کارشناس مسائل بین المللی در گفت و گو با روزپلاس/

انتخابات عراق از جهات متفاوتی نسبت به گذشته از اهمیت بیشتری برخودار است/پیروزی در انتخابات با مقتدی صدر بوده است

انتخابات عراق از جهات متفاوتی نسبت به گذشته از اهمیت بیشتری برخودار است و در آن دو نگاه در رقابت با همدیگر قرار دارند.
کد خبر: ۲۲۰۴۷۹
تاریخ انتشار:۲۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۸ - 12 October 2021
انتخابات عراق از جهات متفاوتی نسبت به گذشته از اهمیت بیشتری برخودار است/پیروزی در انتخابات با مقتدی صدر بوده است/نخست وزیر و رییس جمهور جریان صدر نقش اصلی را ایفا می کنند/ مشارکت مردم عراق در انتخابات چیزی حدود ۴۱درصد بوده

به گزارش روزپلاس؛ با وجود اینکه  نتیجه نهایی نتایج پنجمین دور از انتخابات پارلمانی عراق مشخص نشده  اما با شمارش ۹۴ درصد آرای صندوق‌های انتخابات پارلمانی عراق، حزب مقتدی صدر با کسب 73 کرسی، بزرگترین برنده این انتخابات اعلام شد و این انتخاب تأثیر بسزایی در تشکیل دولت خواهد داشت.

ائتلاف نوری المالکی نخست‌وزیر پیشین عراق با کسب ۳۷ کرسی، پس از جریان صدر بیشترین کرسی‌های پارلمان در میان احزاب شیعه را از آن خود کرد؛ اما ائتلاف فتح به رهبری هادی عامری نسبت به سال ۲۰۱۸ کرسی‌های کمتری در پارلمان به دست آورد. احزاب کرد هم ۶۱ کرسی به دست آوردند. میزان مشارکت در این انتخابات ۴۱ درصد اعلام شده که پایین‌ترین میزان مشارکت از زمان سقوط صدام حسین در سال ۲۰۰۳ محسوب می‌شود.

اما آنچه مشهود است کمرنگ بودن اقبال مردم به این انتخابات است. اگرچه درصد مشارکت در انتخابات ۲۰۱۸ با اما و اگرهایی روبرو بود اما عددی برابر ۴۴.۵ درصد را نشان می داد اما پس از گذشت این سال ها و تغییرات انجام گرفته در ساختار دولت و قانون انتخابات عراق هم چنان اقبال مردمی پایین و صرفا کمی بیش از ۴۰ درصد شده است. 

نکته دیگر آنکه با توجه به اینکه هیچکدام از احزاب و گروه‌های سیاسی عراقی نتوانستند اکثریت نصف به اضافه یک کرسی را در پارلمان کسب کنند تا از این طریق بتوانند با تشکیل فراکسیون اکثریت دولت متبوع خود را تشکیل دهند، گروه‌های سیاسی این کشور باید با رایزنی با یکدیگر یک دولت وحدت ملی تشکیل دهند.

به هرحال مقتدی صدر با وجود انکه طی یک سال گذشته از خود تنزل نشان داد و سه بار از حضور در انتخابات انصراف داد، اما دوباره برگشت و حالا می توان گفت به دلیل درصد مشارکت زیر ۵۰ درصد توانست، ۷۳ کرسی را به دست بیاورد.

در هیمن رابطه پیرمحمد ملازهی کارشناس مسائل بین اللملی به تحلیلی از انتخابات عراق پرداخت.

انتخابات عراق از جهات متفاوتی نسبت به گذشته از اهمیت بیشتری برخودار است/پیروزی در انتخابات با مقتدی صدر بوده است/نخست وزیر و رییس جمهور جریان صدر نقش اصلی را ایفا می کنند/ مشارکت مردم عراق در انتخابات چیزی حدود ۴۱درصد بوده

 پیروزی در انتخابات با مقتدی صدر بوده است

ملازهی در گفتگو با روزپلاس گفت: انتخابات عراق از جهات متفاوتی نسبت به گذشته از اهمیت بیشتری برخودار است؛ یکی از دلایلش این است که دو نگاه متفاوت در عراق بوجود آمده  یک نگاه ملی گرایانه است که مناسبات بهتری به سمت اعراب برقرار می کند و نگاه دیگر مذهبی است که اکثرت جامعه تشیع مذهب عمدتا به این نگاه توجه دارند. این نگاه به طرف ایران نزدیک تر است، منتها با توجه به مجموعه شرایطی که پیش آمده الان این دو نگاه در رقابت با همدیگر قرار دارند.

ملازهی با بیان این که آقای صدر لباس ملی گرایانه در این انتخابات پوشید و مسائلی را مطرح کرد که بیشتر به خط فکری ملی گرایی عراقی ها توجه دارد، افزود: به هرحال به نظر می رسد پیروزی نسبی با صدر بوده و اکثر کرسی ها به این جریان تعلق دارد، اما گروه های دیگری نیز از جمله ائتلاف هایی که در این انتخابات شرکت فعال داشتند ائتلاف تقدس اهل سنت و ائتلاف قانون است که آقای نوری مالکی نخست وزیر قبلی به عهده داشت.

وی ادامه داد: یک ائتلاف دیگر هم بدر بود که ظاهرا این ائتلاف نسبت به بقیه در موضع ضعیف تری قرار داشته و این نشان می دهد ملی گرایایی در عراق نسبت به مسائل مذهبی حداقل در این انتخابات موضع برتر را پیدا کرده است. البته ائتلاف نوری مالکی و قانون ظاهرا رای خوبی نسبت به گذشته دارد. 

ملازهمی همچنین اظهار کرد: اینکه تا چه اندازه نیروهای که طرفدار ایران هستند بخصوص افکارعمومی شیعه مذهب ها بتواند از این جریان حمایت کند بحث جدایی است ولی واقعیت این است که در این انتخابات فقط ۴۱درصد مردم شرکت کردند و اکثر مردم از شرایطی که سیاستمداران پیاده کردند ناامیدند.

او در خصوص ائتلاف صدر با گروه های دیگر گفت: راه دیگری جز ائتلاف وجود ندارد اما اینکه صدر با کدام جریان بتواند ائتلاف کند خیلی زود است اگر به لحاظ سیاسی نگاه کنیم آقای صدر می تواند با نوری مالکی یا حتی بقیه گروه ها به جمع بندی برسد و دولت ائتلافی تشکیل دهد ولی دولت ائتلافی هم  مشکلات خاص خودش را دارد و مقداری باید روی این مسئله دقت کرد که دولت ائتلافی معمولا در کشورهای جهان سوم خیلی کارایی ندارند ولی در هرحال راهی جز اینکه آقای صدر با گروه های دیگر ائتلاف کند نیست ولی نخست وزیر و رییس جمهور جریان صدر می توانند نقش اصلی را ایفا کند ولو اینکه از جناح خودش انتخاب شود.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

محمدصادقی بازیگر فراری: تعریف جنسیتی مشخصی ندارم/ بدونِ هویتِ جنسی

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

چرایی افزایش تعرفه اینترنت و مهم ترین تعهد اپراتورهای ارتباطی

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر