شش سوال درباره امواج پارازیت

قصه پارازیت مربوط به دیروز و پریروز نیست؛ از وقتی دیش های ماهواره روی پشت بام و بالکن خانه های ایرانیان جا خوش کرد، موضوع امواج پارازیت هم مطرح بوده و با دو شبکه لندن نشین و تداوم فعالیت آنها، جدی تر هم در میان اخبار و گزارش ها خودنمایی کرده است اما حداقل آنچه امروز دیده و شنیده می شود، ریشه ای در اهتمام جدی دولت یازدهم در رسیدگی به این موضوع دارد.
کد خبر: ۲۵۱۵۷
تاریخ انتشار:۱۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۰ - 02 February 2017
به گزارش روزپلاس، یکشنبه، نهم آذرماه 1393 بود و صبحانه کاری اتاق بازرگانی؛ محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در میان لقمه های نان و پنیر و کره و عسل، خبری را عنوان کرد که هنوز هم بسیاری منتظرند، با حصول نتیجه، کامی شیرین چون عسل نصیب شان شود.آقای وزیر از دستور ویژه رئیس جمهور به چهار عضو کابینه خبر داد درباره بررسی امواج پارازیت و خطرات و تهدیدهای آن برای سلامت شهروندان.

صبح فردا (دهم آذر 93) عکس چهار عضو کابینه روی صفحه اول روزنامه دولت، تمام قد، خبر از ماموریتی می داد که دستور رئیس دولت را پشت سر خود داشت؛ علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و حسین دهقان، وزیر دفاع.

همینجا بگویم که این دستور و این پرونده و این نوشته، منکر غیرقانونی بودن استفاده از ماهواره طبق مصوبه مجلس نیست و همچنین منکر وظیفه نیروی انتظامی در برخورد و جمع آوری هم نیست اما با این گزاره چه باید کرد: "حالا که جمع کردن، جواب مطلوب نداده و شهروندان هرچند غیر قانونی از ماهواره استفاده می کنند، باید تاوان آن را با امواج خطرناک پارازیت بدهند؟!"

■■■

در ریشه یابی دستور ویژه دکتر روحانی، دو نکته عیان بود؛ نخست اینکه دولت در ارسال امواج، دخیل نیست و چه بسا مخالف این اتفاق است و دوم اینکه نباید از پیشینه ای همچون تذکرات معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست و هشدارهای نهادهای مرتبط با سلامت درباره افزایش شیوع سرطان و تولد نوزادان ناقص و سردردها و میگرن های رو به افزایش شهروندان غافل بود.

آن دستور و آن پرونده و آن خبر و آن عکسهای روی جلد آذرماه 93 در همان آذرماه 93 ماندند و خبری نشد و نشد تا یکی، دوماه اخیر که ویدئوهای تجمع شیرازی ها روبروی استانداری فارس در اعتراض به پارازیت، شبکه‌های اجتماعی موبایلی را درنوردید و اظهارنظرهایی از مسئولان، این امواج را به اخبار آورد.

برجسته ترین اظهارنظر، آخرین بار، از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود در سفری به استان بوشهر و در بندر گناوه (سه شنبه 12 بهمن 95)، آنجا که درباره نگرانی مردم از ارسال پارازیت گفت:"بررسی هایی در این زمینه انجام شده و نتیجه آن به رئیس جمهوری اعلام شده است. همچنین کمیته ای متشکل از این وزارتخانه و سازمان انرژی اتمی برای رصد وجود پارازیت فعال شده است."

این اظهارات تفاوتی با آنچه 26 ماه پیشتر گفته بود نداشت، غیر از یک تفاوت: "به مردم اطمینان می دهیم که تلاش کنیم تا هیچ جایی از کشور، پارازیت بالاتر از حد مجاز که سلامتی مردم را به مخاطره اندازد، وجود نداشته باشد." و البته این پیام به مردم منتقل شد که دولت همچنان موافق پارازیت نیست و حتی دستش از جلوگیری از ارسال آن کوتاه است و زورش تا همین حد رسیده که "حد" آن را کنترل کند، نه بود و نبودش را.

■■■

حالا دو وضعیت پیش روی ماست؛ نخست اینکه دیش ها روی پشت بام ها هستند، ولو غیرقانونی و دوم اینکه امواج در هوا هستند، ولو غیر قابل مشاهده و غیررسمی.

پارازیت را شاید بتوان از زاویه ای مشابه فیلتر برخی سایت ها دانست که بسیار هم خوب است. در بسیاری از کشورهای مدعی آزادی هم، فیلتر و ممیزی وجود دارد؛ خصوصا فیلترهایی بر سر راه دسترسی کودکان و نوجوانان به سایتهای غیراخلاقی.

حالا که هم دیش ها هستند و هم پارازیت، چند سوال؛

اول) چرا پارازیت تنها در ساعات محدودی هست و شامل زمان تکرار همان برنامه ها که مثلا شب گذشته اش پارازیت داشته، نمی‌شود؟! یعنی در ساعات خاصی، اشکال دارد و در ساعات دیگر، ندارد؟!

دوم) چرا پارازیت، فقط آنتن تلویزیون را نشانه می گیرد و همان برنامه ها، حتی در همان ساعات، روی اپلیکیشن های موبایلی همان شبکه ها، بدون فیلتر، قابل مشاهده‌اند؟! یعنی از تلویزیون دیدن، اشکال دارد و روی موبایل دیدن، ندارد؟!

سوم) چرا پارازیت فقط برای برخی شبکه هاست و شبکه هایی که محتواهایی مشابه آنها در معاندت با نظام و منافع ارضی و ارزشی ما دارند را شامل نمی شود؟!

چهارم) چرا پارازیت، شبکه هایی را که سریال‌هایشان، بنیان اخلاق و خانواده و دین و ایمان مردم را نشانه گرفته، شامل نمی‌شود؟! مگر کم پرونده طلاق و خیانت در قوه قضائیه داریم که اظهارات زوجین، گویای تاثیر مخرب محتوای مبتذل آن سریال ها و برنامه ها روی روابط و زندگی آنهاست؟!

پنجم) چرا پارازیت فقط برخی شهرها و ساکنان آنجا را شامل می شود و در شهرهای کوچک خبری از پارازیت نیست؟! یعنی دیدن آن برنامه ها برای تهران و اصفهان و شیرازنشینان، اشکال دارد و برای ساکنان شهرهای کوچک، ندارد؟!

ششم) آیا معادل بودجه ای که برای ارسال پارازیت در نظر گرفته شده، بودجه ای برای سلامت شهروندان پیش‌بینی شده که تهدیدات مخرب پارازیت خوردگان را جبران کند؟! به چشم دیده ام که مثلا سهمیه شیر، به کارکنان فرودگاه‌ها می دهند تا مضرات تنفس هوای مسموم فرودگاه‌ها به تاثیر از سوخت هواپیماها قدری جبران شود.

■■■

پرسش زیاد است و پاسخ کم. مردم چشم امید به دولت تدبیر و امید دارند. کسی راضی به بی قانونی نیست همانطور که کسی راضی به ویرانی افکار و اخلاق خود و خانواده اش هم نیست.پس امیدواریم به تدبیری که میان این دو گزاره را جمع کند.

خبر آنلاین/
سایر اخبار
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

اولین بداخلاقی سیاسی در‌دور دوم انتخابات/ راهنما راست، گردش به چپ

رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم

استرداد متهمه کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور

هواشناسی برای کل کشور هشدار صادر کرد

پیامی که ریاض درباره حمله به رفح برای تل‌آویو فرستاد

برداشت عجیب از اعتراض علیه جنایات اسرائیل در آمریکا و دیگر کشورهای جهان/سرگیجه بزرگ!

فشار غرب به امارات بخاطر تجارت با روسیه

لاپید مقابل نتانیاهو ایستاد/ هیچ بهانه ای برای عدم تبادل اسرا نیست

باشگاه استقلال پلمپ شد/ اعضای باشگاه تا روز یک شنبه ممنوع الورود شدند

بایدن از ترامپ جلو زد

اولین تصویر منتشر شده از پیکر نیکاشاکرمی

زشت ‌و زیبای هفته ۲۵ لیگ برتر/ هفته سیاه فوتبال و برکناری خطیر و خوشحالی نکونام!

تساوی ستاره‌های میلیاردی در تبریز/ استقلال و تراکتور «بد» بودند

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

اولین بداخلاقی سیاسی در‌دور دوم انتخابات/ راهنما راست، گردش به چپ

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

اعتراف خودخواسته «اشکان خطیبی» پس از مهاجرت/ در ایران همه چیز داشتم؛ زندگی در اروپا کار راحتی نیست

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی