عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت وگو با روزپلاس/

در سال های گذشته آنچه از بودجه عمومی بابت هزینه های جاری پرداخت شده، رشد قابل ملاحظه ای داشته/اظهارات میرکاظمی درباره کاهش بودجه عمرانی کشور بیراه نیست/کلید حل معما استفاده از بخش خصوصی است

اخیرا میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در جمع نمایندگان مجلس آب پاکی را ریخته و به نمایندگان گفته که حرف از بودجه پروژه عمرانی نزنید چرا که پول نداریم تا آخر سال حقوق و دستمزدها را پرداخت کنیم!
کد خبر: ۲۲۳۷۰۵
تاریخ انتشار:۱۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۵ - 01 November 2021
به گزارش روزپلاس؛ اخیرا میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در جمع نمایندگان مجلس آب پاکی را ریخته و به نمایندگان گفته که حرف از بودجه پروژه عمرانی نزنید چرا که پول نداریم تا آخر سال حقوق و دستمزدها را پرداخت کنیم!

این اظهارات با واکنش نمایندگان مجلس به ویژه اعضای کمیسیون عمران روبرو شد هرچند آنها در واقعیت حرف رییس سازمان برنامه و بودجه را قبول دارند اما در عین حال انتظار دارند که سازمان برنامه وبودجه، کسری تراز عملیاتی را به حداقل برساند.  

عضو کمیسیون برنامه و بودجه نسبت به این سخن رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: آقای میرکاظمی بی راه نمی گوید اما تا کنون سری به کمیسیون عمران مجلس نزده است.

در سال های گذشته آنچه از بودجه عمومی بابت هزینه های جاری پرداخت شده، رشد قابل ملاحظه ای داشته/اظهارات میرکاظمی درباره کاهش بودجه عمرانی کشور بیراه نیست/کلید حل معما استفاده از بخش خصوصی است

کسری 450 هزار میلیاردی به بودجه عمرانی فشار می آورد


البرز حسینی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در واکنش به سخن رییس سازمان برنامه و بودجه به روزپلاس گفت: به هرحال دولت بصورت سالانه لایحه ای در خصوص بودجه کشور اعم از بودجه عمومی و شرکت ها به مجلس می آورد که در آن اقسام و انواع ناترازی ها دیده می شود .

الان بحث کسری 450 هزار میلیاردی کنار بودجه مطرح است، 00بالاخره این ناترازی به بحث بودجه عمومی و عمرانی فشار می آورد . متاسفانه طی سالهای گذشته هزینه ها و آنچه از بودجه عمومی بابت هزینه های جاری پرداخت می شود رشد قابل ملاحظه ای داشته است. 

همین بودجه عمرانی نسبت ش را بگیریم از بودجه 1399 تا لایحه بودجه 1400 روزی 17 درصد کاهش بودجه عمرانی داشتیم یعنی الان  104 هزار  میلیاردی که برای بودجه عمرانی کشور گذاشتند با توجه به شرایط فعلی که در بحث کرونا اتفاق افتاده تقریبا در تمام استان ها ابلاغ تخصیصی بعد از شش ماه نداشتیم. 

لذا معلوم است که پروژه های عمرانی وضعیت مناسبی نخواهند داشت از طرفی بودجه های جاری عمرانی که انباشت سال های گذشته هستند باید لحاظ کرد هر سال بخاطر همین ناقص بودن ساختار بودجه همیشه از وضعیت بودجه عمرانی زدیم و به بودجه جاری کشور اضافه کردیم .

شاید بالغ بر هزار دویست یا سیصد میلیارد بودجه نیاز داریم که این ها را به بهره برداری برسانیم در صورتی که هر سال یک دهم این رقم را برای بودجه عمرانی در نظر میگیریم و این تناقض است. بخشی از ساختار کشور از حیث توسعه ای به بودجه عمرانی و پروژه های عمرانی که شروع شده بسته است یعنی نیازهای که از حیث حداقلی برای توسعه منطبق به آمایش سرزمینی است که اگر ده درصدش خطا باشد بالغ بر 90 درصد نیاز کشور در حوزه آب، راه ،شهرسازی و عمران روستایی است در واقع نیازهای عمومی جامعه است که لازم است نگرش خوبی به این حوزه شود.

این نماینده خاطر نشان کرد: از همه مهمتر اینکه عدم اجرای این ها بارمالی مضاعفی به دولت وارد می کند نیاز است که برای مجدد راه اندزای این ها دولت هزینه پرداخت کند و مجلس و دولت بازنگری در این خصوص انجام دهند .

وی ادامه داد: البته بخشی هم به نحوه ی اجرا برمی گردد مثلا نیاز بخش عظیمی از پروژه های عمرانی به بخش خصوصی واگذار شود و از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود. مثلا لایحه ی مشارکت عمومی و خصوصی در دو دوره ی متوالی مجلس بوده ولی تعیین تکلیف نشده از این دوره هم یکسال و نیم  گذشته ولی هنوز این لایحه در کمیسیون عمران به نتیجه ی مشخصی نرسیده است . حسینی تاکید کرد:کلید حل معما نیز استفاده از بخش خصوصی است شاید ساختار دولت با این عقب افتادگی که دارد نتواند پروژه های عمرانی را به بهره برداری برساند به هرحال این حوزه، بخش بزرگی است و واقعا مجلس و دولت باید برای این موضوع فکر عاجلی داشته باشند.

عضو کمیسیون عمران در پایان خاطر نشان کرد:آقای میرکاظمی جلسه ای در کمیسیون بودجه داشته و این سخن را من باب بودجه عمرانی هم زده اند. حرفشان درست است و بی راه نگفتند اما ایشان تا به حال به کمیسیون عمران نیامده و جلسه ای  هم با اعضای این کمیسیون نداشته است.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

اولین بداخلاقی سیاسی در‌دور دوم انتخابات/ راهنما راست، گردش به چپ

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

اعتراف خودخواسته «اشکان خطیبی» پس از مهاجرت/ در ایران همه چیز داشتم؛ زندگی در اروپا کار راحتی نیست

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی