نام سویه های بعدی کرونا چیست؟

با گذشت تقریبا دو سال از شروع پاندمی کرونا، نیمی از حروف الفبای یونانی برای نامگذاری سویه‌های مختلف کروناویروس استفاده شده‌اند.
کد خبر: ۲۲۹۶۰۴
تاریخ انتشار:۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۸ - 09 December 2021
به گزارش روزپلاس؛ بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا (CDC)، انواع سویه های مختلف کرونا که تا تاریخ یک دسامبر سال جاری میلادی (۲۰۲۱) شناسایی شده اند به شرح زیر است:

سویه های نگران کننده (VOC):

- اٌمیکرون

- دلتا

سویه های تحت نظارت (VOM):

- آلفا

- بتا

- مو

- کاپا

- اتا

- تتا

- گاما

- لامبدا

- یوتا

- زتا

در الفبای یونانی تنها ۲۴ حرف وجود دارد و این روزها به دنبال حاشیه‌های مربوط با نامگذاری‌ سویه اُمیکرون، این سوال ممکن است به ذهن بسیاری از افراد و متخصصان خطور کرده باشد که پس از شناسایی و مشخص شدن سویه اُمگا (یعنی آخرین حرف الفبای یونانی)، سویه های بعدی کرونا بر چه اساسی نامگذاری خواهند شد؟

گرچه ممکن است چنین سویه هایی از کرونا هرگز بروز نکنند (و دست‌کم بسیاری از ما امیدواریم که این پاندمی تا این حد طولانی نشود) اما شاید خواندن این گزارش تا حدودی به کنجکاوی ما درباره این موضوع پاسخ دهد!

با تمام شدن الفبای یونانی، تکلیف نامگذاری‌ سویه‌های بعدی چیست؟

به گفته "ماریا ون کرخوف"، مسئول فنی کرونا در سازمان جهانی بهداشت (WHO)، پس از اتمام حروف یونانی، این سازمان قطعا مجموعه جدیدی از اسامی را برای نامگذاری سویه های مختلف کرونا اعلام خواهد کرد.

همچنین "مارک پالن"، باکتریولوژیست و یکی از اعضای گروهی که در مورد نامگذاری سویه های کرونا تصمیم گرفته‌اند می‌گوید که پیش از انتخاب الفبای یونانی، کارشناسان این سازمان، گزینه‌ها و پیشنهادات متفاوتی را از نام خدایان و الهه های یونان گرفته تا اسامی گیاهان، میوه ها و حتی آیین‌های گمشده را بررسی کردند.

وی در ادامه گفت: با این حال، این انتخاب ها ممکن بود مشکل ساز شوند چراکه بسیاری از آنها پیش از این، نام‌های تجاری (برند)، عناوین شرکت ها یا اسامی افراد بوده اند.

به علاوه نامگذاری "سویه های نگران کننده" کرونا (مانند دلتا) با عناوینی نظیر VOC۱ و VOC۲ نیز به خاطر تشابه احتمالی این کلمات اختصاری با برخی از واژه‌های توهین‌آمیز در زبان انگلیسی، منتفی شد.

به لحاظ تاریخی، اغلب ویروس‌ها بر اساس مکان‌هایی که تصور شده از آن‌ جا منشاء گرفته‌اند، نامگذاری شده اند مانند ویروس ابولا که به نام رودخانه ای در کنگو نامگذاری شد.

با این حال کارشناسان بر این باورند که این انتخاب می تواند نادرست، انگ زننده و تبعیض آمیز باشد. نمونه هایی نیز پیش از این وجود داشته اند از جمله نامگذاری همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی ۱۹۱۸ که محل ظهور آن همچنان ناشناخته است. همچنین در ابتدای همه گیری کووید ۱۹ ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا نیز این گونه از کرونا را به دلیل آن که در ابتدا خبر شناسایی آن در شهر ووهان منتشر شد، ویروس چینی نامید.

کارشناسان سازمان جهانی بهداشت حتی انتخاب نام‌های علمی را هم برای سویه های جدید این ویروس، مناسب ندانسته‌اند چرا که تلفظ و به خاطر سپردن این اسامی معمولا برای عموم مردم دشوار است.

با این حال حتی انتخاب الفبای یونانی هم برای سازمان جهانی بهداشت، چالش‌ها و حاشیه‌هایی را به دنبال داشت.

چالش‌های نامگذاری سویه اُمیکرون

پس از نامگذاری سویه جدید کرونا با عنوان امیکرون توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO)، کاربران شبکه های اجتماعی درباره نحوه این نامگذاری و جا انداختن دو حرف از حروف الفبای یونانی، پرسش هایی را مطرح کردند و این شکل نامگذاری، ظاهرا انتقاداتی را نیز به همراه داشته است.

سازمان جهانی بهداشت برای نامگذاری سویه جدید کرونا که برای اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد، طبق روال گذشته از حروف الفبای یونانی استفاده کرده و آن را امیکرون نامید.

با این حال، کاربران رسانه‌های اجتماعی خاطر نشان کردند که این سازمان در ترتیبِ نامگذاری این سویه، دو حرف الفبای یونانی را نادیده گرفته و در پی آن نیز سوالاتی مطرح شده و حاشیه‌هایی شکل گرفته است.

سازمان جهانی بهداشت سویه جدید را امیکرون نامید و در ابتدا بدون هیچ توضیحی، دو حرف نو (nu) و شی (xi) را نادیده گرفت.

براساس ترتیب الفبای یونانی انتظار می رفت که سازمان جهانی بهداشت آخرین سویه شناسایی شده کرونا را "نو" بنامد. نو در الفبای یونانی بعد از "مو" قرار دارد. مو قبل از امیکرون آخرین سویه کرونا بود که در تاریخ ۳۰ اوت شناسایی شد. با این حال این سازمان، جهانی حروف "نو" و "شی" را برای نامگذاری سویه جدید کرونا نادیده گرفت.

سازمان جهانی بهداشت پس از واکنش‌ها و در پاسخ به ابهامات و پرسش هایی که در این زمینه مطرح شد، اعلام کرد که این سازمان به خاطر شباهت تلفظ حرف "نو" با تلفظ کلمه "new" (جدید) در زبان انگلیسی که ممکن بود به اشتباه گرفته شوند، حرف "نو" را نادیده گرفت.

این سازمان همچنین توضیح داده است که دلیل نادیده گرفتن حرف "شی" نیز به این خاطر بوده که "شی" در برخی از کشورها، نام خانوادگی رایجی محسوب می شود و به برای جلوگیری از توهین به افراد، این حرف را برای نامگذاری سویه جدید کرونا در نظر نگرفته است.

این سازمان تاکید کرده است که برای نامگذاری سویه های مختلف کرونا می بایست از توهین به هر فرهنگ، ملیت و حرفه ای اجتناب کرد.

تا جایی که همه می دانیم در نهایت این سازمان حروف یونانی را برای نامگذاری برگزید که تا الان هم کارآمد بوده اما به نظر شما چه مجموعه‌های دیگری در صورت نیاز در آینده، مناسب این نامگذاری خواهند بود؟

رویترز در گزارشی آورده است: در حالی که سازمان جهانی بهداشت مجموعه‌های جدیدی از اسامی را در نظر گرفته و در صورت نیاز اعلام خواهد کرد اما در حال حاضر این اسامی جدید به اطلاع عموم نمی‌رسد و این سازمان تاکنون برخی از این دسته‌بندی‌های نامناسب به دلایل فوق را از فهرست پیشنهادی خود خارج کرده است.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم

استرداد متهمه کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور

جزئیات دومین حراج سکه سال ۱۴۰۳ اعلام شد

باشگاه استقلال پلمپ شد/ اعضای باشگاه تا روز یک شنبه ممنوع الورود شدند

پشت پرده عجیب نامه‌ای درخصوص سیاست ارزی به رهبرانقلاب/ مهدوی: به ما دروغ گفتند و علیه بانک مرکزی امضا گرفتند/ این نامه از سوی مدیرعامل بورس کالا برای ما ارسال شد/ مشخص نیست در شرایط جنگ اقتصادی چرا چنین نامه‌ تحریک‌آمیزی نوشتند

ترکیه تمام روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد

روز سیاه فوتبال ایران؛ روز مرگِ جوانمردی/ «فرهنگ» واژه ناآشنای این روز‌های فوتبال

حجازی سرپرست تیم استقلال شد

سازمان ملل: بازسازی غزه ممکن است ۸۰ سال طول بکشد

تقلای سنای آمریکا برای جلوگیری از بازداشت مقامات تل آویو/ حکم بازداشت برای چه کسانی قرار است اعمال شود؟

هادی چوپان از باشگاهش رونمایی کرد/ عکس

ادعای ساواکی بودن پدر مهران غفوریان/ شایعه یا ساواکی تواب ؟

پیش‌بینی صعودی رشد اقتصادی جهان

واکنش حماس به شهادت ۲ فلسطینی در بازداشتگاه‌ و اقدام ترکیه در قطع روابط تجاری با رژیم صهیونیستی

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

اولین بداخلاقی سیاسی در‌دور دوم انتخابات/ راهنما راست، گردش به چپ

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

«قطب شمال»، حکایت نارفیقی و نارو/ انتقام غذایی است که باید سرد خورده شود؟

کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

پایان سیاهِ ازدواج سفید

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

آخرین اخبار