چند نکته در خصوص واکسن استنشاقی کرونا

در این گزارش نظر ۳ پزشک متخصص در خصوص واکسن‌های استنشاقی و این موضوع که گفته می‌شود، اثربخشی آن‌ها بیش از واکسن‌های تزریقی است، بیان شده است.
کد خبر: ۲۲۴۰۴۲
تاریخ انتشار:۱۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۹ - 03 November 2021
به گزارش روزپلاس؛ چند روزی است که مطلبی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود که واکسن‌های استنشاقی کرونا، با ایجاد نوع خاصی از ایمنی در برابر کروناویروس می‌تواند مانع انتشار ویروس به وسیله افراد در محیط شوند و به این ترتیب پاندمی کرونا زودتر پایان می‌یابد و این در حالی است که در حال حاضر موسسه رازی  در کشور ما بر علیه بیماری کرونا واکسن استنشاقی تولید کرده و در دز سوم از این نوع واکسن استفاده می‌کند.

در این گزارش نظر ۳ پزشک متخصص در خصوص واکسن‌های استنشاقی و این موضوع که گفته می‌شود، اثربخشی آن‌ها بیش از واکسن‌های تزریقی است، بیان شده است.

حمید عمادی، متخصص بیماری‌های عفونی در خصوص واکسن‌های استنشاقی و این موضوع که گفته می‌شود، اثربخشی آن‌ها بیش از واکسن‌های تزریقی است، گفت: علاوه بر کرونا علیه بیماری آنفلوانزا هم واکسن استنشاقی تولید شده و این موضوع هنوز مشخص نیست که اثربخشی این نوع واکسن‌ها بیشتر است یا کمتر و همچنین به این دلیل که در واکسن استنشاقی که بر علیه آنفلوانزا ساخته شده ویروس زنده وجود دارد طی سال‌هایی گفته می‌شد که بهتر است فعلا این واکسن‌ها مورد استفاده قرار نگیرند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن اشاره به اینکه بر اساس یک تئوری بهترین راه واکسینه کردن افراد در مقابل یک بیماری همان شیوه‌ای است که عامل بیماری‌زا به طور طبیعی وارد بدن می‌شود و شخصی را دچار بیماری می‌کند و بهتر است واکسن هم از همان طریق وارد بدن شود، ادامه داد: از آنجایی که ویروس معمولا از طریق بینی و مخاط تنفسی وارد بدن می‌شود، این استدلال وجود دارد که بهتر است از واکسن‌های استنشاقی استفاده گردد.

این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه این شیوه واکسیناسیون برای افرادی که از تزریق واکسن و آمپول ترس دارند، مناسب‌تر است، افزود: در حال حاضر موسسه رازی  در کشور ما بر علیه بیماری کرونا واکسن استنشاقی تولید کرده و در دز سوم از این نوع واکسن استفاده می‌کند.

آیا در کشورهای دیگر هم واکسن استنشاقی تولید شده است؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا در کشورهای دیگر این نوع واکسن تولید شده است؟، اظهار کرد: واکسن استنشاقی از نوع ویروس زنده را حداقل به صورت تایید شده در هیچ کجای دنیا مشاهده نکردم و ممکن است این نوع واکسن در بین واکسن‌هایی که هنوز تاییدیه نگرفته اند، وجود داشته باشد.

واکسن رازی به سبب داشتن دز اسنتشاقی جزء پیشروترین واکسن‌ها در جهان است

مجتبی نوفلی، مدیر سایت تزریق واکسن کووپارس رازی در خصوص دز استنشاقی این واکسن توضیح داد: دز اول و دوم واکسن رازی با هم تفاوتی ندارد و ما دو تزریق عضلانی در دزهای اول و دوم داریم که ۲۱ روز بعد از تزریق دز اول دز دوم تزریق می‌شود و دز سوم این واکسن استنشاقی است که یک ماه بعد از دز دوم دریافت می‌شود. این واکسن به این سبب که هم دز تزریقی و هم دز اسنتشاقی دارد، جزء پیشروترین واکسن‌ها در جهان است و دز اسنتشاقی از انتقال ویروس ممانعت می‌کند و این واکسن علاوه بر اثرات محافظتی بالا در برابر ویروس، به ویژه در شرایط پاندمی می‌تواند در جلوگیری از انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر بسیار موثر باشد.

همه واکسن‌های موجود سبب ایجاد ایمنی در کل بدن از جمله بینی و مخاط آن می‌شوند

ابراهیم رزم‌پا،متخصص گوش و حلق و بینی در این خصوص گفت: این موضوع بیشتر در حد یک فرضیه است و هنوز پایه علمی ندارد و همه واکسن‌هایی که در دنیا بر علیه کرونا مورد استفاده قرار می‌گیرند تمام بدن را در مقابل این بیماری ایمن می‌کنند و بینی هم از آن جدا نیست.

وی ضمن اشاره به اینکه هنوز واکسن‌های استنشاقی به مصرف عمومی نرسیده اند، افزود: این ذهنیت غلط است که فقط واکسن‌هایی که به بینی زده می‌شوند، ایمنی ایجاد می‌کنند و همه واکسن‌هایی که در حال تزریق به عموم هستند، سبب ایجاد ایمنی در کل بدن از جمله بینی و مخاط آن می‌شوند.

آیا واکسن‌های استنشاقی ایمنی بیشتری ایجاد می‌کنند؟

این متخصص گوش و حلق و بینی در پاسخ به این سوال آیا واکسن‌های استنشاقی تاثیر مضاعفی بر روی ایمنی در مقابل کرونا به ویژه در عضو بینی و مخاط آن دارند؟، توضیح داد: این موضوع در مرحله تحقیق قرار دارد و هنوز از لحاظ علمی به قطعیت نرسیده است.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

اولین بداخلاقی سیاسی در‌دور دوم انتخابات/ راهنما راست، گردش به چپ

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

اعتراف خودخواسته «اشکان خطیبی» پس از مهاجرت/ در ایران همه چیز داشتم؛ زندگی در اروپا کار راحتی نیست

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

آخرین اخبار