شکست‌های سال ۲۰۲۱

در پایان سال گذشته، اقدام جمعی مؤثر در مورد چالش‌های اصلی پیش روی جهان از جمله همه‌گیری، تغییرات آب و هوایی و تنش‌های ژئوپلیتیکی یک امکان واقعی به نظر می‌رسید. با این حال، در طول سال ۲۰۲۱، این چالش‌ها تشدید و چند برابر شدند.
کد خبر: ۲۳۳۰۲۸
تاریخ انتشار:۱۰ دی ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۸ - 31 December 2021


به گزارش روزپلاس؛ آنا پالاسیو در پراجکت سیندیکیت نوشت: در پایان سال گذشته، اقدام جمعی مؤثر در مورد چالش‌های اصلی پیش روی جهان از جمله همه‌گیری، تغییرات آب و هوایی و تنش‌های ژئوپلیتیکی یک امکان واقعی به نظر می‌رسید. با این حال، در طول سال ۲۰۲۱، این چالش‌ها تشدید و چند برابر شدند.

در ادامه این مطلب آمده است: پایان هر سال فرصت مناسبی است که به تفکر در مورد رویداد‌ها و روند‌هایی که آن را شکل داده اند، بپردازیم. یکی از مسائل سال ۲۰۲۱، همه گیری کووید ۱۹ بود که اخیراً توسط سویه اومیکرون دوباره تقویت شده است. حرکت پیوسته‌ی تغییرات آب و هوایی که فشار برای رسیدن به انتشار خالص صفر را تشدید کرده است و تنش‌های ژئوپلیتیکی، به ویژه رقابت قدرت‌های بزرگ ایالات متحده و چین از جمله مسائل دیگری است که در سال ۲۰۲۱ با آن‌ها روبرو بودیم. در همه این جبهه ها، ۲۰۲۱ سال زوال بود.

به همان اندازه که سال ۲۰۲۰ سال سختی بود، با دلایلی برای امید به پایان رسید. واکسن‌های مؤثر کووید-۱۹ در حال استقرار بودند. ایالات متحده یک رئیس جمهور جدید داشت که برخلاف سلف خود، تهدیدی که تغییرات آب و هوایی ایجاد می‌کند و ارزش اتحاد‌های آمریکا را تشخیص می‌داد. ناتو در حال توسعه مفهوم استراتژیک جدید خود بود. به طور کلی، در پایان سال ۲۰۲۰، اقدام موثر برای مقابله با چالش‌های پیش روی غرب یک امکان واقعی به نظر می‌رسید. اما در طول سال ۲۰۲۱، این چالش‌ها تشدید و چند برابر شده اند. 

آزمایش اجتماعی بی‌سابقه جهانی که توسط این همه‌گیری به وجود آمد از جمله حبس مردم در خانه‌هایشان، فشار شدیدی بر جوامع وارد کرده است. تعمیق قطبی شدن دموکراسی‌ها را تهدید می‌کند. حتی در کشور‌هایی که لیبرال دموکراسی استوار است، دولت‌ها قدرت‌های استثنایی به دست آورده اند، روندی که احتمالاً اثرات مخرب آن مدت‌ها پس از پایان وضعیت اضطراری باقی خواهد ماند. فراتر از عوارض روانی غیرقابل انکار قرنطینه ها، سوء استفاده از قدرت ممکن است عواقب پایداری بر مسائل مختلف از جمله درک شهروندان از قرارداد اجتماعی داشته باشد. 

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، با به رسمیت شناختن تهدیدی که برای دموکراسی در سرتاسر جهان وجود دارد، اخیراً یک نشست مجازی در مورد این موضوع (با فهرست مهمانان مشکوک) تشکیل داد. اما، همانطور که برخی از کارشناسان مطرح کرده اند، تجدید دموکراسی به چیزی اساسی‌تر نیاز دارد.

در جبهه اقتصادی، بهبود بسیار نامتقارن بوده است، به طوری که برخی از اقتصاد‌ها پیشرفت زیادی داشته اند، در حالی که برخی دیگر در حد رفع نیاز‌های روزمره باقی مانده اند. اکنون، شوک‌های عرضه و افزایش قیمت انرژی به همراه موج جدیدی از ممنوعیت‌های سفر و قرنطینه، مشکلات دیگری را ایجاد کرده است. در بحبوحه افزایش ریسک‌های مالی و فشار‌های تورمی، سیاست گذاران و موسسات مالی بین المللی مجبور به انجام یک عمل متعادل کننده ظریف هستند. فقدان اقدام چندجانبه مؤثر در طول همه‌گیری که تفاوت‌های بزرگ در دسترسی به واکسن یکی از نمود‌های آن است، ظرفیت ناکافی سیستم جهانی برای رسیدگی به چالش‌های مشترک را بیشتر نشان داد. کنفرانس ناامید کننده تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد در گلاسکو نیز واقعیت‌های تلخی را به تصویر کشید.

کاهش اعتماد به همکاری بین المللی در سطح بالایی مشاهده می‌شود. روسیه اکنون در حال جمع آوری نیرو در نزدیکی مرز خود با اوکراین است و با رفتار قاطعانه‌تر چین، خطر درگیری در غرب اقیانوس آرام همچنان در حال افزایش است.

اجلاس‌های مجازی پی درپی نیز نتوانسته تنش‌ها را کاهش دهد. مکانیسم‌های امنیتی جدید به ویژه ائتلاف سست چهار دموکراسی اصلی منطقه هند و اقیانوس آرام و ائتلاف اوکاس شامل استرالیا، بریتانیا و ایالات متحده فاقد وضوح چشم انداز و رویکرد جامع مورد نیاز برای ایجاد ثبات است. امکان بروز جنگ‌های نامتقارن‌تر و ناآرامی‌های ژئوپلیتیکی در سال ۲۰۲۲ وجود دارد. 

همانطور که حزب کمونیست چین برای بیستمین کنگره ملی خود در اکتبر آماده می‌شود، رهبران آن احتمالاً به پیشنهاد همکاری در مورد چالش‌های مشترک مانند تغییرات آب و هوایی ادامه خواهند داد، در حالی که به شدت در مقابل هرگونه تلاش غرب برای مقابله با نفوذ فزاینده کشورشان مقاومت می‌کنند. در این شرایط، تقویت روابط فرسوده‌ی فراآتلانتیکی به منظور مذاکره از موضع قدرت باید اولویت بالایی برای غرب باشد. 

شعار مکرر بایدن مبنی بر «آمریکا بازگشته» است که قرار بود نفی دکترین «اول آمریکا» دونالد ترامپ، رئیس جمهور قبلی ایالات متحده باشد، در همین چارچوب قابل فهم است. با این حال، روابط فراآتلانتیکی به هیچ وجه در سطح بالایی نیست. به عنوان مثال، ماه گذشته دولت بایدن در اقدامی دیرهنگام اعلام کرد که تعرفه‌هایی را که ترامپ بر فولاد و آلومینیوم اروپا وضع کرده بود، لغو خواهد کرد. طبق آخرین اطلاعاتی که موسسه بروکینگز ارائه داده است، 

روابط ایالات متحده و اروپا از میانگین ۶.۶ (در مقیاس ۱ تا ۱۰) در پایان ژوئن به ۵.۳ در پایان سپتامبر کاهش یافته است. افزایش این تعاملات به بایدن بستگی دارد که عزم دولت خود را برای احیای روابط ترانس آتلانتیک نشان دهد. اما بعید است که گسترش روابط به این زودی‌ها اتفاق بیفتد. سنت سیاسی آمریکا حکم می‌کند که روسای جمهور در دوره دوم ریاست جمهوری خود، زمانی که دیگر با انتخاب مجدد مواجه نمی‌شوند، بیشتر بر سیاست خارجی تمرکز کنند.

در حال حاضر، بایدن درگیر محبوبیت پایین خود، انتخابات میان دوره‌ای کنگره در نوامبر و بازگشت احتمالی ترامپ به عنوان نامزد ریاست جمهوری ۲۰۲۴ حزب جمهوری خواه است. به همین دلیل است که در سال ۲۰۲۲، اروپا باید تلاش خود را برای تضمین استقلال استراتژیک بیشتر از ایالات متحده تقویت کند. اگرچه افزایش احساس آسیب‌پذیری می‌تواند به تمرکز ذهن اروپایی‌ها کمک کند، اما موفقیت به راحتی به دست نمی‌آید. به ویژه به این دلیل که پس از ۱۶ سال، سیاست خارجی اروپا دیگر عملاً توسط آنگلا مرکل، صدراعظم قدیمی آلمان هدایت نمی‌شود.

اولاف شولز، جانشین مرکل اخیراً با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در پاریس ملاقات کرد و این دو رسماً جاه‌طلبی مشترک خود را برای تقویت «حاکمیت استراتژیک» اتحادیه اروپا مورد تأیید قرار دادند. اما شکاف بین حرف و عمل اغلب در اروپا گسترده است و فرانسه و آلمان ممکن است دیگر محرکان اصلی اتحادیه اروپا نباشند. در اروپای پس از برگزیت، ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا به طرز ماهرانه‌ای مانور می‌دهد تا کشورش را در مرکز توجهات قرار دهد.

اگرچه تقویت استقلال استراتژیک از واشنگتن برای اروپا مهم است، اما نباید به آمریکا پشت کند. مطمئناً اروپا نباید تلاشی برای ترسیم یک مسیر میانه بین چین و ایالات متحده داشته باشد. اروپایی‌ها نمی‌توانند فراموش کنند که ساخت مشترک ما مهم‌ترین نمونه از پارادایم تضمین صلح از طریق رفاه و تضمین رفاه از طریق تبادل آزاد است. اما این پارادایم مبتنی بر انعطاف‌پذیری است و در اینجا جای چندانی برای ابهام یا انفعال وجود ندارد. ایالات متحده و اروپا همیشه اختلاف نظر‌هایی داشته اند که تغییر نخواهد کرد. با این حال، آن‌ها به ارزش‌های مشترک و نهاد‌های مشابه وابسته هستند. اما چالش‌هایی که امروز با آن مواجهند، پیچیده‌تر از همیشه است. در این شرایط، درون نگری صادقانه از جمله اعتراف به شکست‌های دموکراتیک غرب برای حرکت به جلو ضروری است.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

ورق در بازار خودرو برگشت؛ قیمت‌ها صعودی شد/ آخرین قیمت پژو، سمند، ساینا، شاهین، دنا و تارا + جدول

این ۱۴ نفر بالاترین ثروت در جهان را دارند

کاسبی ربوی و ربا خواری/ صدی و سه‌ونیم!

نرخ آپارتمان در چیتگر چقدر است؟+ جدول قیمت

مربی لهستانی از حضور در ایران گفت؛ «خوردن بهترین هندوانه و سخت بیدار شدن در صبح!»

سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت/ می‌توانیم همکاری‌های خوبی با کشورهای همسو، همسایه و آسیایی داشته باشیم

افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/تصمیم کشور همسایه بعد از اقدام ایران

گزارش مرکز پژوهش های مجلس از میزان تخصیص بودجه عمومی به رسانه ها در لایحه بودجه ۱۴۰۳/ صداوسیما ۲۴هزار میلیارد تومان

بازاری‌ها فروشنده شدند/ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان

با حقوق پایه چند متر خانه در تهران می‌توان خرید؟

ادامه خیزش دانشجویان آمریکایی این بار در تگزاس/ اعتراضات دانشجویان با دخالت نیروهای پلیس به خشونت کشیده شد

استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش رژیم صهیونیستی

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

آمار شهدای غزه از ۳۴ هزار تن گذشت

شماره گذاری خودرو مشمول پرداخت عوارض شد

موزه تاریخ کانون پرورش فکری کودکان ثبت ملی شد

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

دارندگان کارت سوخت حتما بخوانند/ خبر جدید رسانه دولت درباره سهمیه بنزین خودروها

واریز ۹۱۰ میلیارد تومان سود به حساب ۶۰ هزار سهامدار

نگاهی دیگر به «گناه فرشته»/ قد بکش از پشت «نقاب»

چرایی واکنش ها به توئیت عضو دفتر رهبرانقلاب / تلاش عده ای برای کاستن اعتبار خبری دفتر رهبر انقلاب با تئوری «فقط پشت بلندگو»؟!

آخرین قیمت طلا امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۰

توضیحات کاظم صدیقی درخصوص غفلت صورت گرفته در تاسیس موسسه‌ای در ماجرای ازگل/ از خدا استغفار و از مردم عذرخواهی می‌کنم/ توقع دارم به تخلف احتمالی آشنا و غیرآشنا رسیدگی شود

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

گفتگوی دو وزیر سابق در خصوص صداوسیما

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

توضیح وزیر ارتباطات درباره شرایط افزایش سرعت اینترنت

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

شکایت تریدرهای رمزارز از اپل؛ قاضی پرونده را رد کرد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

چرایی افزایش تعرفه اینترنت و مهم ترین تعهد اپراتورهای ارتباطی

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

نقد و سیاست