین کارت زرد را از مجلس یازدهم دریافت کرد

وزیر کار استعفا داد/ مجلس از توضیحات وزیر صمت قانع نشد/ اولین کارت زرد مجلس به دولت سیزدهم/سخنگوی‌دولت: رئیس‌جمهور با استعفای وزیرکار موافقت کرد/ زاهدی وفا سرپرست وزارت کار شد


سخنگوی‌دولت: رئیس‌جمهور با استعفای وزیرکار موافقت کرد/ زاهدی وفا سرپرست وزارت کار شد

نشست خبری سخنگوی دولت نیز امروز معطوف به خبر استعفای وزیرکار بود.  استعفای عبد الملکی،وزیر کار،پذیرش این درخواست از سوی رییس جمهور و معرفی عبدالملکی به عنوان مشاور رییس جمهور مهمترین بخش صحبت های بهادری جهرمی در جمع خبرنگاران بود.

سخنگوی دولت در نشست خبری خود گفت: رئیس‌جمهور با پذیرش استعفای دکتر عبدالملکی، آقای دکتر زاهدی‌وفا را به عنوان سرپرست وزارت‌خانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی منصوب کردند.

طبق گفته ی بهادری جهرمی عبدالملکی به عنوان مشاور رئیس‌جمهور با دولت همکاری خواهد داشت.

سوابق کاری سرپرست جدید وزارت کار

محمدهادی زاهدی‌وفا ۵۹ ساله، دارای دکترای اقتصاد از دانشگاه اتاوا در كانادا است

وی در سال‌های گذشته عضو هيات مديره شركت سرمايه گذاري تامين اجتماعی (شستا)، رئيس هيات مديره هلدينگ صنايع نوين، رئيس هيات مديره رايتل و عضو شورايعالی الگوی اسلامی ايرانی پيشرفت نیز بوده است

در سوابق مديريتی زاهدی‌وفا، معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارايي در دولت نهم، نماينده وزارت اقتصاد در شوراها و كميسيونهای تخصصي شوراي عالي تحقيقات و فن آوری، شورای اقتصاد، كميسيون اقتصادی دولت، شورای پول و اعتبار و  شوراي عالي انرژي دیده می‌شود

زاهدی‌وفا همچنین سابقه عضویت در كارگروه ويژه نفت، شورای عالی توسعه صادرات غير نفتي، ستاد تنظيم بازار، ستاد تدابير ويژه اقتصادي شوراي عالي امنيت ملي، كارگروه طرح تحول اقتصادي، شوراي عالي تدوين برنامه پنجم، شورای عالی رفاه و تامين اجتماعی، شورای آمايش سرزمين، شورای عالی آمار، كميته ملي اهداف توسعه هزاره و كارگروه تدوين ضوابط حمايت از صادرات غير نفتی را در کارنامه خود دارد

 زاهدی‌وفا در دولت سیزدهم معاون اقتصادی معاونت اول ریاست جمهوری را بر عهده داشت
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

محمدصادقی بازیگر فراری: تعریف جنسیتی مشخصی ندارم/ بدونِ هویتِ جنسی

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

چرایی افزایش تعرفه اینترنت و مهم ترین تعهد اپراتورهای ارتباطی

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر